[ 2003. július 31.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ]
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 07. 31. 16:43
Elküldve: 2003. 07. 31. 16:45
idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
szerintem ez a blokk jó lehet mert hiába aluminium a teteje, az alja nagyon szépen ki van dolgozva.Vannak azok a blokkok amiknek plexi a felsö része ,ez legalább aluminiumszerintem én veszek...[/quote]
Kifejtenéd, hogy szerinted mitől jobb egy aluminium tetejű blokk, mint a plexi :confused:
Elküldve: 2003. 07. 31. 17:04
Elküldve: 2003. 07. 31. 17:14
Elküldve: 2003. 07. 31. 18:06
idézet:
Ezt írta bicska:
Hello
ÁLLJ !! Ne keverjük a szeZONt a faZONnal. Ennek a felső esztergált része van alumíniumból amiben hűtőfolyadék megy, a plexitetős blokkban csak a tető van plexiből( kivéve pl: OCportal), ahol a hűtőfolyadék kering az rézből van.
Viszont nagyon szép ez a zalman és ez a lényeg !!![]()
Másrészt mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...![]()
Bicska[/quote]
hát neméppen
itt van pár példa. Ez egy vga:
![]()
itt meg 1 cpu: [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/images/wakue22.jpg"]http://www.watercool...ges/wakue22.jpg[/url]
és még 1
![]()
és ezek elég márkás darabok
és még egy adalkék a zalmanról
10.000 ft+áfa az ára nagyon jó ár egyre jobban tetszik
Elküldve: 2003. 07. 31. 18:31
idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
hát neméppen
itt van pár példa. Ez egy vga:
...itt meg 1 cpu:
...és még 1
...és ezek elég márkás darabok
és még egy adalkék a zalmanról
10.000 ft+áfa az ára nagyon jó ár egyre jobban tetszik[/quote]
Számomra nem tűnik túl hatékonynak egyik blokk sem, de persze mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...![]()
Elküldve: 2003. 07. 31. 21:19
idézet:
Ezt írta Mono:
Számomra nem tűnik túl hatékonynak egyik blokk sem, de persze mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...[/quote]
Hmm ez a mondat ismerős..Na egyébként nem neked szólt az " ÁLLJ", amúgy is csak poén volt, mehetünk tovább. Asszem Mono te érted a rációt.
Akkor folytassuk az okoskodást. Szóval Mr Tiba, az általad mutatott blokkoknak is csak a teteje van plexből, sztem ez nyílvánvaló, de ha nem akkor beszélgethetünk róla.
Egyébként 1 dolgot akartam kérdezni tőletek: ugye ezeknek a gyári blokkoknak azért maradhat tükör( nem "simaságára" vonatkozik) az alja és nem oxidálódhat, mert le van lakkozva és ezzel nagymértékben rontják a hőátadást ?? !!!!
mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...
Bicska
Elküldve: 2003. 07. 31. 21:29
Elküldve: 2003. 07. 31. 21:57
idézet:
Ezt írta kisbetu:
Akkor indítsunk útjára egy újabb "urban legend"-et: az biztosan speciális hővezető lakk, ami rugalmassága révén még a proci felületének egyenetlenségeit is korrigálja.
De hogy ne legyen kétséges:, sőt
[/quote]
Ha nem tévedek még nem találtak fel olyan lakkot vagy pasztát, ami egyenértékű lenne a rézzel. Szóval sztem ez a lakkozás csak azért van, hogy csillogjon-villogjon a blokkunk, közben pedig nagy mértékben rontja a hőátadást. Na vki erősítsen meg...
Bicska
[ 2003. július 31.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 01. 07:55
idézet:
Ezt írta bicska:
Egyébként 1 dolgot akartam kérdezni tőletek: ugye ezeknek a gyári blokkoknak azért maradhat tükör( nem "simaságára" vonatkozik) az alja és nem oxidálódhat, mert le van lakkozva és ezzel nagymértékben rontják a hőátadást ?? !!!![/quote]
Mibol gondolod, hogy ilyen marad?
En meg nem lattam olyan ismertetot, ahol tobb hetes/honapos blokkrol keszult volna fenykep. Szvsz semmilyen lakk nem talalhato a tomb aljan, legfeljebb a beuzemelesig van rajta egy gyari vedofolia. (Az alaposan felpolirozott felulet amugy is lassabban oxidalodik)
Elküldve: 2003. 08. 01. 09:54
Elküldve: 2003. 08. 01. 09:57
Elküldve: 2003. 08. 01. 14:03
idézet:
Ezt írta bicska:
... Asszem Mono te érted a rációt.
Akkor folytassuk az okoskodást. Egyébként 1 dolgot akartam kérdezni tőletek: ugye ezeknek a gyári blokkoknak azért maradhat tükör( nem "simaságára" vonatkozik) az alja és nem oxidálódhat, mert le van lakkozva és ezzel nagymértékben rontják a hőátadást ?? !!!!
mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...
Bicska[/quote]
Értem, nincs semmi gond, csak nem tudtam elmenni mellette.
Szóval nem igazán lakkozzák alul, de szerintem belül sem. Bár tulajdonképpen ezek profitorientált intézmények, ahol első körben a látványt kell biztosítani, így nem tartanám azt sem kizártnak, ha lemondva akár 10 fok különbségről a gyártó belakkozta volna csak azért, hogy akár két hónappal a gyártás után is eladható termék maradjon.
Nem tudom, de belőlem a legtöbb gyári blokk nem vált(ana) ki vásárlási ingert. Kivétel lehet ez alól persze az olyan blokk, ami nem dizájnos, vagy e mellett megfelelően ellátja szerepét. Tudok ilyenről természetesen, csak azt hallom, hogy gonjaitok vannak a forgalmazókkal. Ezen természetesen nem tudok segíteni. Egyébként én annak a híve vagyok, ha valamit drágának találok (jellemzőa gyári blokkokra pl.), akkor megpróbálom előállítani/tatni olcsóbban. Sok esetben bejött a dolog idáig.
Elküldve: 2003. 08. 01. 15:05
Elküldve: 2003. 08. 01. 15:23
idézet:
Ezt írta bicska:
[QBMindenki azt vesz amit akar...max nem éri meg
Bicska[/QB][/quote]
Ezt már berakhatod az aláírásodba is...![]()
Elküldve: 2003. 08. 01. 20:14
Elküldve: 2003. 08. 01. 20:15
idézet:
Ezt írta Gyilkosméh:
Hmmm... Pl. a DangerDen blokkok mitol olyan furcsa szinuek?[/quote]
Hello
Muti linket..
Bicska![]()
Elküldve: 2003. 08. 04. 18:07
Elküldve: 2003. 08. 12. 17:42
Elküldve: 2003. 08. 12. 18:02
idézet:
Ezt írta Nagypapa:
Csak hogy felhozzam a Topicot kicsit:
Hydor szivattyúk érdekelnének engem, mégpedig hogy hol szerezhetök be, milyen áron, a gyári kivitel pontosan milyen a csatlakozók szempontjából, és (félfüllel hallottam ilyesmit) hogy van-e hozzá gyári tágulási tartály, hasonló, mint az Innovatek-féle Eheim-hez is.
Lehet, hogy már volt, remélem elnézitek nekem, legalább kicsit feljön a Topic.[/quote]
"Gyárilag" van hozzá a tágulási tartály vagy külön gyártják hozzá tuningcuccokkal foglalkozó cégek? :confused: /Tudniillik nekem nem világos mit kérdez Nagypapa, de lehet hogy az én készülékemben van a hiba/