HWSW Informatikai Kerekasztal: GeriOS + SUBLEQ + miegymás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeriOS + SUBLEQ + miegymás a soha el nem készülő platform Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 04. 15. 14:55

hogyha te valaminek a működését nem bírod elképzelni, az nem azt jelenti, hogy a dolog megvalósíthatatlan, hanem hogy buta vagy.

#402 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 15. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 04. 15. 14:20

egyszerűen forwardolnak a kliensek, ha úgy vélik, hogy a csomag útjában vannak.

Aztán miből gondolná így? Elindul a csomag valamerre és nem az eadott eszközre tartozik. Akkor elbroadcastolja a világ minden része felé és azok is tovább?
Make love not Wor.

#403 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 04. 15. 15:55

hogyha te valaminek a működését nem bírod elképzelni, az nem azt jelenti, hogy a dolog megvalósíthatatlan, hanem hogy buta vagy.

Azér' kérdezem, hogy mégis honnan tudja, hogy épp merrefelé kell küldeni az adatokat, és merrefelé nem. Hogy hátha elmeséled, és én is megtudhatom. De látom, hogy halvány fingod sincs róla.

#404 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 16:15

hát persze, nekem semmiről nincs halvány fogalmam sem, ezért írtam már le csak ebben a topikban legalább kétszer.

#405 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 04. 15. 17:15

hát persze, nekem semmiről nincs halvány fogalmam sem, ezért írtam már le csak ebben a topikban legalább kétszer.

Továbbra is mutathatsz kódot, demózhatsz kiadást stb. Hidd el, sokkal komolyabban vennénk.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#406 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 16:30

Mi meg többen leírtuk, hogy hibás. Kinek van igaza? Neked, mert csak? Gyula is olyan volt, kereshetetlen dolgot állított, majd "nézzünk utána". Esetleg keressünk utána egy meg nem történt eseménynek. Ő sem értette, hogy ami így nagy vonalak sem történt meg, azt nem szokták dokumentálni. Te is többször elérted Gyula szintjét és ezt még veheted dícséretnek is.
Make love not Wor.

#407 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 15. 17:30

Mi meg többen leírtuk, hogy hibás. Kinek van igaza? Neked, mert csak? Gyula is olyan volt, kereshetetlen dolgot állított, majd "nézzünk utána". Esetleg keressünk utána egy meg nem történt eseménynek. Ő sem értette, hogy ami így nagy vonalak sem történt meg, azt nem szokták dokumentálni. Te is többször elérted Gyula szintjét és ezt még veheted dícséretnek is.

Szerintem ez a srác szívat benneteket.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#408 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 18:49

Oszt' működés közben megnézni meg soha nem lehet semmit.
Csak megy nagy önpolírozás, amikor meg mutass már valamit, akkor meg az elterelés.

#409 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2015. 04. 15. 19:08

Szerintem szimplán csak ennyire hülye.
De épp jókor jött, mer' a Gyula úgyis szabadságon van. Vagy nyugdíjban.
Ja, meg viccesebb is nála, Gyula már elég lapos és unalmas volt, ez a srác meg pattog össze-vissza.

Szerkesztette: Sparow2 2015. 04. 15. 18:50 -kor

#410 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 15. 19:49

Szerintem szimplán csak ennyire hülye.
De épp jókor jött, mer' a Gyula úgyis szabadságon van. Vagy nyugdíjban.
Ja, meg viccesebb is nála, Gyula már elég lapos és unalmas volt, ez a srác meg pattog össze-vissza.

Gyula munkásságát hol lehet követni? :)

#411 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2015. 04. 15. 20:04

Itt.
De már nem ír egy ideje, mer' Jahno mondta neki, hogy dísz íz Szpártááááá.

#412 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 15. 16:16

Aztán miből gondolná így? Elindul a csomag valamerre és nem az eadott eszközre tartozik. Akkor elbroadcastolja a világ minden része felé és azok is tovább?

Gyula lépcsőházába megy először, majd onnan a GyuLAN szétosztja, mitnemértesz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#413 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 15. 21:00

Itt.
De már nem ír egy ideje, mer' Jahno mondta neki, hogy dísz íz Szpártááááá.

Én ugyan nem...
Make love not Wor.

#414 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2015. 04. 15. 20:04

Bazmeg, 45ezer hozzászólás? Bár én az erős kurvanyázást nem csíptem, de az van, azt akarta, hogy azt kapja ami jár, vagy ami nekünk is jó. Vigyázz, meleg, de érdemes ide-oda beleolvasni. Igazi alja szemét, besúgó mocskos geci kis gerinctelen tapló balfasz beépített tégla féreg, aki csak a szart kavarta és megmondta, meg hazudozott összevissza a maga kis álomvilágában. Kérdésre nem válaszolt, cserébe kavarta a szart és csípkelődöt. És mindenki hülye. De jó vót.
Make love not Wor.

#415 Felhasználó inaktív   BufferTly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2015. 04. 15. 22:16

@Geri: Egy utolso kerdesem van meg, hatha:
Irtad hogy problema az, hogy a kormanyzati szervek le tudjak hallgatni a forgalmat. Mi biztositja a titkositast? A mar kiforrott ssl protokoll erosen a tcp retegre epul, ezen algoritmusok C-ben irt kodjai tehat itt nem hasznalhatoak. Hogyan sifriroz/desifriroz majd a protokoll? RSA algoritmussal? Ha nem, akkor primszamok szorzataval vagy massal, ami felhasznalja a GPS koordinatakat? A kuldo es cimzett nem fogjak pontosan tudni egymas poziciojat, hiszen azt mindenki sajat maga allitja be. 1m pontossaghoz kb. 5-6 tizedesjegyig kell hasznalni a szelesseg/hosszusagot. Ha a felado/cimzett teved egy kicsit, hogyan kezeli le a titkosito algoritmus? Hogyan kerulheto el, hogy egy rosszindulatu kliens ugyanazt a koordinatat allitsa be amit en? Ilyenkor folytatodik a forgalom (kockaztatva az atvitel hitelesseget) vagy AP cim utkozest ir ki?

#416 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: BufferTly - Dátum: 2015. 04. 15. 23:16

@Geri: Egy utolso kerdesem van meg, hatha:
Irtad hogy problema az, hogy a kormanyzati szervek le tudjak hallgatni a forgalmat. Mi biztositja a titkositast? A mar kiforrott ssl protokoll erosen a tcp retegre epul, ezen algoritmusok C-ben irt kodjai tehat itt nem hasznalhatoak. Hogyan sifriroz/desifriroz majd a protokoll? RSA algoritmussal? Ha nem, akkor primszamok szorzataval vagy massal, ami felhasznalja a GPS koordinatakat? A kuldo es cimzett nem fogjak pontosan tudni egymas poziciojat, hiszen azt mindenki sajat maga allitja be. 1m pontossaghoz kb. 5-6 tizedesjegyig kell hasznalni a szelesseg/hosszusagot. Ha a felado/cimzett teved egy kicsit, hogyan kezeli le a titkosito algoritmus? Hogyan kerulheto el, hogy egy rosszindulatu kliens ugyanazt a koordinatat allitsa be amit en? Ilyenkor folytatodik a forgalom (kockaztatva az atvitel hitelesseget) vagy AP cim utkozest ir ki?

Ezt majd a userek kitalálják, Geri csak a lehetőséget adja meg nekik hozzá. :)

#417 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 15. 23:13

Bazmeg, 45ezer hozzászólás? Bár én az erős kurvanyázást nem csíptem, de az van, azt akarta, hogy azt kapja ami jár, vagy ami nekünk is jó. Vigyázz, meleg, de érdemes ide-oda beleolvasni. Igazi alja szemét, besúgó mocskos geci kis gerinctelen tapló balfasz beépített tégla féreg, aki csak a szart kavarta és megmondta, meg hazudozott összevissza a maga kis álomvilágában. Kérdésre nem válaszolt, cserébe kavarta a szart és csípkelődöt. És mindenki hülye. De jó vót.

Beleolvastam. Annyit tudtam meg, hogy anno Pentium I-es gépen is jól lehetett internetezni. Itt abba is hagytam, majd ha lesz sok szabadidőm folytatom. :D

#418 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 23:01

Irtad hogy problema az, hogy a kormanyzati szervek le tudjak hallgatni a forgalmat. Mi biztositja a titkositast?

semmi, sajnos ezt tetszőleges állam, hacker, vagy osztályhörcsög le tudja hallgatni a forgalmadat. tehát a titkosítást alkalmazás szinten kell elrendezni, maga a protokol ilyet nem tud, és nem is fog tudni. not my job.

hogy egy rosszindulatu kliens ugyanazt a koordinatat allitsa be amit en? Ilyenkor folytatodik a forgalom (kockaztatva az atvitel hitelesseget) vagy AP cim utkozest ir ki?

tetszőleges koordinátát beállíthat a rosszindulatú kliens, attól még folytatódni fog a forgalom a valóságnak megfelelően ugyanúgy, az adatok áramlását ez nem befolyásolja.

#419 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2015. 04. 16. 00:13

tehat ha valaki le akarja rohasztani az egeszet, boven elegendo ha fizikalisan nem letezo vegpontoknak kuldozget csomagokat, a rendszer meg idovel hasznalhatatlan lesz a fake cimeket tartalmazo broadcastok miatt. zsenialis, de tenyleg.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#420 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 16. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: dareal - Dátum: 2015. 04. 16. 01:13

tehat ha valaki le akarja rohasztani az egeszet, boven elegendo ha fizikalisan nem letezo vegpontoknak kuldozget csomagokat, a rendszer meg idovel hasznalhatatlan lesz a fake cimeket tartalmazo broadcastok miatt. zsenialis, de tenyleg.

nem, orbitális faszságot beszélsz, mint mindahányszor.

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.