HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1631
  • 1632
  • 1633
  • 1634
  • 1635
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#32641 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 16. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 15:43

Az információ viszonylag óccsón mozgatható.
A "piszkos anyagiak" már sokkal kevésbé. A testünk pedig a bioszféra anyagkörforgásának a része. Ebben kell fenntartanunk. És akkor van jó életünk, ha ezt ÖSSZESSÉGÉBEN a legjobb hatékonysággal tesszük.
A minap ejtettünk arról szót, h szart sem ér a világ legjobb hatékonyságú csiszolóüzeme, ha nincs tisztességes inputja, outputja és még abba is beleszólnak, h hogyan csiszolhatok és a csiszolás mellett még sok mást is kell csinálnom (példul, adminisztrációs kötelezettségek teljesítése).

Te "ejtettél" szót erről, mi meg röhögtünk a baromságokon amit összehordtál.

Szerkesztette: JonesC 2014. 08. 16. 14:44 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#32642 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 14:26

Semmi. Csak kérdezem, hogy mi szükség rá?

Meg fogsz lepődni, de ezt mind tudják a nagy keresőmotorok, és még többet is. Arról nem is beszélve, hogy csitrillió ember bővíti frissíti az internetes tudásanyagot.

Egész egyszerűen nem látom értelmét, ennek egy töredékét helyileg tárolni.

Sokmindent megtalálsz, sokmindent nem.
Már szaporodik, de pár évvel ezelőtt elkeserítően kevés volt a neten elérhető, közvetlenül hasznosítható szaktudás.
Tíz éve példul, sem boltban, sem a neten nem találtam tudást a cserépkályhám átrakásához.
A javítások jelentős részéhez nem csupán szervíz dokumentációt, hanem még egy nyamvadt kapcsolási rajzot sem.
Valamennyi segítséget a szakmai fórumokon tudtam kapni.
Pár éve még ilyen volt a HWSW is.

#32643 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:02

Milyen érdekes, egy viszonylag új médiumon egy erős rétegigényt egy világszinten elenyésző gyakoriságú nyelven nem találtál 10 éve, és ebből azt a következtetést vontad le, hogy át kell alakítani a világot, nem azt, hogy meg kéne tanulni egy világnyelvet.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#32644 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 15:54

Sokmindent megtalálsz, sokmindent nem.
Már szaporodik, de pár évvel ezelőtt elkeserítően kevés volt a neten elérhető, közvetlenül hasznosítható szaktudás.
Tíz éve példul, sem boltban, sem a neten nem találtam tudást a cserépkályhám átrakásához.
A javítások jelentős részéhez nem csupán szervíz dokumentációt, hanem még egy nyamvadt kapcsolási rajzot sem.
Valamennyi segítséget a szakmai fórumokon tudtam kapni.
Pár éve még ilyen volt a HWSW is.

Akkor miről beszélünk? Csak azt tudnád a "tudástáradba" tenni, amit a netről szerzel amúgy is, az meg ott van fenn, frissül, bővül.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#32645 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:12

[quote name='Gyula2222' date='2014. 08. 16. 14:11' timestam(GNU).

[/quote]

Ez meg egy tehen féle.
Make love not Wor.

#32646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 16:03

Akkor miről beszélünk? Csak azt tudnád a "tudástáradba" tenni, amit a netről szerzel amúgy is, az meg ott van fenn, frissül, bővül.

Meg amit Gyula vizionál. Ne felejtsük ki, mert ennyi tömény hülyeség nem túl gyakori a neten. Bár idefelé éppen azt mondtam asszonynak, hogy a sportfogadós oldalakat becsukják, az ilyen antalvali félék meg káros eszméket hirdetnek? Most már egyik oldal konkrétan addig süllyed, hogy egészségre ártalmas gyógyszerfélét és teát hirdet.
Make love not Wor.

#32647 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 15:54

Bezzeg a cocban minden meg volt a neten, mi?
Make love not Wor.

#32648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 15:26

Egész egyszerűen nem látom értelmét, ennek egy töredékét helyileg tárolni.

Látod, azt nem szűrik a keresők.
Make love not Wor.

#32649 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 16. 14:48

Komolyan mondom, ha összegyűjt aláírásokat a házából, hogy mindenki ilyet akar lemegyek és kiépítem neki anyagáron, hogy rohadjon meg. Persze nem fogok nekiállni falat vésni, azt csináltassa meg valaki mással. Aztán majd figyeljük hogy hízik a házi tudástár.

Nem is biztos, hogy kell vésni, de azt Gyula megoldja, ráér. Ha kell adok szerszámot. A többit régebben írtam, van itt switch, szerver, ha tényleg konkrét lesz, akkor valamennyi UTP is. Gondolom ha szükség lesz rá a házban, akkor az igényért cserébe ezazamaz járhatna, szóval miért is csinálnánk ingyen bármit?
Make love not Wor.

#32650 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 15:37

Bezzeg a cocban minden meg volt a neten, mi?

Bezzeg a cocban sokmindent szinte utána dobtak az embereknek.
Többek között ott volt az ipari szakkönyvtár sorozat is.
Megvan belőle pár darab nekem.
A kályhámat is ennek a sorozatnak a kályhás könyvéből tanultakkal raktam át.
Az akkoriban a diák pénztárcámból megfizethetőkből (könyvek, folyóiratok) tanultam elektronikát. A fotózást, a labormunkával együtt. Még az előhívókat is gyakran magam állítottam össze a könyvekből vett receptúrák szerint.
És, mivel sokminden érdekelt, különböző mélységekben, sokmindent.
És a mai napig is utálom az akkori rendőrállamot és a rendszer szinten is működtetett gazemberségeket.
De már erről is esett itt is jópárszor szó.

#32651 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 15:46

Nem is biztos, hogy kell vésni, de azt Gyula megoldja, ráér. Ha kell adok szerszámot. A többit régebben írtam, van itt switch, szerver, ha tényleg konkrét lesz, akkor valamennyi UTP is. Gondolom ha szükség lesz rá a házban, akkor az igényért cserébe ezazamaz járhatna, szóval miért is csinálnánk ingyen bármit?

A házunkban jelenleg vegyes felvágott van. Koaxos, telefonvezetéskes (különféle szolgáltatóktól) és van aki mobil nettel nyomatja. Jelenleg a lakások mintegy kétharmadában lehet net.
Amilyen degu állapotban van jelenleg a többség, esélytelennek látom (jelenleg) egy közös hálózat létrehozásában és fenntartásában való megegyezést.
Ezért is mondtam, h az elképzelésem megvalósítását a jelenlegi kiépítettségre látom érdemesnek elindítani (net a netben).
Még a szaknevét is mondtátok (VLAN) ennek a konstrukciónak. Semmi sem zárja ki, h egy VLAN hálózat elsődlegesen egy valós fizikai struktúrát mintázzom.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 08. 16. 16:20 -kor

#32652 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 17:15

A házunkban jelenleg vegyes felvágott van. Koaxos, telefonvezetéskes (különféle szolgáltatóktól) és van aki mobil nettel nyomatja. Jelenleg a lakások mintegy kétharmadában lehet net.
Amilyen degu állapotban van jelenleg a többség, esélytelennek látom (jelenleg) egy közös hálózat létrehozásában és fenntartásában való megegyezést.
Ezért is mondtam, h az elképzelésem megvalósítását a jelenlegi kiépítettségre látom érdemesnek elindítani (net a netben).
Még a szaknevét is mondtátok (VLAN) ennek a konstrukciónak. Semmi sem zárja ki, h egy VLAN hálózat elsődlegesen egy valós fizikai struktúrát mintázzom.

Olyan hálózaton amit nem felügyelsz nehezen alakítasz ki VLAN-t. Maximum valami VPN-el lehetne ezt megcsinálni, de ennek semmi értelme nem lenne, csak felesleges bonyolultságot vinne a rendszerbe és egyik sem jelentene szigetüzemet. Ennyire erővel egy sima webportál bőven elég lenne, azt meg minden szomszéd pistike csinál kis netes keresgélés után.

#32653 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 16:59

Többek között ott volt az ipari szakkönyvtár sorozat is.
Megvan belőle pár darab nekem.
A kályhámat is ennek a sorozatnak a kályhás könyvéből tanultakkal raktam át.
Az akkoriban a diák pénztárcámból megfizethetőkből (könyvek, folyóiratok) tanultam elektronikát. A fotózást, a labormunkával együtt. Még az előhívókat is gyakran magam állítottam össze a könyvekből vett receptúrák szerint.

Miért, most nincs lehetőség? Mellé itt az internet, még a könyvtárig sem kell elmenni, ezer+1 lehetőség van ingyen, esetleg olcsón. Bár Neked semmi szükséged rá, tuti cigit csavarnál a legjobb tananyagból is. Hagyjuk már, pár éves Samu nyomtatóban eltört a pöcök, kinéztem a gyári robbantott ábráról a cikkszámot, abból a helyi elektronikai bolt 2 napon belül kiszállította. Aztán ennél a cégnél minden van, szerintem megérdemlik a hasznot, ha nem nekem kell jómunkásért kajtatni, aki megkendácsolja, vagy világ végén gyártja. És pont leszarom, hogy a hatalom tudja, mennyit költöttem rá a bankszámlámról.
Make love not Wor.

#32654 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 16:40

Ki kell építeni. Mi a gond? Bár így azt nem értem mit sírtál tegnap a monopol helyzetről, ha ezek szerint ott is van legalább 5 szolgáltató.
Make love not Wor.

#32655 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 16:41

Ja, nem te vagy a birka, hanem az aki nem akar másokkal közös hálón lenni. Nyilván.

Idézet

#32656 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 17:41

Ja, nem te vagy a birka, hanem az aki nem akar másokkal közös hálón lenni. Nyilván.

Azt mondja egyre több embernek nyílik ki a szeme. Akkor tessék őket felkutatni, csoportba szedni. Feladat adott.
Make love not Wor.

#32657 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 16. 16:30

Olyan hálózaton amit nem felügyelsz nehezen alakítasz ki VLAN-t. Maximum valami VPN-el lehetne ezt megcsinálni, de ennek semmi értelme nem lenne, csak felesleges bonyolultságot vinne a rendszerbe és egyik sem jelentene szigetüzemet. Ennyire erővel egy sima webportál bőven elég lenne, azt meg minden szomszéd pistike csinál kis netes keresgélés után.

Ez a Ti szakmátok, ehhez nektek van meg a szaktudásotok (ha megvan és amelyiketeknek megvan).
Az ötletemben maga a struktúra az elemek egymáshoz épülése és a struktúra együttműködési módja (logika) a legfontosabb.
A rugalmasan formálódni képes együttműködési rendszer (fel és lecsatlakozásokkal és a rendszeren belüli átjárhatóságokkal).
Ehhez gondoltam, mint térinformatikai elemeket (azonosítókat) a postai címzésrendszert. Ez már csak azért is praktikus, mert jelenleg a felhasználók többsége dinamikus IP-s előfizetéssel rendelkezik.
Ez a címzésrendszer jól felhasználható mind az automatikus (programozott) kapcsolódásokhoz, mind az egyéni kapcsolatok (szakmai és hobbi közösségi felületek) létrehozásához. És ahhoz is, ha célirányosan bele akar nézni valaki valamelyik területre.
Bíztam benne, h lesznek közületek akik szakmai kihívást látnak az ötletemben és elgondolkoznak rajta.
Igaz, egy ilyenhez "GNU"-s gondolkozásmód szükséges. Olyan amelyben a fejlesztők elsődlegesen, nem a saját közvetlen hasznukban gondolkoznak. Elég nekik az a többlet ami a beinduló rendszer használatából származik.

#32658 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 16:38

Miért, most nincs lehetőség? Mellé itt az internet, még a könyvtárig sem kell elmenni, ezer+1 lehetőség van ingyen, esetleg olcsón. Bár Neked semmi szükséged rá, tuti cigit csavarnál a legjobb tananyagból is. Hagyjuk már, pár éves Samu nyomtatóban eltört a pöcök, kinéztem a gyári robbantott ábráról a cikkszámot, abból a helyi elektronikai bolt 2 napon belül kiszállította. Aztán ennél a cégnél minden van, szerintem megérdemlik a hasznot, ha nem nekem kell jómunkásért kajtatni, aki megkendácsolja, vagy világ végén gyártja. És pont leszarom, hogy a hatalom tudja, mennyit költöttem rá a bankszámlámról.

A rendszerkonform módit is ismerem, csak elégedetlen vagyok vele.
Mondd, mi jó neked a bullshittelésben?

#32659 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 16:40

Ki kell építeni. Mi a gond? Bár így azt nem értem mit sírtál tegnap a monopol helyzetről, ha ezek szerint ott is van legalább 5 szolgáltató.

Már elmondtam, h a szolgáltatók a júzerek felé (jó közelítéssel) egyformák.

#32660 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:09

Ez a Ti szakmátok, ehhez nektek van meg a szaktudásotok (ha megvan és amelyiketeknek megvan).
Az ötletemben maga a struktúra az elemek egymáshoz épülése és a struktúra együttműködési módja (logika) a legfontosabb.
A rugalmasan formálódni képes együttműködési rendszer (fel és lecsatlakozásokkal és a rendszeren belüli átjárhatóságokkal).
Ehhez gondoltam, mint térinformatikai elemeket (azonosítókat) a postai címzésrendszert. Ez már csak azért is praktikus, mert jelenleg a felhasználók többsége dinamikus IP-s előfizetéssel rendelkezik.
Ez a címzésrendszer jól felhasználható mind az automatikus (programozott) kapcsolódásokhoz, mind az egyéni kapcsolatok (szakmai és hobbi közösségi felületek) létrehozásához. És ahhoz is, ha célirányosan bele akar nézni valaki valamelyik területre.
Bíztam benne, h lesznek közületek akik szakmai kihívást látnak az ötletemben és elgondolkoznak rajta.
Igaz, egy ilyenhez "GNU"-s gondolkozásmód szükséges. Olyan amelyben a fejlesztők elsődlegesen, nem a saját közvetlen hasznukban gondolkoznak. Elég nekik az a többlet ami a beinduló rendszer használatából származik.

Még mindig. Mi a haszna a helyi hálónak szerinted? És mi szüksége lenne egy usernek lokális azonosításra, amikor van neki globális?

Tehát, hogy értsd. Meg lehet csinálni amit kitaláltál, csak nincs semmi értelme.

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1631
  • 1632
  • 1633
  • 1634
  • 1635
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.