HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3851 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:48

Idézet: arn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:36

koszonom az erdeklodest... nem tudom, hogy mi lesz a vizhutessel a jovoben

Ha nyerek a lottón vagy hirtelen meggazdagszom,akkor lehetsz az egyik akit támogatni fogok,elterveztem , hogy 10 embert fogok a boldogulásához segíteni! És nonprofit módon! Szóval még van 9 hely! :cool:  :up:

#3852 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 20:08

Idézet: Yep - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:48

Szóval még van 9 hely!

Koszi Yep, hogy kijuttatsz majd egy kulfoldi mod versenyre... :)

Szerk: helyesirasi hiba.

Szerkesztette: PeppeR 2004. 12. 17. 20:09 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3853 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 20:52

Idézet: Hank - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:18

Üdv!
Nézd meg ezt az oldalt:

Vízhűtéshez szivattyú kapcsoló

Ha tudok segítek!
Hank

[QUOTE]
Nagyon brutal!!!!
Akkor MSN???
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#3854 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:33

Idézet: arn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:36

...egyedul (vagy +fel emberrel) nem mukodik... ...elegem van belole, hogy folyamatosan akadalyokba utkozom. sokkal de sokkal elobbre is lehetnenk... ...eleg turelmes voltam, vagy ket evet gorcsoltem. nagyon sok idomet es penzemet elvitt, de egyaltalan nem banom, ha milliomos lennek tuti ilyesmi kutatas/fejlesztessel foglalkoznek.

a vizes tema arra remek, hogy az ember beleszagoljon az "ipari" dolgokba...

Szivembol szoltal :respect:
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3855 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:58

Nem szoktam MS-enezni.
Írj privibe,többit megbeszéljük.
Hank

#3856 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 23:57

Azt hiszem egy kicsit fel kell rázni ez a topic-ot! Kicsit olyan érzésem volt az előbb - miközben olvastalak Titeket - mintha temetnék a vízhűtést.

Szóval!

Akármennyire is sokat kell tanulnom mostanában, azért beiktattam egy kis kedvemre való elfoglaltságot is. Ma kitisztítottam a radiátoromat.

Ezt hallgasságtok!

A képen látható Zsuk radiátort pucoltam ki. Először azzal kezdtem, hogy sima forró vizzel többször is feltöltöttem, majd jól megráztam. Kiöntöttem a vizet belőle és megismételtem a procedúrát kb. ötször. Ezután forró vizben oldott trisóval végeztem el az előző műveletet többször is. A radiátorba kb. nyolc deciliter víz fér. Egy-egy ilyen forróvizes öblítéshez 4-5 evőkanál trisót használtam fel. A tisztítófolyadékot fél-fél órára állni hagytam a radiátorban. Néha meg-meg rázogattam. Elvégeztem a - trisós - átmosást négyszer. Ezek után tiszta forró vízzel öblítettem át újra a radiátort, sokszor. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a kiöntött vízből egy légy került elő. Egy elég kövér kis legyecske volt. Természetesen már alúlról szagolta az ibolyát. Mindenesetre érdekes volt, hogy olyan sok sima- és trisós forróvizes öblítés után került csak elő. Na ekkor újabb trisós átmosásokra határoztam el magam. Még háromszor átmostam a radiátort. (Kb. 350 gramm trisót használtam fel.) Majd alaposan kiöblítettem sima forró vízzel.

Azért volt szükség ekkora fürdetésre, mert a radiátorból folyamatosan jött kifelé a trutyi. Addig ismételtem meg az öblögetést amíg nem lett teljesen tiszta a radiátorból kiöntött víz.

A radiátort kitisztítottam, de a mai nap ezzel még nem ért véget. A képen látható álvány és komponenseinek végleges telepítését végeztem még el. A fotó nem túl informatív ezért mesélek róla. A számítógép felől érkező hűtőfolyadék először a radiátorba érkezik, majd a tartályon keresztül jut el a pumpáig. A pumpa ismét a számítógép felé küldi a vizet. A radiátor tetejére két 10 cm-es ventilátort szereltem. Egy harmadiknak is ki van alakítva a helye, ha esetleg szükség lenne rá. A két ventilátorot -egyenlőre - sorosan tervezem bekötni a 12 voltos áramkörbe. 10 és 12 miliméters tömlőket használtam fel ide. A csövek csonkokra való rögzítését kábel-szorító műanyag gyors-szorítókkal erősítettem meg.

Holnapra tervezem a blokkok felszerelését és a vízhűtés rendszer beindítását.

Annyra közel van már a CSEND!

Még egy megjegyzés!

HookR, Te írtad Arn - hozzászólásából idézett bizonyos - gondolatára, hogy: "Szívemből szóltál."

Annyi hozzáfűznivalóm van, hogy én - mint zöldfülű kezdő - szintén hasonlóan érzek! Az én vízhűtésem még nem működött a kedvemre. Még nem hallottam azt a csendet amiben Ti már részesültetek. Engem egyenlőre még az motivál, hogy a vízhűtés ezen kellemes tulajdonságában részesülhessek. DE! Már most azon gondolkozom, hogy majd egyszer... ha majd lesz rá időm... pénzem... energiám, akkor majd hogyan fogom javítani a még ki sem próbált vízhűtésemet.

Érdekes! Vajon, valójában a csend - és egyéb okokra hivatkozva - építgetjük vízhűtésünket? Vagy inkább valamilyen egészen más belső "erő" motivál az alkotásra? Hm.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 18. 00:07 -kor

#3857 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 00:00

Egy másik kép a modemes felhasználók örömére. :)

Csatolt fájl:

#3858 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 12:18

Üdv Euro!
Látom te nem fukarkodsz az élmények megosztásával! :up: Pár szót én is megosztanék veletek.Tegnap
én is nagy mosogatásba kezdtem.Kiköltöztettem a rendszerből az Élieneket és kimostam minden alkatrészt.Ha valaki használt radiátorral dolgozik,szerintem kimoshatja forró ecetes vízzel is.Összekötöttem a feltöltött rendszert egy szivattyúval és járattam 1 óráig.Cilit Bang és társai túl erős vegyszerek,vízkövet megeszi az ecetsav is és szép sárga víz jött ki 1 óra múlva.Ne csodálkozz a legyes dolgon,gondolom az előző tulaj nem desztvizzel öntögette a hűtővizet.Várom az első tapasztalatot a működő rendszeredről!
Hank

#3859 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:59

Idézet: arn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 14:36

...a vizes tema arra remek, hogy az ember beleszagoljon az "ipari" dolgokba...

Hogy ez mennyire igaz! :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3860 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 17:17

Idézet: isamisa - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 11:10

Sziasztok!!

A jó tápra ne sajnáld a pénzt Euro!!
Nekem egy szar volt és megmakkant a procim és az alaplapom.
Most egy Sirtec 360 Wattos van Nagy 12cm-es kék ledes ventivel, passzív PFC-vel és titán!! házzal.
15 centiről már egy kicsit hallani de a gépemből csak a vinyó fejpozicionálása halatszik(seegate Baracuda 80 GB 7200rpm)
Nagyon fullosan néz ki! és szerintem jó. 12eFt

Isa

Nekem is ilyen tápom van (Sirtec HP 360W, 12cm kék ledes venti) 2 napja és b*szott hangos (bár ha visszateszem a ház oldalát, akkor tűrhetőbb). Egy repcsinek nincs ilyen hangja. A 12cm-es venti olyan hangos, mint egy turbina  :(  Nem is a forgása, hanem mintha a levegőt "törné", úgy süvít. Előtte 300W-os Codegen volt és annak alig volt hangja.
Ezt nemhogy 15 centire hallom, hanem 10m-ről is irritál  :(
Normális ez? A tiéd is hangos? Szerintetek vigyem vissza?
A dobozára az van írva, hogy Extreme Silence....

Szerkesztette: N0zer0 2004. 12. 18. 17:22 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3861 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 18:09

Nemsokara nekem is meglesz!
Csak pinzkell :mad: .
Orbano ICQ! :offtopic:

#3862 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 11:34

uff all!

Valaki meg tudja mondani mennyire magnesez egy pumpa (eheim1048)? par napja behalt winyom :( igaz regi 5400-es 80G-s maxtor volt, de soha nem volt vele gond, mostmeg csak nyekken atomhalkan es kesz. chieftec nagytoronyban legalul volt a pumpa es a winyotarto felso kereteben a winyo. lehet h a pumpa miatt halt be? mert ha igy van akkor nehogy masik winyo is behaljon...
koff  :respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3863 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 11:58

Idézet: matyee - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 12:34

uff all!

Valaki meg tudja mondani mennyire magnesez egy pumpa (eheim1048)? par napja behalt winyom :( igaz regi 5400-es 80G-s maxtor volt, de soha nem volt vele gond, mostmeg csak nyekken atomhalkan es kesz. chieftec nagytoronyban legalul volt a pumpa es a winyotarto felso kereteben a winyo. lehet h a pumpa miatt halt be? mert ha igy van akkor nehogy masik winyo is behaljon...
koff  :respect:

[QUOTE]
EHEIM??? Nem egyaltalan nem ahogy en tudom.
Szerintem siman magatol behalt ha nagyon oreg volt.
A maxtorok nem nagyon birjak. Inkabb vegyel Samsungot v. Seaget-et (Lehet rosszul irtam Sorry).
Vagy nagyon meleg lehetett neki.
Szijja!

#3864 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 13:23

melege tuti nem volt, mivel nem volt rajta a hazon az oldallap es egy 8cmes venti is szivja kifele a levegot a winyokeretbol... ha meghalt hat meghalt, en csak attol feltem h a pumpa ütötte ki :) monjuk jo kis winyo volt. igaz kicsit lassu, de hangja semmi nem volt meg seek kozben sem pedig fostos maxtor volt... R.I.P.
:respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3865 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 15:48

Idézet: matyee - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 14:23

...

Ha van lehetoseged, akkor tedd a pumpat a crt monitorod melle, vagy forditva. Az megmutatja!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3866 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:11

:evil2:

#3867 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 20:27

EURO!