HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 636
  • 637
  • 638
  • 639
  • 640
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#12741 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 31. 00:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 15:42

Szerintem meg van a rendszerben annyi flexibilitás, hogy végül fenntartható maradjon. Ellentétben gyakorlatilag bármely másik rendszerrel, az eddigiek közül.

Egyetlen uralmi rendszerben sincs akkora flexibilitás, h a végtelenségig fenntartható legyen.
Mindenütt megfigyelhető a bioszférában, h minden monopolizálási kísérlet így, vagy úgy megtörik benne. Erős egyoldalú érdekérvényesítő nyomást csak ideig óráig lehet fenntartani.
Az uraltak mindig immunissá válnak az agresszív hatásra, mégpedig egyre gyorsuló ütemben, minden az előzőkhöz hasonlító hatásra.
A "nyugati" impériumbirodalom jelenlegi konstrukciójában már minden uralmi technológiát csúcsra járatottan bedobva alkalmaznak.
Ebben legdurvábban a mentális agresszió (tudatmanipuláció) van felfuttatva és kevesek sokak fölötti uralma csak ehhez elégséges szintű becsapási képesség birtokában valósítható meg.
A tömegek nagyrészében már összeomlott a vezetőségünk jószándékúságába vetett hit. Ez pedig éperré teszi az elmét (csökkenti a becsaphatóságot). És egyre többekben omlik össze a helyzet megváltoztathatatlanságának hite. Amely hit a rendszerkonform életvitel elfogadtatásával szintén hatalmas rendszerfenntartó erő (mert, ebben a konstrukcióban a viselkedésünkkel egymást kényszerítjük rendszerkonformságba a megélhetésünkért küszködve).

#12742 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 00:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 30. 16:14

Igen. És emellett mesterségesen magasan tartják a munkanélküliséget, mert ugye az elbonyolított termeléshez nem több, hanem éppenséggel kevesebb emberre van szükség. A cégtulajdonosok elsődleges célja, hogy a melóssal kibasszanak, akkor is, ha ez bevételkieséssel jár.

A rabszolgatartó rendszerekben a legfelső prioritású feladat mindig az értékteremtő tevékenységet végző rabszolgaállomány biztosítása.
Nincs ez másképpen a bér és adósrabszolgasági rendszerben sem.

#12743 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 00:34

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 05. 30. 23:50

én az arányokat nézve így első blikkre aszondom, nem lepődnék meg, ha mondjuk a velencei tó, vagy egy tiszai víztározó kellene ehhez maon, h az éjszakai áramot fedezze. ez meg lehet azért hiányozna valahonnan. arról nem is beszélve, milyen erőforrásokat kell megmozgatni hozzá, letárolni, megépíteni, körforgásban tartani.
megéri vajon a belefektetett energiát a legeslegvégén?
persze a tévedés jogát fenntartom sok nullával a végén, számolni, keresni meg elismerem, lusta vagyok, sőt a kedvedért még buta is. tényleg nem tudom mennyi kell, ex has érzésre mondtam, h érdemes körbenyalni.

"Ismert tény, hogy egy gramm atom egyenlő az anyag atomtömegével, egy gramm molekula pedig az anyag molekulatömegével. Például az egy gramm vízmolekulában lévő hidrogénmolekula molekulatömege egyenlő 2 grammal, az oxigénatom atomtömege pedig 16 grammal. Tehát a vízmolekula molekulatömege 18 gramm. Mivel a vízmolekulában lévő hidrogén tömege 2 * 100 / 18 = 11,11%, az oxigén tömege pedig 16 * 100 / 18 = 88,89%, így ez a hidrogén - oxigén arány van jelen 1 liter vízben is. Ez azt jelenti, hogy 1000 gramm vízben 111,11 gramm hidrogén és 888,89 gramm oxigén van.

1 liter hidrogén súlya 0,09 gramm, 1 liter oxigéné pedig 1,47 gramm. Ez azt jelenti, hogy egy liter vízből 111,11 / 0,09 = 1234,44 liter hidrogént és 888,89 / 1,47 = 604,69 liter oxigént kaphatunk. Ebből következik, hogy 1 gramm víz 1,23 liter hidrogént tartalmaz.

Jelenleg 1000 liter hidrogén előállításához 4 kWh, 1 literhez pedig 4 Wh energia szükséges. Mivel egy gramm vízből 1,234 liter hidrogént kapunk, így a hidrogén egy gramm vízből történő előállításához 1,234 * 4 = 4,94 Wh energia szükséges."

http://www.free-ener...VizKanarev.html

Ha elfogadjuk, hogy a fenti számolás helyes és hogy az oda-vissza alakítás hatásfoka valóban 50%, akkor 1gr víz 2,47 Wh (elektrolízissel kinyerhető) energiát tárol.

Ebből már kiszámolható, hogy mondjuk egy balatonnyi = ~ 2 km3 = 2 x 1015 gramm vízkészlet az 2,47 x 2 x 109 MWh energiát tárol.
Nem nagyon ismerve a hazai felhasználás mértékét, (de tudva, hogy az MO fogyasztásának kb 1/3-át adó Paks 2000MW-ot termel óránként) akkor ez a folyamatosan kinyerhető ~5 x 109 MWh = 5 000 x 106 MWh = 5 000 MW x 1 000 000 óra = 5 000 MW x 41666 nap = 5 000 MW x 114 év tárolókapacitás nem tűnik túl veszélyesnek. (Bár a tévedés jogát fenntartom!) :-)

#12744 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 00:41

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 05. 30. 16:22

Te hova lőnéd be a jó szintű megélhetést? Mi foglaltatik bele? Mennyi munkát lennél hajlandó áldozni erre és milyen hatékonysággal? A jó hatékonysághoz szükséges eszközöket ki biztosítaná? Aki az eszközöket és metódusokat biztosítja az milyen módon kapja meg a saját fizettségét, hogy mások az ő erőfeszítései révén tudjanak keveset dolgozni?

Bónusz kérdés: mikor harap a kígyó a saját farkába?

A testünk fizikai jólétének biztosításához szükségeseket kevés élőmunkával elő lehet állítani.
A többlet igényt már az intellektuális szükségletek kielégítése jelenti. Ezek a szükségletek pedig kultúra függőek és ezen belül is egyéniek.
- A termelőeszközök fenntartásának is van erőforrás igénye és a tevékenységszervezésnek.
Teljesen jogos, h azok akik ezt igénybeveszik, igénybevétel/költségarányosan viseljék a fenntartási költségeket.
És jogos, h a szellemi értékteremtő tevékenységet végzők munkáját is tisztességesen honorálják (épp úgy, mint a bohócnak is jár az ellátmány a produkciójáért).

#12745 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 00:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 30. 23:25

Ami adó szerinted fasság, nem?

Én ilyent nem mondtam.
A léttér fenntartásnak van erőforrás igénye amit biztosítani kell valamilyen konstrukcióban.
Ezt jogos hatalmi erővel azoktól is beszedni akiknek nem akaródzik beszállni annak a fenntartási költségébe amit használ.

#12746 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 06:28

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 05. 30. 17:22

Vat kámz eráund góz eránund? Latinul?

eráund, ez jó :Đ
Különben is fordítva van: (H)Vat gouzö ráond khámzö ráond. Egyébként meg szerintem ez nem felel meg a ex nihilo nihil mondásnak.

Gyulával pedig most abban kivételesen egyetértek, hogy a mai világban, ha rendesen dolgozna mindenki, nem egy ember dolgozna 10-20 másik helyett, akkor nem hogy napi 8 órásnak nem kéne lennie a munkaidőnek, de 4 órásnak sem. A 8 felettit meg be is tiltanám. Az Mt. megengedi a napi 12-t, a gyakorlatban nem kevesen güriznek 16 órát vagy többet. Lehet ez még 100-200 évvel ezelőtt kellett, de ma már elavult szemlélet, nem jó senkinek.

avmanster meg azt látja jól, hogy a jelenlegi rendszer össze fog dőlni, mert annyira azért nem rugalmas. Nem kell ide feltétlen energiaválság, meg vízbű kivonnia zokszigént, bedőlhet korábban is. A gazdaságban is csak a végtelen növekedésre játszanak rá, és meg is lett az eredménye egy válság formájában, és lehet ez rosszabb is.

Szerkesztette: Raynes 2013. 05. 31. 06:30 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#12747 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 06:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 01:17

Egyetlen uralmi rendszerben sincs akkora flexibilitás, h a végtelenségig fenntartható legyen.
Mindenütt megfigyelhető a bioszférában, h minden monopolizálási kísérlet így, vagy úgy megtörik benne. Erős egyoldalú érdekérvényesítő nyomást csak ideig óráig lehet fenntartani.
Az uraltak mindig immunissá válnak az agresszív hatásra, mégpedig egyre gyorsuló ütemben, minden az előzőkhöz hasonlító hatásra.
A "nyugati" impériumbirodalom jelenlegi konstrukciójában már minden uralmi technológiát csúcsra járatottan bedobva alkalmaznak.
Ebben legdurvábban a mentális agresszió (tudatmanipuláció) van felfuttatva és kevesek sokak fölötti uralma csak ehhez elégséges szintű becsapási képesség birtokában valósítható meg.
A tömegek nagyrészében már összeomlott a vezetőségünk jószándékúságába vetett hit. Ez pedig éperré teszi az elmét (csökkenti a becsaphatóságot). És egyre többekben omlik össze a helyzet megváltoztathatatlanságának hite. Amely hit a rendszerkonform életvitel elfogadtatásával szintén hatalmas rendszerfenntartó erő (mert, ebben a konstrukcióban a viselkedésünkkel egymást kényszerítjük rendszerkonformságba a megélhetésünkért küszködve).

gyulám. Feltéve, hogy hipp-hopp ideesne a te rendszered világ szinten, az emberi természet nem fog megváltozni. Szerinted a dörzsöltebb/gátlástalanabb népek mennyi idő alatt alakítanák a rendszeredet a saját kedvükre?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#12748 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 05. 30. 23:50

bocsánat, h abból indultam ki, amit írtál, h nem érted, meg nem érdekel.
(légkört egyébként azért írtam, mert a hidroszféra hülyén néz ki, másrészt meg a légkörben az a szerencsétlen víz azért körbeforog. elismerem, hibás volt. mea kibaszott kulpa)
tisztességes leugatás egyébként az lett volna, ha nagyjából akkor kiszámolod vagy hozol példát mennyi hidrogénnel lehet mondjuk hány gigawattot előállítani, és ehhez mennyi vizecske kell.
én az arányokat nézve így első blikkre aszondom, nem lepődnék meg, ha mondjuk a velencei tó, vagy egy tiszai víztározó kellene ehhez maon, h az éjszakai áramot fedezze. ez meg lehet azért hiányozna valahonnan. arról nem is beszélve, milyen erőforrásokat kell megmozgatni hozzá, letárolni, megépíteni, körforgásban tartani.
megéri vajon a belefektetett energiát a legeslegvégén?
persze a tévedés jogát fenntartom sok nullával a végén, számolni, keresni meg elismerem, lusta vagyok, sőt a kedvedért még buta is. tényleg nem tudom mennyi kell, ex has érzésre mondtam, h érdemes körbenyalni.

Mondjuk, ha mindjárt ezzel a stílussal indultál volna, akkor nekem se a böfögés jutott volna eszembe. Őszinte leszek, érdekel a téma, de annyira engem se, hogy számokat, meg levezetést keressek róla (pláne egy virtuális munkával telt nap után :D ) Majd az ezzel foglalkozó mérnök, meg tudósemberek megoldják. Egyébként ne becsüljük le az ember találékonyságát és kreativitását :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#12749 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 05. 31. 01:34

"Ismert tény, hogy egy gramm atom egyenlő az anyag atomtömegével, egy gramm molekula pedig az anyag molekulatömegével. Például az egy gramm vízmolekulában lévő hidrogénmolekula molekulatömege egyenlő 2 grammal, az oxigénatom atomtömege pedig 16 grammal. Tehát a vízmolekula molekulatömege 18 gramm. Mivel a vízmolekulában lévő hidrogén tömege 2 * 100 / 18 = 11,11%, az oxigén tömege pedig 16 * 100 / 18 = 88,89%, így ez a hidrogén - oxigén arány van jelen 1 liter vízben is. Ez azt jelenti, hogy 1000 gramm vízben 111,11 gramm hidrogén és 888,89 gramm oxigén van.

1 liter hidrogén súlya 0,09 gramm, 1 liter oxigéné pedig 1,47 gramm. Ez azt jelenti, hogy egy liter vízből 111,11 / 0,09 = 1234,44 liter hidrogént és 888,89 / 1,47 = 604,69 liter oxigént kaphatunk. Ebből következik, hogy 1 gramm víz 1,23 liter hidrogént tartalmaz.

Jelenleg 1000 liter hidrogén előállításához 4 kWh, 1 literhez pedig 4 Wh energia szükséges. Mivel egy gramm vízből 1,234 liter hidrogént kapunk, így a hidrogén egy gramm vízből történő előállításához 1,234 * 4 = 4,94 Wh energia szükséges."

http://www.free-ener...VizKanarev.html

Ha elfogadjuk, hogy a fenti számolás helyes és hogy az oda-vissza alakítás hatásfoka valóban 50%, akkor 1gr víz 2,47 Wh (elektrolízissel kinyerhető) energiát tárol.

Ebből már kiszámolható, hogy mondjuk egy balatonnyi = ~ 2 km3 = 2 x 1015 gramm vízkészlet az 2,47 x 2 x 109 MWh energiát tárol.
Nem nagyon ismerve a hazai felhasználás mértékét, (de tudva, hogy az MO fogyasztásának kb 1/3-át adó Paks 2000MW-ot termel óránként) akkor ez a folyamatosan kinyerhető ~5 x 109 MWh = 5 000 x 106 MWh = 5 000 MW x 1 000 000 óra = 5 000 MW x 41666 nap = 5 000 MW x 114 év tárolókapacitás nem tűnik túl veszélyesnek. (Bár a tévedés jogát fenntartom!) :-)

szerintem a hatásfok miatt a képlet nem ilyen egyszerű, mert az egyik oldalon, ha jól értem az elektrolízishez szükséges villamos energiát, a másik oldalon meg gondolom a fűtőérték során keletkező villamos energiát kell nézni, ahol azért nem ugyanazt a hatásfokot fogod megkapni pl. a turbinák meg az apámfasza miatt. energiaveszteség van, nekem valamiért kb. a kétharmada rémlik. erre értettem, h perpétum móbilé.
de az arányokkal azért eltévedtem, ha jól látom. majd megnézem, mert közben találtam fűtőértékeset, oszt abból kg-mj-liter nekem jobban esik, meg ez a hatásfok is elkezdett izgatni pl. egy hőerőműnél.
kicsit több itt a változó, mint elsőre látszik.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 31. 06:57 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#12750 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 05. 31. 07:47

szerintem a hatásfok miatt a képlet nem ilyen egyszerű, mert az egyik oldalon, ha jól értem az elektrolízishez szükséges villamos energiát, a másik oldalon meg a fűtőérték során keletkező villamos energia energiát kell nézni, ahol nem ugyanazt a hatásfokot fogod megkapni. nekem valamiért kb. a harmada rémlik pl. a földgázhoz képest.
de az arányokkal azért eltévedtem.

Az az 50% a veszteség a Desertec oldaláról van, és azt magyarázzák, hogy miért áramként szállítják az energiát, és nem hidrogént. _szerintem_ abban az 50%-ban benne van a hatásfok miatti veszteség is, de az is lehet, hogy piros.

Idézet

#12751 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 07:12

ehh, meghaladja szerény képességeim, addig jutottam, h 1 kg H kb. 120MJ fűtőérték, ehhez kell 9 kg azaz liter víz. plusz a hűtésre a turbináknál meg magukhoz a turbinákhoz. azért egy duzzasztógát a minimum. abból meg már közvetlenül is van villamos energia.
energiamérleget vonni meg, h ebből mennyi elektromos áramot lehet előállítani, aminek hány százalékát kell visszaforgatni ebbe a rendszerbe, és az mekkora napelem mennyiséget követel, amihez mennyi energiát használtunk el, aztán az egészet a végén sörben fejezzük ki... áhhh, az az ember nem született meg, aki kiszámolja.
van itt energetikus, de szerintem az ablakon vágna ki vele. nem tudta még a mérnök lelke a múltkori, villamos felülvizsgálatra vonatkozó felterjesztésem sem megemészteni.
legyen a következő téma inkább a metánmezők, és a keletkező co2 pumpálása földalatti tározóba.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 31. 07:20 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#12752 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 07:28

olyat lehetne nézni esetleg, h egy hőerőmű évi felhasználása földgázból, előállított energai, ahhoz képest a hidrogén milyen hatásfokkal dolgozna.

Idézet

#12753 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 08:13

És ez a totyik pörög! Még akkor is, ha az egyik gépem füstjeleket bocsát ki magából, ehhh! Tiszteleztreméltó... Kép

Oké, természetesen tudom, hogy NINCS közvetlen összefüggés... Kép

Tegnap elzizzent egy közel 20-ezres CORSAIR-tápom. Két jó dolog van a rosszban:

1.) Hogy még garanciális,

2.) Hogy semmit nem vitt magával, és

+1.) Hogy volt itthon egy másik, tartalékként félrerakott valami, amit be tudtam rakni helyette.

Képeket majd a táp-topikba teszek fel, ha leszedtem a mobilomról őket... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#12754 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 05. 31. 09:13

És ez a totyik pörög! Még akkor is, ha az egyik gépem füstjeleket bocsát ki magából, ehhh! Tiszteleztreméltó... Kép

Oké, természetesen tudom, hogy NINCS közvetlen összefüggés... Kép

Tegnap elzizzent egy közel 20-ezres CORSAIR-tápom. Két jó dolog van a rosszban:

1.) Hogy még garanciális,

2.) Hogy semmit nem vitt magával, és

+1.) Hogy volt itthon egy másik, tartalékként félrerakott valami, amit be tudtam rakni helyette.

Képeket majd a táp-topikba teszek fel, ha leszedtem a mobilomról őket... Kép

nekem meg a anyaboard gyanús.
htpc + proji kombó.
film közben elment a kép, nem kapott jelet, egy darabig még ment tovább, hang beakadt, oszt újraindult.
újraindulás után bejelentkező képernyő látszott a projin, bejelentkezésre kattintás, eltűnik, nincs jel, gép újraindul.
ezen natúrban úgy van beállítva, h egy képernyő, azt a projektorra tolja ki.
csökkentett módban kékhalál, aztán újraindul.
ugyanitt másik oprendszer, másik vinya, dualboot, arról butulva fekete képernyő, a gép megy, de se a monitoron, se a projin nincs kép.
itt fő képernyő a monitor, a proji nincs bekapcsolva.
lehúzva a projit minden szép és jó, mindkettő ad képet a monitorra, semmi gebasz.
proji kihűl, minden áramtalanít addig.
ésss megint.
sima vga csatin fogadja a jelet a laptopról.
közben másnap reggel cmos reset volt, mert egy újraindításnál végül már csak a ventik pörögtek fel. se kép, se hang.
szerintem a lapnak lesz valami gyíkja, mert a bios beállítás után is eljátszotta, meg újraindulásnál is, úgyhogy a 3ik reset után szórakoztam vele egy jót, de egyelőre tegnap este nem jött elő semmi.
asszem 2 év garisak a fosconn lapok, ha nem akkor kuka.

Idézet

#12755 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 08:52

visszatérve egy kicsit a környezetvédelemre, jobban belegondolva fura, h amíg ilyenről vitatkozunk, addig pl. a shell és társai afrikában az olajkitermelés során a fáklyáknál sok millió köbméter gázt égetnek el, energiát pazarolva és co2-ot juttatva a környezetbe, mert nekik egyelőre nem éri meg mást kezdeni vele, csak azt.
ez azért elég disszonáns számomra, hogy míg tisztán látható, milyen energia és forrásínséges idők elé nézünk, a mai napig mennyire csak pazaroljuk ezeket, és eközben egyelőre pusztán délibábokat kergetve feléljük a következő nemzedékek forrásait is.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 31. 08:54 -kor

Idézet

#12756 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 01:41

A testünk fizikai jólétének biztosításához szükségeseket kevés élőmunkával elő lehet állítani.
A többlet igényt már az intellektuális szükségletek kielégítése jelenti. Ezek a szükségletek pedig kultúra függőek és ezen belül is egyéniek.
- A termelőeszközök fenntartásának is van erőforrás igénye és a tevékenységszervezésnek.
Teljesen jogos, h azok akik ezt igénybeveszik, igénybevétel/költségarányosan viseljék a fenntartási költségeket.
És jogos, h a szellemi értékteremtő tevékenységet végzők munkáját is tisztességesen honorálják (épp úgy, mint a bohócnak is jár az ellátmány a produkciójáért).

Idézet

A léttér fenntartásnak van erőforrás igénye amit biztosítani kell valamilyen konstrukcióban.
Ezt jogos hatalmi erővel azoktól is beszedni akiknek nem akaródzik beszállni annak a fenntartási költségébe amit használ.

Idézet

satöbbi

gyula, ha meghívlak egy kevertre, bekussolsz? merha nem tudod a shitstormingot megfékezni, akkor hallgass, ha meg nem tudsz csendben maradni, akkor inkább kussolj.

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 31. 09:08 -kor

Idézet

#12757 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 09:08

Egy csomó palagázt is elégetnek, mert nem éri meg becsövezni őket.

Idézet

#12758 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 09:10

Gyula:

A teljesség igénye nélkül:

- Mi az a részvételi demokrácia, hogyan működik, MAGYAR szavakkal
- A windows adminisztrációja jobbklikkel, win7 alatt
- Novell NT sztorit regéld el szépen tényekkel, bizonyítékokkal
- Szélkerék hatástanulmány ADATOKKAL
- Mosógépes téma, idézem a rég feltett de általad nagy ívben kikerült kérdést:

"
mennyibe került egy zörgő, fos, energiazabáló evrika mosógép, hány havi fizuba?

és mennyibe kerül most egy akármilyen olcsó whirpool, mekkora hányada egy havi fizunak?

tegyük fel hogy mindkettő megy 10 évet, de az evrika addig mennyit fogyaszt?"

Kezdésnek elég lesz.

A válaszokat MAGYAR nyelven, MAGYAR mondatokkal kérem, TÉNYEKKEL, VALÓS HIVATKOZÁSOKKAL .
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#12759 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 31. 10:08

Egy csomó palagázt is elégetnek, mert nem éri meg becsövezni őket.

és közben megy róla az agyalás, meg a hírek, h miként érné meg.
idén, ha minden igaz, a co2 tartalom átlépi a 400 ppm-et, ha így halad tovább, akkor állítólag legkésőbb 2050 környékére meglesz az 1000 ppm. mikor legutoljára annyi volt a co2 tartalma a légkörnek, nem voltak jégsapkák.
feltételezve persze, h van miből és hova bővülni, lesz mit elhasználni. ami megint fogósabb kérdés.
ehhez kéne valaki, aki bedobja, h a klímaváltozás, globális felmelegedés csak a tudósok által kitalált humbug, meg egyébként is természetes jelenség, nincs összefüggésben az ember tevékenységével.

Idézet

#12760 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 05. 31. 10:10

Gyula:

A teljesség igénye nélkül:

- Mi az a részvételi demokrácia, hogyan működik, MAGYAR szavakkal
- A windows adminisztrációja jobbklikkel, win7 alatt
- Novell NT sztorit regéld el szépen tényekkel, bizonyítékokkal
- Szélkerék hatástanulmány ADATOKKAL
- Mosógépes téma, idézem a rég feltett de általad nagy ívben kikerült kérdést:

"
mennyibe került egy zörgő, fos, energiazabáló evrika mosógép, hány havi fizuba?

és mennyibe kerül most egy akármilyen olcsó whirpool, mekkora hányada egy havi fizunak?

tegyük fel hogy mindkettő megy 10 évet, de az evrika addig mennyit fogyaszt?"

Kezdésnek elég lesz.

A válaszokat MAGYAR nyelven, MAGYAR mondatokkal kérem, TÉNYEKKEL, VALÓS HIVATKOZÁSOKKAL .

hívd meg kevertre meg egy sörre. amíg gluggyog, foglaltak a kezei, és nem szennyezi virtuálisan a zinternetet.

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 636
  • 637
  • 638
  • 639
  • 640
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.