idézet:
Ezt írta sityak:
Ez egy kicsit sokmármint hogy kétszer kell kapcsolgatni a dolgokat[/quote]
Még kibirható, a biztonságért cserébe...
Meg néha a hat éves fiam is szokott repülőzni a gépen.
Nem szeretném, ha egyszer elszállna...![]()
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 02. 26. 16:06
Elküldve: 2004. 02. 26. 16:23
idézet:
Ezt írta toth_j:
Még kibirható, a biztonságért cserébe...
Meg néha a hat éves fiam is szokott repülőzni a gépen.
Nem szeretném, ha egyszer elszállna...[/quote]
Én próbálkoztam szivattyú nélkül járatni a rendszert, kb 3 óra mulva eléri a 75C° és akkor lekapcsol az alaplap.
szóval elég biztonságosnak tünik.
Elküldve: 2004. 02. 26. 16:26
Az a gyanúm hogy ennek oka, az hogy ORDASI féle blokk van rajta
[ 2004. február 26.: sityak szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 27. 00:19
Igen ez egy fogoós kérdés!Elsőnek,még valamikor az előző fórumreinkarnációkban olvastam hogy a blokk és a CPU hőmérséklet között kb 4-5 fok különbség van,de én kicsit továbbmentem.Több gépben volt már a hűtőn,mindegyik blokk-CPU hőfok különbség hasonlő értékeket adott.Igazad van hogy amit a bios mutat az nem nagyon valóságos,de a külföldi oldalak is csak ugyanígy tudják mérni a hőfokokat...Igazi megoldás lenne,ha egy hőérzékelő termisztort a mag fölé raknák,vagy a blokkba úgy fúrnám hogy fölötte legyen.Ha lesz időm meg is csinálom.
Üdv
Hank
Elküldve: 2004. 02. 27. 08:47
idézet:
Ezt írta toth_j:
Szivattyú bekötés...
Szerintem érdemes úgy ügyeskedni, hogy mielőtt a gép tápja áramot kap, a szivattyú már biztosan be legyen kapcsolva.
Én ezt úgy értem el, hogy előbb egy kapcsolóra vezettem a 220-at. Innen kap áramot a szivattyú, és egy plussz beépített 220-as aljzat.
Ezt a 220-as aljzatot kötöm össze hátul egy rövid kis kábellel a táp aljzatával.
Tehát a sorrend: beépített kapcsoló bekapcs --> szivattyú elindul + áram a plussz aljzatban --> áram a gép tápban --> gépet gombjával elindít.
![]()
Üdv.: Janó[/quote]
Nekem egy kapcsolós elosztóba van dugva minden a géppel kapcsolatos periféria ( monitor, hub, hang, kormány ), így csak rálépek a kapcsolóra és már mehet is a gép.
Sőt mivel villámbiztos az elosztó még talán némi védelmet is nyújt!
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!
Elküldve: 2004. 02. 27. 16:08
idézet:
Ezt írta Scytam:
Nekem egy kapcsolós elosztóba van dugva minden a géppel kapcsolatos periféria ( monitor, hub, hang, kormány ), így csak rálépek a kapcsolóra és már mehet is a gép.
Sőt mivel villámbiztos az elosztó még talán némi védelmet is nyújt![/quote]
Nekem is igy van megoldva, mert nem szeretem a monitort, hangfalakat ha áram alatt vannak... Felkapcsolom a főkapcsot, aztán a szivattyu már pörög...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 27. 20:08
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
A több hónapig készült blokkterveket nem biztos hogy sokan meg fogják osztani másokkal.
De lehet hogy csak én vagyok ilyen smucig
[ 2004. február 25.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Azért Mono mester az oldalán megtette....
Elküldve: 2004. 02. 27. 20:49
Mert ilyen is van, szerencsére.
Elküldve: 2004. 02. 27. 20:57
Az a baj, hogy a CNC-s blokkkészítésnél elég drágán rakják be CAD-be..és marják ki. Nekem van itthon vagy 25 féle blokkbelső..ha ez mind ki lett volna próbálva..
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 27. 21:48
idézet:
Ezt írta Brian 63':
Azért Mono mester az oldalán megtette....[/quote]
Ha Walakit érdekel a dolog, és nemcsak a sültgalambot várja, akkor bizonyára odatalál.
Ez meg az én véleményem. Ingyen, szerencsére.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 27. 21:50
Csak gondolat ébresztőül...
Mi van, ha anya épp porszívózni akar, és nem talál üres konnektort, és pont a szivattyút húzza ki? Aztán elfelejti visszadugni...
Vagy épp telót akarsz tölteni, csak nincs hova begyugni... Esetleg fél év múlva veszel egy szkennert és ki akarod próbálni, de foglalt minden aljzat, és a dzsumbujban már nem is emlékszel, melyek dugó melyik?
Nekem ez így nem poka-yoke...
(Egy 220-as kapcsoló meg csak kb. 100Ft, és Ti is ugyanúgy két kapcsolót kapcsoltok be, hogy elinduljon a gép...)
Üdv.: Janó
Elküldve: 2004. 02. 27. 21:55
idézet:
Ezt írta toth_j:
Scytam, Adept!
Csak gondolat ébresztőül...
Mi van, ha anya épp porszívózni akar, és nem talál üres konnektort, és pont a szivattyút húzza ki? Aztán elfelejti visszadugni...
Vagy épp telót akarsz tölteni, csak nincs hova begyugni... Esetleg fél év múlva veszel egy szkennert és ki akarod próbálni, de foglalt minden aljzat, és a dzsumbujban már nem is emlékszel, melyek dugó melyik?
Nekem ez így nem poka-yoke...![]()
(Egy 220-as kapcsoló meg csak kb. 100Ft, és Ti is ugyanúgy két kapcsolót kapcsoltok be, hogy elinduljon a gép...)
Üdv.: Janó[/quote]
Nem kell gondolkodni, melyik dugó mire van.
Ökölszabály: a gép melletti KAPCSOLÓS elosztó a gépé. Csak a gépé.
Porszívózásra meg bedugtam egy PLUSZ, kapcsoló nélküli hosszabbítót. Csak 300 forint (TESCO gazdaságos...).
Előnye, hogy 3 lyuka van, a porszívó mellett a telefontöltőt is bedughatod, és a szkennernek is lyut egy. A személyzetnek nem kell kihúzgálni semmit. Ő is nyugottabb.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 27. 22:06
De én akkor is nyugodtabban alszom!
Elküldve: 2004. 02. 27. 22:12
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 27. 22:19
idézet:
Ezt írta Öregszem:
kapcsoló nélküli hosszabbítót. Csak 300 forint (TESCO gazdaságos...).
[/quote]
... drága, az ócsenybe a kapcsolós hármas csak 199 szokott lenni![]()
Elküldve: 2004. 02. 28. 00:52
idézet:
Ezt írta Öregszem:
...és a szkennernek is lyut egy...[/quote]
Remélem csak a lyuk-analógiát követted....![]()
![]()
Elküldve: 2004. 02. 28. 09:16
idézet:
Ezt írta Brian 63':
Azért Mono mester az oldalán megtette....[/quote]
Igazad van az ő oldalából sokat lehet tanulni.Annak aki tányleg akar!
De ha valaki CNC-vel akar blokkot csinálni, amivel mellesleg szinte mindent ki lehet munkálni, vegye már annyira a fáradságot hogy egy képről lemásolja a mintát amit ki akar marni.És nem pedig azt várja, hogy valaki tálcán nyújtson át neki egy megszerkesztett és beméretezett tervet.
Elküldve: 2004. 02. 28. 11:44
idézet:
Ezt írta Etele:
Remélem csak a lyuk-analógiát követted....![]()
[/quote]
Követem a lyukakat szorgalmasan, sajnos egyre gyorsabbak mint én.
Várom a másik hiba meglelését is...
[ 2004. február 28.: Öregszem szerkesztette a hozzászólást ]
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 28. 12:33
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Követem a lyukakat szorgalmasan, sajnos egyre gyorsabbak mint én.
Várom a másik hiba meglelését is...
[/quote]
Ha már felkértél rá.Egyébként nem keresem én a hibás helyesírású szavakat a hozzászólásaidban, csak az a lyut megbökte a szememet.
![]()
![]()
idézet:
Ezt írta Öregszem:
...Ő is nyugottabb.[/quote]
Elküldve: 2004. 02. 28. 21:06
Kikötöttem a rackben lévő sivitó borzadájt, de most nagyon melegszik a benne lévő 120gb-s vinya. Kifejezetten forró...
Hogyan lehetne megoldani a hűtést? Hogy kössek vizet egy rackbe
Valaki itt azt irta régebben hogy a vinyák hűtésénél nagy szerepet játszik az, hogy a ház elvezeti róla a hőt. De most itt a műanyag keret miatt ez nem történik meg...
Ötlet?
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

Súgó
A téma zárva.