Idézet: azopi - Dátum: 2014. 12. 30. 15:20
Mi a baj azzal, ha a 40.000 leglátogatottabb oldal látogatóinak számát veszik alapul a statisztikához?
Az nem lenne baj, csakhogy _nem_ a 40.000 leglátogatottabb oldalról van szó, hanem 40k olyan oldalról, ami - a már linkelt metodológia alapján - használ HitsLink Analytics és/vagy SharePost szolgáltatást. Mindkettő fizetős amúgy ha jól tudom.
És a havi 160 milla unique visitor úgy jön ki, hogy "count one unique visit to each network site per day". Vagyis ha jól tévedek ez napi 5 millió.
Az oldalak osztályozása is érdekes, mindössze 10% tartja magát "content site"-nak, míg 18% corporate site.
Szóval asszem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy pont a leglátogatottabb oldalak nem szerepelnek ebben a statisztikában (érthető módon).
Idézet
Nem akadok fent, csak ez nagyon úgy néz ki, hogy nem igaz.
Mert az átlagember forgalmának nagy részét teszi ki a youtube/facebook forgalom, illetve ezek helyi megfelelőik már ha vannak (vkontakte, ilyesmi). Márpedig ha ezeket mérnék, akkor a napi 5 milla, hát izé...
Idézet
Igen, és ebből szerintem nem a netmarketshare a releváns. Ha nekem van egy nap X oldalletöltésem, aminek a 90%-át a látogazók 10%-a generálja, akkor nekem ezt a 10%-nyi látogatót kell elsősorban kiszolgálnom, és nem a maradékot, aki véletlenül tévedt az oldalra...