HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1424
  • 1425
  • 1426
  • 1427
  • 1428
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28501 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 13. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 13. 14:07

Az én Videoton Aida-mnak is az a baja, a potik, az összes recseg ropog, rádiója meg nem vesz semmit se, antennával sem. Kidobni nem fogom, de vettem prohardveren egy sonyt (tudom, szar), ami távos, motoros gombok, stb. Filmekhez teljesen jó, meg arra van kötve a c64 és az amiga is.

Ennyi, oszt akkor nézzük meg érdemes-e a régit felújítani, mikor van új egyben Sony/JVC/Pio akármi digit receiver már vagy 5 küvecsért. És nem szól szarabbul :-D Odahaza van egy komplett 5.1-es Samum, az is állásában a pinyóban fog elrohadni, DVD része döglött meg, rádiós erősítőnek fasza, bár ennek tényleg nincs olyan fasza hangja. Igaz occsó volt, bolti ára is tán 25ezer, nekem meg ajándékba jött.
Make love not Wor.

#28502 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 13. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 13. 13:54

A poén az, hogy nekünk is volt szalagos, meg kazettás deck is, meg lemezjátszó, meg minden, sőt, apám szerelte is ezeket. Gyula meg csak ugatja ezt a témát is.
Tátott szájjal szalad megint bele a faszba.

És még integet is hozzá :)

#28503 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 13. 13:47

Ő is TRAK-drájver volt, ismerem.

Ja. Át is hajtott az öregasszonyon a szekercével :)

Egyébként röhejes, ahogy a sok buzi mostanában ömleng, hogy fordulatok így, meg karakterek úgy meg ilyesmi a mostani tv drámákban, oszt az egészet a klasszikusokból lopják, mint pölö a Bűn és bűnhődés, csak a sok gyulának vastag volt a könyv, túl sok fizetetlen életidő, a fészbúkos hitgyülekezet helyett :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28504 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 12:20

Mi köszön le, honnan?
Aztán visszajön a magnó, vagy mi a szar???

A CD és a bakelit lemez, magnó (analóg mágneses tárolás) visszahallgatásakor létrejövő élménykülönbségről hallgasd meg a "vájtfülűek" élménybeszámolóját (ha magad nem érzékeled s különbséget).
És igen, sokminden vissza fog jönni abból ami jelenleg nem korszerű.
A "csak" kvantálási információ vesztésről pedig annyit, h az analóg jel általában nem csupán egy változó frekvenciájú színuszos jel, hanem az a jelkombináció is ami ezt modulálja.
Ez a moduláló jel (jórészt) elvész a mintavételezős digitalizálsnál. És emellett az alapfrekvencia digitalizálásánál is hibát okoz.

#28505 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 06. 13. 12:30

Nem pótlásra, tömörítésre. Egész más. És nem minőségveszteség ellen, hanem még kisebb adatért nagyon észrevehető minőségromlás nélkül. Algoritmikusan előállítható dolog, néhány számmal ábrázolható. Továbbra sem érted, de lelkesen próbálod a szent mindenható világrendedbe illesztve valami felsőbb hatalom eszközének hinni.

Ugyanez hangnál, képtömörítésnél, textúránál, bárminél. Ha kb jó, akkor méretet spórol számításigény árán. Nem kell fraktálnak lenni, jobb eredményt ad általában adott feeddel meghajtott véletlenzajgenerátor eredmény egy részlete, vagy épp egy sima függvény, vagy egy másik meglévő/kiszámolt eredmény torzítása ugyanezekkel. Egyik sem a minőség növeléséről szól, csak a véges erőforrásokról.

Konyhanyelven mondva: dúsítsuk föl a híg levet valami szarral, h ne legyen hiányérzetünk.

#28506 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 13. 12:33

Ellenben tud olyat is, amit az analóg nem. Ez örök hitvita, de még bogdan is beszopta, mikor az operát emelegette, meg sok mást és kiderült, hogy több 10 éve átálltak digitális technikára. Igazi analóg meg olyan régen volt, hogy inkább legyen némi veszteség, mint keskeny sávszél és zajos, gerjedős gagyitehcnológia. Én sem szeretem, mikor az utolsó nyekkenést is digit módon retusálják, lábdobot, taktot gép nyomja, de helyre kell tenni dolgokat, digit technika nélkül meg nem csinálnál sok sávos rögzítést, gyors/egyszerű vágást, továbbítást egyszerre, vagy éppen csak nézzünk egy fesztivált, mikor 3-4-X zenekar egymás után gond nélkül fel tud lépni, aztán úgy szól, ahogy kell. Azt a kényelmi funkciót meg már ne is nézzük, hogy manapság egy digitális pultot 2 ember betol a színpadhoz, abban annyi tudás és funkció van, mint egy kamionnyi analógban. Aki a különbséget észreveszi, az hazudik, mellékesen nem ért hozzá, vagy csak mást baszott el és ráfogja. Fenét nem ugyanaz az élmény.

Maradjunk annyiban, h van aki érzi, van aki nem és vannak akiknek nincs összehasonlítási lehetőségük.
Abban igazad van, h (közel) egyforma élményt kapsz ha egy digitalizálós hangrendszeren keresztül hallgatsz meg "élőben" egy koncertet, vagy CD-ről.

#28507 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 13. 12:46

Annak fele lassan lehet el fog kezdődni, mondjuk nem értem mit csodálkozott, hogy lófasz nem lesz belőle, meg minden, egy rendes melóhoz idő kell, ember megtalálta a helyet, ezer kivitelező, felmérés, festés, budi, kamera, csiribiri. Mondjuk a művezetői papírját és a bizonyítványát mindenki leadta rendesen, Gyulával is az lett volna a szopó, hogy felőlem bármit vagy akármit eladhatott volna, csak ahhoz fel kell jönni szakérteni a 13 kerbe és van rá egy söröm, hogy kap egy AutoCades rajzot, akkor nem bírja rárakni a réteget, hogy legyen egy rendes genplan.

Kaptatok volna egyszerűt és jót. Ez a jóság (a célnak jól megfelelőség) mellett kivitelezési és üzemviteli olcsóbbságot is jelent (egy kevésbé ilyenhez képest).
Miután az ACAD 2.6-ról vannak ismereteim (tanultam, alkottam benne) igen nagy eséllyel nem okozott volna különösebb gondot egy külön rétegbe belesrájbolnom a gépész cuccokat, madzagokat (vezetékeket, csatornákat).

#28508 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 17:42

A CD és a bakelit lemez, magnó (analóg mágneses tárolás) visszahallgatásakor létrejövő élménykülönbségről hallgasd meg a "vájtfülűek" élménybeszámolóját (ha magad nem érzékeled s különbséget).

Bakelit lemezhez nincs is értelmes lejátszó. Többit hagyjuk, nekem egyik ilyen vájtfülű megmagyarázta, hogy a kismegszakítónál speciális krémmel be kell kenni a kábelek végét, mert akkor szól rendesen a cucc. Meg összevissza forgatják a dugvillákat és milliárdért vesznek kábelt. Ugyanmár, ez csöppet erős. Mert ha még valami stabil egyenfeszes akkuról hajtaná, akkor azt mondom, hogy jól van. Vakteszten meg mind feldőlne, ha kiszűrjük a lemez minimális sercegését. Főleg mert több 10 éve már a vinyl lemezre is ilyesmiket mondtak, aztán tökre vicces, mert most már van a CD lemeznél jobb minőségű digitalizálás, ellentétben azokkal a vinylekkel, amikre a vájtfülűid esküdöznek, mert ott is ugyanazokon az ezer éves _digitális_ kompresszorokon, DATokon és egyéb felvevőkön megy át az anyag, amit majd a lemezre nyomnak. Mi eléggé késve követjük a megvezetett nyugatot, meg 1-1 nagyobb analóg pultos stúdió még létezik, de összességében szerintem 20-30-X éve nincs analóg technika. Vagy hozzál forrást, de tudom, maradjak meg hitemben.
Make love not Wor.

#28509 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 17:59

A vájtfülűek hallgassanak amit akarnak, nekem totál mindegy.
Egyébként meg manapság már a bakelit is hiába analóg, ha már a stúdióban digitálisan rögzítik a jelet szerintem évtizedek óta, aztán a bakelitre majd azt alakítják vissza analógra.

Egyébként meg a vájtfülűek között is vita van, hogy mi a jobb, CD vagy bakelit.

A "csak" kvantálási információ vesztésről pedig annyit, h az analóg jel általában nem csupán egy változó frekvenciájú színuszos jel, hanem az a jelkombináció is ami ezt modulálja.
Ez a moduláló jel (jórészt) elvész a mintavételezős digitalizálsnál. És emellett az alapfrekvencia digitalizálásánál is hibát okoz.

Akkor szerinted ma jobb a telefonvonalak minősége, vagy 30 éve volt?
Mert azt azért még én is hallottam a bot fülemmel, amikor régen a fülkében alig értettem, mit mondanak a másik oldalon; most meg a suttogás is simán érthető, mintha itt beszélnének a fülem mellett.

#28510 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 13. 18:30

Bakelit lemezhez nincs is értelmes lejátszó. Többit hagyjuk, nekem egyik ilyen vájtfülű megmagyarázta, hogy a kismegszakítónál speciális krémmel be kell kenni a kábelek végét, mert akkor szól rendesen a cucc. Meg összevissza forgatják a dugvillákat és milliárdért vesznek kábelt. Ugyanmár, ez csöppet erős. Mert ha még valami stabil egyenfeszes akkuról hajtaná, akkor azt mondom, hogy jól van. Vakteszten meg mind feldőlne, ha kiszűrjük a lemez minimális sercegését. Főleg mert több 10 éve már a vinyl lemezre is ilyesmiket mondtak, aztán tökre vicces, mert most már van a CD lemeznél jobb minőségű digitalizálás, ellentétben azokkal a vinylekkel, amikre a vájtfülűid esküdöznek, mert ott is ugyanazokon az ezer éves _digitális_ kompresszorokon, DATokon és egyéb felvevőkön megy át az anyag, amit majd a lemezre nyomnak. Mi eléggé késve követjük a megvezetett nyugatot, meg 1-1 nagyobb analóg pultos stúdió még létezik, de összességében szerintem 20-30-X éve nincs analóg technika. Vagy hozzál forrást, de tudom, maradjak meg hitemben.

Ja, ilyet én is olvastam, hogy spéci dróttal vezette az áramot a kismegszakítótól az erősítőig, és hogy ő azt hallja.
Ja, a maradék 50-100 km-t az erőműig meg nem hallja???

Meg a másik, hogy a bakelit jobb, mert analóg. Épp ezt írtam, hogy a stúdió se analóg már évtizedek óta.
Én elhiszem, hogy más a hangzása, de nem azért mert analóg, hanem mert más a jeltárolás módja, meg mert minden egyes meghallgatásnál kopik.
Meg két lemezlátszóval sem ugyanaz a hangzása még ugyanannak a lemeznek se. Pedig ott mindkettő analóg lejátszó.
Sok mindentől függ, de Gyula megint csak egy dolgot fogott meg belőle.

#28511 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 18:16

Kaptatok volna egyszerűt és jót. Ez a jóság (a célnak jól megfelelőség) mellett kivitelezési és üzemviteli olcsóbbságot is jelent (egy kevésbé ilyenhez képest).
Miután az ACAD 2.6-ról vannak ismereteim (tanultam, alkottam benne) igen nagy eséllyel nem okozott volna különösebb gondot egy külön rétegbe belesrájbolnom a gépész cuccokat, madzagokat (vezetékeket, csatornákat).

Mit kaptak volna? Oda se mentél.

#28512 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 17:49

Konyhanyelven mondva: dúsítsuk föl a híg levet valami szarral, h ne legyen hiányérzetünk.

Milyen hiányérzet?
Nekem jó a CD, nekem jó az MP3.
Az az 1%, akinek nem jó, az vigyen magával futáshoz bakelit lemezjátszót. De még közülük is 10-ből 9 csak beképzeli, hogy valamit hall, aztán kipróbálnád, és bebukná.

Itt az utcában van szefós gyerek, talán 70-es az IQ-ja, de abszolút hallása van és a bécsi filharmonikusokkal is játszott (oszt' nem volt elégedett velük, kicsit maximalista zene terén :) ), ő például soha nem mondta még a CD vagy az MP3 ne volna jó, pedig ő biztos hallja köztük a különbséget.

Másrészt meg attól, hogy valami másképp szól, még nem biztos, hogy rosszabb. A bakelitnek van egy hangzása, a CD-nek van egy másik hangzása. De akár egy erősítőn is lehet állítani, hogy keményebb vagy lágyabb legyen a hangzás, aztán attól nem rosszab az erősítő amikor lágyabban szól.
Ennyi erővel egy gitár is lehetne rosszabb, mint egy zongora/hegedű/dob (vagy vica versa); mert másképp jön ki belőle ugyanaz a hang.

Szerkesztette: Sparow2 2014. 06. 13. 18:16 -kor

#28513 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 19:06

Ja, ilyet én is olvastam, hogy spéci dróttal vezette az áramot a kismegszakítótól az erősítőig, és hogy ő azt hallja.
Ja, a maradék 50-100 km-t az erőműig meg nem hallja???

Meg két lemezlátszóval sem ugyanaz a hangzása még ugyanannak a lemeznek se. Pedig ott mindkettő analóg lejátszó.
Sok mindentől függ, de Gyula megint csak egy dolgot fogott meg belőle.

Naja, aztán a 220ból is 230 lett, de változhat több 10 voltot minden irányba.

Meg amikor a CD lemezt átszínezik filccel, mert jobban szól. A digitális 10 sorozat, jajaja. Néha van dinamikája, meg hú és ha, de ez sem olyan egyszerű, főleg manapság, mikor már audió DVD is akad.
Make love not Wor.

#28514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 19:14

Milyen hiányérzet?
Nekem jó a CD, nekem jó az MP3.

Meg Thorsten Skringersnek is jó iPodról a zenei alap, ha éppen nem jön nagy zenekarral.
Make love not Wor.

#28515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 18:59

Akkor szerinted ma jobb a telefonvonalak minősége, vagy 30 éve volt?

Régi felvételeket meg lehet lesni, bár mondom, azért nem vagyok odáig minden digitális megoldástól, mikor az énekes magában feltolja a sávot, azt PC-n giccsesítik, gitárostól is elég egyszer a riff, aztán majd a doboz megismétli. Ellenben régen, mikor felmentek egy világítótoronyba, mert ott csend van, jó az akusztika, egyszerre eltolták a művet egymás után 30szor, majd visszahallgatni nem lehetett, betippelték, a 17. lett a legjobb. Ez ment kiadásba.

Manapság meg a fújós szintetizátor pld. nekem az egyik legbejövősebb hangszer, oszt az tényleg digitális. Dobban már nem szeretem annyira, az nem szól, nem lehet vele technikázni, ésatöbbi. Az igazi cinnek a hangjához még sokat kell törpölni a szoftvernek, mert az kell és kész.
Make love not Wor.

#28516 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:52

Ezt a témát is csak ugatod, paraszt. Flac van már, digitális hordozón, senki nem beszélt cd-ről.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28517 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 14:20

Mi köszön le, honnan?
Aztán visszajön a magnó, vagy mi a szar???

Akkor ezek a retró kazik sokat fognak érni... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#28518 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 06. 13. 14:30

Ugyanez hangnál, képtömörítésnél, textúránál, bárminél. Ha kb jó, akkor méretet spórol számításigény árán.

Ami azt illeti, a Wolfenstein: New Order kb. 35 GB-os VirtualTextures-mappája azért elég mellbevágó... Kép

A játék többi része adatmennyiségileg egyébként a mai szintnek megfelelő átlag, tehát semmi kirívó.

#28519 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 20:08

Mit kaptak volna? Oda se mentél.

Jahno feltételei nyilván megalázóak voltak.

#28520 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 13. 20:17

Meg amikor a CD lemezt átszínezik filccel, mert jobban szól.

Erről még nem hallottam... Kép

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1424
  • 1425
  • 1426
  • 1427
  • 1428
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.