Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:18
szóval kérlek magyarázd el mert Sándor P20 képei alapján igencsak tököltem hogy hogy is lehet
előre is köszi
Akkor most én magyarázkodok..
A blokk könyvtárban találod a blokkok építésével kapcsolatos képeket.
Asszem az első képen a lapos anyagra csavart papírlapon láthatod a beforrasztani kívánt rudak által kiadott mintát. A kinyomtatott papírt a pontozáshoz rögzítettem a réz anyagra.
Ami csalós a képeimen az az, hogy rudak helyett 10X5-ös szegecseket használtam. Elöször is azért mert nem kaptam rúd anyagot, másodszor meg nem kellett az anyagot vagdalni....

Miután ezüsttel beforrasztottam a szegecseket, padon leszúrattam a kiálló fejeket.
Ami ezután esetleg még zavart okozhat, az az, hogy a leesztergált felületet még egyszer megúsztattam ezüsttel. Az újabb forrasztás oka az volt, hogy a lemunkált felületen néhány helyen úgy látszott, hogy nem folyta rendesen körbe az ezüst a szegecseket. (A probléma oka az volt, hogy életemben most forrasztottam először ezüsttel, és nem voltam igazából tisztában a forrasztáshoz szükséges hőmérséklettel..

)
Az ezt követő képek a palástról, csonkokról, és az egész összepasszintásáról szerintem egyértelműek......

Ha valami ez után sem tiszta, nyugodtan kérdezz......
Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 02. 28. 20:03 -kor