HWSW Informatikai Kerekasztal: Néma PC (0dB hangkibocsátás) eladó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Néma PC (0dB hangkibocsátás) eladó Új, teljesen néma számítógép eladó.

#61 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 29. 11:30

és van olyan ház is hozzá, ami beborítja?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#62 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 08. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 06. 29. 09:47

A "didyman" (hívjuk Apunak?) megmondta című részen jót mosolyogtam. Didyman nagyjából semmit nem mondott meg, de mivel csak a kötőszavakat értitek az átlag villamosmérnöki szakzsargonból, elfogadjátok a fórum Gordon Moore-jának. Egyetlen konkrétumot hozott fel a konfig kapcsán, a táp elhelyezését, amit el is magyaráztam, de több szó ezután már nem is esett erről. Bemutatott egy sor mérnöki aggályoskodást hangzatos, bár kétség kívül valid mérnöki levezetéssel, de higgyétek el, a félvezető eszközök paramétereinek hőmérséklet függése alapanyag még a "legegyszerűbb" elektrotechnikai suliban is, mindenkitől utólag is elnézést kérek, hogy nem estem hanyatt tőle. Az összes többi írás nagyjából egy célt szolgált, hogy feltűrje a virtuális izompólót az agya körül egy jó kis szakmai szkanderhez, aminek témája már nem ez a konkrét konfig, hanem az, hogy én komolyan vegyem. De el kell ismerni, hogy ő legalább higgadtan, személyeskedés nélkül vázolta az érzéseit, igazából ezzel emelkedik a többiek fölé.
Hallod-e, én úgy gondoltam, hogy nincs szükség arra a hangnemre, amire te is tettél utalást, de ezzel a coming outtal nagyon rázod a pofonfát.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#63 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 11:26

végre lesüllyedt, erre felhozod? embert úgyse látjuk többet természetesen. Expresszen próbálkozik faszságával, de hasonló eredményt ért el ott is.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#64 Felhasználó inaktív   duracell75 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 08. 14:49

Nekem is egy Dell 745ösöm van, és ugyan nem teljesen halk, de bőven elviselhető. Core2 Duo cucc és 35be volt cakpakk, most is annyiért hirdetem, a kutyának nem kell. Core 2 Duo E6300 (1.86os, régebbi), 2 giga 667es ram, 4350es Radeon, dvd író, vinyó nélkül. Bazinagy passzív hűtőborda a procin, előtte 10es venti kavar....havonta takarítom, 1szer pasztáztam újra a procit eddig, napi 14 órát megy, most is egyfolytában....hiba nélkül

szerintem Didyman korrekten írogatott a témához és ezt nem azért mondom mert admin, hanem tényleg így gondolom

üdv mindenkinek

#65 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 08. 10:31

Hallod-e, én úgy gondoltam, hogy nincs szükség arra a hangnemre, amire te is tettél utalást, de ezzel a coming outtal nagyon rázod a pofonfát.

Sajnálom, hogy megsértődtél rajta. Való igaz, volt benne egy jó adag cinizmus, de az inkább annak szólt (és ezért nem is neked lett címezve), hogy ezen a nagy múltú, magát nívósnak tartó szakmai fórumon az eddig hozzászólók részéről eddig két fajta érveléssel találkoztam: a "Didyman meg fogja mondani"-val és a "Didyman megmondta"-val. Ezt a jelenséget annyira szánalmasnak röhejesnek tartottam, hogy gondoltam, megérdemel egy fricskát (továbbra is így vélem). De ha megbántottalak vele, akkor elnézésedet kérem. A tartalmi részeidre úgy érzem már reagáltam, azt pedig kérlek nézd el nekem, hogy nem kezdek hosszas diskurzusba az Ohm törvényről és a méréstechnikáról, nem azért jöttem ide, hogy pár anonim troll (ezt se vedd magadra) vizsgáztasson. Magam is mérnök vagyok, hidd el, nem egy háziasszony optimizmusával közelítettem meg ezt az egész problémakört - bár ezt itt bebizonyítanom szinte lehetetlen.

A gépre vannak folyamatosan érdeklődők, bármily meglepő. Nem, nem HWSW-s emberek. És nem, nem ezen az árszinten, hanem jelentősen lejjebb, de ezért is volt irányár meghatározva.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Kellett ehhez az egészhez némi humorérzék, de végső soron tanulságos volt valamilyen szinten.

#66 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 19:11

sejtettem, hogy nem bírja ki :D

/2. maximum. de ettől úgyis megsértődsz, és én vagyok a tahó, hogy meg mertem szólalni.

Szerkesztette: DGabor 2012. 07. 09. 19:12 -kor

#67 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 07. 09. 19:18

Sajnálom, hogy megsértődtél rajta. Való igaz, volt benne egy jó adag cinizmus, de az inkább annak szólt (és ezért nem is neked lett címezve), hogy ezen a nagy múltú, magát nívósnak tartó szakmai fórumon az eddig hozzászólók részéről eddig két fajta érveléssel találkoztam: a "Didyman meg fogja mondani"-val és a "Didyman megmondta"-val. Ezt a jelenséget annyira szánalmasnak röhejesnek tartottam, hogy gondoltam, megérdemel egy fricskát (továbbra is így vélem). De ha megbántottalak vele, akkor elnézésedet kérem. A tartalmi részeidre úgy érzem már reagáltam, azt pedig kérlek nézd el nekem, hogy nem kezdek hosszas diskurzusba az Ohm törvényről és a méréstechnikáról, nem azért jöttem ide, hogy pár anonim troll (ezt se vedd magadra) vizsgáztasson. Magam is mérnök vagyok, hidd el, nem egy háziasszony optimizmusával közelítettem meg ezt az egész problémakört - bár ezt itt bebizonyítanom szinte lehetetlen.

A gépre vannak folyamatosan érdeklődők, bármily meglepő. Nem, nem HWSW-s emberek. És nem, nem ezen az árszinten, hanem jelentősen lejjebb, de ezért is volt irányár meghatározva.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Kellett ehhez az egészhez némi humorérzék, de végső soron tanulságos volt valamilyen szinten.

Nem, nem vagyok sértődős. Pláne egy számomra vadidegen fórumos nikkel szemben. Hanem az ilyesmi kinyilatkozásról kicsit úgy gondolom, hogy beszélsz velem egyfajta hangnemben, mondhatni mérnöki tisztelettel, aztán meg nyilatkozol egy ilyen pszichológiailag azért támadható vélekedést. Az ilyesmit képmutatásnak vélem, azon túl, hogy így tök ismeretlen módon úgy véled, hogy véleményed lehet egy másik tökismeretlenről :think: . Persze, az írás mögött sokminden van, csakhogy a személyt, a szavakat, a motivációt aligha látod.. De a te véleményed-Ha úgy érzed, hogy jól érzed, az mindig önbizalmat ad. :-)
Nos, a komoly, nívós HWSW-n jópár hozzám hasonló nagy megmondó van, vagy volt. Azt, hogy a többi fórumozó így (szánalmasan :-) ) vélekedik, annak köszönhetjük, hogy szakmailag bizonyítottunk valamit. Nem azt, hogy mekkora ászok vagyunk, hanem hogy a tudásunk körülbelül milyen szinten van, mennyire megbízható, mennyire lehet adni a véleményünkre egy adott témakörben. Aztán ettől még írunk hülyeséget is, meg bőszen faszozunk egymásra, ha nem egyezik vélemény, DGabor például nagyon morcosan néz rám, mert lógok neki egy javítással régóta :Đ . Te viszont tök ismeretlen arc vagy itt, nem igazán tudsz hathatósan megjelenni, nem lesz a véleményed igazán megbízható.
Ohm törvényébe a hőtan kapcsán nem értem, miért kéne belemenni, bár a hőellenállás végülis hasonló logika mentén halad, de most vagy komolyan veszed a szakmádat (és azt a szakmát is, amiben nem szereztél mérnöki diplomát, és nem bagatelizálod el, ez egy ősi mérnöki hiba, attól, hogy van egy diplomád egy témakörben, nem fogsz automatikusan egy gauss görbén felhúzni környező szakirányokat hasonló magasságba), vagy hiteltelen az egész gondolatmeneted.
Alapvetően az a gond, hogy nem látjuk azt a nagyon nagy munkát, szellemi és időben kifejezett produktumot, amit beletettél, és aminek az árát megkéred. És te magad sem igazán legyezgeted ezt, nem mész bele mélységekbe azt illetően, hogy mit, hogyan teszteltél, válogattál össze és miként lett ez az eredmény, pedig hidd el, sokkal kevésbé berzenkednének az áron a többiek. A másik probléma meg, hogy ez egy HW-ben erős fórum, sok olyan taggal, akik már a járókában a CPU lábait fésülgették, olyan szakmai rutinnal és hivatottsággal, hogy egy hasonló projekt kivitelezése számukra nem több egy árlista tételes böngészésénél és két-három témakör google-keresésből történő olvasásánál, melyből kiderül, hogy a megoldásokat szállító gyártók, ésvagy lelkes tesztcsapatok által tesztelt, kész megoldásokat lehet hazavinni anélkül, hogy nagyon bonyolult pluszmunkát kellene belerakjanak. Ezért írták azt, hogy amit látnak tőled, az nem több, mint egy ventinélküli táp és egy bazinagy passzív borda beházasítása egy kommersz házba. Nincs benne fúrás-faragás, nem látjuk azt, hogy mennyiféle CPU-t, hűtést, tápot teszteltél, hogy mit, és hogyan mértél (és megjegyzem, a szoftveres mérés nem mérés). Még egy jó blogot sem tudunk olvasni a projektedről.
Hiányoltál konkrétumokat tőlem, hát akkor írok párat.
-Mérni valamilyen NC hőmérővel illene, legjobb lenne egy hőtérképet tudó kamera, mert az gyors, és rögtön ad választ kérdésekre.
-A VRM területét hűteni kéne. Meglepő, de a tekercseket leginkább. Azok ugyanis remekül elhúzzák a jóidőt a környező FET-ekről, kondikról, köszönhetően a széles vezetősávoknak és a vastag réz csévéknek, meg a kemény, hőt relatív jól vezető impregnálásnak. És mert magasan vannak, így a rájuk pakolt borda körül egészen remek légáram tud kialakulni.
-A lapkakészletre pakolt bordát le kell venni, helyette kb. másfél-kétszer nagyobb felületet adó, lehetőleg minél több anyagot (hőkapacitást) magába foglalóval pótolni, gyári vacak anyagot leszedni, bordát felpolírozni és sima fehér kencével visszatenni.
-RAM-ok marha melegek tudnak lenni (az előzőekben említett hidat főleg masszív I/O tudja megterhelni, a RAM-okat meg egy kis memóriatesztelés), főleg, ha alattuk fűt a híd.
-A RAM-ok és a hidak körüli tápegységek között még ma is gyakori a disszipatív, ezek nagyon gyakori gyenge pontok. Semmi szoftver nem mér itt, a kis felületű hűtés miatt nem érezni a közelükben sem a meleget.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#68 Felhasználó inaktív   prehistoric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 07. 09. 19:18

A trollról beszélgethetnénk kismajom!!
Gondolom sokba került a mérnöki diplomád és ez a kis píz jól jönne a törlesztéshez. :)
Te vagy az élő példa arra, hogy felhígult a mérnökök mezőnye, miután a szerényebb képességűek is el tudják végezni, kis segítséggel. :D

#69 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 09. 21:05

A másik probléma meg, hogy ez egy HW-ben erős fórum, sok olyan taggal, akik már a járókában a CPU lábait fésülgették, olyan szakmai rutinnal és hivatottsággal, hogy egy hasonló projekt kivitelezése számukra nem több egy árlista tételes böngészésénél és két-három témakör google-keresésből történő olvasásánál, melyből kiderül, hogy a megoldásokat szállító gyártók, ésvagy lelkes tesztcsapatok által tesztelt, kész megoldásokat lehet hazavinni anélkül, hogy nagyon bonyolult pluszmunkát kellene belerakjanak.

:morcos nézés: :Đ

igaz. egyik kezemet hátrakötve tíz perc alatt bármikor összerakok bármilyen számítógépet, Pongtól bármeddig, nem véletlenül voltam számtech szervizes nyolc évig. igen, diploma nélkül, egy szál érettségivel. nem papír miatt vettek fel, hanem tapasztalatom alapján. anno tíz évesen a környék összes Commodore, Sega, Atari, stb. gépeit én javítottam, így gyarapítottam zsebpénzemet :) de tudásom közel sincs brekiéhez.

szóval bármit dumálsz, te csak egy senki vagy, aki veri magát a cuccára. ne pofázz, hanem bizonyíts.

Szerkesztette: DGabor 2012. 07. 09. 20:36 -kor

#70 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 21:24

ahogy láttam kispajtás benézett, de válaszra sem méltatott minket. erről ennyit.

#71 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 23:37

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2012. 07. 09. 21:24

ahogy láttam kispajtás benézett, de válaszra sem méltatott minket. erről ennyit.

Jajj Gabika, egyem a szíved :)

Egyetlen dolog van ebben az egész átokverte topicban, amiről minden kétséget kizárólag kiderült, hogy nem boldogul a körülményekkel ventilátoros hűtés nélkül: a te forró kis fejecskéd.

Csökkentsd a feszültséget és / vagy a frekvenciát, de a legjobb, ha időnként kikapcsolsz egy kicsit, amíg visszahűlsz.

#72 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 00:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 09. 20:05

Nem, nem vagyok sértődős. Pláne egy számomra vadidegen fórumos nikkel szemben. Hanem az ilyesmi kinyilatkozásról kicsit úgy gondolom, hogy beszélsz velem egyfajta hangnemben, mondhatni mérnöki tisztelettel, aztán meg nyilatkozol egy ilyen pszichológiailag azért támadható vélekedést. Az ilyesmit képmutatásnak vélem, azon túl, hogy így tök ismeretlen módon úgy véled, hogy véleményed lehet egy másik tökismeretlenről :think: . Persze, az írás mögött sokminden van, csakhogy a személyt, a szavakat, a motivációt aligha látod.. De a te véleményed-Ha úgy érzed, hogy jól érzed, az mindig önbizalmat ad. :-)
Nos, a komoly, nívós HWSW-n jópár hozzám hasonló nagy megmondó van, vagy volt. Azt, hogy a többi fórumozó így (szánalmasan :-) ) vélekedik, annak köszönhetjük, hogy szakmailag bizonyítottunk valamit. Nem azt, hogy mekkora ászok vagyunk, hanem hogy a tudásunk körülbelül milyen szinten van, mennyire megbízható, mennyire lehet adni a véleményünkre egy adott témakörben. Aztán ettől még írunk hülyeséget is, meg bőszen faszozunk egymásra, ha nem egyezik vélemény, DGabor például nagyon morcosan néz rám, mert lógok neki egy javítással régóta :Đ . Te viszont tök ismeretlen arc vagy itt, nem igazán tudsz hathatósan megjelenni, nem lesz a véleményed igazán megbízható.
Ohm törvényébe a hőtan kapcsán nem értem, miért kéne belemenni, bár a hőellenállás végülis hasonló logika mentén halad, de most vagy komolyan veszed a szakmádat (és azt a szakmát is, amiben nem szereztél mérnöki diplomát, és nem bagatelizálod el, ez egy ősi mérnöki hiba, attól, hogy van egy diplomád egy témakörben, nem fogsz automatikusan egy gauss görbén felhúzni környező szakirányokat hasonló magasságba), vagy hiteltelen az egész gondolatmeneted.
Alapvetően az a gond, hogy nem látjuk azt a nagyon nagy munkát, szellemi és időben kifejezett produktumot, amit beletettél, és aminek az árát megkéred. És te magad sem igazán legyezgeted ezt, nem mész bele mélységekbe azt illetően, hogy mit, hogyan teszteltél, válogattál össze és miként lett ez az eredmény, pedig hidd el, sokkal kevésbé berzenkednének az áron a többiek. A másik probléma meg, hogy ez egy HW-ben erős fórum, sok olyan taggal, akik már a járókában a CPU lábait fésülgették, olyan szakmai rutinnal és hivatottsággal, hogy egy hasonló projekt kivitelezése számukra nem több egy árlista tételes böngészésénél és két-három témakör google-keresésből történő olvasásánál, melyből kiderül, hogy a megoldásokat szállító gyártók, ésvagy lelkes tesztcsapatok által tesztelt, kész megoldásokat lehet hazavinni anélkül, hogy nagyon bonyolult pluszmunkát kellene belerakjanak. Ezért írták azt, hogy amit látnak tőled, az nem több, mint egy ventinélküli táp és egy bazinagy passzív borda beházasítása egy kommersz házba. Nincs benne fúrás-faragás, nem látjuk azt, hogy mennyiféle CPU-t, hűtést, tápot teszteltél, hogy mit, és hogyan mértél (és megjegyzem, a szoftveres mérés nem mérés). Még egy jó blogot sem tudunk olvasni a projektedről.
Hiányoltál konkrétumokat tőlem, hát akkor írok párat.
-Mérni valamilyen NC hőmérővel illene, legjobb lenne egy hőtérképet tudó kamera, mert az gyors, és rögtön ad választ kérdésekre.
-A VRM területét hűteni kéne. Meglepő, de a tekercseket leginkább. Azok ugyanis remekül elhúzzák a jóidőt a környező FET-ekről, kondikról, köszönhetően a széles vezetősávoknak és a vastag réz csévéknek, meg a kemény, hőt relatív jól vezető impregnálásnak. És mert magasan vannak, így a rájuk pakolt borda körül egészen remek légáram tud kialakulni.
-A lapkakészletre pakolt bordát le kell venni, helyette kb. másfél-kétszer nagyobb felületet adó, lehetőleg minél több anyagot (hőkapacitást) magába foglalóval pótolni, gyári vacak anyagot leszedni, bordát felpolírozni és sima fehér kencével visszatenni.
-RAM-ok marha melegek tudnak lenni (az előzőekben említett hidat főleg masszív I/O tudja megterhelni, a RAM-okat meg egy kis memóriatesztelés), főleg, ha alattuk fűt a híd.
-A RAM-ok és a hidak körüli tápegységek között még ma is gyakori a disszipatív, ezek nagyon gyakori gyenge pontok. Semmi szoftver nem mér itt, a kis felületű hűtés miatt nem érezni a közelükben sem a meleget.

Kedves Didyman,

Előszöris örülök, hogy nem vagy megsértődve. Lehet majd most.

Másodszor köszönöm ezt a cirkalmas tirádát, bár most bennem merült fel a kérdés, hogy valóban komolyan is gondolod-e, vagy ez amolyan média hack.

Például ez a "megmondóemberség" aranyos. Még akár jelentene is valamit, ha ez a komoly szakmai elismerés nem "DGabor"-ok és "Gabibácsik" őszinte csodálatának kivívását jelentené. Azért ők nem az IEEE magazin közönsége, az istenért!

Lapozd vissza az utóbbi négy oldalt, és kérlek mutass benne értelmes, személyeskedéstől mentes, a témába vágó, komoly szakmai érveket, olyanokat, amikre te mérnökként azt mondod, hogy érdemes vele többet foglalkozni azon túl, hogy az ember halálra röhögje magát rajtuk. Legyél ezen emberek között te a "megmondó", nem fogunk rajta összeveszni.

Mérnöki tisztelet és stílus... vicc! Olvasd kérlek végig mit kaptam itt 4 oldalon keresztül ettől a kifinomult, szakmai társaságtól, és én még csak ne legyek ironikus se? Az én stílusom a megkérőjelezhető, miközben itt többen azzal kezdik, hogy "tűnj a francba"? Márpedig tőlem ilyet itt nem olvastatok. Gondolkozz kérlek, hogy miket kérsz rajtam számon, ténynek pedig itt van 4 oldal tömény fröcsögés, ha esetleg elbizonytalanodnál.

A mérnöki képességeim vitatása pedig vicc :) Pont semennyit nem tudunk egymásról - és ez jobb is így, ha az életrajzi könyvem promója lesz a cél, majd nyitok neki egy topicot. Lehetek például valaki, aki anno kiváló eredménnyel végzett az egyetemen, mellette már dolgozott a szakmában, majd ezután leszurkolt jópár évet több ismert multinál. Lehet, hogy én is inkább foglalkoztam számítógépekkel és programozással, mint hogy a Zöld Pardonban "partyztam" volna. Bármi lehetséges.

Ami a szakmai részét illeti.

Elkövettem egy hibát, nem dokumentáltam a méréseimet. Úgy gondoltam, hogy aki megveszi majd a gépet, nem fogja rajtam számon kérni, hogy ugyan, mennyire melegszik fel a déli híd. Sokkal egyszerűbb lenne nekem is csak idemásolni a már lementett dolgokat, mérhetem majd le újra, ami nem 2 perc. Nem csak szoftveresen mértem, hanem külső hőmérővel is. Nem, nem lázmérővel.

Ha lenne kedvem, és jófej lennék, idemásolhatnék minimum 4-5, külföldön kapható konfigot, amelyeket hasonló alkatrészekből szerelnek össze. Nagy PC gyártók szállítják őket. Kipróbált dolgokról vitatkozunk, kb. olyan, mintha arról próbálnál meggyőzni, hogy miért nem lehetséges a holdra szállás, vagy miért nem fog soha egy madárnál nehezebb tárgy repülni. Ezért érzem roppant feleslegesnek azt bizonygatni, hogy a tekercs nem lesz 150 fokos, miért nem száradnak ki a kondik, stb. Ez eleve egy Sandy Bridge konfig, az alaplapi chipsetben alig maradt már valami, ami melegedni tudna, a memória vezérlő, az integrált videókártya már mind a processzorban vannak. Ez a konfig kanyarban sem olyan veszélyes, mint amiket a legtöbb ember megvásárol, vagy minimális hozzáértés nélkül összerak, pl. fejjel lefele szerelik be a tápot (nem egy ilyet láttam már), vagy szimplán nem takarítják ki 2 évig, és már egy venti sem forog benne. És ezt még mind képes túlélni a legtöbb taiwani cucc. Miről beszélgetünk, most komolyan?

Előre szólok, hogy részemről lassan tényleg itt a vége a dolognak. Házi feladatként mindenki gondolkozzon el rajta, hogy egyáltalán mi a francért jöttem ide, amikor lássuk be, vajmi kevés esély volt arra, hogy itt ez a gép akár a feléért is elkelne. A helyes megfejtők között kisorsolok valamit.

#73 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 01:40

biztos rettentő szakmaiatlan dolog, hogy egyáltalán felmerült, de még mindig nem tudjuk, mi is van a gépben pontosan :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#74 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 05:17

Megveszem, aztan eladom muzeumba, hat megsem akarki kezemunkaja :)
Udv: Nezelodo

#75 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 06:36

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 07. 10. 01:54

Kedves Didyman,

Előszöris örülök, hogy nem vagy megsértődve. Lehet majd most.

Másodszor köszönöm ezt a cirkalmas tirádát, bár most bennem merült fel a kérdés, hogy valóban komolyan is gondolod-e, vagy ez amolyan média hack.

Például ez a "megmondóemberség" aranyos. Még akár jelentene is valamit, ha ez a komoly szakmai elismerés nem "DGabor"-ok és "Gabibácsik" őszinte csodálatának kivívását jelentené. Azért ők nem az IEEE magazin közönsége, az istenért!

Lapozd vissza az utóbbi négy oldalt, és kérlek mutass benne értelmes, személyeskedéstől mentes, a témába vágó, komoly szakmai érveket, olyanokat, amikre te mérnökként azt mondod, hogy érdemes vele többet foglalkozni azon túl, hogy az ember halálra röhögje magát rajtuk. Legyél ezen emberek között te a "megmondó", nem fogunk rajta összeveszni.

Mérnöki tisztelet és stílus... vicc! Olvasd kérlek végig mit kaptam itt 4 oldalon keresztül ettől a kifinomult, szakmai társaságtól, és én még csak ne legyek ironikus se? Az én stílusom a megkérőjelezhető, miközben itt többen azzal kezdik, hogy "tűnj a francba"? Márpedig tőlem ilyet itt nem olvastatok. Gondolkozz kérlek, hogy miket kérsz rajtam számon, ténynek pedig itt van 4 oldal tömény fröcsögés, ha esetleg elbizonytalanodnál.

A mérnöki képességeim vitatása pedig vicc :) Pont semennyit nem tudunk egymásról - és ez jobb is így, ha az életrajzi könyvem promója lesz a cél, majd nyitok neki egy topicot. Lehetek például valaki, aki anno kiváló eredménnyel végzett az egyetemen, mellette már dolgozott a szakmában, majd ezután leszurkolt jópár évet több ismert multinál. Lehet, hogy én is inkább foglalkoztam számítógépekkel és programozással, mint hogy a Zöld Pardonban "partyztam" volna. Bármi lehetséges.

Ami a szakmai részét illeti.

Elkövettem egy hibát, nem dokumentáltam a méréseimet. Úgy gondoltam, hogy aki megveszi majd a gépet, nem fogja rajtam számon kérni, hogy ugyan, mennyire melegszik fel a déli híd. Sokkal egyszerűbb lenne nekem is csak idemásolni a már lementett dolgokat, mérhetem majd le újra, ami nem 2 perc. Nem csak szoftveresen mértem, hanem külső hőmérővel is. Nem, nem lázmérővel.

Ha lenne kedvem, és jófej lennék, idemásolhatnék minimum 4-5, külföldön kapható konfigot, amelyeket hasonló alkatrészekből szerelnek össze. Nagy PC gyártók szállítják őket. Kipróbált dolgokról vitatkozunk, kb. olyan, mintha arról próbálnál meggyőzni, hogy miért nem lehetséges a holdra szállás, vagy miért nem fog soha egy madárnál nehezebb tárgy repülni. Ezért érzem roppant feleslegesnek azt bizonygatni, hogy a tekercs nem lesz 150 fokos, miért nem száradnak ki a kondik, stb. Ez eleve egy Sandy Bridge konfig, az alaplapi chipsetben alig maradt már valami, ami melegedni tudna, a memória vezérlő, az integrált videókártya már mind a processzorban vannak. Ez a konfig kanyarban sem olyan veszélyes, mint amiket a legtöbb ember megvásárol, vagy minimális hozzáértés nélkül összerak, pl. fejjel lefele szerelik be a tápot (nem egy ilyet láttam már), vagy szimplán nem takarítják ki 2 évig, és már egy venti sem forog benne. És ezt még mind képes túlélni a legtöbb taiwani cucc. Miről beszélgetünk, most komolyan?

Előre szólok, hogy részemről lassan tényleg itt a vége a dolognak. Házi feladatként mindenki gondolkozzon el rajta, hogy egyáltalán mi a francért jöttem ide, amikor lássuk be, vajmi kevés esély volt arra, hogy itt ez a gép akár a feléért is elkelne. A helyes megfejtők között kisorsolok valamit.

Jó, de velem dumálsz, én nem DG vagy Babibá' vagyok, ne rajtam töltsd ki a mérged. :-D
Konkrétumot megint nem látunk tőled, hiányoltál tőlem ilyet, aztán most nagy svunggal elbagatelizálod. Hol van ebben a mérnöki szemlélet? Az az indoklás, hogy mert a lapkakészlet tehermentes, és csak a déli híd maradt? Van róla fogalmad, hogy hány 965-ön, P/G3x-en, P/G4x-en szaladt el messzire a déli híd melegedés miatt? Tele a pince ezekkel, és ezek csak Intel lapkás lapok még, az nVidiáról ne is beszéljünk, vagy az AMD laptop (eleve csökkent energiafogyasztású) lapkáiról, melyek felett a burkolat megolvadt. Tudom, ez egy Gigabyte, amiben a mérnökök a lapkakészlet maradékára tett hűtést eszméletlenül túlméretezték, mert gondoltak a portól vastagon eltömődött CPU hűtésre.. :-) Még egy apróság, a borda cseréjét, polírozását nem véletlenül írom, rendszerint pocsék hőkontaktus van közte és a híd között, házba beépítve a déli hidat eleve emiatt nem lehet jól megmérni, a bordán simán előfordul 20 fokkal kisebb hőmérséklet is. Lehet, hogy ezen a lapon nem. És ha igen? "És ezt még mind képes túlélni a legtöbb taiwani cucc. Miről beszélgetünk, most komolyan?" Ez így nem igaz. Egy részük túléli. És ennél többet nem lehet tudni, de a megbarnult lap a híd alatt azért árulkodó, de erre tervezni hiba..
Nem, még mindig nem értesz valamit. Nem arról van szó, hogy mit bír ki egy ilyen lap, mire lehet felkészítve (halvány lila fogalmunk sincs róla, de valahogy az elmúlt 10-15 évben nem láttam olyan SOHO lapot az Intel és néha más gyártó megoldásain kívül, ahol a hűtés mondjuk úgy, szélnek volt eresztve nagy tartalékkal és ez nem okozott problémákat, majd pont ez a lap lesz kivétel?), hanem hogy adsz egy megoldást prémium árazással és sehol sem látni benne garanciát, hogy a gyári megoldásról "állított" dolgok bármit is garantálnának a prémium árért cserébe. Se mérési jegyzőkönyv, sesemmi, csak egy most jött fórumozó szava. Én legalább hinnék neked, de.. :Đ

#76 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 07. 10. 00:37

Jajj Gabika, egyem a szíved :)

Egyetlen dolog van ebben az egész átokverte topicban, amiről minden kétséget kizárólag kiderült, hogy nem boldogul a körülményekkel ventilátoros hűtés nélkül: a te forró kis fejecskéd.

Csökkentsd a feszültséget és / vagy a frekvenciát, de a legjobb, ha időnként kikapcsolsz egy kicsit, amíg visszahűlsz.

jól van, ádika, de visszaszóláson kívül nem tudsz mást. az én szememben egy senki vagy, és viszont, de te jöttél ide, nem hívott senki. jössz egy ordas marhasággal, amitől mindenki csak röhög. idézz egyetlen hozzászólást bárhonnan (nem csak HWSW - bármelyik oldal, ahol hirdeted), hogy milyen jó a cucc, ez kéne most. friss reges usert kizáró ok, mert te lehetsz több néven (tapasztalat, több spammer k*csög rendszeres próbálkozása).

mondom még egyszer: bizonyíts! még mindig _semmit_ sem tudunk a cuccról. és hol van a beígért tesztek eredménye?

még valami, mielőtt elindulok: te köntörfalazol, én viszont kerek perec megmondom a véleményem. ez van.

Szerkesztette: DGabor 2012. 07. 10. 11:23 -kor

#77 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 11:25

eh, pont lejárt a fél óra... még azt akartam írni, hogy "ha nem tetszik, el lehet menni", de nem teszem. végre hoztál egy kis életet a fórumba, amiért köszönet jár neked.

#78 Felhasználó inaktív   prehistoric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2012. 07. 10. 11:53

jól van, ádika, de visszaszóláson kívül nem tudsz mást. az én szememben egy senki vagy, és viszont, de te jöttél ide, nem hívott senki. jössz egy ordas marhasággal, amitől mindenki csak röhög. idézz egyetlen hozzászólást bárhonnan (nem csak HWSW - bármelyik oldal, ahol hirdeted), hogy milyen jó a cucc, ez kéne most. friss reges usert kizáró ok, mert te lehetsz több néven (tapasztalat, több spammer k*csög rendszeres próbálkozása).

mondom még egyszer: bizonyíts! még mindig _semmit_ sem tudunk a cuccról. és hol van a beígért tesztek eredménye?

még valami, mielőtt elindulok: te köntörfalazol, én viszont kerek perec megmondom a véleményem. ez van.

Nem olvastad, hogy "elfelejtette" dokumentálni? Ha meg újra elvégzi a méréseket, akkor még drágább lesz a cucc, mert ugye dolgozhatna ő multinál, ott pedig igen drága a mérnök óradíj :)
Egy meg nem értett "mérnök, pilóta, segédmunkás, idióta" (ki-ki válasszon saját belátása szerint) szélmalomharca a trollok ellen.
És csak rázza-rázza a pofonfát! :D

#79 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 18:24

Beszaras.:D
Lehet pokeas profilt valtott.:D
A passziv tapokrol meg annyit, hogy az elmult par hetben ket ugyanilyen doglott is megfordult nalam.
Egyebkent az ar nem sok, gondolom ad ra 5 ev helyszini cseregaranciat meg supportot, termeszetesen nevreszolo szamlaval.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#80 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 07. 09. 20:18

Értem, eszerint ez HWSW Special Offer, tehát nekünk drágább?! :laugh: :laugh: :laugh:

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 10. 19:48 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.