HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#941 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 09. 18:34

Ellőző hozzászólásokon, docs de meglepődtem. Én ilyen durva, merev, nehezen kezelhető, nehezen alakítható, bilincseket fel nem tennék :reklamacio: azt hiszem már itt erről volt is szó. Ezek a bilincsek csak vastagfalú gumi csöveket fognak jól szorítani. a képen jól látszik a belső ív egyenetlensége, ami természetesen nem egyenletesen, körkörösen fogja szorítani a csövet. Az igaz, hogy baromi erővel meg lehet húzni őket. Könyörgöm minek!!! A kis Hydro stb nem tud érdemleges nyomást produkálni!!!
Legtöbször az is elég, ha a csöveket ráhuzzuk a csonkra és semmit nem teszünk rá!
Csak ötletként: nagyon sokan használják erre a célra a kábelkötegelő műanyag szorítót. 1-2 Ft darabja és azért azokat is piszkosul meg lehet húzni. Egyszerű, olcsó, könnyű használni. És ha szétakarom szedni egyszerűen levágom.

Csatolt fájl:

#942 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:09

Részben egyet értek veled.

Azonban nem kell ezeket a bilincseket annyira megszorítani, hogy kárt tegyen a csövekben. Megnéztem a tömlőimet, nem kell őket félteni.

Olyan kábelkötegelő szorítókkal rögzítettem a 3 méteres rézcsöimet a falra. Valóban elegendőek lennének ezek is a tömlők rögzítéséhez is. Én mégis úgy döntöttem, hogy bilincseket használok.

Csatolt fájl:

#943 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:22

Én a legvékonyabb kábelkötegelőre gondoltam.

#944 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:50

Találtam egy oldalt ahol pumpákat teszttelnek.
Tanulságos talán hogy a csövek vagy a blokk belsőátmérője mennyire drasztikusan csökkenti a flow-t
( a 8-as rendszert hasonlítják össze a 12-esel).
cooling-masters

Alul az is látszik hogy kétszeres flow kb. hány fokot jelent hűtésben.

#945 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:54

Azokat a szorítókat én is próbáltam a régi (Ordasi) rendszeremre. szembesültem vele, hogy annyira merev, hogy nemhogy rászorítani nem tudtam, de még rendesen rá sem húzni(szorítás nélkül) a csőre, :idea: mert olyan erővel kellett volna tekerni a csavarhúzóval, hogy a csonk ideális henger alakját felvegye, hogy attól féltem tőben letöröm a csonkot. :(  Azóta nekem is kábelkötegelő tartja az összes csonkon a csövet ( ahol elég hosszú a csonk, oda kettőt tettem- igazából mindenhova :D ).  :idea:
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#946 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 19:02

Hellosztok!!
Igazatok van!!!
Kabelkotegelo, DE nem vekony hanem 4 mm-eres!!Fontos
En igy csinaltam meg a tartalyomon a belso csatlakozasokat!!
Tudnatok nekme valami jo kis csati otletet adni arra, hogy lesz egy orbanotol kapott holeadom es az asszem 12 mm-eres es ezt szeretnem atalakitani 8 mm-eresre??
esetleg beleforrasztok ket innova gyorscsatit??
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#947 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 22:07

orbano mar elmondta a megoldast, csak nem figyelnek ra...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#948 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 23:19

Idézet: orbano - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 23:07

orbano mar elmondta a megoldast, csak nem figyelnek ra...

[QUOTE]
elotte is hatarozd meg kihez szol.
Koszi!
ha hozzam akkor ulok mint a kuka mert nem tom :think:
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#949 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 23:41

Mivel nem jeleztem, ezert nyilvan a legutolso hozzaszolashoz szolt...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#950 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:17

Ja-ja! Igazatok van. Merevek azok a bilincsek ide. Most már csak azt az ezer forintot sajnálom amit kiadtam rájuk.

#951 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 13:28

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 19:28

Én sem drága szilikon-tömlőt vásároltam. Az OBI-ban vettem Reimatic márkájú csöveket. 8x1,5-ös és 12x2,0-ás méretekben. Ezeknek a csöveknek 160, illetve 190 forint volt az áruk. Mondjuk nekem a 8-asból kellett 5 méter, a 12-esből még kettő. A frankó szilikoncsövek így nekem nagyon drágák lettek volna. A 8-as tömlőnek amúgy nagyon szép zöld színe van.

Nekem is volt ilyen 8x11mm-es zöld csövem. Háááááááááát... PVC, ezzelmindent elmondtam. A hajlításoknál pár hónap elteltével kezdett betörni a fala, stb... akkor tértem át szilikonra. :)

#952 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 14:35

Ez elgondolkodtató. Talán még éppen jókor szólltál, mert a blokkokat még nem szereltem be a pc-be. Lehet, hogy mégiscsak veszek szilikon csövet a számítógép belsejébe.

#953 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 15:03

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 20:28

Én sem drága szilikon-tömlőt vásároltam. Az OBI-ban vettem Reimatic márkájú csöveket. 8x1,5-ös és 12x2,0-ás méretekben. Ezeknek a csöveknek 160, illetve 190 forint volt az áruk. Mondjuk nekem a 8-asból kellett 5 méter, a 12-esből még kettő. A frankó szilikoncsövek így nekem nagyon drágák lettek volna. A 8-as tömlőnek amúgy nagyon szép zöld színe van.

Most látom én is a hozzászólásodat. Miért kellett neked 7 méternyi cső? Kíváncsivá tettél. Milyen házba és milyen rendszerhez kell ennyi?
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#954 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 15:32

Hogy miért van szükség olyan hosszú tömlőre?

A Vízhűtés és rejtelmei V. topikban láthatsz egy állványt. Azt a szomszédos szobámban fogom elhelyezni, hogy ne halljam a pumpa és ventilátorok működésének zaját. Az a szobá ráadásul nem is fűtött, egy hideg padlástér. Most van ott maximum 10 °C hőmérséglet.

A radiátor-állványt és a számítógépet a válaszfalon átfutó, 2x3 méter hosszúságú 8x10-es vörösréz cső köti össze. A szomszédos szobában a tartály, radiátor és pumpa összekötéséhez valamint a vörösréz csővezetékek végéhez való csatlakozáshoz már felhasználtam 2,5 méter tömlőt.

Kb. még négy-öt méterre lesz szükség a szobámban is. A számítógép hátulja egy méter távolságra van a csővezeték végeitől. Ide kell 3-4 méter. Aztán még a pc belsejében is össze kell kötnöm a blokkokat.

Egy kis ilusztráció:

Csatolt fájl:

#955 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 15:44

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 16:32

Hogy miért van szükség olyan hosszú tömlőre?

A Vízhűtés és rejtelmei V. topikban láthatsz egy állványt. Azt a szomszédos szobámban fogom elhelyezni, hogy ne halljam a pumpa és ventilátorok működésének zaját. Az a szobá ráadásul nem is fűtött, egy hideg padlástér. Most van ott maximum 10 °C hőmérséglet.

A radiátor-állványt és a számítógépet a válaszfalon átfutó, 2x3 méter hosszúságú 8x10-es vörösréz cső köti össze. A szomszédos szobában a tartály, radiátor és pumpa összekötéséhez valamint a vörösréz csővezetékek végéhez való csatlakozáshoz már felhasználtam 2,5 méter tömlőt.

Kb. még négy-öt méterre lesz szükség a szobámban is. A számítógép hátulja egy méter távolságra van a csővezeték végeitől. Ide kell 3-4 méter. Aztán még a pc belsejében is össze kell kötnöm a blokkokat.

Egy kis ilusztráció:

Ó! És ekkora vízmennyiségnek a tehetetlensége nem fogja rontani az áramlást? Na mindegy, ez a másik topicba való, csak egy laikus felvetés volt. Szóval ezért kell ennyi:) Nekem csak a gépen belül lesz.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#956 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:08

Az áramlást inkább a hosszú vízkör - ezen belül is a sok kanyar - és a viszonylag szűk keresztmetszet fogja gyengíteni. Nem lesz benne túl sok víz. Már nem emlékszem pontosan, de mintha 2-3 liter közötti mennyiséget számoltam valamikor.

#957 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 19:59

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 20:08

Az áramlást inkább a hosszú vízkör - ezen belül is a sok kanyar - és a viszonylag szűk keresztmetszet fogja gyengíteni. Nem lesz benne túl sok víz. Már nem emlékszem pontosan, de mintha 2-3 liter közötti mennyiséget számoltam valamikor.

A kis Hydor pumpához könnyen lehet lehet  15 mm-s csonkokat csinálni és akkor biztosan nem szűk a keresztmetszet. A réz csövek is 15 külső átmérőjüek. Nekem csak kb 2 m-re kellett elvezetnem a szomszéd helyiségbe. (több mint 6o cm-s falat kellett átfurnom! nagyot szívtam) Valóban így a ventiket sem hallom. Nekem a fő ok az volt, hogy nagyon kicsi a szobám, és nyáron iszonyatosan meleg volt!

Csatolt fájl:

#958 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 20:04

A szomszéd szoba a WC. Szégény radim a budi mögé van bedugva.
A kövezet viszont meglehetősen hüvös és így a ventilátorok hűs levegőt fujnak a radira.
Hát nem valami szép a környezete :D

Csatolt fájl:

#959 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:13

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 21:04

A szomszéd szoba a WC. Szégény radim a budi mögé van bedugva.

Mi ez a fehér lyukacsos márványtégla?
Benne van a radiátor?

#960 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:26

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 20:04

radim a budi mögé van bedugva.

A víztartályban nem fért volna el?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!