HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#841 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 31. 16:43

szerintem ez a blokk jó lehet mert hiába aluminium a teteje, az alja nagyon szépen ki van dolgozva.Vannak azok a blokkok amiknek plexi a felsö része ,ez legalább aluminium :) szerintem én veszek...
Kép
Kép

[ 2003. július 31.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ]
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#842 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 16:45

idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
szerintem ez a blokk jó lehet mert hiába aluminium a teteje, az alja nagyon szépen ki van dolgozva.Vannak azok a blokkok amiknek plexi a felsö része ,ez legalább aluminium :) szerintem én veszek...[/quote]

Kifejtenéd, hogy szerinted mitől jobb egy aluminium tetejű blokk, mint a plexi :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#843 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 17:04

Hello

ÁLLJ !! Ne keverjük a szeZONt a faZONnal. Ennek a felső esztergált része van alumíniumból amiben hűtőfolyadék megy, a plexitetős blokkban csak a tető van plexiből( kivéve pl: OCportal), ahol a hűtőfolyadék kering az rézből van.

Viszont nagyon szép ez a zalman és ez a lényeg !! :D
Másrészt mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg... :)

Bicska

#844 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 17:14

Hello

Megálltam. Én nem keverek semmit össze, de szerintem Te igen. Nem tudom, hogy melyik hozzászólásra reagáltál (valamelyikre biztos, mert meg kellett állni), szóval kicsit fejtsd ki bővebben, hogy az első bekezdésedben mi az, ami miatt meg kellett állnunk, majd szólj légy szíves, ha mehetünk tovább.

#845 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 18:06

idézet:
Ezt írta bicska:
Hello

ÁLLJ !! Ne keverjük a szeZONt a faZONnal. Ennek a felső esztergált része van alumíniumból amiben hűtőfolyadék megy, a plexitetős blokkban csak a tető van plexiből( kivéve pl: OCportal), ahol a hűtőfolyadék kering az rézből van.

Viszont nagyon szép ez a zalman és ez a lényeg !! :D
Másrészt mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg... :)

Bicska
[/quote]

hát neméppen
itt van pár példa. Ez egy vga:
Kép
itt meg 1 cpu: [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/images/wakue22.jpg"]http://www.watercool...ges/wakue22.jpg[/url]
és még 1
Kép
és ezek elég márkás darabok
és még egy adalkék a zalmanról
10.000 ft+áfa az ára nagyon jó ár egyre jobban tetszik

#846 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 18:31

idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:

hát neméppen
itt van pár példa. Ez egy vga:
...itt meg 1 cpu:
...és még 1
...és ezek elég márkás darabok
és még egy adalkék a zalmanról
10.000 ft+áfa az ára nagyon jó ár egyre jobban tetszik
[/quote]

Számomra nem tűnik túl hatékonynak egyik blokk sem, de persze mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg... :)

#847 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 21:19

idézet:
Ezt írta Mono­­:

Számomra nem tűnik túl hatékonynak egyik blokk sem, de persze mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg... :)
[/quote]

Hmm ez a mondat ismerős..Na egyébként nem neked szólt az " ÁLLJ", amúgy is csak poén volt, mehetünk tovább. Asszem Mono te érted a rációt.
Akkor folytassuk az okoskodást :cool: . Szóval Mr Tiba, az általad mutatott blokkoknak is csak a teteje van plexből, sztem ez nyílvánvaló, de ha nem akkor beszélgethetünk róla.
Egyébként 1 dolgot akartam kérdezni tőletek: ugye ezeknek a gyári blokkoknak azért maradhat tükör( nem "simaságára" vonatkozik) az alja és nem oxidálódhat, mert le van lakkozva és ezzel nagymértékben rontják a hőátadást ?? !!!!

mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...

Bicska

#848 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 21:29

Akkor indítsunk útjára egy újabb "urban legend"-et: az biztosan speciális hővezető lakk, ami rugalmassága révén még a proci felületének egyenetlenségeit is korrigálja.
De hogy ne legyen kétséges: :D , sőt :p
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#849 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 21:57

idézet:
Ezt írta kisbetu:
Akkor indítsunk útjára egy újabb "urban legend"-et: az biztosan speciális hővezető lakk, ami rugalmassága révén még a proci felületének egyenetlenségeit is korrigálja.
De hogy ne legyen kétséges: :D , sőt :p
[/quote]

Ha nem tévedek még nem találtak fel olyan lakkot vagy pasztát, ami egyenértékű lenne a rézzel. Szóval sztem ez a lakkozás csak azért van, hogy csillogjon-villogjon a blokkunk, közben pedig nagy mértékben rontja a hőátadást. Na vki erősítsen meg...

Bicska

[ 2003. július 31.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]

#850 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 07:55

idézet:
Ezt írta bicska:
Egyébként 1 dolgot akartam kérdezni tőletek: ugye ezeknek a gyári blokkoknak azért maradhat tükör( nem "simaságára" vonatkozik) az alja és nem oxidálódhat, mert le van lakkozva és ezzel nagymértékben rontják a hőátadást ?? !!!![/quote]

Mibol gondolod, hogy ilyen marad?

En meg nem lattam olyan ismertetot, ahol tobb hetes/honapos blokkrol keszult volna fenykep. Szvsz semmilyen lakk nem talalhato a tomb aljan, legfeljebb a beuzemelesig van rajta egy gyari vedofolia. (Az alaposan felpolirozott felulet amugy is lassabban oxidalodik)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#851 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 09:54

Hello

Láttam már pár gyári blokkot és nekem úgy tünik, hogy van rajtuk valamilyen lakk( sajnos). Pl gondolj bele, hogy a blokkok belseje nincs leragasztva, a csonkok révén( mert átjut rajtuk a levegő) érintkeznek a környezettel. Ennek ellenére szép (rézszínű marad). Te is foglalkozol blokkokkal és biztos tapasztaltad, hogy a hiperszuperül felplírozott réz 1 óra alatt( lehet hogy kevesebb is) oxidálódik. Persze anélkül, hogy (folyékony halmazállapotú) vízhez érne.

Bicska

#852 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 09:57

Ja

(csak nem akarom szerkeszteni ;) ;) ) Természetesen azt értem, hogy használat közben miért marad szép, mivel a hűtőfolyadékban oxidációt gátló anyag van.( nekem is :) )

Bicska

#853 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 14:03

idézet:
Ezt írta bicska:

... Asszem Mono te érted a rációt.
Akkor folytassuk az okoskodást :cool: . Egyébként 1 dolgot akartam kérdezni tőletek: ugye ezeknek a gyári blokkoknak azért maradhat tükör( nem "simaságára" vonatkozik) az alja és nem oxidálódhat, mert le van lakkozva és ezzel nagymértékben rontják a hőátadást ?? !!!!

mindenki azt vásárol, amit akar..max nem éri meg...

Bicska
[/quote]

Értem, nincs semmi gond, csak nem tudtam elmenni mellette. :)

Szóval nem igazán lakkozzák alul, de szerintem belül sem. Bár tulajdonképpen ezek profitorientált intézmények, ahol első körben a látványt kell biztosítani, így nem tartanám azt sem kizártnak, ha lemondva akár 10 fok különbségről a gyártó belakkozta volna csak azért, hogy akár két hónappal a gyártás után is eladható termék maradjon.

Nem tudom, de belőlem a legtöbb gyári blokk nem vált(ana) ki vásárlási ingert. Kivétel lehet ez alól persze az olyan blokk, ami nem dizájnos, vagy e mellett megfelelően ellátja szerepét. Tudok ilyenről természetesen, csak azt hallom, hogy gonjaitok vannak a forgalmazókkal. Ezen természetesen nem tudok segíteni. Egyébként én annak a híve vagyok, ha valamit drágának találok (jellemzőa gyári blokkokra pl.), akkor megpróbálom előállítani/tatni olcsóbban. Sok esetben bejött a dolog idáig.

#854 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 15:05

[QUOTE]Ezt írta Mono­­:

Értem, nincs semmi gond, csak nem tudtam elmenni mellette. :)

Hajrá !! Én is így gondolkozom, nem koppintok, hanem törekszem az olcsó, nagyon hatékony blokkra és ez után jöhet a dizájn, de akkor aztán keményen !
....
Nem tudom, de belőlem a legtöbb gyári blokk nem vált(ana) ki vásárlási ingert. Kivétel lehet ez alól persze az olyan blokk, ami nem dizájnos, vagy e mellett megfelelően ellátja szerepét. Tudok ilyenről természetesen, csak azt hallom, hogy gonjaitok vannak a forgalmazókkal. Ezen természetesen nem tudok segíteni. Egyébként én annak a híve vagyok, ha valamit drágának találok (jellemzőa gyári blokkokra pl.), akkor megpróbálom előállítani/tatni olcsóbban. Sok esetben bejött a dolog idáig.
[/QUOTE

Hajrá !! Én is így gondolkozom, nem koppintok, hanem törekszem az olcsó, nagyon hatékony blokkra és ez után jöhet a dizájn, de akkor aztán keményen !

Mindenki azt vesz amit akar...max nem éri meg

Bicska

#855 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 15:23

idézet:
Ezt írta bicska:
[QBMindenki azt vesz amit akar...max nem éri meg

Bicska[/QB][/quote]

Ezt már berakhatod az aláírásodba is... :D

#856 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 20:14

Hmmm... Pl. a DangerDen blokkok mitol olyan furcsa szinuek?
Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#857 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 20:15

idézet:
Ezt írta Gyilkosméh:
Hmmm... Pl. a DangerDen blokkok mitol olyan furcsa szinuek?[/quote]
Hello
Muti linket..

Bicska :)

#858 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 18:07

na ma fogtam magam és ebben a dög melegben elmentem és megvettem a leendő vizhűtésem első alkotórészét.
csináltam neketek pár képet
itt a floppyhoz képest viszonyítsatok ...meglepöen nagy és nehéz a cucc :)
Kép
itt a belsö kialakítás látszik ,illetve az hogy a viz ilyen cilinderekben kell hogy áramoljon:
Kép
itt meg oldalról látszik az hogy lépcsőzetes a kialakítás
Kép
nekem nagyon tetszik habár tesztelni még nem tudom...aki akar venni az siessen mert megkérdeztem, és már csak 9 db van raktáron az ára 9.900.- +áfa

#859 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 17:42

Csak hogy felhozzam a Topicot kicsit:

Hydor szivattyúk érdekelnének engem, mégpedig hogy hol szerezhetök be, milyen áron, a gyári kivitel pontosan milyen a csatlakozók szempontjából, és (félfüllel hallottam ilyesmit) hogy van-e hozzá gyári tágulási tartály, hasonló, mint az Innovatek-féle Eheim-hez is.

Lehet, hogy már volt, remélem elnézitek nekem, legalább kicsit feljön a Topic.

#860 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 18:02

idézet:
Ezt írta Nagypapa:
Csak hogy felhozzam a Topicot kicsit:

Hydor szivattyúk érdekelnének engem, mégpedig hogy hol szerezhetök be, milyen áron, a gyári kivitel pontosan milyen a csatlakozók szempontjából, és (félfüllel hallottam ilyesmit) hogy van-e hozzá gyári tágulási tartály, hasonló, mint az Innovatek-féle Eheim-hez is.

Lehet, hogy már volt, remélem elnézitek nekem, legalább kicsit feljön a Topic.
[/quote]

"Gyárilag" van hozzá a tágulási tartály vagy külön gyártják hozzá tuningcuccokkal foglalkozó cégek? :confused: /Tudniillik nekem nem világos mit kérdez Nagypapa, de lehet hogy az én készülékemben van a hiba :) /

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.