HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 09. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 11. 09. 18:22

Akkor kapcsoljuk le teljesen, minek az 5 giga is?

Mert akkor nem fogok tudni másik UPC Free hotspotra kapcsolódni...

#162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 11. 09. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2014. 11. 09. 17:40

Mert akkor nem fogok tudni másik UPC Free hotspotra kapcsolódni...

Ja, így könnyű, itt megoldom, hogy más ne bírjon csatlakozni, én viszont szeretnék máshoz csatlakozni. És akkor ha elköldöm a faszba, mert valamit valamiért, akkor megsértődik és jajj hát a szolgáltató hagyta benne, akkor miért ne tehetném? Igen, ha gyökér vagy, akkor tedd meg.
Make love not Wor.

#163 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 11. 09. 18:51

Ja, így könnyű, itt megoldom, hogy más ne bírjon csatlakozni, én viszont szeretnék máshoz csatlakozni. És akkor ha elköldöm a faszba, mert valamit valamiért, akkor megsértődik és jajj hát a szolgáltató hagyta benne, akkor miért ne tehetném? Igen, ha gyökér vagy, akkor tedd meg.

Kb 15 UPC router jelét látom, ettől nem lesz hiány. Akinek almás, vagy egyéb cucca van, az meg tud erre csatlakozni. Ebben nincs semmi gyökérség.

Megjegyzem amúgy, hogy vagy 4-5 éve üzemeltetek 2 Fonera routert, pedig én sosem csatlakoztam egy hotspothoz sem.

#164 Felhasználó inaktív   Sajtipajti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 09. 18:20

@szucsati: gyökérség szerintem is.

#165 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sajtipajti - Dátum: 2014. 11. 09. 19:20

@szucsati: gyökérség szerintem is.

A véleményt meghallgattam, megértettem és elvetettem.
Sokkal kevesebb kárt okoz, hogy eggyel kevesebb hotspot van, amit 3 évente egy ember igénybe venne, mint hogy a saját és a szomszédom naponta használt jelére nem teszek újabb zavart.

#166 Felhasználó inaktív   kromagg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 18:53

@szucsati: Fonerát, amit a kutya se használ ? Fogadjunk biztos ami biztos alapon azért azok is 2,4 GHz -en, de a 14 -es csatin vannak forced N módban hogy szabványos eszköz még véletlenül se tudjon rácsatolni.

De nyugi, van aki nálad mélyebbre is tud süllyedni :

http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_26229-26229.html

"Természetesen még az nap megtörtént a kikapcsolás is. ... Ha eszembe lesz akkor meló közben majd keresek Wi-Free lehetőséget és kipróbálom enged-e csatlakozni."

It ... is ... Hungary. :-(

#167 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: kromagg - Dátum: 2014. 11. 09. 18:53

@szucsati: Fonerát, amit a kutya se használ ? Fogadjunk biztos ami biztos alapon azért azok is 2,4 GHz -en, de a 14 -es csatin vannak forced N módban hogy szabványos eszköz még véletlenül se tudjon rácsatolni.

De nyugi, van aki nálad mélyebbre is tud süllyedni :

<a href="http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_26229-26229.html" target="_blank" rel="nofollow">http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_26229-26229.html</a>

"Természetesen még az nap megtörtént a kikapcsolás is. ... Ha eszembe lesz akkor meló közben majd keresek Wi-Free lehetőséget és kipróbálom enged-e csatlakozni."

It ... is ... Hungary. :-(

És ez a tag "SZAKÉRTŐ" a topikban.. No comment.
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#168 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2014. 11. 09. 18:36

A véleményt meghallgattam, megértettem és elvetettem.
Sokkal kevesebb kárt okoz, hogy eggyel kevesebb hotspot van, amit 3 évente egy ember igénybe venne, mint hogy a saját és a szomszédom naponta használt jelére nem teszek újabb zavart.

Nem az van, ha te nem kapcsolod be, akkor te sem tudsz csatlakozni máshoz?
Bár jelen pillanatban enged fel-, és lecsatlakozni a szomszédra/ról.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#169 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 19:23

No, egy darab nálunk is megjelent a panelban.
Make love not Wor.

#170 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: patikaatika - Dátum: 2014. 11. 09. 00:05

@xclusiv:
Úgy értem hogy mi tart vissza attól hogy csináljon valaki egy hotspotot ugyanilyen SSID-vel ami szépen bekéri a identity-t meg a jelszót és még netet is ad mögé hogy ne tűnjön fel a dolog.

Ja, értem. Fene tudja...

#171 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sajtipajti - Dátum: 2014. 11. 09. 14:33

Nekem is megjött. Ki is próbáltam: annyira nem stabil - legalább is ott, ahol próbáltam.
Úgyhogy túl sokat szerintem ne várjon el tőle az ember.

Ja, persze. Én inkább ott látom értelmét, hogy ha upc-s vagyok, és elmegyek szintén upc-s rokonhoz, vagy vendégségbe, akkor ne kelljen ott mobilnetet használni, netán wifi jelszót kérni.
Bár a 2.4-es tartomány nálam itthon annyira túlzsúfolt, hogy inkább ráakasztottam a 1043-ra egy 5 gigás stick-et, és inkább azon át megy a net. Sokkal stabilabb...

#172 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 11. 09. 19:37

Ja, persze. Én inkább ott látom értelmét, hogy ha upc-s vagyok, és elmegyek szintén upc-s rokonhoz, vagy vendégségbe, akkor ne kelljen ott mobilnetet használni, netán wifi jelszót kérni.
Bár a 2.4-es tartomány nálam itthon annyira túlzsúfolt, hogy inkább ráakasztottam a 1043-ra egy 5 gigás stick-et, és inkább azon át megy a net. Sokkal stabilabb...

Rokonnál úgyis van minden és ad jelszót. Felém meg főleg, mert én állogatom be a vackait :-D Ennek akkor van értelmes, ha nem ismered a végponti júzert, csak utcán látod az SSID-t és akkor tudod, hogy azzal neted is lesz, nem kell végignyomni a szokásos pöcsöléseket a "free" nethez, amihez lassan már külön Fácsebúk azonosítót érdemes használni, telefon csak merül, Te anyázol, ha a 75. kitöltött regisztrációs formula után közli, csak az első 10 perc free, vagy Google találatokat behoz, link kattintása után ismét jönne a fizetős opció, ésatöbbi. Rokonnak ha nincs netje, akkor még a valamelyik ismeretlen szomszédét is használhatod, de kávézónak sem kell szopni a hotspotokkal, UPC ügyfeleknek ott a net, műxik.
Make love not Wor.

#173 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2014. 11. 09. 20:21

Nem az van, ha te nem kapcsolod be, akkor te sem tudsz csatlakozni máshoz?
Bár jelen pillanatban enged fel-, és lecsatlakozni a szomszédra/ról.

Annál az előfizunál, amihez kaptam jelszót eddig ki volt kapcsolva a wifi, de a kapott jelszóval sikerült felmenni. Gondolom, ha huzamosabb ideig le van tiltva a wifi, akkor kap a felhasználó egy e-mailt, hogy mostantól nem fog menni a dolog.

Továbbra is nagyon érdekel, kinek keletkezik abból kára, hogy nálam 5GHz-en megy a jel...

#174 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2014. 11. 09. 20:02

Annál az előfizunál, amihez kaptam jelszót eddig ki volt kapcsolva a wifi, de a kapott jelszóval sikerült felmenni. Gondolom, ha huzamosabb ideig le van tiltva a wifi, akkor kap a felhasználó egy e-mailt, hogy mostantól nem fog menni a dolog.

Továbbra is nagyon érdekel, kinek keletkezik abból kára, hogy nálam 5GHz-en megy a jel...

Továbbra is kérdezem, neked milyen eszközöd van, ami ezt veszi.
Nekem is van (egy döglődő) Netgear routerem, ami tudja adni az 5-öt, de még nem járt itt olyan eszköz, ami fel is csatlakozhatott volna rá.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#175 Felhasználó inaktív   Sajtipajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:09

Én speciel arra céloztam, hogy leviszed 25%-ra, mert azt gondolnám, hogy ettől jóval kevésbé lesz elérhető. Ha tévedek, akkor a véleményem is módosul.

#176 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2014. 11. 09. 16:53

Érdekes, ilyen tanúsítvány nálam nem jött, pedig ez szavatolná a jelek szerint, hogy ne lopják el a jelszavakat a fent vázolt módszerrel.

#177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2014. 11. 09. 20:02

Aki megosztja annak reményében, hogy majd máshol más megosztja és azt használni bírja, feléd viszont nem bírja használni, mert 5 gigás cucc nem egy túl gyakori.
Make love not Wor.

#178 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2014. 11. 09. 21:07

Továbbra is kérdezem, neked milyen eszközöd van, ami ezt veszi.
Nekem is van (egy döglődő) Netgear routerem, ami tudja adni az 5-öt, de még nem járt itt olyan eszköz, ami fel is csatlakozhatott volna rá.

Az okoska tévé, meg nővérem Samsung telefonja viszi az 5GHz-et. Illetve tudtommal az ájfónok / ájpadok már pár éve is tudták.

Egyébként nem értem, miért nem terjed jobban az 5GHz-es wifi, a 2,4 borzasztóan tele van. Főleg egyébként a UPC routerek miatt is nagyon megnőtt a wifi jelek száma. Régen egy jól megválasztott csatornával lehetett itthon normálisan wifizni, ma ez esélytelen.

#179 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 11. 09. 21:22

Aki megosztja annak reményében, hogy majd máshol más megosztja és azt használni bírja, feléd viszont nem bírja használni, mert 5 gigás cucc nem egy túl gyakori.

De az egész ház tele van UPC modemekkel és így napokon belül tele lesz hotspotokkal is! Ezért mondom, hogy innen kezdve már tök mindegy, hogy 16, vagy 15 2,4GHz-es jel van-e. Sőt, ha valaki idejön 5GHz-es eszközzel, legalább lesz neki egy olyan jel, ami használható is.

Ez az 5GHz-es jel nincs levéve, a másik előfizetésnél (egyelőre) nincs bent router a modem mögött. Hiába jó a WPA2, de az olyan hálózat jelét, amin a gépeim elérhetőek mindig úgy lövöm be, hogy a lakáson kívül ne nagyon lehessen fogni, ott leszedtem 25%-ra már akkor, mikor bekötötték.

#180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2014. 11. 09. 20:30

Az okoska tévé, meg nővérem Samsung telefonja viszi az 5GHz-et. Illetve tudtommal az ájfónok / ájpadok már pár éve is tudták.

Egyébként nem értem, miért nem terjed jobban az 5GHz-es wifi, a 2,4 borzasztóan tele van. Főleg egyébként a UPC routerek miatt is nagyon megnőtt a wifi jelek száma. Régen egy jól megválasztott csatornával lehetett itthon normálisan wifizni, ma ez esélytelen.

Akkor az 5 lenne tele. Jó lenne ha megmaradna pár hozzáértőbbnek, vagy gerincnek, pont-pont kapcsolatoknak.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.