idézet:
Ezt írta WiZARD:
undorító ahogy kékre le vannak fújva a blokkok.
kár hogy blokk belsejéről semmit se tudni.
nem tudom hogy a folyadék vagy a cső ilyen barna, de nem a lexebb látvány.
radiátor első ránézésre tetszik, mert eléggé szellősnek tűnik, talán venti nélkül is jól használható. de kérdés hány ember akarja házon kívül hagyni a radiátort...
jó lett volna, ha beleírják a cikkbe, hogy egy tuningolatlan procit hány fokos vízzel tud 50 fokon tartani. imho annyire nem kevés egy kvázi tuningolatlan 2700+ procinak az 50 fok, és valahogy az is kimaradt, hogy terhelve volt-e, illetve mivel, és meddig.
a teflonszalag mihez kell? cikkből kimaradt.
bilincses rögzítés nekem nem túl szimpi, gyorscsati jobb imho, vagy legalább recés csonk, és nem egy sima rézcső.
hirtelen kb ennyi.
UPDATE, ez kimaradt: mailban megkérdeztem, nettó 40K, hát nem olcsó...
jah számomra a csúcs, a [url="http://"http://www.hardwareoc.hu/cikkek/yvorl/HOCvh/17.jpg"]designos kapcsoló[/url]
[ 2003. június 07.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Na csak ráakadtam erre a témára, már vártam valami hasonló hangvételű értekezést.
Szóval:
kérdés hány ember akarja házon kívül hagyni a radiátort...: Szerintem elég sokan, mert nem jár sok kényelmetlenséggel, ezzel szemben lényegesen jobban hűt, megmutatkozik a vízhűtés igazi előnye. Aki bent szeretné tartani, annak ott a kis radiátor, amiről van kép, mindjárt megkeresem a linket, csak befejezem a hozzászólást.
a hőmérsékletek azok Idle vagy full load mellett lettek-e mérve...A hőmérsékletek full load alatt lettek mérve, mert így van értelme.
designos kapcsoló: Ezzel mi a baj?
HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:02
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:08
idézet:
Ezt írta roadside:
Majd összehozzuk a két rendszert egy teszt erejéig, oké fiúk?
R[/quote]
ok, csak már nem akarok konkrét ígéretet tenni, mert tavaly is csúnyán elmaradt a nagy blokkteszt.
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:09
idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:
Na csak ráakadtam erre a témára, már vártam valami hasonló hangvételű értekezést.
Szóval:
kérdés hány ember akarja házon kívül hagyni a radiátort...: Szerintem elég sokan, mert nem jár sok kényelmetlenséggel, ezzel szemben lényegesen jobban hűt, megmutatkozik a vízhűtés igazi előnye. Aki bent szeretné tartani, annak ott a kis radiátor, amiről van kép, mindjárt megkeresem a linket, csak befejezem a hozzászólást.
a hőmérsékletek azok Idle vagy full load mellett lettek-e mérve...A hőmérsékletek full load alatt lettek mérve, mert így van értelme.
designos kapcsoló: Ezzel mi a baj?[/quote]
baj nincs vele, de sokaknak mást jelent a dizájnos kapcsoló
egyébként a kisebb szivattyúk se mindig a tápról mennek, csak a kapcsolórészüket kell rádugni a tápra
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:11
idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:
Szóval:
designos kapcsoló: Ezzel mi a baj?[/quote]
Üdv a fedélzeten
nekem is házon kívül van (a szó másik értelmében is), de másik topicban eléggé sokan foglalkoznak azzal, hogy hol lehet kapni házba szerelhető radiátort. ebből gondoltam, hogy arra van nagyobb igény
full load milyen progival volt, és mennyi ideig? (saját rendszeremben full load és full load között is van 5-8 fok különbség)
és ami talán fontosabb, hogy mennyi volt a környezeti hőmérséklet, valamint a víz hőmérséklete?
nem teccik a kapcsoló, ennyibár ez eléggé szubjektív
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:12
"Mindenki számára általános jó tanács, hogy a különböző alaplapok által mért hőmérséklet-értékeket abszolút értéküket tekintve nem szabad összevetni, mert ahány alaplap, annyiféle kiolvasó algoritmus, sőt, még akár adott típuson belül is lehet egészen komoly eltérés. Tehát az itt szereplő értékeket egymással kell összehasonlítani, nem azzal, hogy a jelenlegi alaplapunk mérőprogramja ehhez képest mit mond."
A csövek méretezéséről is csak annyit irtak ,hogy 8 mm külső átmérő a belső nincs megemlítve...Ez valóban hiányosság, a 8mm a cső BELSŐ átmérője.
Szóval erre inkább 12 centis ventik passzolnának...Tekintettel arra, hogy a 6 V-on működtetett 8 cm-es ventilátor is éppen eléggé legűti a radiátort, véleményem szerint pont elég.
North bridge hűtésről sincs semmi konkrét infó...: Milyen konkrét infót kellene róla írnom? Ott van a képen, rá van rögzítve az északi hídra és kész. Ha a tuning eredményre vagy kíváncsi, akkor rohadt nagy szar alaplapot fogtam ki, hűthetem akármivel, a 400-at se bírja.
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:14
idézet:
Ezt írta gaboor:
ez asszem már párszor ki lett tárgyalva, hogy a sebesség nem minden, tehát ha 10.000 l/órás néma üzemű(nem hinném hogy lenne ilyen de elvileg) szivattyú lenne benne az sem sokat javítani a hűtési teljesítményen
[ 2003. június 07.: gaboor szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Természetesen, ezzel én is tisztában vagyok. A sebesség nem minden, de tapasztalataink szerint a 250 l/órás kevés, és a 700l/órás szivattyú simán átviszi mindenen. Körülbelül 1000 Ft-tal drágább, mint egy sokkal gagyibb. Nem a teljesítménye, hanem a minősége miatt ideális választás szerintem.
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:15
idézet:
Ezt írta WiZARD:
full load milyen progival volt, és mennyi ideig? (saját rendszeremben full load és full load között is van 5-8 fok különbség)
és ami talán fontosabb, hogy mennyi volt a környezeti hőmérséklet, valamint a víz hőmérséklete?
[/quote]
Full load két órán át, vegyes használat volt (benchmarkok, tömörítés, végül pedig egy kis DivX kódolás max prioritáson)
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:16
idézet:
Ezt írta Gorduin:
az ár teljesen korrekt szerintem hiszen a gagyi gyári szettek is 30E fölött vannak! tény, hogy az OC portalon látható cucc szebb, de majd jönnek a felhasználói visszajelzésekaddig is, tud nekem vki Innovatek cuccot hozni? (a kérdés komoly)
meg különben is örüljünk Béláim, hogy legalább van egy újabb alternatíva vízhűtésre[/quote]
Remélem azzal tisztában vagy az Innovatek valóban jobb a fennt említett rendszereknél de árban a háromszorosa ha full rendszert akarsz GPU,CPU,Chipset blokkal,radiátorral, eheim pumpával,kiegészítőkkel... Az én rendszerem most lesz kiegészítve GPU blokkal és lehet chipset blokkot is rakok bele plusz vízhőmérsékletmérőt és áramlásmérőt...Nos ez már 100 darab ezres a full rendszerre levetítve...Az egyetlen extra a rendszeremben hogy 2 darab dual radiátor van benne és a redszer két körös...Sokat tud a cucc de nagyon sokat kell ezért fizetni!
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:16
idézet:
Ezt írta Gorduin:
baj nincs vele, de sokaknak mást jelent a dizájnos kapcsoló
egyébként a kisebb szivattyúk se mindig a tápról mennek, csak a kapcsolórészüket kell rádugni a tápra[/quote]
Igen, egy egyszerű relével megoldható, csakhogy ahhoz meg kell bontani a tápegységet!!! És erre NAGYON kevesen vállalkoznának, én általában mindent megcsinálok magamnak, de 1) ez nem jelent semmit, 2) az Enermax tápomat nem szívesen vágnám szét én se.
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:17
idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:
Full load két órán át, vegyes használat volt (benchmarkok, tömörítés, végül pedig egy kis DivX kódolás max prioritáson)[/quote]
burnk7et beajánlok![]()
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:17
idézet:
Ezt írta WiZARD:
ok, csak már nem akarok konkrét ígéretet tenni, mert tavaly is csúnyán elmaradt a nagy blokkteszt.[/quote]
Mi nem blokktesztet, hanem komplett rendszertesztet szeretnénk, ugyanis mi elsősorban kompletten szeretnénk árulni.
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:19
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:26
idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:
Igen, egy egyszerű relével megoldható, csakhogy ahhoz meg kell bontani a tápegységet!!! És erre NAGYON kevesen vállalkoznának, én általában mindent megcsinálok magamnak, de 1) ez nem jelent semmit, 2) az Enermax tápomat nem szívesen vágnám szét én se.[/quote]
na én most beleszaladtam egy coolriver fedőnevű komplett cuccoba, van néhány pozitívuma, meg néhány erősebb negatívaz egyik pozitívum az, hogy a pumpa a 220-ról megy, de van egy csatija amit a táp egyik molex csatijára kell dugni, na ez kapcsolja be és nem kell a táphoz nyúlni
![]()
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:27
idézet:
Ezt írta yam-shee:
Feketére !
Habár akkor az egész Ordasi rev 1.2 néven is futhatna.![]()
[/quote]
ez krva jó volt!
yam-shee!
pont beírtam egy 2 oldalas mailt, csak az a kib áram elment, s most írhatom előről.
A lényeg, hogy megy a mail egy fél óra múlv.![]()
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:28
idézet:
Ezt írta Zollka:
Remélem azzal tisztában vagy az Innovatek valóban jobb a fennt említett rendszereknél de árban a háromszorosa ha full rendszert akarsz GPU,CPU,Chipset blokkal,radiátorral, eheim pumpával,kiegészítőkkel... Az én rendszerem most lesz kiegészítve GPU blokkal és lehet chipset blokkot is rakok bele plusz vízhőmérsékletmérőt és áramlásmérőt...Nos ez már 100 darab ezres a full rendszerre levetítve...Az egyetlen extra a rendszeremben hogy 2 darab dual radiátor van benne és a redszer két körös...Sokat tud a cucc de nagyon sokat kell ezért fizetni![/quote]
OK-OK de honnan szerezted? megnézegettem a blokkokat, azok viszonylag egyértelműek, de a radiátorok tekintetében kissé bizonytalan vagyok, mail ment![]()
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:31
idézet:
Ezt írta yam-shee:
Bocsi, de ezt a poént nem hagyhattam ki.![]()
![]()
![]()
[/quote]
![]()
Ja és a hőmérséklet-értékekhez még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha azt vesszük alapnak, hogy a processzor léghűtéssel az ÉN alaplapommal, az ÉN mérőprogramommal stb 74 fokos (és hibátlanul működik), akkor TUDJUK, hogy ennyit a processzor simán elvisel. Ha attól az apróságtól eltekintünk, hogy az alacsonyabb üzemi hőmérséklet növeli az élettartamot (mivel így is úgy is sok sok évről van szó, ezért teljesen mindegy), akkor azt kell néznünk, hogy ezt a bizonyos 74 fokot ne lépje túl jelentősen soha a rendszer. Véleményem szerint TELJESEN mindegy, hogy hány fokos a processzor, ha a 74 fok alatt van. (valóban, ez nem teljesen igaz, mert alacsonyabb hőmérsékleten jobban lehet tuningolni, de ez nagyon kis százalékot jelent). Az igazi kérdés az, hogy mekkora feszültséggel, órajellel és egyéb "fűtő dolgokkal" lesz a rendszer még mindig a 74 fok alatt. Én arra jutottam, hogy extrém körülmények között sem éri el a rendszerem a 60 fokot (pedig adtam neki feszt rendesen, a levegő is 26 fokos volt...), vagyis bőven a 74 alatt vagyok. Szerintem tök mindegy, hogy az 60, vagy 55.
ezzel:Tehát a hűtőnk szinte korlátlan tuningolási lehetőséget biztosít, mindent kihozhatunk rendszerünkből, ami benne van. pedig tényleg nem tudom mi a baj (a kicsit marketingszagú megfogalmazást kivéve), mert a processzornak BÁRMEKKORA feszt adhatunk, a hűtés elégtelensége miatt nem fog meghalni. Akármit csinálunk, előbb ég szénné azért, mert magát a feszt nem bírja, túlmelegedni SOHA nem fog. Akkor meg miért nem igaz az állítás?
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:32
30-30-30 db , első körben.
többit képzelhetitek , 200-300 db csonkokból....
Elküldve: 2003. 06. 07. 20:33
idézet:
Ezt írta Gorduin:
na én most beleszaladtam egy coolriver fedőnevű komplett cuccoba, van néhány pozitívuma, meg néhány erősebb negatívaz egyik pozitívum az, hogy a pumpa a 220-ról megy, de van egy csatija amit a táp egyik molex csatijára kell dugni, na ez kapcsolja be és nem kell a táphoz nyúlni
[/quote]
Köszönöm a felvilágosítást, utána nézek, és ha megoldható, beépítek a rendszerünkbe valami hasonlót.

Súgó
A téma zárva.