HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#141 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 03. 15:28

Engem is érdekel!

Fotók is jöhetnek mert a tesztükben csak 1.0-ás képek vannak, engem azért a 2.0 jobban érdekel!
"Live Fast! Die Young!"

#142 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 15:32

végülis a tun&mod kiállitáson roadside gépén az volt, igaz peltierrel keverve. megfelelő topicban 17. oldal környékén vannak linkek a képes oldalakra.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#143 Felhasználó inaktív   c0rn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 15:35

OFF

Bilux: frankó az avatarod

:-)

#144 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 16:36

Idézet: c0rn - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 16:35

OFF

Bilux: frankó az avatarod

:-)

Bilux:Tényleg frankó! :Đ

Ha +jött és összeraktam majd tolom a sok infót O.K.? :smoker:
Remélem hamar itthon lesz az arcomba, és rakhatom be a kádba egy 5-6 órás kemény tesztre...
Majd megmondom mennyire hűti jól a kádat! :p
:D  :D  :D

Szerkesztette: carr 2004. 05. 03. 16:37 -kor

#145 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 17:06

Kösz kösz, nekem is tetszik! :jump:
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#146 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 21:36

Sziasztok! Most nekem is HOC2 van, a legnagyobb(275*274*60) radival, egyenlőre passzívan megy (még nem tudtam hosszabítót szerezni a ventikhez), de még így is annyit tud, mint amit a  Zalmann CU-m tudot. Nekem bejött. Majd írok, ha már a venti is menni fog.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#147 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 08:44

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 20:36

Sziasztok! Most nekem is HOC2 van, a legnagyobb(275*274*60) radival, egyenlőre passzívan megy (még nem tudtam hosszabítót szerezni a ventikhez), de még így is annyit tud, mint amit a  Zalmann CU-m tudot. Nekem bejött. Majd írok, ha már a venti is menni fog.

Mennyibe került a legnagyobb radival a rendszer?
MSI GX701

#148 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 22:33

44 ezer forint(de ez csak a cput hűti). Ha passzívan akarod használni, akkor mindenképpen érdemes a nagyobbat venned. Nekem passzívan 3-5 fokkal hűvösebb, mint a legjobb zalmann volt. Viszont aktívan nehezebb hűteni, mert kétszer olyan vastag, mint a normál változat, és nehez fúj át rajta, de majd keresek holnap valami nagyobb ventit. Így azzal a ventivel amit adnak hozzá úgy kb 7 fokkal hűvösebb terhelten, a passzívhoz képest.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#149 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 18:45

Na mostmár nem passzívba megy végre! Szóval a tapasztalataim a következőek. Teljes terhelés mellett a tuning mértékétől függően 12-15 fokkal hűvösebb, mint a full réz Zalmann. De mint mondottam a nagy radinak köszönhetően passzívan is jobb mint a Zalmann, én egy 3ghz-s prescottot hajtok rajta, és 3.6 Ghz-n is bőven elég akár teljes terhelés mellett is passzívan, úgyhogy, ha valaki teljesítményt akar zaj nélkül, annak ez a tuti.

#150 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 19:49

esetleg konkrét hőmérséklet értékeket is kaphatnánk (szoba/cpu)? Nem mindenkinek van ui. Zalman (Egy N-nel írják) hűtője. Előre is köszi!
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#151 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 20:10

Jé tényleg egy n-el írják :)  Egyébként, tudnék, de semmi értelme, mert ennek az ABIT-nak elég gagyi hőmérséklet szenzora van. Mielött abitot használtam volna elötte asus p4 c800 deluxom volt, ami kb 13-15 fokkal kevesebbet mért ceteris paribus. És egyébként is még azonos típusu lapok között is óriási a különbség, de ha tényleg érdekel: a szobahőmérséklet kb 25 fok(normál szobahő), ha felhúzom a prescottot 3.75-re (250-es fsb), akkor 64 fokos a rendszer fél órás teljes terhelés mellett(ezt már a Zalman nem bírta).

#152 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 20:37

a modern p4-esekben nincsen beépített dióda a maghőmérséklet pontos méréséhez?  :confused: most hogyis van ez?
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#153 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 21:37

Hát diódák vannak, csak sztem mindegyik mást vagy máshová, vagy más kiolvasó algoritmussal használják. Igazság szerint nemtom, hogy miért vannak ilyen brutális eltérések alaplapok között hőmérséklet terén, de tény, soha nem a konkrét hőmérsékleteket kell összehasonlítani, hanem, hogy ahoz, amihez viszonyítani akarod. Egyébként most direkt megnéztem, hogy amikor bekapcsolom, akkor ugyebár hideg víz megy a bokkban, a blokk is hideg, a processzor is idle, és mégis az érzékelő 47 fokos hőmérsékletet mutat 1.38 volton! Az ASUS lapomba fesz emeléssel, magasabb órajelen, 20 percnyi 100%-os terhelés után volt ekkora a hőmérséklet :D  Szóval sosem a konkrét számokat kell nézni.

#154 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 21:41

nekem AMDm van és írtó precíznek tűnik... na mindegy...
--HunFrost vízhűtés--

#155 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 22:19

Az amd-ket nem ismerem, de szerintem ez nem platform, hanem alaplapgyártó függő.

#156 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 22:37

Idézet

biz időközönként előjön a "spanyol viasz" téma

köv az lessz, hogy nem e lehetne desztvízbe, vagy gépolajba tenni az egész gépet...

Nemtom miért gond az olajhűtés!!!????
A víz persze marhaság, de az olaj miért is?

Elnyírja az elkókat egy idő után, ez oké.
De amúgy miért???
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#157 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 23:08

Idézet: GI - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 23:37

De amúgy miért???

Elkókat is. Továbbiakban kérdés még, mennyi az az idő (röviebb, mint gondolnád).
De így csak ezért.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#158 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 23:10

Idézet: GI - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 23:37

Nemtom miért gond az olajhűtés!!!????
A víz persze marhaság, de az olaj miért is?

De amúgy miért???

Jóval szarabb a hővezető képessége mint a vízé és a fajhője is elég alacsony...Továbbá macerás...

Szerkesztette: Zollka 2004. 05. 11. 23:11 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 23:18

Idézet: orbano - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 22:41

nekem AMDm van és írtó precíznek tűnik... na mindegy...

Nálam is pontosan mér csak nem azt amit kéne! :D
Egyébként OK!:)

Magyarán amikor nagy terhelésen van a proci akkor a fesz stabok olyan mocskosul felmelegítik az alaplapot maguk körül ,hogy rádob pár fokot az érzékelő mérésére...Főleg ez víznél jelentkezik ,lehet másnak ez nem annyira feltünő,de ha nem pörögne egy 8 centis venti 5 volton a stabok felett akkor kb. 12-14 fokkal nagyobb hőmérsékletet mérne.Így csak 3-4 fokkal módosítja a korrekt eredményt!

#160 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 07:21

Idézet

Elkókat is. Továbbiakban kérdés még, mennyi az az idő (röviebb, mint gondolnád).
De így csak ezért.

Már elég régóta kisérletezek ezzel, úgyhogy azért már gondolom. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.