HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   thinktura 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 11. 21:19

@Sajtipajti: leeeeheeeet,hogy akinek UPC mobilnetje van, annak a tabletje/notija is hotspot lesz és nyomja a UPC Wi-Free-t???
(Bocs :)) )
Ma több helyen találkoztam már Wi-Free-vel a városban, lehetett is szépen konnektálni, nem volt hiba :)
http://www.freeoffice.com - Softmaker Office std 2010 alapú, ingyenes Office, Windowsra
http://www.officeviewers.com - Megnyit, megnéz, keres, pdf exportál, nyomtat - 4 - 4MB.
http://www.softmaker...glish/of_en.htm - SoftMaker Office 2012 - Windows, Linux, Android

#222 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 11. 22:31

@Jahno: engem nem is elsősorban az ingyenes rész zavar, hanem az előzmény, a default bekapcsolt wifi szolgáltatás. Mert ha jól értem, és ez kb. egybevág azzal, amit látok, emiatt az "ingyen" wifi miatt a wifi képes eszközeiken aalap, hogy be van kapcsolva. :(

"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#223 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 11. 22:39

Nekem nem wifis a modemem (120 mbites csomag), de mégis kaptam jelszót. Bár még nem próbáltam, hogy felenged-e vele, de szerintem fel fog.

#224 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 12. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Modeller - Dátum: 2014. 11. 11. 22:39

Nekem nem wifis a modemem (120 mbites csomag), de mégis kaptam jelszót. Bár még nem próbáltam, hogy felenged-e vele, de szerintem fel fog.

mukodni fog, nekem is kuldtek jelszot sima modemmel, es faszan tudok konnektalni mindenhol.

#225 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 12. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 11. 11. 15:49

Wiki szerint az ac is 5 GHz, és az n is 2.4/5 GHz.

Az "ac" az "a" továbbfejlesztése. "n" van 2.4-en és 5-ön is.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#226 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 12. 22:46

@beta: nekem ma nem sikerült a belvárosban, full vétel mellett sem, visszadobta a jelszót, de majd megpróbálom megint.

#227 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 12. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: FixY - Dátum: 2014. 11. 11. 22:31

@Jahno: engem nem is elsősorban az ingyenes rész zavar, hanem az előzmény, a default bekapcsolt wifi szolgáltatás. Mert ha jól értem, és ez kb. egybevág azzal, amit látok, emiatt az "ingyen" wifi miatt a wifi képes eszközeiken aalap, hogy be van kapcsolva. :(

De nincs ingyen. Mindenki előfizető (vagy annak, és a jelszónak ismerőse), aki használni tudja.
A magadét használod, máshol.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#228 Felhasználó inaktív   rockyrumburak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2014. 11. 13. 09:05

Üdv mindenkinek!

Pár dolgot érdemes átgondolni ezzel a UPC Wi free szolgáltatással:

- elsődlegesen felmerül egy jogi kérdés: UPCnek van-e joga barmilyen egyéb szolgáltatást a saját tulajdonú lakásomban az előfizető hozzájárulása nélkül bevezetni?? és ez független attól hogy ingyenes vagy nem! Egyszerűen nincs joga megkérdezés nélkül hot spot szolgáltatását nyújtania magán tulajdon területén!!

- az én esetemben annak ellenére hogy a wireless a upc routerben off-ban volt, a UPC-WiFree aktív radio sugárzás alatt volt!! Ez hogy lehet, ha gyakorlatilag fizikailag ki volt kapcsolva a rádió?? Ez esetben a UPC zavarta az étert és minimum +100mW (20dBm) teljesítménnyel folyamatosan rádió sugárzást bocsájtott ki!! Ha már van saját wifi otthon akkor ez gyakorlatilag 2x rádió sugárzás, min. 2x20dBm... Esetleg ez már káros is lehet..
- miért nem csinálnak hotspot-ot közterületen?? Gondolom ahhoz NMHH engedély kell és még fizetni is kellene a hatóságoknak..
- Tévedés, ez nem ingyenes szolgáltatás!! Ez nem minősül ügyfél megtévesztésnek? Nemrég a Vodafone hasonló dolog miatt kapott szép büntetést is :-)

Végeredmény, kikapcsoltattam a UPCnal, és egyúttal a szolgáltatást is blokkolták... Kérdezem mi az összefüggés egy szolgáltatásnak ami nem helyhez kötött ahhoz hogy műszakilag kikapcsolnak egy rádió funkciót egy végberendezésen??

#229 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: rockyrumburak - Dátum: 2014. 11. 13. 09:05

Ez esetben a UPC zavarta az étert és minimum +100mW (20dBm) teljesítménnyel folyamatosan rádió sugárzást bocsájtott ki!! Ha már van saját wifi otthon akkor ez gyakorlatilag 2x rádió sugárzás, min. 2x20dBm... Esetleg ez már káros is lehet..

Kéretik ezt valamivel alátámasztani, egyébként csak FUD...

#230 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Modeller - Dátum: 2014. 11. 12. 22:46

@beta: nekem ma nem sikerült a belvárosban, full vétel mellett sem, visszadobta a jelszót, de majd megpróbálom megint.

nem lehet hogy az autentikaciot nem allitottad at mschapv2-re?

#231 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 12:06

Végeredmény, kikapcsoltattam a UPCnal, és egyúttal a szolgáltatást is blokkolták... Kérdezem mi az összefüggés egy szolgáltatásnak ami nem helyhez kötött ahhoz hogy műszakilag kikapcsolnak egy rádió funkciót egy végberendezésen??

ez kozossegi wifi, ergo ha te nem vagy hajlando betenni a kozosbe, akkor ne is vegyel ki belole.

#232 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 11. 13. 12:11

Ha már van saját wifi otthon akkor ez gyakorlatilag 2x rádió sugárzás, min. 2x20dBm... Esetleg ez már káros is lehet..
- miért nem csinálnak hotspot-ot közterületen?? Gondolom ahhoz NMHH engedély kell és még fizetni is kellene a hatóságoknak..
- Tévedés, ez nem ingyenes szolgáltatás!! Ez nem minősül ügyfél megtévesztésnek? Nemrég a Vodafone hasonló dolog miatt kapott szép büntetést is :-)

Igen, és ha 100 ilyen wif ivan a környéken, akkor 100x sugárzás, amitől már mindmeghalunk? Nem ilyen egyszerű, de kár jogászkodni is, vélhetően ezt odafent jól kitalálták.

Most akkor közterület, vagy magánterület? És ha van engedélye? Amúgy ez a saját előfizetésed, csak házon kívül is használhatod, így rögtön más a leányzó fekvése, nem? Amúgy miért ne lenne ingyenes? Fizetsz érte bármit pluszban? Nem? Akkor ajándék.
Make love not Wor.

#233 Felhasználó inaktív   rockyrumburak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:04

Bocsánat, az en lakásom ne legyen közösségi hotspot.. Főleg úgy hogy előzetesen meg sem kérdezték!! Ilyen alapon majd ha egy szolgáltató TV-t ad egy előfizetőnek akkor barmilyen adast lejátszhat egy szolgáltató, csak azért mert övé a tv?? Majd azt mondja ha nem érdekel ne nézzek oda, mi?

Azért egyenlőre még én vagyok az előfizető és en fizetek, nem keveset!!
Ha jól tudom az előfizető bérli a UPC tól az eszközt, ez nem teljesen igaz hogy a UPC tulajdona!

Ami a teljesítményt illeti, igen nagy általánosságban minden wifi teljesítménye 0 - 100mW között állítható, ami rádió jellé alakul, tipikusan az antenna bol kijövő jel erőssége -30dBm a router közvetlen közelében... Viszont ha valaki hotspot ként működteti a routert, meglehet nagyobb teljesítménnyel sugároz ami karos lehet az egészségre is!! Képzeld vannak gyerekeim is!! De ha másnak ez nem probléma nyugodtan tegye a párnája alá a wifi router antennáját, hogy tuti full térerő legyen ...

De tök mindegy, szerintem elég szánalmasan indították be ezt a szolgáltatást!!

#234 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: rockyrumburak - Dátum: 2014. 11. 13. 17:04

Bocsánat, az en lakásom ne legyen közösségi hotspot..

Tiltasd le és kussolj. Aztán meg majd sírj internetért, ha éppen vidéken lopod a napot. Mondjuk egy ilyen apróléktól miért kell ennyire kiborulni, azt nem értem.

Amúgy nem sugároz nagyobb teljesítménnyel, mert a végfok meghatározza és ha eddig is volt wifid, akkor pláne semmi nem változik sem teljesítmény, sem semmi szempontjából. Bár ilyen hozzáállással szerintem Te előbb vagy káros a gyerekeidre, mint egy ilyen műszaki dolog.
Make love not Wor.

#235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: beta - Dátum: 2014. 11. 13. 12:06

ez kozossegi wifi, ergo ha te nem vagy hajlando betenni a kozosbe, akkor ne is vegyel ki belole.

Mondjuk én a közösségi szótól már simán hányok.
Make love not Wor.

#236 Felhasználó inaktív   rockyrumburak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:15

Még 1 dolog: Ilyen alapon a facebook vagy a google is megtehetné hogy minden user gépet használja, így neki nem kell szerver farmot uzemeltetnie.. Vagy masik pelda, a torrent is közösségi hálózat, csak illegalis!!

Azert szerintem egy panaszt megérne a nemzeti hírközlési hatóságnak, hogy ez így rendjén vane-e... Azért a többi szolgáltató milliárdokat fizetnek a frekikert... A UPC meg kitalalja csináljunk bazis állomásokat az előfizetők lakásában ha már a router úgyis ott van.. Nem kér enni, az áramot is en fizetem... Jó marketing fogás még ha díjmentes is a szolgáltatás..

#237 Felhasználó inaktív   rockyrumburak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:22

Szerintem egy bunkó vagy. ennyi

#238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: rockyrumburak - Dátum: 2014. 11. 13. 17:15

Vagy masik pelda, a torrent is közösségi hálózat, csak illegalis!!

Azert szerintem egy panaszt megérne a nemzeti hírközlési hatóságnak, hogy ez így rendjén vane-e... Azért a többi szolgáltató milliárdokat fizetnek a frekikert... A UPC meg kitalalja csináljunk bazis állomásokat az előfizetők lakásában ha már a router úgyis ott van.. Nem kér enni, az áramot is en fizetem... Jó marketing fogás még ha díjmentes is a szolgáltatás..

Maga a torrent nem illegális. Pár tartalom, ami kering, azt sokszor illegális le vagy feltölteni.

MNHH szerint meg talán rendben van, bízzunk benne, hogy nem ilyen hülyék és kicsit előre felmérték a helyzetet. A többi szolgáltató aki fizet, az fizetős frekit használ. Vagy sem. Vagy Te is fizetsz a sima wifis routered után?

A "nem kér enni"-n kívül azért meló és logisztika elég sok lehetett vele.
Make love not Wor.

#239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: rockyrumburak - Dátum: 2014. 11. 13. 17:22

Szerintem egy bunkó vagy. ennyi

Gondolom nekem szólt. Vagy kire gondoltál? Esetleg mit vártál, ha idejöttél mindenfélét hőbörögni, meg jogászkodni, meg mit képzel az UPC, majd az NMHH elintézi, blábláblá és még mi vagyunk a bunkók. Király.
Make love not Wor.

#240 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 18:47

@beta: "nem lehet hogy az autentikaciot nem allitottad at mschapv2-re?"

Elég rohanásban voltam, nem állitottam semmit, rákattintottam a wifi listában (w8.1), bekérte nevet-jelszót és ennyi :)

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.