HWSW Informatikai Kerekasztal: GeriOS + SUBLEQ + miegymás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeriOS + SUBLEQ + miegymás a soha el nem készülő platform Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 03. 18. 01:29

bocsi, de szakmai kérdésekről nem vitatkozok egyrészt amigafan takarítókkal, másrészt a te 20 hozzászólásban leírt agymenésedből is hiányzik mindenféle konzisztencia. el kell érni egy bizonyos színvonalat ahhoz, hogy érdemben dialógus alakulhasson ki a platform egy bizonyos pontja kapcsán. ha ez nincs meg, az nem az én hibám. ha pedig sem a szabad frekvencia, sem az engedélyezett teljesítménytartomány fogalmával nem vagy tisztában, akkor ne csodálkozz azon, hogy esetleg bemér valaki, és megbüntet. nekem ehhez mi közöm? nekem van más dolgom is, ne pazarold az időmet fingreszelgetésre.

innentől inkább újonnan érkezők kérdéseire, véleményeikre, és meglátásaira szeretnék reflektálni, ti már kaptatok elég infót.

ha azt akarja valaki, hogy napokon át meséljek csak neki a platformról egy fórumon, akkor az fizessen érte, vagy mittudomén.

Szerkesztette: 'Geri' 2015. 03. 18. 01:42 -kor

#162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 03. 18. 02:00

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 18. 01:29

ti már kaptatok elég infót.

ha azt akarja valaki, hogy napokon át meséljek csak neki a platformról egy fórumon, akkor az fizessen érte, vagy mittudomén.

Ennyi. Besírtam. Akkor minek lógsz itt? Termeld a lét és kész. Egyelőre sem frekit, teljesítményt, semmit nem mondtál, valamibe bekérdezek akkor ötletelsz, de egy átfogó képed nincs az egészről és négyzetesen sokat szeretnél. Ennek töredékét is komoly fejlesztőcsapatok szokták megoldani. Ha megnézzük a különböző hálózatos cégeket, akkor tiszta Gyula vagy, mert nem látod át, hogy csak az adott vas/os fejlesztésen 1-1 cégnél sok 10ezer ember melózik. Attól függ merre tekerem a számot, de mondjuk Huawei+Csicsó együtt 200ezer, plusz külsősök... Aztán fel akarsz forgatni egy több 10 éves szabványt, ami ezercsillirád eszközön műxik, szakik egy nyelvet beszélne és tudják? Mert szerinted szar. Vassal, elmélettel, stratégiával, OS-el, mindennel? És ezek mellett ne röhögjünk ki?
Make love not Wor.

#163 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 02:03

én meg titeket röhöglek ki, akik nulla fogalom nélkül oprendszerfejlesztést szakértgettek wcpumpával a fejeteken. persze erre egy fokig szűkség is van, azért van a topik, hogy a felhasználók véleményt formálhassanak róla. egy bizonyos szint fölött pedig inkább vicces. a wikipedián meg fent vannak a szabad frekvenciatartományok a 20-30 mhz tartományban, googlizni meg szerintem tudsz egyedül is. ne tedd nevetségessé magad.

Szerkesztette: 'Geri' 2015. 03. 18. 02:04 -kor

#164 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 02:18

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 18. 02:03

a wikipedián meg fent vannak a szabad frekvenciatartományok a 20-30 mhz tartományban, googlizni meg szerintem tudsz egyedül is. ne tedd nevetségessé magad.

Engem nem a szabad érdekelt volna, hanem a megvalósítás, hogy ezen belül melyiken tervezed, mekkora teljesítménnyel, milyen karakterisztikájú antennával, ilyesmik. Esetleg Visioban egy blokkvázlat.

Bár a Wikipedia szerintem nem hivatalos, főleg ha azt nézen, hogy 20-30 mHz közé pont beleesik a légiforgalom, tengeri dolgok, digitális és analóg rádió, meteorológia, ésatöbbi. Magyarul picsánrúgnak, mint az állat, mert ez nagyon nem szabad frekvencia. Mai átlagos 2.4-5 gigás "wifi" az szabad, vagy a 433, 446, meg satöbbi. Akkor most ki a tájékozottabb? Lásd 2013as NMHH rendelet, ahol ez biza keményen szabályozva van, pont azért, hogy a max. 50 mW teljesítményű rádiós mikrofonom a színpadon még működjön, Sanyika viszont ne akarja tönkretenni. És néha töknreveri, én meg anyázok, mert nehezen lehet picsánrúgni az ilyen Sanyikákat.
Make love not Wor.

#165 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 03:17

már majdnem egy éve vagy képtelen kigooglizni a szabad frekvenciák listáját.

#166 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 17. 22:27

ennyi kommentre nem tudok válaszolgatni, de örülök, hogy ilyen kommentcunamit okoz az elgondolás.

legközelebb remélhetőleg a C fordító kvázi elkészültének hírével érkezem vissza a topikba.

Ki is lehet esetleg próbálni, vagy csak el kell hinni, hogy kész?

#167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 18. 03:17

Én ki tudom, de amit 20-30 közé írtál, az pld. pont nem szabad. Ezért érdekelt volna, de látom inkább Gyulázunk.
Make love not Wor.

#168 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: macibaci - Dátum: 2015. 03. 17. 21:37

mert ami gabibácsi csinál az mi?
ráadásul leszólja a kedvenc filmem a port.hu-n a csöröge nyominger

nem kötelező vitatkozni... bár nagyon szórakoztató olvasni.

nem teljesen fogtam fel a vita lényegét. tcp/ip legyen rádióra ami nem wifi?

He? mi pöcsöd van a port.hu-n?
mi a kedvenc filmed, a hangyák a gatyában ? :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#169 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 17. 22:27

ennyi kommentre nem tudok válaszolgatni, de örülök, hogy ilyen kommentcunamit okoz az elgondolás.

legközelebb remélhetőleg a C fordító kvázi elkészültének hírével érkezem vissza a topikba.

majd akkor gyere ha kész lesz az oprendszer, és ingyen letesztelem neked.

#170 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 18. 02:03

én meg titeket röhöglek ki, akik nulla fogalom nélkül oprendszerfejlesztést szakértgettek wcpumpával a fejeteken. persze erre egy fokig szűkség is van, azért van a topik, hogy a felhasználók véleményt formálhassanak róla. egy bizonyos szint fölött pedig inkább vicces. a wikipedián meg fent vannak a szabad frekvenciatartományok a 20-30 mhz tartományban, googlizni meg szerintem tudsz egyedül is. ne tedd nevetségessé magad.

tudtam hogy te vagy guccpíd :D

#171 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 03. 18. 02:00

Ennyi. Besírtam. Akkor minek lógsz itt? Termeld a lét és kész. Egyelőre sem frekit, teljesítményt, semmit nem mondtál, valamibe bekérdezek akkor ötletelsz, de egy átfogó képed nincs az egészről és négyzetesen sokat szeretnél. Ennek töredékét is komoly fejlesztőcsapatok szokták megoldani. Ha megnézzük a különböző hálózatos cégeket, akkor tiszta Gyula vagy, mert nem látod át, hogy csak az adott vas/os fejlesztésen 1-1 cégnél sok 10ezer ember melózik. Attól függ merre tekerem a számot, de mondjuk Huawei+Csicsó együtt 200ezer, plusz külsősök... Aztán fel akarsz forgatni egy több 10 éves szabványt, ami ezercsillirád eszközön műxik, szakik egy nyelvet beszélne és tudják? Mert szerinted szar. Vassal, elmélettel, stratégiával, OS-el, mindennel? És ezek mellett ne röhögjünk ki?

Ugye. Ezt mondtam én is. Oprendszer fejlesztésől a játékkészítésen át, C fordítókig meg hálózati bigyókig mindennel foglalkozik. Ezekből csak egy kis rész is kurva nagy meló. Én is csak mondtam, hogy nézze csak meg, hogy mondjuk a GNU C fordítót hányan és mióta készítik. Meg hányezer opciója van, és hány fajta módon tud optimalizálni.
Oszt' ember kérdezi, hogy meg lehet-e nézni, akkor nem beszél veled, meg alacsony vagy a szintjéhez, meg fizess.

Meg persze lehet mindenből egyszerűt készíteni, pl. lehet fapados C fordítót összeütni pár hét alatt, csak az sose lesz olyan, mint egy "igazi" fordító.
Vagy én is írtam szakdolgozat gyanánt egy kis 32 bites oprendszert (akkor még nem voltak 64 bites x86 CPU-k). Csak sok értelmes dologra nem volt használható.

#172 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:37

bocsi, de szakmai kérdésekről nem vitatkozok egyrészt amigafan takarítókkal, másrészt a te 20 hozzászólásban leírt agymenésedből is hiányzik mindenféle konzisztencia. el kell érni egy bizonyos színvonalat ahhoz, hogy érdemben dialógus alakulhasson ki a platform egy bizonyos pontja kapcsán. ha ez nincs meg, az nem az én hibám. ha pedig sem a szabad frekvencia, sem az engedélyezett teljesítménytartomány fogalmával nem vagy tisztában, akkor ne csodálkozz azon, hogy esetleg bemér valaki, és megbüntet. nekem ehhez mi közöm? nekem van más dolgom is, ne pazarold az időmet fingreszelgetésre.

innentől inkább újonnan érkezők kérdéseire, véleményeikre, és meglátásaira szeretnék reflektálni, ti már kaptatok elég infót.

Oszt' ha az újonnan érkező is elolvassa az eddigi írást, ő nem kap elég infót? :D

Akkor minek kezdtél bele a mesébe?

#173 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 18. 09:37

Oszt' ha az újonnan érkező is elolvassa az eddigi írást, ő nem kap elég infót? :D

Akkor minek kezdtél bele a mesébe?

hogy elmondhassa, ő a világ legnagyobb programozója

#174 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 18. 03:17

Nincsenek szabad frekvenciák.
Vannak, amiket még te is használhatsz, de erős megkötések vannak, hogy mire használhatod.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#175 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2015. 03. 18. 17:09

Nincsenek szabad frekvenciák.
Vannak, amiket még te is használhatsz, de erős megkötések vannak, hogy mire használhatod.

De ezt egy gyula úgyse hiszi el, megmarad a saját hitében.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#176 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 18. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2015. 03. 18. 17:09

De ezt egy gyula úgyse hiszi el, megmarad a saját hitében.

Hahaha.
Egyébként valami éjszakai őr a srác, vagy ilyesmi, hogy hajnalban írogat.

#177 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 19. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 18. 19:42

Hahaha.
Egyébként valami éjszakai őr a srác, vagy ilyesmi, hogy hajnalban írogat.

Akkor ő dextrose is?

#178 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 19. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 03. 19. 08:32

Akkor ő dextrose is?

Ezek szerint igen :)
Úgy látszik, tegnap éjszaka nem volt műszakja.

#179 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 19. 10:16

Igazi polihisztor

#180 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 20. 01:52

Fú, srácok csak most olvasom.

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2014. 08. 23. 22:13

nagyvonalakban...
-egy nagy szabadságfokú hardveres rendszer előállítása, amihez tényleg bárki gyárthat hardvert, és nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is.
...
-persze hátulütői vannak, bizonyos műveleteket (pl szorzás) csak sok utasításból lehet implementálni
-0.1 sec alatt bootol fel hardverdetekcióval együtt
-16 mega rammal szerintem már működhet is akár (kb 6 kell az oprendszernek, de majd kiderül)
-tlb hiánya miatt összekuszálhatják a szoftverek egymás memóriáját

- Már ilyenek vannak. PCI, előtte ISA (ha elég a sávszéle), lpt,compó®t... USB nem utolsó sorban. Az intel procikhoz is lehet hardvert gyártani, minden foglalat, lábkiosztás, jelalak le van dokumentálva, szabadon letölthető intel.com.
- erről a C64 jutott eszembe. Télleg 1cerű utasításkészlet. Viszont nem lesz túl gyors ha mindent többezer ciklusos összeadásokban kell implementálni.
- annyi idő alatt tököm se bútol fel
- sok. Menjen 1 megán. Illetve 640K-n, elvégre arról Bill bácsi is megmondta, hogy mindenre elég.
- vége. Bár mintha a tlb-nek nem kimondottan a memória védettséghez lenne közvetlen köze.

OS írással a mikrofos is próbálkozik már jó 30 éve és eddig egyik se sikerült maradéktalanul faszára, inkább csak olyan béta. Bár kinek mi az ízlése.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.