HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítési "zsákutca" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítési "zsákutca" Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 00:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 01:21

http://windows.micro...em-requirements

"Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:

1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor

1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)

16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület

DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal"

A telepítés 32 GB partícióra történik Win7 telepítővel létrehozva stb, ez tehát nem szabadna, hogy gondot okozzon.

Igen, valóban! Fordítsak M$-ről magyarra? Ez a konfig-leírás azt tükrözi, hogy ELINDUL rajta a Win7. Esetleg, jah. Bámulhatod rajta a csodás kék desktopot, amennyiben nem lámáskodod el a telepítést, ahogyan azt tetted... Kép

Azt nincs kedved megkérdezni, mi milyen konfigon futtatjuk? Nem baj, azért csak oktass még! Kép

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#22 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 00:55

igazad van, részemről tízenpár év tapasztalat nem ér semmit, mi vagyunk a hülyék, breki meg Zsivi pláne :Đ az a gépigény pedig egy vicc.

ha szeret szopni, akkor hadd szopjon! ne vegyük el az örömét...

Szerkesztette: DGabor 2013. 07. 14. 00:59 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#23 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:03

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2013. 07. 14. 02:55

igazad van, részemről tízenpár év tapasztalat nem ér semmit, mi vagyunk a hülyék, breki meg Zsivi pláne :Đ az a gépigény pedig egy vicc.

ha szeret szopni, akkor hadd szopjon! ne vegyük el az örömét...

Mi vagyunk a lámák mind, akik válaszoltunk neki Gábor! Ez nem is lehet kérdés... Kép

Most akkor rázizzentem az 1,2-es retró Tualatinomra a Win7-et, mert azon is megy az, OMFG! Kép

#24 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:17

Ha én azzal a problémával állok elő, hogy a folyó túlodalán lenne dolgom, és ehhez kérek megoldási segítséget, azokkal a válaszokkal sem én, sem más nem tud mit kezdeni, hogy "hát akkor kelj át rajta". De ha valaki megmondja, hogy merre találok egy gázlót, az már valami.

Az eddigi soraimból talán kiderült, hogy az átlagosnak megfelelő ismereteim vannak a telepítések mikéntjéről, a driverek és egyebek szerepéről. Ilyenkor a kérdés nem az, hogy mit ? ... hanem az, hogy "hogyan"-

Namost a "told fel nyersen" és utána módosítsd/egészítsed ki ugyebár evidencia kezdettől fogva, ha esetleg visszaolvasol, végig erről beszéltem, mint megoldási koncepcióról.

A "hogyan" a kérdés, csak észre kellett volna venni.

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 01:17 -kor

#25 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 07. 14. 01:51

[/size]
Igen, valóban! Fordítsak M$-ről magyarra? Ez a konfig-leírás azt tükrözi, hogy ELINDUL rajta a Win7. Esetleg, jah. Bámulhatod rajta a csodás kék desktopot, amennyiben nem lámáskodod el a telepítést, ahogyan azt tetted... Kép

Azt nincs kedved megkérdezni, mi milyen konfigon futtatjuk? Nem baj, azért csak oktass még! Kép

Ezt idéztétek be, kiemelés tőlem:

"Ha a probléma a Windows telepítése közbeni első újraindításkor, illetve a telepítőprogram futásának befejeződését követően lép fel, akkor a számítógép nem rendelkezik a Windows FUTTATÁSÁHOZ szükséges minimális lemezterülettel."

tehát nem telepítéséhez, vagyis "körbehivatkozod" magadat.

Hogy ti min futtattok Win7-et ? És azt mire jó tudni a feltett kérdéshez, áruld már el ? Veszel nekem gépet, az lesz a megoldás ?

"gőze nincs amire válaszolgat" ... nem arról, amit itt irogat, hanem AMIÉRT irogatja

de biztos bonyolult ...

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 01:24 -kor

#26 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:23

Hiren's Boot-CD. Legyalulod az elkeffentett Win7 partíciót.

Felrakod a Win7-et (én mindig NEM PARTICIONÁLT részre szoktam, csinálja csak meg azt is a Win7).

Utána rakod fel az ATI-szoftot. Bonyolult?

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 14. 01:24 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 03:17

Az eddigi soraimból talán kiderült, hogy az átlagosnak megfelelő ismereteim vannak a telepítések mikéntjéről...

Az eddigi soraidból az derült ki, hogy az ismereteid épp úgy átlag alattiak, mint az a vas, amin azt a szájbanyomott Win7-et futtatni (vánszorogtatni) szeretnéd! Remélem, hogy eléggé érthető voltam? Kép

#28 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:36

Igen, bonyolult .. de nem nekem.

olvasd már el a topicnyitót, kösz.

segítségül : NINCS "utána rakod fel", nincs semmilyen kezelői felület, még a recovery mód, parancssor stb. sem létezik. semmi, ahogy fentebb leírtam

a telepítő mindig ugyanabba a hibaüzetenetbe torkollik: "nem sikerült befejezni, indítsa újra a gépet" stb.

semmilyen kezelői beavatkozási lehetőség NINCS

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 01:39 -kor

#29 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 03:36

Isegítségül : NINCS "utána rakod fel", nincs semmilyen kezelői felüle

Egek... Akkor azzal a csoda-partic programoddal töröld le a Win7 particiód és fussál neki újra... Kép

ATI-szoftot pedig utána tedd rá, nem a Win7 telepítés közben.

#30 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:44

ez nem igaz :)))))))))))))

a Win7 NEM MEGY FÖL :)))))))))))))

egyébként megtörtént, mindent elölről a Win7 csinált, partíciók stb. ugyanaz a "zsákutca" a vége.

és egy zsákutcából nincs olyan, hogy "haladj tovább rajta" azaz "utána tedd föl az ATI-t".

#31 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:47

"közben" semmiféle illesztő programot nem teszek föl, mert nem tudom hogyan lehet, ez is szerepelt feljebb. Elvileg megoldás lehetne, de nem derült ki, hogyan lehet használni, tehát nem is használtam.

#32 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 03:44

ez nem igaz :)))))))))))))

a Win7 NEM MEGY FÖL :)))))))))))))

egyébként megtörtént, mindent elölről a Win7 csinált, partíciók stb. ugyanaz a "zsákutca" a vége.

és egy zsákutcából nincs olyan, hogy "haladj tovább rajta" azaz "utána tedd föl az ATI-t".

Oké. Létezik az M$ oldalán olyasmi, hogy HCL (Hardware Compatibility List), ó! És arra is guglizz rá, hogy Windows7 Upgrade Advisor (ennek a magyar nevét sajnos nem tudom). Azt küldd rá a gépedre! Elméletben az kipöki, hogy mi a nyűgje a Win7-tel (szoftver/hardver?). Egyébként lehet Xp-ről is frissíteni Win7-re, de én a 300-ezres gépemen ilyet nem próbáltam... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 14. 01:52 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 01:54

köszönöm, ez az első használható válasz, nincs harag ? :D

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 01:55 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 02:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 03:54

köszönöm, ez az első használható válasz, nincs harag ? :D

Én nem haragszom. Igazából ez lett volna kezdetben is a járható út: mindenféle hókuszpókia és particionálás nélkül a meglévő Xp-t frissíteni Win7-re, jah! Aztán valami csak történik, vagy csak kiír valamit? Ennek egy feltétele van, hogy a nyelvek egyezzenek, tehát pl. magyar Xp-t frissíts magyar Win7-re. Ellenkező esetben nem fog működni! Az ATI-szoftot viszont tuti frissíteni kell: kézzel, és utólag... Kép

#35 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 02:55

Lefuttattam a vizsgálatot, de a legfontosabb dolgokról semmit nem mutatott ki: leszögezte, hogy a TELEPÍTÉSHEZ (32 bites) legalább 16GB kell (én 32GB-on is próbáltam most legutoljára). Az alaplapról annyit írt, hogy menjek az ASUSTek-hez tájékozódni. Az ASUS-nál s Windows 2003 az utolsó infó ehhez az alaplaphoz. Elég gyanús a dolog, ha simán kompatibilis lenne, az alaplapot nem hozta volna az eredménylistában így kérdőjelesen. A HD 4650 nem jött elő, mégis tele van a net a felismerési problémáival.

A másik fő gyanúsított továbbra is a videókártya Win7 illesztője, a kékhalál - nem ismerem a képernyőinformációk pontos jelentését, de az atikmdag.sys feltüntetése erről szól. Itt még azzal lehetne próbálkozni, hogy más videókártyával felteszem a Win7-et, és utána visszateszem. A próbakártya egy 9600 XT lenne, szóval ...

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 02:58 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 03:55

Lefuttattam a vizsgálatot, de a legfontosabb dolgokról semmit nem mutatott ki: leszögezte, hogy a TELEPÍTÉSHEZ (32 bites) legalább 16GB kell (én 32GB-on is próbáltam most legutoljára). Az alaplapról annyit írt, hogy menjek az ASUSTek-hez tájékozódni. Az ASUS-nál s Windows 2003 az utolsó infó ehhez az alaplaphoz. Elég gyanús a dolog, ha simán kompatibilis lenne, az alaplapot nem hozta volna az eredménylistában így kérdőjelesen. A HD 4650 nem jött elő, mégis tele van a net a felismerési problémáival.

A másik fő gyanúsított továbbra is a videókártya Win7 illesztője, a kékhalál - nem ismerem a képernyőinformációk pontos jelentését, de az atikmdag.sys feltüntetése erről szól. Itt még azzal lehetne próbálkozni, hogy más videókártyával felteszem a Win7-et, és utána visszateszem. A próbakártya egy 9600 XT lenne, szóval ...

Ott bizony lesz hardver inkompatibilitás is, az NVidia csipszet összeveszik az ATI kártyával, tekintve, hogy van alaplapi NV VGA. No meg a hely is elfogyhat telepítés közben a partíción, mert nem mindegy, hogy telepítés után elég a 32 GB vagy telepítés közben elfogy. De látom nem olvastad el amiket tanácsként írtam.

A 32 bites Win7-től mit vársz, amit az XP nem tud? :think:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#37 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 07. 12. 23:38

Azaz 1-2 másodperc bőven elég, hogy egy fényképet csináljon a kékhalálról.

Javaslom, próbáld meg.. :-)
Szerk, látom, sikerült neki. :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#38 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 07. 14. 07:59

Ott bizony lesz hardver inkompatibilitás is, az NVidia csipszet összeveszik az ATI kártyával, tekintve, hogy van alaplapi NV VGA. No meg a hely is elfogyhat telepítés közben a partíción, mert nem mindegy, hogy telepítés után elég a 32 GB vagy telepítés közben elfogy. De látom nem olvastad el amiket tanácsként írtam.

A 32 bites Win7-től mit vársz, amit az XP nem tud? :think:

Ennek az alaplapnak az eddigi 10 évében csakis és többféle ATI kártyát használtam rajta, sokszori normális, karbantartó jellegű , de teljes újratelepítésekkel, kísérletezéssel a partíciókon stb. Soha nem veszett össze az NV-vel, az A7N8X-X -en nem létező alaplapi VGA-val meg főleg nem.

Az utolsó sorban feltett kérdésed megválaszolása - ha tényleg tájékozottnak mondod magad - legyen a saját házi feladatod, csak a laikusoknak is szánt infotech rovatok híreit kell figyelemmel kísérni hozzá, úgy a reggeli zsömleevés közben, annyi elég - de tényleg.

Az A7N8X-X -en a -X aggaszt valóban, mert a memóriavezérlés valamilyen egyszerűsített módjára utal, nem duál, hanem mittomén hozzáférés, dehát annak idején ezt adták a gépben. A netes fórumokon úgy tűnik, futtatnak Win7-et rajta, de lehet, hogy csak az -X nélküli változaton.

Az Upgrade Advisor a TELEPÍTÉSHEZ szót használja a 16 GB-ra hivatkozáskor, szerintem ez sem bonyolult (azért írhatta ki, mert pár MB-vel 16 GB alatt vagyok jelenleg, de mint a fentiekből világos, a kísérlet 32 GB-on ment).

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 08:49 -kor

#39 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 03:55

Hm. A telepítést még mindig úgy végzed, hogy az illesztőt a telepítéskor adod hozzá? Ne úgy csináld. :-) Az a képernyő elsősorban merevlemezes vezérlőkhöz való, hogy a telepítést el lehessen végezni olyan eszközökre, melyeket a W7 alapból nem ismer fel. Az alaplappal nincs semmi gond, az NForce 2-re felmegy a W7, de a BIOS-ban érdemes lehet kotorni a beállítások körül, fast writes tiltott legyen, shadow RAM, ROM tiltott legyen, AGP apertúra maximum 128 MB. A W7 első indulásakor is van F8-bootmenü, meg kéne próbálni csökkentett módban indítani, ott a kártya illesztőjét leszedni, aztán újraindulva majd frissíteni-nem a CD-ről, hanem netről frissen letöltöttel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#40 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 09:45

Hm. A telepítést még mindig úgy végzed, hogy az illesztőt a telepítéskor adod hozzá? Ne úgy csináld. :-) Az a képernyő elsősorban merevlemezes vezérlőkhöz való, hogy a telepítést el lehessen végezni olyan eszközökre, melyeket a W7 alapból nem ismer fel. Az alaplappal nincs semmi gond, az NForce 2-re felmegy a W7, de a BIOS-ban érdemes lehet kotorni a beállítások körül, fast writes tiltott legyen, shadow RAM, ROM tiltott legyen, AGP apertúra maximum 128 MB. A W7 első indulásakor is van F8-bootmenü, meg kéne próbálni csökkentett módban indítani, ott a kártya illesztőjét leszedni, aztán újraindulva majd frissíteni-nem a CD-ről, hanem netről frissen letöltöttel.

Valóban a lemezkezelésnél jön elő a titokzatos "illesztőprogram" opció, de ha akarnám, se tudnám másra használni, egyszerűen nem tudtam mit kezdeni vele, vagyis teljesen kimaradt a történésekből, csak azt reméltem, hogy ez egy felkínált belépési pont felismerési problémák áthidalására - mert nagyon logikus lenne.

Megnéztem a BIOS-t, minden úgy volt már korábban, is, ahogy javasoltad (apertura size = 64 M) és a többi letiltások. Sajnos mem tudok csökkentett módba és semmilyenbe se menni, kiválasztok bármit az F8 menüben, elkezdi - de nem áll meg, még a parancssori módból is (a classpnp.sys betöltése az utolsó ami látszik) visszamegy e telepítő grafikus felületére és közli, hogy "hiba a telepítés folymatában", várja az OK-t. Utána csak az újraindulás van.

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 09:08 -kor

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.