HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#561 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:48

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 23:36

bazz' nem találom én sem.
pedig tudom hogy ma volt vagy esetleg tegnap..
keresö esetleg?? :omg: :D

nemjó... leesik az aranygyűrű az ujjamról...  :D de hogy keressek rá???  :confused: ha beírom hogy pesti plexivel foglalkozó cég, ahol 30*30 alatt kukáznak, akkor olyan szépet fog nekem visszaköpni, hogycsak nézhetek...  :D

#562 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:59

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 23:48

nemjó... leesik az aranygyűrű az ujjamról...  :D de hogy keressek rá???  :confused: ha beírom hogy pesti plexivel foglalkozó cég, ahol 30*30 alatt kukáznak, akkor olyan szépet fog nekem visszaköpni, hogycsak nézhetek...  :D

Így esetleg?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#563 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:03

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 23:59

áldott legyen a neved... és egyuttal köszönöm, hogy a keresőt is bemutattad nekem... :D  :respect:

akit érdekel:

Idézet

Plexit pl. a Flex-time Kft-nél kaphatsz olcsón, a Jászberényi út 38 alatt. (pl. 37-es villamossal a Blaháról odajutsz)
Tel. +3614322472

Tapasztalat: ne az irodába menj először, hanem az udvarra, ahol levágják, mert nekem azt mondta az egyik "fűrészelő", hogy a kb 300*300 mm darabokat már ki szoktak dobálni, mert az hulladék méret, így akár ingyen is adnak. Viszont én 700 Ft-ot fizettem. Ámen.

#564 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:16

hiába na!
jó az öreg a háznál..! ;) :respect:
God is dead. Meet the kids.

#565 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:24

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 0:16

hiába na!
jó az öreg a háznál..! ;) :respect:

:D  :D  :D
igaz ami igaz...  :respect:

#566 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 17. 01:28

Hellosztok!
Nemsokára kész van a winyó hűtőm és hangszigetelő anygot keresnék hozzá. Tud valaki mondani olyan anyagot, ami a magas frekit leszigeteli? Tehát a visító hangot mindenféleképpen szeretném megszűntetni. Milyen anyaggal lehetne? Hol kapok ilyet?
Hővezető ragasztót sehol sem kaptam. Valaki tud helyet, ahol árulnak? Egyébként egyik boltban valami olyasmit mondtak, hogy a hővezető ragasztó Patex??? (Henkell gyártja) és, hogy az hőálló ragasztó elsősorban. Erről mit tudtok? Ja és állítólag barkácsboltban is kapható.....
Köszi
Hali

#567 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 01:39

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 2:28

Hellosztok!
Nemsokára kész van a winyó hűtőm és hangszigetelő anygot keresnék hozzá. Tud valaki mondani olyan anyagot, ami a magas frekit leszigeteli? Tehát a visító hangot mindenféleképpen szeretném megszűntetni. Milyen anyaggal lehetne? Hol kapok ilyet?
Hővezető ragasztót sehol sem kaptam. Valaki tud helyet, ahol árulnak? Egyébként egyik boltban valami olyasmit mondtak, hogy a hővezető ragasztó Patex??? (Henkell gyártja) és, hogy az hőálló ragasztó elsősorban. Erről mit tudtok? Ja és állítólag barkácsboltban is kapható.....
Köszi
Hali

ki a fene mondta ezt a hülyeséget? nem hőszigetelő ragacs kell, hanem hővezető.. tudtommal a patex az szigetel... elektronyosan és hőt is... ennek meg vezetőnek kell lennie...

#568 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 17. 02:52

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 2:39

ki a fene mondta ezt a hülyeséget? nem hőszigetelő ragacs kell, hanem hővezető.. tudtommal a patex az szigetel... elektronyosan és hőt is... ennek meg vezetőnek kell lennie...

Számtech boltban mondták....
Egyébként kipróbáltad, hogy szigetel? Nekem is gyanus ez a patex (lehet aztán nem is ez a neve) és pont ezért nem is néztem utána.

#569 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 03:12

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 3:52

Egyébként kipróbáltad, hogy szigetel? Nekem is gyanus ez a patex (lehet aztán nem is ez a neve) és pont ezért nem is néztem utána.

namost akkor lehet nemugyanarról beszélünk... eza patex amire én gondolok, ez egy mindent ragasztó gyanta... bivaly erős, de tudtommal nem vezeti a hőt... amit meg keresel, aza kétkomponensű ragasztó, vagy a hővezető ragacs... PostITéknál van ilyen hővezető ragasztó, ami olyan mint a kétoldalú ragasztószalag, csak egy baj van vele: aranyárban mérik...  :(

#570 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 06:14

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 3:52

Dobtam egy privit ragasztó ügyben.

#571 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 07:46

Magas freki szigetelésére a különböző szivacsos anyagok megflelőek (olyami mint amit a hangszigetelésben használnak, illetve a számtech alkatrészekhez szerelőszivacs gyanánt). de a polifoam is megteszi. ezen felül a megfelelően rugalmatlanul rögzített fém is jól visszaveri. pl, két vékony polifoam közé ragasztott alufólia.
Ha magas frekvenciaju rezgeseket is akarsz szigetelni (seek-elés hangja), akkor javaslom a nagyobb sűrűségű, amorf anyagokat. Ilyen a bitumen például. Nézz körül, létezik olyan anyag, hogy "dübörgésgátló", vagy valami hasonló. Ez egy bitumenes/filces anyag, egyik oldalán öntapadó papírbevonattal.
Emelltett nagyban segíthet a hangszigetelésben, ha valami masszív fémdobozba építed as vinyókat (acél, vastag aludoboz). persze ügyelni kell hogy a házhoz ne érjen a fém mert az sokat ronthat...

na ámen :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#572 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:57

félprivi: Mikor lesz várhatóan kész a leszorító?Dobjatok egy mailt ha feladtátok please! érted, hogy kérdeztem tegnap a magraszorítást/eltolást? Jah, ahhogy látom későn érdeklődök...
A 2 köröm közt félúton, vagy a mag felett lesz, vagy hogy? Scrshot van?

félprivi off:
Ha kilukadt a radi, mivel ragasszam, sima 2komponensű fémragacs ok? :(

Szerkesztette: MC Pite 2004. 08. 17. 11:15 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#573 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 11:29

Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 8:46

Magas freki szigetelésére a különböző szivacsos anyagok megflelőek (olyami mint amit a hangszigetelésben használnak, illetve a számtech alkatrészekhez szerelőszivacs gyanánt). de a polifoam is megteszi. ezen felül a megfelelően rugalmatlanul rögzített fém is jól visszaveri. pl, két vékony polifoam közé ragasztott alufólia.
Ha magas frekvenciaju rezgeseket is akarsz szigetelni (seek-elés hangja), akkor javaslom a nagyobb sűrűségű, amorf anyagokat. Ilyen a bitumen például. Nézz körül, létezik olyan anyag, hogy "dübörgésgátló", vagy valami hasonló. Ez egy bitumenes/filces anyag, egyik oldalán öntapadó papírbevonattal.
Emelltett nagyban segíthet a hangszigetelésben, ha valami masszív fémdobozba építed as vinyókat (acél, vastag aludoboz). persze ügyelni kell hogy a házhoz ne érjen a fém mert az sokat ronthat...

amorf anyagról rögtön az üveg ugrott be... kicsit hülyén nézne ki, de biztos nem lenne rossz... hmm... van egy ötletem...  :D vízhűtéses vinyóval még meg is oldható...  :D

#574 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 12:31

nem épp üvegre gondoltam. inkább gumi, bitumen ilyesmi. mert ugye ezek nem teljesen szilárd szerkezetű anyagok, nagyon nagy mennyiségű kinetikus energiát képesek elnyelni a laza kötések miatt. az üvegben viszont vannak jól rendezett kristályrácsok, amik jól adják tovább a rezgéseket...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#575 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 13:47

Na akkor 1 idevágó kérdés bár kicsit :offtopic:  ti a winyók oldalát hűtitek vagy a chipet is az alján?

Szerkesztette: FeW 2004. 08. 17. 14:22 -kor

#576 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 14:50

Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 13:31

nem épp üvegre gondoltam. inkább gumi, bitumen ilyesmi. mert ugye ezek nem teljesen szilárd szerkezetű anyagok, nagyon nagy mennyiségű kinetikus energiát képesek elnyelni a laza kötések miatt. az üvegben viszont vannak jól rendezett kristályrácsok, amik jól adják tovább a rezgéseket...

hát ebben igazad van... akkor gumiköppeny a vízhűtős vinyóra és arra az üveg... helyesebben a plexi... szép is jó is, csöndes is...  :D

#577 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 15:05

és minek költesz egy valag pénzt a plexire? hogy bámulhasd a gumiköpenyt? szép látvány. mert uyge ha hangszigetelni akarod a vinyót akkor nem jó dolog ha a vinyó kilátszik :)

másik kérdésre: a vinyó oldalát ajánlatos hűteni, oda vezetődik ki minden mechanikai hő (szép kifejezés, ne szóljatok le érte :p). a chipek által termelt hő pedig ehhez képes elhanyagolható, képes leadni a nyáknak/lefegőnek. nem lesz gond... de ha nem bízol benne, várd meg amíg összerakom az én silenceremet (acél dobozban 5mm bitumenes dübörgésgátló és 5mm polifoam vagy h.sz. szivacs + vizhutes).
--HunFrost vízhűtés--

#578 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 15:28

Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 16:05

és minek költesz egy valag pénzt a plexire? hogy bámulhasd a gumiköpenyt? szép látvány. mert uyge ha hangszigetelni akarod a vinyót akkor nem jó dolog ha a vinyó kilátszik :)

másik kérdésre: a vinyó oldalát ajánlatos hűteni, oda vezetődik ki minden mechanikai hő (szép kifejezés, ne szóljatok le érte :p). a chipek által termelt hő pedig ehhez képes elhanyagolható, képes leadni a nyáknak/lefegőnek. nem lesz gond... de ha nem bízol benne, várd meg amíg összerakom az én silenceremet (acél dobozban 5mm bitumenes dübörgésgátló és 5mm polifoam vagy h.sz. szivacs + vizhutes).

jo, akkor asszem elvetem ezt a dolgot...  :D nem költenék, költene a fene... csak van itthon elég...  de megvárom mi sül ki belőled...  :D

#579 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 16:20

Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 8:46

szigeteloanyagok teren erdemes a cipokellekes boltban korulnezni. nagyon franko anyagokat lehet "elcsipni".

#580 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 16:36

jaja. jo kis filcszeru anyagok gondolom. majd benezek egyszer... rakok goretexet meg thinsulate-et a vinyo kore :D  :up:
--HunFrost vízhűtés--

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.