A hardware monitor dolog még furcsább: van egy ITE IT8702-es I/O chip a lapon, ami helyett, ha az IT8712-es lenne rárakva, annak lenne HW monitor funkciója. Ugyanakkor "majdnem" működik a HW monitoring a lapomon, csakhát barom értékeket jelez, szóval lehet, hogy nem ezzel spórolták ki a dolgot. (ha valamelyikőtök rákukkantana a 7njl1-es lapjára, és leolvasná a lap alján lévő ITE chipról a számát, azt megköszönném...)
Én tényleg nem értem a chaintech-et. A fenti két chip beépítése kb 50 centtel, vagy max 1 dollárral nyomta volna meg a lap előállítási költségét, de úgy egy abszolút ár/teljesítmény bajnok lap lenne. Ehelyett kiadtak egy olyan lapot, ami szvsz nem tesz valami jót a cég hírnevének. Lehet persze mondani, hogy piaci szegmetáció, meg hogy ez office lapnak van kitalálva, node lehetne office lapnak hasznáni akkor is, ha azért a lehetőség az overclockra benne lenne a lapban. Külföldi fórumokat olvasgatva nem én vagyok az egyetlen, aki vásárlás után kikerekedett szemmel nézte, hogy mégis mi ez a vacak, amire pénzt dobott ki, és sűrű anyázások közepette fogadkozik, hogy chaintech többé nem.
Na jó, abbahagyom, gondolom kezd már baromi unalmassá válni a sirámom

Súgó
A téma zárva.