HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 21. 23:22

Próbálom kideríteni, hogy hogyan butíthatták le a 7njl4-emet, de nem igazán lettem boldogabb. Azok közül a funkciók közül, amiket eddig az Nforce chipsetnek tulajdonítottam, sok úgy tűnik külső ic-kkel van megvalósítva. Amiket a chipset alapból tud (pl aszinkron memória/proc/PCI freki, MHz-enként emelhető fsb), azt tudja az én lapom is. Sajnos a proci mellett egy be-nem-épített IC hely jelzi, hogy valószínűleg onnan hiányzik egy FID/VID kontroller chip, pl egy ITE IT820x, ami a proci FID és VID jeleit bírálja felül, lehetővé téve a szorzó és a feszültségállítást. Sajnos ez azt jelenti, hogy nem várhatok BIOS frissítéstől vagy hackelt BIOStól sem ilyen funkciókat :(.
A hardware monitor dolog még furcsább: van egy ITE IT8702-es I/O chip a lapon, ami helyett, ha az IT8712-es lenne rárakva, annak lenne HW monitor funkciója. Ugyanakkor "majdnem" működik a HW monitoring a lapomon, csakhát barom értékeket jelez, szóval lehet, hogy nem ezzel spórolták ki a dolgot. (ha valamelyikőtök rákukkantana a 7njl1-es lapjára, és leolvasná a lap alján lévő ITE chipról a számát, azt megköszönném...)

Én tényleg nem értem a chaintech-et. A fenti két chip beépítése kb 50 centtel, vagy max 1 dollárral nyomta volna meg a lap előállítási költségét, de úgy egy abszolút ár/teljesítmény bajnok lap lenne. Ehelyett kiadtak egy olyan lapot, ami szvsz nem tesz valami jót a cég hírnevének. Lehet persze mondani, hogy piaci szegmetáció, meg hogy ez office lapnak van kitalálva, node lehetne office lapnak hasznáni akkor is, ha azért a lehetőség az overclockra benne lenne a lapban. Külföldi fórumokat olvasgatva nem én vagyok az egyetlen, aki vásárlás után kikerekedett szemmel nézte, hogy mégis mi ez a vacak, amire pénzt dobott ki, és sűrű anyázások közepette fogadkozik, hogy chaintech többé nem.

Na jó, abbahagyom, gondolom kezd már baromi unalmassá válni a sirámom :)

#282 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 01:19

idézet:
Ezt írta closed:
Próbálom kideríteni, hogy hogyan butíthatták le a 7njl4-emet, de nem igazán lettem boldogabb. Azok közül a funkciók közül, amiket eddig az Nforce chipsetnek tulajdonítottam, sok úgy tűnik külső ic-kkel van megvalósítva. Amiket a chipset alapból tud (pl aszinkron memória/proc/PCI freki, MHz-enként emelhető fsb), azt tudja az én lapom is. Sajnos a proci mellett egy be-nem-épített IC hely jelzi, hogy valószínűleg onnan hiányzik egy FID/VID kontroller chip, pl egy ITE IT820x, ami a proci FID és VID jeleit bírálja felül, lehetővé téve a szorzó és a feszültségállítást. Sajnos ez azt jelenti, hogy nem várhatok BIOS frissítéstől vagy hackelt BIOStól sem ilyen funkciókat :(.
A hardware monitor dolog még furcsább: van egy ITE IT8702-es I/O chip a lapon, ami helyett, ha az IT8712-es lenne rárakva, annak lenne HW monitor funkciója. Ugyanakkor "majdnem" működik a HW monitoring a lapomon, csakhát barom értékeket jelez, szóval lehet, hogy nem ezzel spórolták ki a dolgot. (ha valamelyikőtök rákukkantana a 7njl1-es lapjára, és leolvasná a lap alján lévő ITE chipról a számát, azt megköszönném...)

Én tényleg nem értem a chaintech-et. A fenti két chip beépítése kb 50 centtel, vagy max 1 dollárral nyomta volna meg a lap előállítási költségét, de úgy egy abszolút ár/teljesítmény bajnok lap lenne. Ehelyett kiadtak egy olyan lapot, ami szvsz nem tesz valami jót a cég hírnevének. Lehet persze mondani, hogy piaci szegmetáció, meg hogy ez office lapnak van kitalálva, node lehetne office lapnak hasznáni akkor is, ha azért a lehetőség az overclockra benne lenne a lapban. Külföldi fórumokat olvasgatva nem én vagyok az egyetlen, aki vásárlás után kikerekedett szemmel nézte, hogy mégis mi ez a vacak, amire pénzt dobott ki, és sűrű anyázások közepette fogadkozik, hogy chaintech többé nem.

Na jó, abbahagyom, gondolom kezd már baromi unalmassá válni a sirámom :)
[/quote]

ITE
IT8712F-A
0241-GXS
MFMT60
:cool: AmMega 87-96
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#283 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 06:56

idézet:
Ezt írta kecsawi:

ITE
IT8712F-A
0241-GXS
MFMT60
:cool: AmMega 87-96
[/quote]

THX, ezek szerint jól tippeltem, és itt bukik el a dolog. :( Gondolom a szenzorok megvannak a lapon, csak azt kiértékelő chip nincs sehol... Szóval ebben sem várhatok javulást a jövőben.

#284 Felhasználó inaktív   ^Pitbull^ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 22. 15:51

Chaintech közül melyiken van sata?
Egy Nforce-2es lapot szeretnék ahol van Sata is!
Ki mit javasol?
Csak ha lehet sürgőssen :cool:
::AmD PoWa: ASUS A8N32-SLI, A64 San Diego +3700@2900Mhz, Corsair XMS 3500 2*512, Pioneer 110D, Seagate Barracuda 2*120GB, Inno6800GT, Ház moddolt, Táp Hiper Power HPU-4B580w Modular.

#285 Felhasználó inaktív   ^Pitbull^ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 18:40

senki nem mond semmit? :confused: :confused:
::AmD PoWa: ASUS A8N32-SLI, A64 San Diego +3700@2900Mhz, Corsair XMS 3500 2*512, Pioneer 110D, Seagate Barracuda 2*120GB, Inno6800GT, Ház moddolt, Táp Hiper Power HPU-4B580w Modular.

#286 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 19:00

idézet:
Ezt írta ^Pitbull^:
senki nem mond semmit? :confused: :confused:[/quote]

Nézz el [url="http://"http://www.chaintech.com.tw/"]chaintech[/url] oldalára. Fejből nem vágja senki a teljes termékpalettát. (a 7NJS Ultra ZENITH™ pl. tuti ilyen, de biztos van pég jópár másik is)

#287 Felhasználó inaktív   ^Pitbull^ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 19:34

ok, csak gondoltam van egy két FAN aki tudna segíteni!
:cool: :D

#288 Felhasználó inaktív   ^Pitbull^ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 19:51

Zenith 7NJS
Sokat olvastam róla, de ha jól látom nem lehet nála szorzót állítani, igaz ez?
Itt lehet hátrány?

#289 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 21:04

NForce2-esben csak a 7NJS Zenith tudja a SATA-t. :)

És nyugi, lehet rajta szorzót is állítani. :)

#290 Felhasználó inaktív   [GAMF]BlueAthlon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 09:24

Az 7NJS zenithen minden sz*rt lehet állítani. Többek közöttt a proci szorzóját is. (miután unlockoltam a 2800+-as bartont( a rohadék csak 12,5 ig akart menni alapból, lefele lehetett felfele nem, egy kis hid elvág a fejből nem tudom melyik L számozású résznél és lám 22.5 is van..., most 166*14-en megy

#291 Felhasználó inaktív   MrSummer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 11:41

idézet:
Ezt írta Lazarevics:

Nekem is van pl. :cool:

Megy az, az enyém pl. 13,5x166-on 2400+@2800+

Memo 133-ra, proci 166-ra. Ebben a beállításban a memo is 166-on fog menni, ha 166-ra rakod akkor a memo már 200-on menne, ami nem fog müxeni. A 166-os jumpert felejtsd el, aki direktbe rádugta 166-ra, még senkinek sem indult a lapja. (az enyém sem :( )

Updated: Télleg müx a 166-os jumper, csak előtte be kell állítani valami alacsony szorzót, utána jumper 166-ra és müx :cool:

[ 2003. szeptember 17.: Lazarevics szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Én nekem átdugva van most is úgy megy....
Biostar M7NCD (nforce2) + Amd Tbred B 11,5*175 + 256/333 ... ram + Asus Gef4 Ti 4600 (320/740)

#292 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 17:25

Ez talán megoldást nyújt majd az overclocking problemre...képet már láthattunk róla régebben, igéretesnek tűnt akkor...

[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=22931"]Cikk[/url]

#293 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 20:57

Azt nem tudjátok mitől lehet, hogy pl Tron 2.0 alatt néha nem hallatszik az egész duma, csak a legvége. Vagy Gothic 1-2 alatt néha pattog a hang vagy "akad". Ez az egyik problem...a másik, hogy játékok alatt (főleg Tron 2.0) vagy folyton kilép a gép, vagy lefagy, vagy restartol. A házam nyitva (lehet baj?) bár csukva is ugyan ez történik. Akkor javul csak a helyzet, ha fogom és a szobaventit ráküldöm a nyitott házra, így szépen hűt mindent. A játékok így vagy nem fagynak vagy csak később, ami oké lenne, de nemtudom, hogy mi igényli az extra hűtést, mivel minden kap egy dózist. Ha nincs szobaventi, akkor a cpuborda langyos, a ram borda langyos, a chipset borda(ventivel)viszont meleg és a vga is meleg. Nem annyira, hogy ne lehessen hozzájuk érni, de nagyon melegek. Paszta van mindegyik alatt. Vélemény?

#294 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:02

Milyen FSB-vel nyomod?

#295 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:05

197Mhz*11

[ 2003. szeptember 23.: Parasite szerkesztette a hozzászólást ]

#296 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:15

idézet:
Ezt írta Parasite:
197Mhz*11

[/quote]

És azt próbáltad-é hogy alacsonyabb FSB+nagyobb szorzó beállítása esetén (=órajel marad :) ) is produkálja ezeket a tüneteket?

#297 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:25

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

És azt próbáltad-é hogy alacsonyabb FSB+nagyobb szorzó beállítása esetén (=órajel marad :) ) is produkálja ezeket a tüneteket?
[/quote]

Tegnapelőtt igen, igaz, akkor csak 3dmark2001-el, beállítottam, hogy minden graph teszt 10x fusson le. Az autós lement mind a 2 felbontásban 10x, a sárkányos nembírta nagy felbontásban.

Olvastam másik topicban, hogy 1 srác a nb-re is rakott bordát, mert rohadt forró. Hát megnéztem, tényleg az...ettől nem fagyhat?

#298 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:41

idézet:
Ezt írta Parasite:

Tegnapelőtt igen, igaz, akkor csak 3dmark2001-el, beállítottam, hogy minden graph teszt 10x fusson le. Az autós lement mind a 2 felbontásban 10x, a sárkányos nembírta nagy felbontásban.
...
[/quote]

Akkor lehet hogy a videokártya környékén lenne érdemes kapisgálni? :confused:

#299 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:43

Igen, de azon jó meleg a borda, gondolom akkor hül...és a north bridge-ről mi a véleményed? Az nem baj ha forró?

(north bridge-en nincs borda gyárilag ugye? az van messzebb a proctól?)

#300 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 10:18

idézet:
Ezt írta Parasite:
Igen, de azon jó meleg a borda, gondolom akkor hül...és a north bridge-ről mi a véleményed? Az nem baj ha forró?

(north bridge-en nincs borda gyárilag ugye? az van messzebb a proctól?)
[/quote]

Én úgy tudom a south bridge-en nincsen borda gyárilag, ugyanis a north bridge-en a chipsethűtő figyel... :)

De mindegy is, mert nekem is csak a chipseten van hűtés (amin gyárilag is) és nekem nem fagyizik... :)

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.