HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Óvatosan csiszolja a Bulldozert az AMD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Óvatosan csiszolja a Bulldozert az AMD Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 30. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Makula - Dátum: 2012. 08. 30. 08:45

@dezz: éppen napokban vittek tőlünk hp probookokat corei5 3210 procival és asztali gépeket a6 3650-el.

Nos a telepítések nagyjából így zajlottak win7pro 64 és 32 + ubuntu linux 12.04 minden gépen.

A notis telepítés időtartama kb. 45 perc volt összesen, driverezve és noddal, office-al.

Az asztali gép telepítése 1óra 13perc volt ugyan ezzel.

A használat közben cs5 és x4 kb. 30 százalékkal gyorsabb a notebookon adott feladat esetén és ez egy szaros mobil processzor 35W fogyasztással az asztal 100W-jához képest.

Ne értsed félre én alapvetően AMD párti vagyok, de ez olyan mintha a megye I szeretne a BL-ben eredményeket felmutatni.

Jó, hát azért egy komplett oprendszer + napi használatú szoftverek telepítésének ideje nem csak a CPU-tól függ.
Persze aláírom, gyengébb a Bulldozer, engem is lebeszéltek róla, pedig olyat akartam.

Üzenet megtekintéseIdézet: Makula - Dátum: 2012. 08. 30. 08:45

A szerver frontról már nem is beszélnék, a teljesítmény/fogyasztás mutatója még mindig kritikán aluli az AMD-nek egy szimpla Mysql adatbázis szerver olyan mértékben képes izzadni munkaidőben, hogy kénytelenek voltunk lecserélni, mert a tulaj nem volt hajlandó erősebb hűtést alkalmazni így pedig folyton belassult a kritikus hőmérséklet értékektől az egész cég.

A Xeon-os rendszernek (ez is HP) lényegében nem kell klíma, elég a szellőzés és kb 20%-al képes gyorsabban végezni az adott feladattal.

A szerveres történet kb. fél éves sztori, de hosszú hosszú időre eltávolított az opteronos szerverektől, az illető projekt komplett hasznát buktuk + még egy picit.

Sajnos az AMD nagyon súlyosan le van maradva, amikor az adott területen a 100%-ból valaki csak 45%-ot hoz akkor hiába a 30-40%-os fejlődés az csak egy újabb fejlövés...

Azért ez a ti saratok is, előtte illő lett volna kiszámolni a felvett teljesítményt.
Ha más nem, akkor az UPS-ek miatt. De a klíma miatt is: ami bejön teljesítmény, azt ki is kell szállítani.

Ez van, AMD-nek szarabbul megy, nincs mit ragozni.
Sokszor így volt ez, általában az árazásban be is álltak oda, hogy a kisebb teljesítményt kisebb pénzért adták.
A te céged sem világelső biztos, ez már csak ilyen világ, hogy egyszerre csak 1 lehet az első.

#22 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 09:24

@dezz: Egyesek a HWSW-re mutogatnak, mint pártatlan website.

Ki a fene mond ilyet? Nézd meg egy akármilyen csip csup dologért az Intel egekig van magasztalva az AMD-s hírek meg jól el vannak ferdítve vagy ha már nem lehet elferdíteni mert annyira konkrét ügy akkor nem jelenik meg.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#23 Felhasználó inaktív   Otti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 30. 09:35

@szabo attila oli: Én is így látom. Nagyon hianyoltam az FSA-HSA beszámolót, pedig ez a nyílt infrastruktúra a jövő. Viszont letörheti az Intel monopóliumát, így egyszerűbb hallgatni róla. Nem értem én ezt a modern újságírást.

#24 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 09:43

@Otti: Ne harapj abba a kézbe ami enni ad neked :) De jól ugasd meg az ellenségeit ! Ilyen egyszerű.

#25 Felhasználó inaktív   NancsiBacsi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 09:53

@Makula:
1. Árcédulát mondjál már a 2 rendszerről, és nézzük meg hogy a 30%nál nagyobb-e ott a különbség.

2. Telepítésnél a rendszer disk és az optikai drive sebessége számít. Ezeket lemérted-e?

#26 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 10:32

@NancsiBacsi:
Az árcédulában kb 4ezer euro difi volt a két server között ez kb 15-20% difit jelentett..
A laptopban elvileg lassúbb 7200rpm es 500gb wd hdd volt.
Az asztali gépben szintén WD 7200/750GB ez utóbbi kb. 7- 8mb/s-al gyorsabban írt legalább is a klónozásnál ez derült ki elvileg tehát az asztali gépnek gyorsabban kellett volna dolgoznia.
A forrás mindkét esetben ugyan az az USB3.0 pendrive volt.

@sparrow2 "Azért ez a ti saratok is, előtte illő lett volna kiszámolni a felvett teljesítményt."
Azért elhiheted nem ma kezdtük, egyszerűen teljes terhelésen nagyon rosszul viselkedett az egész rendszer és managelhetetlen volt a melegedés egy 23-25fokos helységben.
Látványosan kellett korlátozni a teljesítményt, hogy ez változzon akkor meg miért is cserélt servert az ügyfél?
Sajnos adatbázis szervernek alkalmatlan a buldozer ennyi és slussz.

#27 Felhasználó inaktív   Makula 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 10:35

Félreértés ne essék ettől még általános irodai munkára meg otthonra az AMD-t elegendőnek tartom, de főleg az ára miatt és főleg elegendőnek...
Azonban a lemaradásuk fájdalmasan nyilvánvaló.

#28 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 12:13

@martonx: Igazából nekem nem fáj mert fele áron veszek majdnem akkora teljesítményt mint az Intel ad, nekem ez így több mint jó.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.

#29 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 08. 30. 12:29

@siriq: a ph-n nem osztogatnak warnt a trolloknak, nem tudom ezt honnan szedted ( vagy csak én vagyok szerencsés )

#30 Felhasználó inaktív   Nikuyome 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 12:55

@szabo attila oli: Az a majdnem olyan jó fele áron nagyon nem igaz. Egy árban vannak az ivy i5-el a bulldózerek, és fogyasztás meg teljesítmény köszönő viszonyban sincs az intel megoldásával szemben, nem is értem, hogy valaki az 50-60 ezres ársávban, hogy vehet magának "szar" amd procit.

#31 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 13:18

@siriq: Dehogy adnának ezért warnt. Ott általában az a fárasztó, hogy túl sokat okoskodnak üzleti / versenyképességi kérdésekben olyanok, akiknek láthatóan halvány gőzük sincs ezekről a dolgokról, és a többség általában ilyen (nagyon ritka kivételektől eltekintve).

#32 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 08. 30. 13:37

a ph van tele leginkább a de jó lenne ha a $cég valami ütõset csinálna olcsón, akkor az asztán odabaszna mindenkinek típusú emberkékkel. persze a $cég nem csinál jót olcsón csórikámnak :s

Szerkesztette: sir ny2 2012. 08. 30. 13:39 -kor

#33 Felhasználó inaktív   siriq 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 14:16

@sir ny: Erdekes, mert nekem adtak. Szimplan megemlitem, hogy is van ez az 1000 ora bf3 meg meg tesztel , ezek melle meg felvetettem par kerdest. Azota Oliverda lapit mint szar a fuben. A modik meg a szonyeg ala soprik a dolgokat. Ez van ott sajnos, ezt kell szeretned.

#34 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Makula - Dátum: 2012. 08. 30. 11:32

Az árcédulában kb 4ezer euro difi volt a két server között ez kb 15-20% difit jelentett..

Azért nagyon érdekelne, hogy mi is volt a 2 server speckója. Azért egy rendes, 5 misis brand szerver egy rendes szerverszobában nem szokott letérdelni teljes terhelésen.

Idézet

A laptopban elvileg lassúbb 7200rpm es 500gb wd hdd volt.
Az asztali gépben szintén WD 7200/750GB ez utóbbi kb. 7- 8mb/s-al gyorsabban írt legalább is a klónozásnál ez derült ki elvileg tehát az asztali gépnek gyorsabban kellett volna dolgoznia.
A forrás mindkét esetben ugyan az az USB3.0 pendrive volt.

Ott valami nagyon csúful el van baszva, de nem a CPU. Ugyanis OS/driver telepítésnél a proci kb. semmit se csinál,

#35 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 14:28

@siriq: Nem mindegy, hogy mennyi van az illetõ rovásán. Sir Ny egy-két kihágást követett le (apróbb személyeskedések), míg a nálad a moderátori bejegyzések végignézése egy egérgörgõt is elpusztít.
Amúgy ennek szerintem ebben a topikban semmi helye. Nem a HWSW-re tartozik, és nem is kapcsolódik a témához.

Szerkesztette: Abu85 2012. 08. 30. 14:31 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#36 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 15:10

@avman: A slide szerint +30% IPC: azonos órajelen 30% többletteljesítmény, integer feldolgozásban. (Bizonyára a Piledriverhez viszonyítva.)
Nem lehetetlen, mert a legfőbb szűk keresztmetszetet szélesítették ki, és hát el is várható ennyi teljesítmény 2013-ban.
Ehhez hozzá jön még valamennyi órajelemelkedés is.

Az "örök" eleve nem állja meg a helyét, hiszen teljesítményben és (kicsivel és csak rövid ideig) piaci részesedésben is volt már előrébb az AMD.

Nem könnyű az Intellel versenyezni, minden más chipgyártó le van maradva mögöttük valamennyivel gyártástechnológiában. (Bár az utóbbi egyre kevésbé határozza meg a teljesítményt, az Ivy Bridge is elsősorban fogyasztásban javult, plusz a IGP.) Az összes CPU platformot nézve, szintén kikoptak a versenytársak a hétköznapokból, csak néhány extradrága szerverproci maradt, plusz lassacskán tör felfelé az ARM az "alvégről", de a szuperalacsony (vagy minek nevezzem) fogyasztási osztály sosem volt az Intel területe. És azért meg kell hagyni, a Netburstös fiaskó után az Intel beleadott apait-anyait.

Szóval, én úgy látom, hogy bár az Intel hatalmasat lépett előre a Core-ral, de innen már csak egyre kisebb lépéseket tudnak tenni, már csak a fizika törvényei miatt is (amíg nem váltja le valami a szilíciumot). Az AMD köztes lépésekkel idővel beérheti.

Hozzátenném, sok területen a CPU szerepe lassan háttérbe szorul, ahogy a teljesítményigényes számítások egyre inkább átkerülnek az GPU-k (IGP-k) vektortömbjeire, amik számítási teljesítményben messze maguk mögött hagyják a CPU-kat, ezzel merőben új lehetőségeket teremtve. Nos, ebben jelenleg nem az Intel van nyeregben. De ő sem kerülheti el vagy gátolhatja ezt a trendet, mivel ő is csak így tud igazán számottevő teljesítménynövekedést felmutatni.

@martonx: Rakás fos, mint gamerproci. Renderingben, videókódolásban és néhány más alkalmazásban, ami kihasználja az összes integer magot, illetve kellő hatékonysággal az FPU-kat, ott van az i7 mellett, néhol kicsit be is előzi. Más kérdés, hogy ezt nagyobb fogyasztással teszi. (Az utóbbin sokat javít egyébként a kb. egy hónap múlva megjelenő Piledriver (Trinity APU, Vishera CPU), némi teljesítménytöbblet mellett.)

A tervezési előny csak CPU fronton van meg az Intelnél. Lásd erről fentebb.

@Makula: A Llano Stars alapú, lényegében egy csiszolt Athlon II + IGP. De amúgy sem ildomos asztalit mobilhoz hasonlítani. (Desktopra a nagyobb szivárgási áramot produkáló darabok kerülnek. De a 100W TDP sem azt jelenti, hogy állandóan és valóban 100W-ot fogyaszt, hanem hogy az abszolút csúcsfogyasztás valahol 65W [eggyel alacsonyabb TDP osztály, amibe már nem fért bele] és 100W között van. Az idle 10-20W, használat közben pedig a kettő között változik, terheléstől függően.) A végén milyen 100%-ról beszélsz, amikor a Xeon 20%-kal volt gyorsabb? (Egyátalán, milyen Xeon, milyen Opreron?) Ja, hogy a Llano 2x tovább telepített... Marketingszakember vagy te ott, azért játszol a számokkal?

@sz.attila: Néhányan időről-időre felhozzák, hogy a Ph! AMD-párti, akarva vagy akaratlanul a HWSW-hez hasonlítva. Nos, lehet, hogy ez relatíve igaz, csak kérdés, ki van közelebb a középponthoz...? Ehhez meg kell nézni, ki milyen tényekre és ismeretekre épít. Az egyik oldalon a technológia felől közelítik meg a kérdést, a másikon pedig a gazdasági oldalról (azt feltételezve, hogy akinek ennyire jól megy, az bizonyára mindent jobban csinál és nyilván ezután is így lesz. Csak hát az Intel sem mindenható, és bár meghatározó, nem minden a pénzen múlik.)

Szerkesztette: dezz 2012. 08. 30. 15:27 -kor

#37 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2012. 08. 30. 15:28

@dezz: Az "örök" eleve nem állja meg a helyét, hiszen teljesítményben és (kicsivel és csak rövid ideig) piaci részesedésben is volt már előrébb az AMD.
utóbbiban soha nem volt az intel előtt emlékeim szerint. mint piaci szereplő örök második. egyébként engem az sem zavarna, ha első lenne, mint ahogy most az sem zavar, h az intel az. bár azért valljuk be, az intel elsősége is inkább az okosan megválasztott doppingszereknek és az ügyesen elkerült doppingteszteknek köszönhető semmint pusztán sportolói teljesítményének.
részemről maradok a rideg, merev tényeknél. az amd távolabbi kilátásai között továbbra is csak annyi van, h az örök másodhegedűs marad.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#38 Felhasználó inaktív   siriq 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 16:58

@Abu85: Most sem oli jott ide, erdekes. Mindig csak a mosdatas van. Errol ennyit. Mellesleg elolvastad az utolso par dolgot amit kiszedtek? Ird mar le. Majd kiderul hova is billen a merleg nyelve. Mar vartam mikor kerulsz elo ol helyett.

#39 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 17:24

@siriq: Látod pontosan ezért kapod a warnokat. Szerinted mindenki össze van esküdve ellened, és mindenkit vádolsz ezért. Ami a legrosszabb, hogy itt is OFF-olsz, semmi köze a HWSW-nek (pláne egy hír topikjában) ahhoz, hogy veled milyen galád módon bánnak a moderátorok, és hogy mással nem így bánnak. Másnak nincs annyi kihágása, maradjunk ennyiben. Nekem igazából mindegy, hogy mit írsz, de ha itt is kapod a warnokat az OFF-ért, akkor ne csodálkozz rajta.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#40 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 17:26

@Nikuyome: : Az a majdnem olyan jó fele áron nagyon nem igaz. Egy árban vannak az ivy i5-el a bulldózerek, és fogyasztás meg teljesítmény köszönő viszonyban sincs az intel megoldásával szemben, nem is értem, hogy valaki az 50-60 ezres ársávban, hogy vehet magának "szar" amd procit.

39k az Iponon az FX 8120 fogalmad sincs az árakról, de ez nem is lenne baj hanem teljesítményről sincs.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.