HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#701 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 23. 11:52

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 11:58

Pojzon, abszolút korrekt volt, hisz a kezdő tuning topicban irta azt, amit. :respect:
Csak az a baj, hogy ilyen tudással nekiáll vki tuningolni :( Aztán, meg nem jelentkezik x napig, mert azt hitte, hogy ha feszt ad (fsb emelés hijján), akkor ő hűdejól fogja húzni a gépét.

/off
kobruc:
Megvan még a cpu, meg a ram, ami elromlott?? Engem lehet érdekelne... :Đ
/on

Kedves Dolfer!

Lehet, ha annyi idöm lenne mint neked átolvastam volna az egész kezdö topikot és nem kellett volna buta kérdéseimmel farasztanom a társaságot. Mindenesetre nem volt annyi idöm, a tuningolást egy 3x 16 órás repülözés 2 szünetében bonyolitottam le, nem a legkipihentebb állapotban, csak kisérleti célból. Külömben az alkatrészekhez nagyon jutányosan jutok hozzá, ugyhogy egypár proci megsütése még böven belefér a dologba.
És hát igenis ilyen tudással nekiállok, nagyon gyorsan tanulok. Beszereztem egy valag szakirodalmat, karácsonyig lesz alkalmam tesztelni azokat a szerverprocesszorokat amiket a fönökeim telyesétmeny szempontból legmegfelelöbbnek tartanak. Biztos vagyok benne hogy pár darab még meg fog sülni, de ezek a dolgok mind bele vanak számolva a dologba.  És nem legutolsó sorban a büzt amit ilyenkor csinálnak már ismerem.... :smoker:

#702 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 23. 12:11

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 12:52

Kedves Dolfer!

Lehet, ha annyi idöm lenne mint neked átolvastam volna az egész kezdö topikot és nem kellett volna buta kérdéseimmel farasztanom a társaságot. Mindenesetre nem volt annyi idöm, a tuningolást egy 3x 16 órás repülözés 2 szünetében bonyolitottam le, nem a legkipihentebb állapotban, csak kisérleti célból. Külömben az alkatrészekhez nagyon jutányosan jutok hozzá, ugyhogy egypár proci megsütése még böven belefér a dologba.
És hát igenis ilyen tudással nekiállok, nagyon gyorsan tanulok. Beszereztem egy valag szakirodalmat, karácsonyig lesz alkalmam tesztelni azokat a szerverprocesszorokat amiket a fönökeim telyesétmeny szempontból legmegfelelöbbnek tartanak. Biztos vagyok benne hogy pár darab még meg fog sülni, de ezek a dolgok mind bele vanak számolva a dologba.  És nem legutolsó sorban a büzt amit ilyenkor csinálnak már ismerem.... :smoker:

Már ne haragudj, de elég érdekes főnökeid lehetnek, ha a nem hozzáértő emberrel teszteltetnek!  :eek:  :think: Mindegy ezt ne vedd sértésnek, nyilván nem az én dolgom ezt megítélni.  :respect:

Amúgy meg nem tudom melyik a gyorsabb: megsütni egy procit és várni x napot amíg a többiek válaszolni, vagy elolvasni az első 3 oldalt 15 perc alatt, ahol a lényeg le van írva és onnantól már csak annak a ragozása folyik.  :smoker:

:offtopic:

Szerkesztette: sebgutkopf 2004. 09. 23. 12:11 -kor

My photos

#703 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 12:29

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:11

Már ne haragudj, de elég érdekes főnökeid lehetnek, ha a nem hozzáértő emberrel teszteltetnek!  :eek:  :think: Mindegy ezt ne vedd sértésnek, nyilván nem az én dolgom ezt megítélni.  :respect:

Amúgy meg nem tudom melyik a gyorsabb: megsütni egy procit és várni x napot amíg a többiek válaszolni, vagy elolvasni az első 3 oldalt 15 perc alatt, ahol a lényeg le van írva és onnantól már csak annak a ragozása folyik.  :smoker:

Nézd, lehet, hogy a repülőt is tuningolni fogja. De semmi gond, a szag már ismerős....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#704 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 13:22

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:29

Nézd, lehet, hogy a repülőt is tuningolni fogja. De semmi gond, a szag már ismerős....

:lol: :nevet2:

kobruc: Én kérek elnézést.....  :respect2: :respect2: :respect2:

Szerkesztette: Dolfer 2004. 09. 23. 13:31 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#705 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 13:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:11

Pont erröl van szó: Sztem egy év mulva simán megcsinálja bármely háziasszony. Ha nem csinálsz semmit akkor nem is fog semmi történni. :respect:

#706 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 13:49

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 14:22

:lol: :nevet2:

kobruc: Én kérek elnézést.....  :respect2: :respect2: :respect2:

Elnézek, nincs harag!

külömben megtanultam magyarul is ami igazán nem volt könnyü feladat, ugyhogy nem fogok fogok fönnakadni egykönnyen egy ilyen processzor buzerállással....

:respect:  :respect:  :respect:

#707 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 14:00

Komolyan nem értem, hogy miért kell mindenen fennakadni. Sokszor megfigyeltem, hogy sokan ahelyett, hogy válaszolnának egy feltett kérdésre mindig a sablonos sorokat írkálja, hogy "ez már le volt írva..stb. Ha valaki unja a válaszolgatást akkor ne írjon semmit sem. Persze most nem azt értem ezalatt, hogy akkor mindenki nyisson új topicot a saját kérdésére, de ha netán a megfelelő helyen kérdezett és már volt róla szó, akkor vagy mondja meg hol található a kérdésére a válasz vagy válaszoljon vagy ha egyiket sem akkor meg ne írjon semmit sem.

Nahh de peace! :)  :respect:

#708 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 23:11

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 10:19

:) Kedves pojzon!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos és konstruktiv tanácsokat!
Müködik, csodálatosan szinkronban a memo és a proci. A rendszer is 3,4 Ghz az Everest is ennyit mutat. Neked köszönhetem. Ha az emberkék csak annyira lennének türelmesek mind te, valószinü egy jobb világban élnénk ma és nem lenne annyi elensegeskedés körülöttünk. Bárhogy legyen is.
Mégegyszer köszönöm a türelmed.
Tanácsaid nagyon hasznosnak bizonyultak! :)

Hali!

Nagyon szívesen. :) De ha netán lenne olyan procid amit el szeretnél füstölni akkor azt inkább add nekem mielött megtörténne. ;)

#709 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 07:06

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:29

:nevet2:  :D :up:
My photos

#710 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 13:52

Idézet: denes44 - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 16:42

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a procit, max meddig lehetne húzni? Egy ThermalTake Venus 12
(A1744) hűtőt szánok rá.

Na előkerestem neked azt az oldalt ahol megtudod nézni meddig húzhatod a procid. Hahóó, merre vagy?!  :o Eltüntél?! Vagy nem érdekel? cpudatabase.com  :paci:

#711 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:29

Idézet: FLO - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 14:52

Na előkerestem neked azt az oldalt ahol megtudod nézni meddig húzhatod a procid. Hahóó, merre vagy?!  :o Eltüntél?! Vagy nem érdekel? cpudatabase.com  :paci:

Ha neki nem kell, nekem majd jó lesz :)

Kösz! Már nézem is cpu-m :Đ
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#712 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:29

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:29

Ha neki nem kell, nekem majd jó lesz :)

Kösz! Már nézem is cpu-m :Đ

Nincsmit! én sokat köszönhetek ennek az oldalnak. Jó hogy vannak akik ezzel foglalkoznak. :cool: Én is szivesen csinálnám ezt, imádom a cpu- kat... :up: 

#713 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 25. 18:51

[20 tips to keep your temperatures low - 25/09/2004] Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#714 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 22:21

Ez egy egész jó kis instrukciókat tartalmaz ahhoz, hogy ne füstöljük el olyan könnyen a procinkat! :)

#715 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 07:14

Lamex  :up:

Jó, hogy növeled a topic szinvonalát.  :respect:
My photos

#716 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 28. 09:55

Kép
¤

#717 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 21:17

Sziasztok!

Adott: szorzólock mentes Barton 2500+, DDR400-as Samsung modul egy Abit NF7-S v2.0-ban.
BIOS beállítás: 11*200=2200 MHz, 1.775 V.
Ez a grafikon a Speedfan-ból származik, a stabilitási teszt alatt figyeltem a CPU feszt:
Kép

Előbb Prime95 futott majdnem egy órát, majd egy kis pihi (ahol magasabb a fesz. szint), utána pedig a CPUBurn.
Azt már olvastam itt, hogy az NF7 kevesebb feszt ad a procinak, mint amit beállítunk, ezért mertem felmenni vele 1,775 V-ig.
A kérdésem az lenne, hogy normális ez az ingadozás, illetve terhelés hatására ekkora visszaesés?
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#718 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 02. 22:03

Idézet: seby - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 22:17

A kérdésem az lenne, hogy normális ez az ingadozás, illetve terhelés hatására ekkora visszaesés?

Szerintem igen.
¤

#719 Felhasználó inaktív   DonManö 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:13

Sziasztok! szeretném egy kicsit tuningolni a procimat, de van egy olyan érzésem hogy lockos. AMD Athlon XP 2000+-osró van szó + ABIT KV7-es lapról, Bár nem biztos hogy lockos mert ha beállítom hogy 2100+-osként menjen akkor még elindul a gép, és megy is, de ez egy kicsit kevés túlhajtásnak minősül szerintem!! ramom 2*256 ddr400-asok, és próbéltam fsb emeléssel is, de ahogy emelek 1-et, akkor már b@szik elindulni a gép
lehet hogy feszemeléssel kellene próbélkoznom?? csak azzal még nem mertem játszani, mert nem tudom hogy mennyi a megengedett ami még nem vágja haza a gépet.
szóval?? hogy fogjak neki??

#720 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:43

Idézet: seby - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 22:17

Sziasztok!

Adott: szorzólock mentes Barton 2500+, DDR400-as Samsung modul egy Abit NF7-S v2.0-ban.
BIOS beállítás: 11*200=2200 MHz, 1.775 V.
Ez a grafikon a Speedfan-ból származik, a stabilitási teszt alatt figyeltem a CPU feszt:
Kép

Előbb Prime95 futott majdnem egy órát, majd egy kis pihi (ahol magasabb a fesz. szint), utána pedig a CPUBurn.
Azt már olvastam itt, hogy az NF7 kevesebb feszt ad a procinak, mint amit beállítunk, ezért mertem felmenni vele 1,775 V-ig.

Üdv!
Véleményem szerint igen. Sajnos NF7 kicsit fukarkodik a Voltokkal. :(
Egy kicsit  :offtopic: . Hűtő hogyan bírja? az 1.775 V-ot?

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.