HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#341 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:16

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 16:30

te csak irsz, vagy neha olvasol is?  :omg:

Sajna csak ritkán tudom olvasni, de csak 1 helyre nem szeretek koncentrálni, ha lehet, 1-2 hellyel bebiztosítom magam.
1előre csak az Aquapet van, Westend meg Europark már kilőve.
Thx...

Tudnátok segíteni, hogy tudnám a 18/16os csövet leszűkíteni 8/10, vagy eggyel nagyobbra, hogy az L20as pumpához jó legyen?
Segítsetek please! :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#342 Felhasználó inaktív   yas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 22:24

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 16:13

Azzal csináltuk... Oxigénneél (autogénnel pontosabban).

Hát szerintem az volt a baj, hogy túlhevítettétek, és a cin "elöregedett" egy pillanat alatt.
Ha jól tudom az autogen kb 4-5 ször magasabb hőt ad mind a pb-s "benzinlámpa".

#343 Felhasználó inaktív   cool13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 08:34

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 18:16

Sajna csak ritkán tudom olvasni, de csak 1 helyre nem szeretek koncentrálni, ha lehet, 1-2 hellyel bebiztosítom magam.
Thx...

Tudnátok segíteni, hogy tudnám a 18/16os csövet leszűkíteni 8/10, vagy eggyel nagyobbra, hogy az L20as pumpához jó legyen?

Tényleg igaza van Arn-nak, te csak írsz! Mondtam a Vízhútés és rejtelmeiben a 72. oldalon ha kell viszek neked de a füled botját sem mozdítottad, így ne várj ezek után továbbra is nagy segítségnyújtást!      :omg:

#344 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 10:43

Eppenseggel azt is irta, hogy mail-ben varja a valaszt, de ettol fuggetlenul teny, hogy az altala kert informacio mar elotte is sokszor elhangzott...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#345 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 12:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 18:16

Thx...

CU-technikben vettem vörösréz szűkítőket ilyen célra...

13 ker Jász u. 81/b

-U2-
üdv.: -U2-

konfig:  cooler master midi ház (fekete), aerocool 450Wattos táp, epox 9npa nforce4 ultra alaplap athlon 64 3000+ (2500MHz-en, 250Mhz FSB és memóriasebesség), 2GB RAM 500Mhz-en, Gigabyte 8800GT OC vidkártya, 250GB hitachi vinyó SATA2-es, genius frankó  billentyűzet :) , logitech g1 lézeregér, fujitsu-siemens W19"-os lcd monitor, asus E616A quietrack dvd olvasó, nec 4550A dvd író, alaplapi 6 csatornás hangkari

#346 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 13:24

Idézet: HookR - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 11:43

Eppenseggel azt is irta, hogy mail-ben varja a valaszt

Tőlem várhattya esemesben meg dísztáviratban is.
Nem vagyok én médiafenomén, ha valaki fórumon kérdez, akkor én ott válaszolok.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#347 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:44

Na, itt vagyok.
Elnézést, de otthon gyk el vagyok tiltva a nettől, így igen - igen rövid időkre csatlakozok fel, ismerősöknél, asszonynál nézek fel még picit(most is).

Pumpa van, köszönöm, elnézést, de ez a nagyon kevés és darabos netezés miatt nem nagyon tudok visszaolvasni...
//Azt is írtam, hogy nem bízok csak 1 helyben, most is a 2 helyből (soroksári tesco és aquapet) csak az egyikbe volt...

Szóval lehet kapni ilyen szűkítőket? Én voltam ilyen épíőanyag-szerelvény-vizes boltban, de ott azt mondták ekkorát nem tudnak szűkíteni.
Ha más nincs, megyek oda, de most voltam pesten(ma), és nyáron nem tudom fel tudok-e még menni... :(
Megnézem-telefonon megkérdem őket, elmesélem mire kell, és +prószálom úgy-bár jó lenne ha itt is kapnék ilyet...
Olyan műanyag is fasza lenne, mint ami mono oldalán van a skoda fűtőtest csonkjain...
holnap mérem meg az L20as csonkjait, akkor alakítsam át kissebre(LEHET KAPNI HOZZÁ KISEBB CSONKOKAT?),vagy hagyjam így, és a többi csonkot is ehhez méretezzem?

Körmös leszorítóhoz hol lehet hozzájutni(a vizhutes.comkivételével, mert nem jó 5000ért akarok ilyet venni...)???

Szerkesztette: MC Pite 2004. 07. 30. 21:56 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#348 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:52

Idézet: -U2- - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 13:57

CU-technikben vettem vörösréz szűkítőket ilyen célra...

13 ker Jász u. 81/b

-U2-

Ha feltolom ide a seggem (vhogy) akkor tutira lesz ilyen ritka átalakító is, és már "csak" fel kéne heggesztenem?
Kép
Ilyen szűkítőt?

#349 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 01:39

Nem értem, hogy ha tudsz forrasztani, akkor mi a probléma. Veszel egy 8/10-es rézcsövet, egy jókora darab lemezt, a lemezből kivágsz egy korongot, a közepére fúrsz egy 10-es lukat, vagy a legjobb ha szoknyásra kivágod, beletolod a csövet és összeforrasztod. Máris kész a szűkítőelemed, amit hozzáforraszthatsz a radiátorhoz. Nem nagy munka!
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#350 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 09:40

Szerintetek hol kapok rugós csőbilincset 13as külsejű csőre? Vagy valami kultúrált csőbilincs, nem olyan mint ez az aba vagy awab...?
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#351 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 10:24

Milyen az a kúltúrált csőbilincs? Beszél latinul? Amit én használok az tökéletesen megfelel erre a célra, kb. 120ft, rozsdamentes (so-so) és tartós (legalább 10x lazítottam fel). A Szögker-nél vettem a XX. kerületben.
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#352 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 12:04

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 11:24

Milyen az a kúltúrált csőbilincs? Beszél latinul? Amit én használok az tökéletesen megfelel erre a célra, kb. 120ft, rozsdamentes (so-so) és tartós (legalább 10x lazítottam fel). A Szögker-nél vettem a XX. kerületben.

És milyen a tied, már csak azt felejtetted leírni..
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#353 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 12:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 22:52

Ha feltolom ide a seggem (vhogy) akkor tutira lesz ilyen ritka átalakító is, és már "csak" fel kéne heggesztenem?
Kép
Ilyen szűkítőt?

olyan még nem volt, hogy ha kértem ne lett volna...pedig elég sok fajtát kértem biztos ami biztos alapon, hogy csak egy párat említsek 12-> 10, 10->8, 16->12 (mm) szűkítők... mind volt azonnal!

konfig:  cooler master midi ház (fekete), aerocool 450Wattos táp, epox 9npa nforce4 ultra alaplap athlon 64 3000+ (2500MHz-en, 250Mhz FSB és memóriasebesség), 2GB RAM 500Mhz-en, Gigabyte 8800GT OC vidkártya, 250GB hitachi vinyó SATA2-es, genius frankó  billentyűzet :) , logitech g1 lézeregér, fujitsu-siemens W19"-os lcd monitor, asus E616A quietrack dvd olvasó, nec 4550A dvd író, alaplapi 6 csatornás hangkari

#354 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 12:17

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 2:39

Nem értem, hogy ha tudsz forrasztani, akkor mi a probléma. Veszel egy 8/10-es rézcsövet, egy jókora darab lemezt, a lemezből kivágsz egy korongot, a közepére fúrsz egy 10-es lukat, vagy a legjobb ha szoknyásra kivágod, beletolod a csövet és összeforrasztod. Máris kész a szűkítőelemed, amit hozzáforraszthatsz a radiátorhoz. Nem nagy munka!

Eeegen, erre gondoltam én is, de akit kérdeztem, azt mondta hogy sárgarézzel nem tudja megcsinálni(forrasztást).
Keresek most másik emberkét...

Most kaptam egy teszt darabot, de ezt sem tudják hozzáforrasztani, de úgy mint itt a műanyag csővel fel tudom fogatni...
futok még 1 kört, hátha vki hozzá is forrasztja...

Szerkesztette: MC Pite 2004. 07. 31. 12:19 -kor

#355 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 13:34

ne hülyéskedj, a havernak a radiátor acélcsövére gyári sárgaréz szűkítőt forrasztottak...
--HunFrost vízhűtés--

#356 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 19:55

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 14:34

ne hülyéskedj, a havernak a radiátor acélcsövére gyári sárgaréz szűkítőt forrasztottak...

7en beszélek másik lakatossal.

Más:

Elég az 1 csonkos kiegyenlítő tartály[fékfolyadéktartály](egy T elosztóról, ez tényleg csak a tágulás miatt van), vagy akkor a buborékok nem akarnak majd abban megrekedni?

#357 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 20:39

A kiegyenlítő tartályon keresztül, könyebb feltölteni a rendszert. A légtelenítés nem lesz olyan gyors, mintha keresztüláramlana rajt a víz, sőt csak álló helyzetben fog lértelenedni. Ha teheted, inkább szerezz egy két csonkos tartályt.
SPM fokozat pajti!!!

#358 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:02

tudtok valami nagyon halk 8cm-es ventit? sz.gép-ház elejébe építeném,szóval közel lenne a füleimhez, ezért kellene  hogy jó halk legyen!

Zalman ZM - F1?

üdv.:-U2-

#359 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:22

Akármilyen venti 5V-on járatva.
SPM fokozat pajti!!!

#360 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 10:53

hi! találtam egy király bótot,gondoltam megosztom veletek : Italinox / www.italinox.hu /

csonkok,idomok,szűkítők, meg sok más ami érdekelhet...

nem vagyok érdekelt a cégnél,ne kövezzetek meg a reklámlért :) !

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.