HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#81 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 07. 11:56

Mellesleg ha ilyen szarul lehet feltenni a Sicce Nova-ra a szivo csonkont es folyik mellette a viz, akkor mire jo?
Amugy nem sok az Eheim 1046-os 300l/ora teljesitmenye? Mert ugye az sem olyan jo, ha nagyon gyorsan kering a viz. A Sicce-nekt mennyi? tudja valaki?
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#82 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 07. 12:36

idézet:
Ezt írta JiM:
Mellesleg ha ilyen szarul lehet feltenni a Sicce Nova-ra a szivo csonkont es folyik mellette a viz, akkor mire jo?
Amugy nem sok az Eheim 1046-os 300l/ora teljesitmenye? Mert ugye az sem olyan jo, ha nagyon gyorsan kering a viz. A Sicce-nekt mennyi? tudja valaki?
[/quote]

A Nova-kat belső használatra ajánlják.
A 300 l/h pedig egy ellenállás nélküli rendszerre értendő. Azaz nyomást ezek a szívattyúk nem tudnak fenntartani, így a valós áramlási sebesség jó, ha a fele-harmada a névlegesnek.

#83 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 15:01

Nem tudom, nekem az SICCE IDRA sosem folyt, pedig bajonettzáras. És nem kell vízben állnia a hűtés miatt (asszem). Dehát ezzel kár egymást fikázni melyik a jobb, én csak elmondtam a véleményem, meg a tapasztalataimat :)
Freezer

#84 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 15:08

idézet:
Ezt írta Freezer:
Nem tudom, nekem az SICCE IDRA sosem folyt, pedig bajonettzáras. És nem kell vízben állnia a hűtés miatt (asszem). Dehát ezzel kár egymást fikázni melyik a jobb, én csak elmondtam a véleményem, meg a tapasztalataimat :)[/quote]

Nem fikáztam a Sicce-t, annyiért, amennyibe az kerül, ezt tudja. A folyás meg (nekem is) tapasztalat. Mindenesetre, ha nem is folyik nem olyan stabil, mint a csavaros megoldás. Ami viszont még érdekes, az a hang és az élettartam.

#85 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 16:17

idézet:
Ezt írta Szeni:

Nem fikáztam a Sicce-t, annyiért, amennyibe az kerül, ezt tudja. A folyás meg (nekem is) tapasztalat. Mindenesetre, ha nem is folyik nem olyan stabil, mint a csavaros megoldás. Ami viszont még érdekes, az a hang és az élettartam.
[/quote]

Marmint a Sicce-k hangosak? De bele is ragaszthatom a csonkot nem? es akkor sosem fog folyni...en elhiszem, hogy Eheim a kiraly, de azert a Sicce majdnem 1/3 arban van...

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#86 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 20:33

idézet:
Ezt írta JiM:

Marmint a Sicce-k hangosak? De bele is ragaszthatom a csonkot nem? es akkor sosem fog folyni...en elhiszem, hogy Eheim a kiraly, de azert a Sicce majdnem 1/3 arban van...
[/quote]

1/4-ed ár, és nem folyik ;)
Freezer

#87 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 20:47

idézet:
Ezt írta JiM:
A Sicce-nekt mennyi? tudja valaki?[/quote]

A Nova nevleges teljesitmenye 800l/o, s mint ahogy azt Szeni is irta, a gyakorlatban ennek toredekere kell szamitani.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#88 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 21:26

idézet:
Ezt írta HookR:

A Nova nevleges teljesitmenye 800l/o, s mint ahogy azt Szeni is irta, a gyakorlatban ennek toredekere kell szamitani.
[/quote]

OK, de senki nem mondta, hogy 800l/ó-ra kell számítani. Nincs is rá szükség, egyszerűen névleges telj., és ez alapján lehet megkülönböztetni őket (a teljesítményüket).
Freezer

#89 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 07:20

idézet:
Ezt írta JiM:

[/quote]

Ha jól beragasztod, akkor már biztosan nem folyik!

#90 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 09:09

Koszonom a valaszokat, mivel nem sok lovem van most, es mostani szivattyum rettenetesen zorog, azert asszem veszek most egy Sicce Novat.
Valaki meg tudja mondani, hogy mekkora a ket csonk belso/kulso atmeroje? Sicce HP nem megy 3 napja nekem...

#91 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 09:26

idézet:
Ezt írta Freezer:
OK, de senki nem mondta, hogy 800l/ó-ra kell számítani. Nincs is rá szükség, egyszerűen névleges telj., és ez alapján lehet megkülönböztetni őket (a teljesítményüket).[/quote]

Futottal egy indokolatlan bonusz kort... :cool:

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#92 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 09:30

idézet:
Ezt írta JiM:
Valaki meg tudja mondani, hogy mekkora a ket csonk belso/kulso atmeroje?[/quote]

A nyomo oldali 10/13 mm, a szivo oldali meg 16/xx mm (kulsore mar nem emlekszem).

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#93 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 09:51

idézet:
Ezt írta HookR:

A nyomo oldali 10/13 mm, a szivo oldali meg 16/xx mm (kulsore mar nem emlekszem).
[/quote]

Szoval akkor at kell alakitanom mindenkeppen, hogy a 8mm-es cso ramennyen....tudtok valami 5letet hogyan es mivel? Amugy Nova csondes a 800l/ora teljesitmenyevel?

#94 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 10:25

idézet:
Ezt írta JiM:
Amugy Nova csondes a 800l/ora teljesitmenyevel?[/quote]

En annak neveznem. Amire viszont nem art ugyelni, az a rezonancia (A mukodesi elvbol fakadoan az Eheim-nel is fennall a problema, azonban a nagyobb tomege miatt annal talan kevesbe jon elo). Celszeru valami rugalmas felfuggesztest kesziteni neki, hogy ne rezonalja be a kornyezo alkatreszeket, azaz ne keltsen zajt.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#95 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 10:29

idézet:
Ezt írta HookR:

En annak neveznem. Amire viszont nem art ugyelni, az a rezonancia (A mukodesi elvbol fakadoan az Eheim-nel is fennall a problema, azonban a nagyobb tomege miatt annal talan kevesbe jon elo). Celszeru valami rugalmas felfuggesztest kesziteni neki, hogy ne rezonalja be a kornyezo alkatreszeket, azaz ne keltsen zajt.
[/quote]

Igen, sajnos szembesultem mar ezzel a problemaval en is...meg a szivacs sem segitett, csak miutan 'fellogattam' kicsit a levegobe, onnantol teljesen csendes lett!

#96 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 14:23

idézet:
Ezt írta HookR:

Futottal egy indokolatlan bonusz kort... :cool:
[/quote]

Csak utánad futottam, nehogy már egyedül legyél... :)
Freezer

#97 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 16:35

idézet:
Ezt írta JiM:

Igen, sajnos szembesultem mar ezzel a problemaval en is...meg a szivacs sem segitett, csak miutan 'fellogattam' kicsit a levegobe, onnantol teljesen csendes lett!
[/quote]

Én így gondolom a rögzítését a pumpának: négy csavarral a ház aljához fogatom (csavarfejek alulról, felül anyákkal jól meg tudom húzni...), az egész pumpát pedig vagy vékony polifoamra, vagy valami régi lábtörlőből méretre vágott anyagra rakom, és amikor azon van húzom meg a csavarokat (az anyagon persze át kell lyukasztani a csavart, de mivel a fej alul van nem egy nagy kunszt). Na ha ez rezonál, akkor nem tudom mi a fenét lehet még ügyeskedni. Ja, és SZVSZ a házad minőségétől is függ a rezonancia, értelemszerűen jobb ház => kisebb zaj...

#98 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 16:44

idézet:
Ezt írta Etele:

Én így gondolom a rögzítését a pumpának: négy csavarral a ház aljához fogatom (csavarfejek alulról, felül anyákkal jól meg tudom húzni...), az egész pumpát pedig vagy vékony polifoamra, vagy valami régi lábtörlőből méretre vágott anyagra rakom, és amikor azon van húzom meg a csavarokat (az anyagon persze át kell lyukasztani a csavart, de mivel a fej alul van nem egy nagy kunszt). Na ha ez rezonál, akkor nem tudom mi a fenét lehet még ügyeskedni. Ja, és SZVSZ a házad minőségétől is függ a rezonancia, értelemszerűen jobb ház => kisebb zaj...
[/quote]

Volt már nekem is ilyesmi gondom,de nem szivattyúval. Alapvetően jó az ötleted, de kicsit bonyolítani kell még sajnos :)
A csavarok fogják ugyanis átvinni majd a rezgést, ha jól értelmezem, akkor a fejük alá nem akartál semmit rakni :) Oda is kell pedig. Valami puha alátét. Lehet csinálni biciklibelsőből, de ollóval nem egy sétagalopp :) És még egy javallat: ha a ház alján a lukakat nagyobb átmérőjű fúróval fúrod át, mint a csavarok, esetleg seikerül úgy is felcsavarozni, hogy a csavar ne is érhessen hozzá a furat oldalához, az a legjobb. Mert a csavar még oldalirányban is átadja a rezgést. Sajnos. Saját tapasztalat, azértt írom, nem akarok szőrszálakat hasogatni.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#99 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 16:56

idézet:
Ezt írta Mono:

Volt már nekem is ilyesmi gondom,de nem szivattyúval. Alapvetően jó az ötleted, de kicsit bonyolítani kell még sajnos :)
A csavarok fogják ugyanis átvinni majd a rezgést, ha jól értelmezem, akkor a fejük alá nem akartál semmit rakni :) Oda is kell pedig. Valami puha alátét. Lehet csinálni biciklibelsőből, de ollóval nem egy sétagalopp :) És még egy javallat: ha a ház alján a lukakat nagyobb átmérőjű fúróval fúrod át, mint a csavarok, esetleg seikerül úgy is felcsavarozni, hogy a csavar ne is érhessen hozzá a furat oldalához, az a legjobb. Mert a csavar még oldalirányban is átadja a rezgést. Sajnos. Saját tapasztalat, azértt írom, nem akarok szőrszálakat hasogatni.
[/quote]

Nem vettem hasogatásnak :) Ha mondjuk két-három jobbfajta alátétet rakok alulról a csavarfejek alá? Vagy ahogy felül a pumpa alá beszerkesztek egy gumi/polifoam/szőnyegdarab darabot, ugyanúgy alulról is odafogatok egy akkora darabot... Bár az lehet hogy már pazarlás...

#100 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 17:13

idézet:
Ezt írta Szeni:
De a csonk csatlakozása szabványos! Legegyszerőbb új csonkot készíte(t)ni. Szerelvényes boltban körülnézve, valószínűleg találsz hozzá alkatrészeket.[/quote]

Az alairasomban szereplo oldalon tobbek kozt ilyen csonkok is fellelhetoek lesznek... (Midon sikerul vegre elindulni ;))

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7