HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:26

Itthon a nagy szolgáltató körében egyedülálló termékkel egészítette ki internetszolgáltatásainak körét a UPC Magyarország. A Wi-Free nevű szolgáltatással bármelyik UPC internetelőfizető csatlakozhat egy másik ügyfél Wi-Fi routeréhez.
https://www.hwsw.hu/hirek/53129/upc-router-wi-fi-wi-free-hotspot-internet.html

#2 Felhasználó inaktív   Laezar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:26

Na ezt kifejezetten jó ötletnek tartom. Legalább lehet spórolni az aranyáron mért és korlátos mobilnettel.
Viszont a két elkülönült adatcsatorna remélem azt jelenti, hogy ha valaki rácsatlakozik mondjuk az én Wifim nyilvános részére, akkor nem az én saját IP címemet használják, hanem mondjuk egy nyilvánosat. Mert ellenkező esetben nem lenne túl szerencsés a bíróságra járkálni, csak mert valaki Lázár Jánost sértő kommentet írt valahol és a hatóság az IP cím alapján azt hiszi én voltam..

#3 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:28

ami lényegében internetböngészésre és e-mailezésre korlátozza a használatot.
???
Azért ez egy picit érdekes mondat...
2,5Mbps-be még a mobil-os YouTube is belefér.

#4 Felhasználó inaktív   Bournie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:33

kár, hogy ezek a modemek még a 240-es net sebességét sem képesek kiköhögni magukból ha a router funkció is aktív, így itt van egy újabb nagyszerű funkció ami bonyolítja az egészet. amúgy a kezdeményezés tényleg jó, csak a modemek lehetnének jobbak.

#5 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:39

@Laezar: nem hiszem hogy minden UPC modemnek erre egy kulon IP címet adnának, mert ennyi IP cím nincsen már.. esetleg IPv6 és Tunneling/NAT menne az IPv4 felé.. De az egyszerű megoldás hogy marad ugyanaz a

Én teljesen ambivalens vagyok ezzel a szolgáltatással.. Egyrészt hogy lehet akkor WiFis modemre jelentkezni mert akarnék ilyet, másik meg.. Azért csak az én netemet használja valaki, HA..

Városban meg tipikusan az van hogy a lakásokban van a router, X. emeleten, nem az ablakba kilógatva, ezeknek a neteknek tipikusan elég gyér a jelerőssége, csatlakozik 1-2Mbittel - aki meg otthon használná a netet csodálkozik hogy miért lassul be neki is.

#6 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:41

folytatva: Egyszerű megoldás marad ugyanaz az IPcím, mivel az autentikálás központi ha bíróságra kell menni akkor ugye a UPC adja meg hogy te voltál a hacker, ugyanez a UPC azt is le tudja nyomozni hogy melyik másik UPC előfizető használta a routered mikor megtörtént a betörés úgyhogy még csak nem is kell egy harmadik félhez menni, ebből a tekintetből védve van az ember.

#7 Felhasználó inaktív   Kecske666 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:43

zombie network v.1.2

#8 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:44

Nem tűnik nekem megoldhatatlan problémának, hogy a privát internetkapcsolat kap egy publikus IP-t, a nyilvános kapcsolat meg kap egy NAT-olt IP-t, aztán jónapot.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#9 Felhasználó inaktív   antyg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:45

Jó látom a cikkből, hogy így pl. az én Netemet használná egy idegen, aki épp arra jár?
Amennyiben igen, köszönöm, nem kérek belőle, miért is tenném, és adnám kölcsön a netet, amiért én fizetek? És az én netemen keresztül forgalmazzon akár olyan adatokat, amik nem egészen legálisak és a végén én legyek a hunyó... persze....

#10 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:46

@antyg: Az olvasás/szövegértés látom, nem az erősséged.

#11 Felhasználó inaktív   antyg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:54

@Bodnár Ádám: Miért is? Amikor a Net előfizetésem szinte bárki által elérhető lesz, és azon keresztül netezhet! Szerintem inkább lehet, hogy neked kellene ezt frissíteni! Ez egy Free hotspot, amit kívülről el lehet érni... és írnak a biztonságról... persze, sokszor hallottam már, hogy valami így, meg úgy biztonságos ja... és amikor meg kiderül, hogy mégsem, akkor jön a magyarázkodás... én momentán saját netemhez idegeneket (legyen bármilyen kapcsolódási típusról szó) nem szívesen engedek be... az Én netemet csak azok használják, akiket én megengedek, és ne az, aki előfizető Pl a UPC-nél, és épp regisztrálva van és már léphet is fel a hálózatomra... sok esetben ugyan is azokon igen komoly magán adatok mennek. Ki garantálja azt, hogy azok semmilyen úton sem lesznek kompromittálva?

#12 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:54

@antyg: Olvasd már el azt a kurva cikket.

#13 Felhasználó inaktív   altoto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:56

Uuu..
Azért ez odavág a mobilnet szolgáltatók szeme közé.
Hülye leszek gigabájtos csomogokra előfizetni, ha alapvatően egy nagyvárosban mozgok és minden sarkon van igyen hotspot. (és a külföldi adatroamingolást is megúszhatom)

De az is kérdés, hogy mi lesz a családtagokkal? Csak az egy szem regisztrált előfizetőnek jár a hozzáférés? Gondolom igen, különben piszkusol nehéz lenne kivédeni a visszaéléseket.

#14 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 12:59

@altoto: Olvasd el a cikket te is :)

#15 Felhasználó inaktív   altoto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:01

A földszinti lakásokban majd némiképp jobban melegszik a kütyü asszem :)

De érdekes az is, hogy a jupici is kap egy házon belüli eszközt a felhasználói nyomkövetésére, lévén az otthoni routerek nem nagyon mozognak.

#16 Felhasználó inaktív   altoto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:03

@Bodnár Ádám: Mit hagytam ki? :)

#17 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:08

@altoto: "A rendszer használata My UPC regisztrációhoz kötött, a szolgáltató ez, valamint a Wi-Free-hez tartozó jelszó alapján lépteti be a rendszerbe a klienst (egy My UPC regisztrációval egyszerre három konkurens kliens használhatja a szolgáltatást)"

Vagyis a család többi tagja is kapcsolódhat a nyilvános Wi-Free hotspotokon keresztül a netre, de egyszerre legfeljebb 3-an.

#18 Felhasználó inaktív   Laezar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:10

@altoto: Segítek:
egy My UPC regisztrációval egyszerre három konkurens kliens használhatja a szolgáltatást

#19 Felhasználó inaktív   altoto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:12

Igazad van. Átsiklottam fölötte...

#20 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:16

1. Hogyan tudok regisztrálni a UPC Wi-Free szolgáltatásra?

Regisztráljon a My UPC-be és 24 órán belül e-mailben megküldjük Önnek a UPC Wi-Free jelszót, amellyel csatlakozni tud a vezeték nélküli hálózathoz. A jelszavakat rendszerint a regisztrációt követő nap küldjük ki ügyfeleinknek.

Csak épp én már regisztráltam, és ha belépek, nincs olyan opció, hogy jelszó kérése. Illetve a saját mondememben sem látom a kikapcsolás lehetőségét, sem a másodlagos SSID-t.

Amúgy dicséretes fejlesztés. Ez, meg az UPC phone elég felhasználóbarát ötletek, meglepő a UPC-től.

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó