Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 10:23
A ram-od nagyon jó ezek a D43-ak a megelelő lapban akár ddr500-ig is elmennek természetesen nagyobb késleltetéssel. Általánosságban is elmondható erről a memókról, hogy igazából órajelben erősek és az alacsonyabb késleltetéset alacsonyabb órajelen sem szeretik, tehát az időzítések lazításával jelentősen növelheted az elérhető memó órajelet.
Más kérdés, hogy az nf2 chip nem az a darab, ami ki tudná hajtani ezt a memót mivel olyan nagy fsb-t önmaga nem bír, valamint a memória válogatóssága miatt erősen függ az elérhető max, hogy milyen ramot adsz neki. Sajnos ez kicsit lutri. Mindenesetre 220-230-as fsb-nél többet semmilyen rammal ne várjál el tőle.
Teszteltem ezerrel és nem kaptam a legjobb eredményeket.
Az FSB 206-on még stabil, 207 már nem (pl.: recsegnek a játékban a hangok vagy megfagy).
A mem időzítésem 2.5 3 3 5 beállításokkal teljesít a legjobban (512/400 Hynix). Kipróbáltam, hogy visszaveszek az időzítésből, és kicsit feljebb punpálom az FSB-t, de ezt minden alkalommal sípolás, majd bios reset követett. Problémát jelenthet az is, hogy nem tudom alapból mennyi feszt kap a chipset (az ato után választható legisebb érték 1.6V). A memória a fenti beállításokkal 2.7 V-on megy, és nem tudom meddig mehetek el. A memória hőmérséklete amúgy a leg alacsonyabb a kézrátételes hőmérő szerint.
A déli hídra is lehet venni nagyobb bordát, (igen forró lessz) mert webboltokban nem láttam ilyet.
Szóval annyit kéne még tudnom, hogy a chipset és a mem menyi feszültséget kaphat, mert amíg nem tudom körülbelülre sem addig nem is merek vele próbálkozni.
Na ezekre ki, mi okosat tud mondani nekem?

Súgó
A téma zárva.