HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • 1508
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 08. 00:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 01:46

Nem tudom, mi a gondod.
Nincsenek alapjaid amiről tudod, h mennyiből lehet összehozni?
Vagy nem tudod felmérni, h abban amire kiváncsi vagy, mi lehet?
Vagy nem tudsz két dolog között arányosítani?
Tényleg komoly értékítéleti problémáid vannak.

Nekem vannak problémáim? Én a házifórumod is számszerűsítettem. Mellékesen bocsmá, hogy nem értek hozzá, hogy mennyibe kerül az NC gép keretének tervezése, lakatosmunkája, porszórása, mennyit basznak el tárgyalással, egyszeri vagy bérleti konstrukció-e, mibe kerül bele az a nagy fekete több 10 Amperes basz a közepén, a villanyos meló, a légtechnika, meg a többi. Ennyire multifunkciós nem mindig vagyok, mint Dext, vagy Gyula. Akkor éppen nem kérdeztem, vagy úgyis mindegy lett volna, mert akkor adott basz 2ezer, később 4 millió, mert konstrukció kérdése.

Itt egyedül Neked van problémád, mikor kiötlöd, hogy szerinted mennyibe kerülne, aztán ha kanyarban sincs a megoldáshoz képest, akkor is tényként közlöd.
Make love not Wor.

#30102 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 08. 01:31

Gyulánk viszont tökéletesen ért az informatikai kérdésekhez (is!)... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#30103 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 01:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 08. 02:31

Gyulánk viszont tökéletesen ért az informatikai kérdésekhez (is!)... Kép

Ha belegondolok, hogy 40 éve egy magyar csávó 3 másik hülyével garázscéget csinált, én meg most már belelátok a működésébe, a kb. 130 ezer postafiókot kiszolgáló szerverükbe, akkor biztos én vagyok a hatalmilag megvezetett és az úgy fasság, ahogy van :-)
Make love not Wor.

#30104 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 01:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 00:59

Nekem vannak problémáim? Én a házifórumod is számszerűsítettem. Mellékesen bocsmá, hogy nem értek hozzá, hogy mennyibe kerül az NC gép keretének tervezése, lakatosmunkája, porszórása, mennyit basznak el tárgyalással, egyszeri vagy bérleti konstrukció-e, mibe kerül bele az a nagy fekete több 10 Amperes basz a közepén, a villanyos meló, a légtechnika, meg a többi. Ennyire multifunkciós nem mindig vagyok, mint Dext, vagy Gyula. Akkor éppen nem kérdeztem, vagy úgyis mindegy lett volna, mert akkor adott basz 2ezer, később 4 millió, mert konstrukció kérdése.

Itt egyedül Neked van problémád, mikor kiötlöd, hogy szerinted mennyibe kerülne, aztán ha kanyarban sincs a megoldáshoz képest, akkor is tényként közlöd.

Ahha.
Tehát, így jött össze, h a jó gépesítettséggel gyártott vágott dohány drágább, mint a háziipari.
Vagy a Diginek megéri ugyanaz a fizikai konstrukció, ami egy házközösségnek már nem.
Egyébként pedig azért kerül valami épp annyiba és másnak épp amannyiba, mert csak és mert piros, vagy holdkomp.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 07. 08. 01:47 -kor

#30105 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 02:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 02:41

Egyébként pedig azért kerül valami épp annyiba és másnak épp amannyiba, mert csak és mert piros, vagy holdkomp.

Főleg a holdkomp. Mert az fasza.
Make love not Wor.

#30106 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 02:37

Kép

Igaz, Gyulám?!

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 08. 02:38 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#30107 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 05:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 07. 21:42

Látom, eltalálva érzed magadat.
Az egyik szólásunk szerint, akinek nem inge, ne vegye magára.

Nem. Csak undorítónak talállak.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#30108 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 07:45

Ahha.
Tehát, így jött össze, h a jó gépesítettséggel gyártott vágott dohány drágább, mint a háziipari.
Vagy a Diginek megéri ugyanaz a fizikai konstrukció, ami egy házközösségnek már nem.

A diginek az árai százezres vagy több előfizetőre vannak kitalálva. De ne hagyd, hogy az ilyen óvodások mint én számokkal meg ilyesmikkel összezavarjanak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30109 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 08. 08:45

A diginek az árai százezres vagy több előfizetőre vannak kitalálva. De ne hagyd, hogy az ilyen óvodások mint én számokkal meg ilyesmikkel összezavarjanak.

Szerintem gyula kiszámolta, és neki más jött ki :)

#30110 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 08. 08:49

Szerintem gyula kiszámolta, és neki más jött ki :)

gyulának mindig más jön ki :D

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30111 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 08. 05:55

Nem. Csak undorítónak talállak.

- Nézd, ott azt a nőt, olyan randa, h fáj néznem.
- Akkor miért nézed?
- Mert, szenvedni akarok.

#30112 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 08. 07:45

Kohn pedig abból tud megélni, h a boltját szombatonként zárva tartja.

#30113 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 11:33

Te meg a mi segélyadományunkból élsz, nem ciki?

#30114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 11:15

Bekértél rá árat, hogy mennyiért adnának a házba netet, azt milyen eszközzel osztanád meg, utána ki tartaná karban, mennyiért? Emberanyag a legdrágább, ha valamit reszelni kell. 1 ember 1 lépcsőház, 2 lépcsőház, 5 lépcsőház. Hány lépcsőházanként kell egy ember? Aztán 10 ember felett úgy lesz gazdaságos, hogy amihez 9 ember kell, ahhoz lesz 11 felvéve, mert el van, más beteg lehet, szabadságol. Esetledben a lépcsőházi netnél sosem számoltál ilyenekkel, eleve az összerakásig nem jutottál el, akkor mitől működne?

Kezdjük ott, hogy egy átlag szolgáltató a pinyódba annyiért ad netet, amit nem fizetsz ki. És saját magad gondolataiba kavarodsz bele, mikor egyik esetben tiltakozol a hatalom, meg a központiság, meg a monopolos kizsákmányolás ellen, utána meg szpol, ha kitalálod ez hány év alatt térül meg, de jön egy olcsóbb szolgáltató, akihez a fele nép átvándorol.
Make love not Wor.

#30115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 11:15

Bekértél rá árat, hogy mennyiért adnának a házba netet, azt milyen eszközzel osztanád meg, utána ki tartaná karban, mennyiért? Emberanyag a legdrágább, ha valamit reszelni kell. 1 ember 1 lépcsőház, 2 lépcsőház, 5 lépcsőház. Hány lépcsőházanként kell egy ember? Aztán 10 ember felett úgy lesz gazdaságos, hogy amihez 9 ember kell, ahhoz lesz 11 felvéve, mert el van, más beteg lehet, szabadságol. Esetledben a lépcsőházi netnél sosem számoltál ilyenekkel, eleve az összerakásig nem jutottál el, akkor mitől működne?

Kezdjük ott, hogy egy átlag szolgáltató a pinyódba annyiért ad netet, amit nem fizetsz ki. És saját magad gondolataiba kavarodsz bele, mikor egyik esetben tiltakozol a hatalom, meg a központiság, meg a monopolos kizsákmányolás ellen, utána meg szpol, ha kitalálod ez hány év alatt térül meg, de jön egy olcsóbb szolgáltató, akihez a fele nép átvándorol.
Make love not Wor.

#30116 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 08. 11:33

Miért nem rakod be a számításokat "mérnökúr", hogy mennyiből is érnél el a tömbháztól a bixig, bekerülés és fenntartás adatokkal?

Idézet

#30117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 08. 12:19

Miért nem rakod be a számításokat "mérnökúr", hogy mennyiből is érnél el a tömbháztól a bixig, bekerülés és fenntartás adatokkal?

Ezért mondtam, hogy rögtön van rá egy cég, aki befektet. User anyázza, hogy jajj mert megegyezett a közös képviselővel és kizárólagos joga van és más nem jöhet ide. Igen, mert akkor még más sem akart odamenni, aki meg befektet, annak térüljön meg. Vagy a havi díj drága, vagy sokáig marad... Telepítettünk mi kisközösségi DSLAMokat is, legelvetemültebb opcióval, mint pld. kaputelefon vezetékén felvinni a netet, meg egyenek, mert a hülye mérnök ezzel nem számolt, vagy a hülye megrendelő nem kérte, csak occsó legyen, így tudtunk feljutni a lakásba. Gyulának többek közt erről sincs fogalma, bár ha egy 48 portos kis DSLAM árát kellene benyögni, akkor én is bajban lennék, ajánlatért meg nem fárasztok senkit. Nem 500 forint, cserébe érteni kell hozzá.
Make love not Wor.

#30118 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 08. 12:26

Ezért mondtam, hogy rögtön van rá egy cég, aki befektet. User anyázza, hogy jajj mert megegyezett a közös képviselővel és kizárólagos joga van és más nem jöhet ide. Igen, mert akkor még más sem akart odamenni, aki meg befektet, annak térüljön meg. Vagy a havi díj drága, vagy sokáig marad... Telepítettünk mi kisközösségi DSLAMokat is, legelvetemültebb opcióval, mint pld. kaputelefon vezetékén felvinni a netet, meg egyenek, mert a hülye mérnök ezzel nem számolt, vagy a hülye megrendelő nem kérte, csak occsó legyen, így tudtunk feljutni a lakásba. Gyulának többek közt erről sincs fogalma, bár ha egy 48 portos kis DSLAM árát kellene benyögni, akkor én is bajban lennék, ajánlatért meg nem fárasztok senkit. Nem 500 forint, cserébe érteni kell hozzá.

Arról már ne beszéljünk, hogy oldaná meg a redundanciát és még kell tartalék eszköz is a fontosabb helyekre.

#30119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 07. 08. 13:13

Arról már ne beszéljünk, hogy oldaná meg a redundanciát és még kell tartalék eszköz is a fontosabb helyekre.

Majd úgy lesznek, mint a júzereim, hogy Pistike 24 órásban van. Kivéve, ha nyaral, vagy kokaint szív a csajok hasáról. Aztán nem érti, hogy havidíjas fix konstrukcióból fent lehet tartani pár embert, amelyik közül legalább egy mindig rá fog érni a szarára.
Make love not Wor.

#30120 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 08. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 08. 10:52

Te meg a mi segélyadományunkból élsz, nem ciki?

Nem a tiétekből.
Ti mondátok, h (ebben a konstrukcióban) csupán a megállapodásaitokhoz van közötök.
A megállapodás szerinti béretekhez és minden másra a választási paródián való ikszeléssel megbízási szerződést kötöttetek.
Még azt is sokszorosan elmondtátok, h a megvezetőségünk a megelégedettségetekre szervezi a társadalmi szintű környezeteteket (legalábbis, ahhoz képest ahogy csinálják, nincs jobb elképzelésetek).
Egyébként pedig, rád az ellátmányomból 22.800/10.000.000 Ft jut.
Vagy úgy is mondhatom, h ezt a díjazást kapom azért a tevékenységemért amellyel megpróbálok egy kis fényt gyújtani a tudatodban. Szerintem, igazán jelképes összeg a szolgáltatásomért.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • 1508
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.