HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1581 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 01. 13:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 13:16

Simán növeld az fsb-t a BIOS-ban. A legjobban akkor jársz ha alapfeszen hagyod és úgy próbálgatod. Ha a memóriától függetlenül szeretnéd megtudni, hogy a procid mit bír, akkor le kell osztani és úgy próbálgatni. Célszerűbb viszont  szinkronban hajtani és úgy kipróbálni, hogy mit tud a rendszer. A memóriának viszont nem árt kapásból többet adni, mondjuk 2.8 Voltot.
Én pont tegnap nézegettem, hogy mit tud a procim:
Kép

:respect: Ez szép!!!
Vcore? (hiányzik a képen) Ezt stabilan is bírja?
My photos

#1582 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 16:58

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 14:22

:respect: Ez szép!!!
Vcore? (hiányzik a képen) Ezt stabilan is bírja?

Vcore itt 1,4125 Volt, lehet, hogy menne alapfeszen is ennyit de nem próbáltam, gondoltam ha ennyire felrakom akkor egy kicsit adok neki, és ennyi volt az első lépcső az alapfesz után. Majd kipróbálom, hogy alapfeszen mennyit megy, meg azt is, hogy mi a proci vége.
Vcore érték nem tudom miért hiányzik, valamiért ez a CPU-Z amit leszdtem nem írja ki.
Stabilítást nem volt időm most tesztelni, simán felraktam wineztem kicsit, megcsináltam a shotot Photoshoppal és kikapcsoltam a a gépet. Gyári hűtővel úgyse akarom most ennyin járatni.
Az a baj, hogy ha nem tetszik valami a gépnek és nem indul el, akkor hiába nyomom boot alatt az insertet nem állítja vissza az előző jó BIOS-t, csak a CMOS reset segít. Ez elvette a kedvem a próbálgatástól. :)

Megnézem majd, hogy stabi e ilyen órajelen.

#1583 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 18:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 15:58

Vcore itt 1,4125 Volt, lehet, hogy menne alapfeszen is ennyit de nem próbáltam, gondoltam ha ennyire felrakom akkor egy kicsit adok neki, és ennyi volt az első lépcső az alapfesz után. Majd kipróbálom, hogy alapfeszen mennyit megy, meg azt is, hogy mi a proci vége.
Vcore érték nem tudom miért hiányzik, valamiért ez a CPU-Z amit leszdtem nem írja ki.
Stabilítást nem volt időm most tesztelni, simán felraktam wineztem kicsit, megcsináltam a shotot Photoshoppal és kikapcsoltam a a gépet. Gyári hűtővel úgyse akarom most ennyin járatni.
Az a baj, hogy ha nem tetszik valami a gépnek és nem indul el, akkor hiába nyomom boot alatt az insertet nem állítja vissza az előző jó BIOS-t, csak a CMOS reset segít. Ez elvette a kedvem a próbálgatástól. :)

Megnézem majd, hogy stabi e ilyen órajelen.

az én mostani bill.-emen meg nincs insert gomb b.od .....csak néztem mikor haza hoztam és wc-ben ki akartam jelölni valamit, nyomom enter, erre "biztos benne hogy törölni akarja...???" öööö...mondom mit nyomtam meg....és látom, hogy a del két billentyű magas.! :lol:
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1584 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 18:44

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 19:42

az én mostani bill.-emen meg nincs insert gomb b.od .....csak néztem mikor haza hoztam és wc-ben ki akartam jelölni valamit, nyomom enter, erre "biztos benne hogy törölni akarja...???" öööö...mondom mit nyomtam meg....és látom, hogy a del két billentyű magas.! :lol:

:nevet:
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#1585 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 20:56

Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy az normális-e, hogy a táp ilyet produkál:

Csatolt fájl:

#1586 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 21:05

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 21:56

Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy az normális-e, hogy a táp ilyet produkál:

A lényegi feszültségértékek (+3,3V , +5V és +12V) rendbenlevőnek tűnnek. De tűrhetően pontos képet egy alaplapi szenzor nem tud adni a tápegységedről. Ahhoz minimum multiméter kell, ha pedig feszültségtüskékre, vagy pillanatnyi kihagyásokra gyanakszol, azokat csak oszcilloszkóppal fogod látni.
... a trip back in time is all I need ...

#1587 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 07:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 17:58

Vcore itt 1,4125 Volt,

Ennyin is marha jó szertinem!  :respect:

Biztos a cpu-z-d túl új!  :D Vagy úl régi? :think:
My photos

#1588 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:37

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 22:05

A lényegi feszültségértékek (+3,3V , +5V és +12V) rendbenlevőnek tűnnek. De tűrhetően pontos képet egy alaplapi szenzor nem tud adni a tápegységedről. Ahhoz minimum multiméter kell, ha pedig feszültségtüskékre, vagy pillanatnyi kihagyásokra gyanakszol, azokat csak oszcilloszkóppal fogod látni.

Engem az a -11V zavar... Az mit befolyásol? Egy alaplapi szenzornak se kellene ilyen pontatlan adatot kiírnia, ugyanis itt nem egy-két tizedről van szó, hanem 12 helyett, 11V-ról... Mi lehet a gány vele?

#1589 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:43

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 19:42

A numerikus billentyűzeten van egy...
Majdnem én is ilyet vettem, de szerencsére észrevettem...
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1590 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:56

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 8:28

Ennyin is marha jó szertinem!  :respect:

Biztos a cpu-z-d túl új!  :D Vagy úl régi? :think:

Elvileg a legújabb CPU-Z, de a shoton ott van a verziószáma.

#1591 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 21:04

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 9:37

Engem az a -11V zavar... Az mit befolyásol? Egy alaplapi szenzornak se kellene ilyen pontatlan adatot kiírnia, ugyanis itt nem egy-két tizedről van szó, hanem 12 helyett, 11V-ról... Mi lehet a gány vele?

Pedig ilyen szarul mérnek a szenzorok. Ezt a kiolvasást végző progi is befolyásolja, általában a BIOS értékei a legpontosabbak (és nem, nem veszi onnan egy progi sem az értékeket, a kiírt adat az SM-buszon elérhető érték).
A -12V főleg a soros kommunikációhoz szükséges, illetve egy-két speciális áramkör kéri, melyek nem elégszenek meg helyben előállított, pár mA terhelhetőségű negatív táppal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1592 Felhasználó inaktív   Gonzales 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 22:38

KEZDEK MÁR KÉTSÉGBE ESNI ...

Egy rahedli pénzt költöttem az új gépemre, előtte gyűjtögettem rendesen, gondoltam most veszek valami ütőset.

Egy csomó topic átböngészése, meg újságok átrágása után arra jutottam, hogy csakis AMD-ről lehet szó. Ezen kívül egy disznó nagy memória, lehetőleg egy modulban, egy jó kis videokártya és egy ütős alaplap kell, ami ha ASUS, akkor csakis jó lehet. Ebből is a legújabbat és legprofibbat (?) vettem, vadiúj fejlesztésű NVidia chipsettel.

A gondom az, hogy nem találok olyan benchmark szoftvert, amiben az én konfigomhoz "hasonló" "referencia modellek", amikhez elméletben az én eredményem hasonlítható (akár P4, akár kicsit kissebb AMD), meg ne szégyenítenék az én gépemet.
Ráadásul böngészve a fórumokat, mindenki lényegesen jobb teszt pontszámokkal dicsekszik, régebbi gépekkel is. Vagyis úgy tűnik, valamitől vacak az egész, VAGY valami igen rosszul van beállítva. PC Mark 2004, 3DMark 2005 (ez 3650 pont), SisoftSandra, Fresh diagnose, Everest sorolhatnám...

Egyébként mindent alapbeállításon használok, mert úgy gondoltam, hogy a cuccomnak ütősnek kellene lennie:
- ASUS A8N-SLI DELUXE (NVIDIA NFORCE4)
- AMD ATHLON 64 3500+
- KINGSTON PC 3200 DDR SDRAM 400MHZ (ez veszettül drága volt, mégis minden tesztben vacak...)
- ASUS NVIDIA GEFORCE 6600GT (még ez jó is...)
- ATA100 winchester és egyéb "normál" cuccok, pl. hangkártya, TV kártya stb.
Windows XP Pro SP2

KÉRDÉS: A KONFIGURÁCIÓ NEM OK VALAHOL?
VAGY: AZ ALAPBEÁLLÍTÁSOK HELYETT ELEVE MEG KELL TALÁLNI AZ ÉN KONFIGOM HELYES BEÁLLÍTÁSAIT?
VAGY: MIÉRT LAJHÁR A GÉPEM, ÖSSZEREDMÉNYBEN ÉS A CUCCOK KÜLÖN-KÜLÖN IS?

Örülnék egy-két tapasztaltabb valaki véleményének. Köszönöm.
Gonsalez.

#1593 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 06:01

Ez annyi dologtól függ, mint égen a csillag.
-BIOS beállításai
-PCI-kártyák, AGP kártya egymásrahatásai (IRQ-közösködés)
-Alaplapi és egyéb eszközkezelők felrakása, esetleges egymásrahatása
-A64 S939 mellé mindenképpen jobb ötlet két modul vásárlása a dual channel képességek miatt. Ha meg nem tuningolsz, majdnem fölösleges drága RAM-ot venned, a ValueRam sorozat is jó Neked. Pár százalék, ami alapon eltérés lehet (az időzítések miatt).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1594 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 06:51

Idézet: Gonzales - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 23:38

KEZDEK MÁR KÉTSÉGBE ESNI ...

Egy rahedli pénzt költöttem az új gépemre, előtte gyűjtögettem rendesen, gondoltam most veszek valami ütőset.

Szerintem már csak egy új vinyó kell Neked. Az ATA 100-as vinyó lassíthatja a leginkább a konfigodat.

#1595 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:31

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 7:51

Szerintem már csak egy új vinyó kell Neked. Az ATA 100-as vinyó lassíthatja a leginkább a konfigodat.

Ez nem igazán állja meg a helyét. A vinyók fizikai adat írási/olvasási sebessége még lineáris esetben (ilyen a gyakorlatban elég ritka) sem közelíti meg az ata100 korlátait. :smoker:
My photos

#1596 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:36

....

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 05. 03. 08:38 -kor

My photos

#1597 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:38

Idézet: Gonzales - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 23:38

Ráadásul böngészve a fórumokat, mindenki lényegesen jobb teszt pontszámokkal dicsekszik, régebbi gépekkel is. Vagyis úgy tűnik, valamitől vacak az egész, VAGY valami igen rosszul van beállítva. PC Mark 2004, 3DMark 2005 (ez 3650 pont), SisoftSandra, Fresh diagnose, Everest sorolhatnám...

Egyébként mindent alapbeállításon használok, mert úgy gondoltam, hogy a cuccomnak ütősnek kellene lennie:
- ASUS A8N-SLI DELUXE (NVIDIA NFORCE4)
- AMD ATHLON 64 3500+
- KINGSTON PC 3200 DDR SDRAM 400MHZ (ez veszettül drága volt, mégis minden tesztben vacak...)
- ASUS NVIDIA GEFORCE 6600GT (még ez jó is...)
- ATA100 winchester és egyéb "normál" cuccok, pl. hangkártya, TV kártya stb.
Windows XP Pro SP2

KÉRDÉS: A KONFIGURÁCIÓ NEM OK VALAHOL?
VAGY: AZ ALAPBEÁLLÍTÁSOK HELYETT ELEVE MEG KELL TALÁLNI AZ ÉN KONFIGOM HELYES BEÁLLÍTÁSAIT?
VAGY: MIÉRT LAJHÁR A GÉPEM, ÖSSZEREDMÉNYBEN ÉS A CUCCOK KÜLÖN-KÜLÖN IS?

Örülnék egy-két tapasztaltabb valaki véleményének. Köszönöm.
Gonsalez.

A default bios beállítás sosem a leggyorsabb. Neked az eredeti tuningra van szükséged, vagyis a beállítások finomhangolására túlhajtás nélkül.

Először is 1 vagy 2 memó modulod van. Ha 1 akkor a single channel persze, hogy nem olyan gyors, ha 2 akkor pedig az időzítések manuális beállítása lehet a megoldás és a command rate 1T-re való állítása.

Alaplapi chipset driverek rendben fent vannak? A legújabbak? Vga kari driver legújabb (ne a gyári asus cd-n lévőt tedd fel).

Tulajdonképpen milyen 3dMark eredményt vársz? Egy 8pipás vga kari a 2005-ösben nem fog 5000-et hozni sosem.
My photos

#1598 Felhasználó inaktív   Gonzales 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 17:54

Köszi az eddigi hozzászólásokat.

Ha jól értem, még egy memória modullal jelentősen gyorsulhatna a gépem. (Most 1 db. 1G-s van.)
- Kell-e ugyanolyat (minőségre, kapacitásra) mellé rakni, vagy ha beteszek egy olcsóbb és kissebb másodikat, már akkor jobban járok?
- A memória azt hiszem nem DDR2 és / vagy nem dual channel. Gondolom ez is sokat számít? Vagy AMD-nél ez a memória OK?

Gonsalez

#1599 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:06

Idézet: Gonzales - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 18:54

Köszi az eddigi hozzászólásokat.

Ha jól értem, még egy memória modullal jelentősen gyorsulhatna a gépem. (Most 1 db. 1G-s van.)
- Kell-e ugyanolyat (minőségre, kapacitásra) mellé rakni, vagy ha beteszek egy olcsóbb és kissebb másodikat, már akkor jobban járok?
- A memória azt hiszem nem DDR2 és / vagy nem dual channel. Gondolom ez is sokat számít? Vagy AMD-nél ez a memória OK?

Gonsalez

Az AMD jelenleg még nem támogatja a DDR2 szabványt.

Dual Channel-hez javasolt két ugyanolyan modult tenni, de nem kötelező. Két azonos modullal azonban kevesebb gond van a tapasztalatok szerint.

Amikor tesztelsz, az sem árt, ha a felesleges folyamatokat kilövöd a Win XP feladatkezelőjében (pl. a procisebesség méréséhez nem kellenek a LAN kezelését végző alkalmazások). A tesztprogik referenciaeredményei ilyen "lecsupaszított" oprendszerrel készültek.
... a trip back in time is all I need ...

#1600 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:35

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 9:31

Ez nem igazán állja meg a helyét. A vinyók fizikai adat írási/olvasási sebessége még lineáris esetben (ilyen a gyakorlatban elég ritka) sem közelíti meg az ata100 korlátait. :smoker:

Az viszont tény, hogy egy nagyobb, és újabb vinyón gyorsabb a windows. Gyakorlatból tudom. Volt egy 8.4 ATA100-as Seagate vinyóm, és lassú volt a rendeszer, vettem egy 120as maxtort, és csodák csodája, minden felgyorsult... Ez valójában miért volt?

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.