Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 22:55
Idézet
1.: Érdemes használni továbbra is ezt a PC-Probe progit, esetleg tudtok jobbat, vagy inkább nézzem meg időnként a BIOS-ban lévő hőmérséklet értékekkel?
Szerintem úgyis mindegyik ugyanazt a szenzort használja, tehát hasonló fokokat fogsz látni.
Idézet
2.: Ha a Memóriák frekvenciáját megnövelem (asszem 533 MHz már csak, amit mauál tudok állítani), akkor azok bírni fogják? vagy teljesen felesleges? Mert ugye most nincs szinkronban a CPU eredeti 800 MHz-es órajelével (Dual Chanel ugyebár), mivel a proccogó húzva van...
Az 533 szerintem más mint amire gondolsz. Lehet beállítani PSB értékeklet, itt van 533, 667 vagy 800. Ez nem azt jelenti, hogy a memóriád ennyivel fog menni. Hagyd By CPU-n és akkor simán az fsb-vel fog menni a memória is. Ha gyengébb a memória és nem bírja a tuningot, akkor lehet oszotani 5:4 vagy 3:2 arányban, de mivel az Asus lapoknak más BIOS-a van, ezért ezt nem tudom pontosan, hogy ott hogy megy.
A szinkron működésnek nincs köze ahhoz, hogy megy a dual channel.
Idézet
3.: vagy érdemes olyan frekvenciára állítani a RAM-ok órajelét, hogy a CPU frekije egész szerese legyen a RAM-okénak?
Alapesetben a proci és a memória ugyanazt az órajelet kapja, tehát egymás többszörösei. 3 gigás procinál ez 200MHz. Ebből lesz a DDR400 (2x200), és 3GHz (15x200). Ha itt is a PSB állításra gondoltál az más dolog.
Nekem most pl PSB667-re van állítva és a memória így is az sfb-t kapja megy és szépen megy 2x200-on.
A legegyszerűbb az lenne, ha elindítanád a CPU-Z-t és a shotokat a preociról és memóriáról beraknád ide. Ott egyből látod, hogy mennyivel megy a memória.
Szerkesztette: Lipton 2005. 05. 01. 12:11 -kor