HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1416
  • 1417
  • 1418
  • 1419
  • 1420
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28341 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 06. 18:08

Kula!
Akkor ugorjunk neki még egyszer!
Kezdődött így: "A dupla csuklós búsz (a meghajtó kerekektől eltekintve össz kormányzott kerékkel) amit kifejlesztettek, akkor egyedülálló volt a világban."

Én: "Miért hazudsz már megint? Csak a hátsó utánfutónak volt kormányzott a tengelye, meg persze az autóbusz első kerekei.
Összesen 1 darabot gyártottak belőle, tesztüzemben futott, utasokat nem szálllíthatott. Egy használhatatlan szar volt."

Kula: "Mivel tudod ezt a (meglehetősen pofátlan) állításodat alátámasztani?"

Én: Parancsolj, bazmeg!

Nem olvastam a reakciódat a hazugságaiddal kapcsolatban.

Segitek, hogy mit tartok hazugságnak az eredetiben, kiemelem" A dupla csuklós búsz (a meghajtó kerekektől eltekintve össz kormányzott kerékkel) amit kifejlesztettek, akkor egyedülálló volt a világban. "

Felteszem neked a kérdést:
Mivel tudod ezt a (meglehetősen pofátlan) állításodat alátámasztani?

Ez nem hit kérdése, nem olyan régi dolgok, tények amire ne emlékeznék.
Csak megemlítem, hogy 16 kemény évet dolgoztam sofőrként, kezdtem a Volánnál 86'-ban. Vezettem trakot :) is meg búszt is, nem is keveset. mellete érdekelt, a mai napig is érdekel ez a dolog elméleti szinten.
Ja csak egy megjegyzés a végére, a hetvenes években gyártott 280-as csuklós ikarosok hátsó tengelye is kormányzott volt. Ez nem azt jelenti, hogy amikor tekerted a kormánykereket akkor fordult a 'C" tengely, hanem egy úgynevezett Z kar kényszerítettte a kozmányzását menet közben.

A lényeg, válaszolj. Ezt nem kerülöd ki hasbarával.

Majd nemsokára mesélek neked a Skoda buszok elektromechanikus váltójáról is. vagy inkább mesélj te róla.

Mivel tudod ezt a (meglehetősen pofátlan) állításodat alátámasztani?

Szerkesztette: rupic 2014. 06. 06. 18:22 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#28342 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 06. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 06. 06. 19:08

"amit kifejlesztettek, akkor egyedülálló volt a világban."

"Összesen 1 darabot gyártottak belőle, tesztüzemben futott, utasokat nem szálllíthatott. Egy használhatatlan szar volt."

Ezek szerint nem hazudott, tényleg egyedülálló volt. Igaz, hogy nem írta miben, de mi azt hittük fasza műszaki konstrukció. Közben abban, hogy 1 darab volt és még használhatatlan is. Más ilyet nem tudott :-D
Make love not Wor.

#28343 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 06. 06. 15:42

És mire mentél a nagy élettapasztalatoddal? Itt próbálod osztani az észt, nulla sikerrel. Általában még egy értelmes magyar mondatot sem tudsz összehozni... Ezért megéri élni.

Mit viszel magaddal a tested halála után?
Vannak akik csak a haláluk pillanatában döbbennek rá, h olyan érzések elkeseredett hajhászásával töltötték az életüket amelyeket az általuk működtetett gondolatisággal élve nem érhettek el.
És vannak olyanok is, akik még ekkor sem (ezek a teljesen értéktelemül leélt életek).

#28344 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 06. 19:12

Vannak akik csak a haláluk pillanatában döbbennek rá, h olyan érzések elkeseredett hajhászásával töltötték az életüket amelyeket az általuk működtetett gondolatisággal élve nem érhettek el.

Ezt ők neked elmondták?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#28345 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 18:30

.. igen és itt gyön a tudatosodás része a dolognak, az ember egyedben felébred e az hogy részerese legyen ennek a folyamatnak oly módon, hogy saját számára is tesz hozzá pillanatot-lenyomatot, miként lesz jelen az ember.... akkor. Persze ehhez kicsit fejlettebb oktatás kéne hogy az akarat mágiát a "csak" fogalmának értelmetlensége bebizonyosodjon. A *csak* nem több mint az egyén ösztöne, amiből hiányzik a civilizált infrastruktúra megértése, fontossága.

.. hogy mi a valóban pozitív, ahhoz kevés az ösztön. Az út keresésbe eddig szinte mindenki belehalt. Mert hogy a szokások olyan kényelmesek, s egy civilizációnyi lény nem tévedhet, kivéve ha van evolúció.

de hogy azért ne ismerjük el az evolúciót, hogy ne kelljen beismerni a tévedést.... :(
Make love not Wor.

#28346 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 18:31

És vannak olyanok is, akik még ekkor sem (ezek a teljesen értéktelemül leélt életek).

A te életed értéktelen, és szerencsére gyereket sem hagy magad után. Jól van ez így.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28347 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 06. 06. 17:43

Az nem tűnt fel, hogy a mostani generáció mennyire más, mint a tiéd? Szent cél nélkül nőttünk fel, mert a szüleink körül épp felborult az a világ, amiben ők felnőttek, így nem tudták megmondani, mi a helyes, hogy kell élni, milyen normák szerint, aztán nem is mondták meg. Te viszont az egész fiatalságod ideologizáló politika által befolyásolt világban kemény propagandagépezetben töltötted, megmondod, milyen központilag vezetettnek hiszed a világot. Politikát próbálsz csempészni a lépcsőházba is, mert abban nőttél fel, azt érted, miközben a mai átlagember számára az csak egy teljesen lényegtelenül vékony kiszolgáló réteg, hogy ne nekik kelljen foglalkozni a közügyekkel.

Már párszor elmondtam, h a valóságom része a jelenlegi közvalóság is.
És azt is elmondtam, h csupán a része.
A szüleimben erősen élt az a félelem abból adódóan amit a bolsevik rendszerbe való beletörésünk időszakában elszenvedtek. Ebből eredően úgy döntöttek, h nem mondanak el nekünk olyant amiből bajunk lehet. Ebből adódóan, éltem a bolsevik tömegideológia szerinti tömegvilágbeli gyermek életet. Annyi, h a szűk családomban a régi vágású (úri középosztály) szerinti erkölcsiség uralkodott és ez a külső szocializációs hatásokhoz képest más volt. Ez a kettős szocializáció (magyarázatok nélkül) érdekes értetlenséget okozott bennem. Másságot is a többiekhez képest és ez beilleszkedési problémákat. Sokkal könnyebb lett volna ha a szüleim beszéltek volna a miértekről, a mozgató rugókról.
A hiteimről annyit, h én már úgy, h jó emlékeim vannak róla, megéltem a direkt hidegháborús időszakból való átvezetést ami "nyugaton" a kulturális forradalom címszó alatt, nálunk az enyhülés és az új gazdasági mechanizmus néven hozták létre. És a mai napig is mindent.
Ezek a közvetlen alapjaim a különféle állítások (a központi propagandaállítások és az alternatívok (nevezzük most épp összeesküvéselméleteseknek)) ellenőrzéséhez.
Ti úgy élitek meg, h el akarok venni valamit tőletek. Én pedig kiegészíteni szeretném a világképeteket úgy, h Ti magatok képessé váljatok saját különbejáratú a jelenleginél sokkal reálisabb, ezzel jobban használható modellt (világképet) építenetek magatokban.
Ha úgy tetszik, akkor megadni nektek azt amit a szüleitektől (ezért, azért) nem tudtatok megkapni.

#28348 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 06. 06. 19:08

A lényeg, válaszolj. Ezt nem kerülöd ki hasbarával.

Nem kell ekkora feneket keriteni neki, ott a linkedben, hogy volt a busz Pécsen is tesztüzemben, gondolom egyszer elment mellette az utcán, jól megbámulta, azóta szakértője a duplacsuklós búszoknak... kb így szakértő Gyula mindenben. :lol:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#28349 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: El Kebir - Dátum: 2014. 06. 06. 20:05

Nem kell ekkora feneket keriteni neki, ott a linkedben, hogy volt a busz Pécsen is tesztüzemben, gondolom egyszer elment mellette az utcán, jól megbámulta, azóta szakértője a duplacsuklós búszoknak... kb így szakértő Gyula mindenben. :lol:

De kell! mert ezek tények. Olyan tények amit szerintem nem lehet elhasbarázni. Bullsitekkel körülírni.
A pécsi járműjavító üzem portása sem tudja szépíteni a tényeket.

Buta, ostoba, leépült gyenge elméjű gyökér. D
De most az egyszer olyan dologba nyúlt amiben nagyon otthon vagyok.

#28350 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 06. 20:05

A szüleimben erősen élt az a félelem abból adódóan amit a bolsevik rendszerbe való beletörésünk időszakában elszenvedtek. Ebből eredően úgy döntöttek, h nem mondanak el nekünk olyant amiből bajunk lehet. Ebből adódóan, éltem a bolsevik tömegideológia szerinti tömegvilágbeli gyermek életet. Annyi, h a szűk családomban a régi vágású (úri középosztály) szerinti erkölcsiség uralkodott és ez a külső szocializációs hatásokhoz képest más volt. Ez a kettős szocializáció (magyarázatok nélkül) érdekes értetlenséget okozott bennem. Másságot is a többiekhez képest és ez beilleszkedési problémákat. Sokkal könnyebb lett volna ha a szüleim beszéltek volna a miértekről, a mozgató rugókról.
A hiteimről annyit, h én már úgy, h jó emlékeim vannak róla, megéltem a direkt hidegháborús időszakból való átvezetést ami "nyugaton" a kulturális forradalom címszó alatt, nálunk az enyhülés és az új gazdasági mechanizmus néven hozták létre. És a mai napig is mindent.
Ezek a közvetlen alapjaim a különféle állítások (a központi propagandaállítások és az alternatívok (nevezzük most épp összeesküvéselméleteseknek)) ellenőrzéséhez.
Ti úgy élitek meg, h el akarok venni valamit tőletek. Én pedig kiegészíteni szeretném a világképeteket úgy, h Ti magatok képessé váljatok saját különbejáratú a jelenleginél sokkal reálisabb, ezzel jobban használható modellt (világképet) építenetek magatokban.
Ha úgy tetszik, akkor megadni nektek azt amit a szüleitektől (ezért, azért) nem tudtatok megkapni.

Ne hazudott, mi a faszt vennénk el tőled te ingyenélő szerencsétlen? Te élősködsz rajtunk.

#28351 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 06. 06. 20:21

De kell! mert ezek tények. Olyan tények amit szerintem nem lehet elhasbarázni. Bullsitekkel körülírni.
A pécsi járműjavító üzem portása sem tudja szépíteni a tényeket.

Buta, ostoba, leépült gyenge elméjű gyökér. D
De most az egyszer olyan dologba nyúlt amiben nagyon otthon vagyok.

Ugyan, eddig is csupa olyan dologba nyúlt bele amiben otthon vagyunk. Mondjuk nem művészet bármiben otthon lenni, hozzá képest :D

#28352 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 06. 20:29

Ugyan, eddig is csupa olyan dologba nyúlt bele amiben otthon vagyunk. Mondjuk nem művészet bármiben otthon lenni, hozzá képest :D

Tudom.
De itt egyértelmű volt számomra, amit llinkként beillesztettem az szerintem tény. Kula szerint pofátlanság.
Még jó, hogy nem a cocban vagyunk, mert utaznék valami táborba a gulágra.

#28353 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 06. 06. 18:08

Majd nemsokára mesélek neked a Skoda buszok elektromechanikus váltójáról is. vagy inkább mesélj te róla.

Szerintem ismeretterjesztői szinten jó pontosságút mondtam.
És örülök, ha szakemberként az én ismereteimet is pontosítva és kiegészítve technikai részleteket is elmondsz.
Ha a destruktív lózungokat az én kedvemért adod elő, akkor nyugodtan elhagyhatod (nem okozol örömet számomra vele és rontja az értekezés hatékonyságát).
- A Skoda buszokkal nekem annyi dolgom volt, h jópár megvetemedett hengerfejet kellett síkba marnom.
A műhelyünk gyártott le egy széria kuplungházat és ezen marós munka is volt.
És valamelyik agyamentnek az az ötlete támadt, h gyártsak ferdefogazású fogaskereket a kilométeróráikba.
Ezen túl még utasként élveztem (különösen a hegyi járatoknál) a sebváltáskori rángatódzásokat (és láttam ahogy a sofőr zongorázik a gombokkal).

#28354 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:44

Meg a trak-rendszer. Az kurva jó volt!
Make love not Wor.

#28355 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 06. 20:42

És valamelyik agyamentnek az az ötlete támadt, h gyártsak ferdefogazású fogaskereket a kilométeróráikba.

El bírom képzelni azt a motyót, amit már Te is agyament megoldásnak titulálsz.
Make love not Wor.

#28356 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:45

... bullshit ...

Nagyon jó vagy nemlétező szavak használatában, mint közvalóság, miközben kb semmiről sincs fogalmad abból ami világban zajlik éppen. Nem tudom észrevetted-e? de ha nem most szólok, hogy nincs szükségünk arra, hogy játszd a keleti bölcset, "apáskodjál" felettünk, nem mi vagyunk komplexusos faszok, hanem te.

#28357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 06. 20:42

Szerintem ismeretterjesztői szinten jó pontosságút mondtam.

Ezt is felírjuk. Bár velünk kisebb megmondásokon is közszőrözöl.
Make love not Wor.

#28358 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 06. 18:30

de hogy azért ne ismerjük el az evolúciót, hogy ne kelljen beismerni a tévedést.... :(

Bizonyos kereteken belüli jól megfigyelhető változások vannak.
És ehhez az újmaterialista filozófia (lehetségességi) keretén belül maradó különféle magyarázat verziók.
A legdurvábbak az elméletben szereplő célirányosság tagadó kitételek amelyekben az egyetlen indoklás az, h az újmaterialista filozófia alapvetéseiből adódóan, ez lehetetlen.
Nem kicsit tragikomikus ez akkor amikor a genomról, mint számítógép alkatrészekről beszélnek.
A DNS különböző szakaszainak (az ezekbe kódoltak) meghatározó szerepeiről és a DNS különféle kapcsokkal való (működésbefolyásoló) felülprogramozásáról (példul, a sejteknek (az őssejtből való) funkciókra differenciálódása (egyedfejlődés) közben.
És akkor amikor vannak (át) programozható logikai hálózatok és (ezeket is felhasználóan) programvezérelten önátkonfiguráló számítógépek.

#28359 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 06. 18:31

A te életed értéktelen, és szerencsére gyereket sem hagy magad után. Jól van ez így.

Kérdés, h kik számára és milyen szempontból értéktelen.
A rendszergazdák számára egy idő után Te is csak teherré, majd veszélyes hulladékká válsz.

#28360 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 06. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 06. 19:44

Meg a trak-rendszer. Az kurva jó volt!

A végén csak megértetted, h miről beszélek.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1416
  • 1417
  • 1418
  • 1419
  • 1420
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.