Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:19
pontosabban arra hogy pl. milyen tokozásu progit érdemes venni, mert naggyából 50eFt-értmár minden komolyabb, vagy annak látszó procit meg lett venni, de
amikor alaplapot kerestem hozzá, akkor ért a hidegzuhany pl.
754-es athlon 64 abit lappal és nem dual chanel vagy egyáltalán melyik a jobb a 754, a 939 vagy a 940
775-ös P4 msi lappal és csak PCI express
na erre varrjál gombot......
a prescottp4 lenne szerintem a legjobb egy Abit IC7-Max3-ban, de ez még meg is lenne, de ha húzni akarom akkor egy picit sok lenne a ram......
ördögi kör....

Ez már kérdés.
Nos a 754 egy kezdeti az a64-ek elérhető áron való forgalmazására kitalált foglalat, amit mára nyugodtan nevezhetünk halottnak. Ilyet nem érdemes venni, nem jelenik meg hozzá se új proci, se új chipset.
A 940-et hagyjuk meg nyugodtan a szerverek és a pénz nem számít konfigok számára a reg-ecc-s ramjaival együtt.
Egyértelműen a 939-es A64-ek a nyerők. Mind teljesítményben mind árban ma ez a best buy szerintem és ez az ami alázzal a prescottokat.

Ilynere fogok én is váltani a nyár/ősz folyamán.
Ez már dual channel mem kezelésű és az újabb steppinges 0,09-es csíkszélességűek már tudják az sse3-at és naggggyon szépen tuningolhatóak olyan 2500-2700Mhz közé, ami hadd ne modnjam hogy hány 4xxx+ -os típusjelzés lenne.
Mobo terén meg azt kell eldöntetned, hogy agp-s vagy pci-e-s vga-t akarsz beletenni. AGP esetén K8T800pro, vagy NF3 250GB a megvehető chipsetek, de ebből az nf4 250-es egyértelműen jobb.
Pci-e estén nf4 (ultra, vagy sli) vagy via k8t890 jöhet szóba. Az nf4 bővebb szolgáltatásokban és magasabb fsb érhető el vele (akár 310-ig), de sajnos iszonyatosan melegszik, ezért minden ilyen lap zajos aktív hűtéssel rendelkezik, ami számomra kicsit elrettentő. Passzívan viszont nem lehet tuningolni. A via 890-essel 250-280-as fsb érhető el csupán (éppúgy tud fix pci/agp-t) és nem tudja a sata2-t és csak 2 natív sata150 csatornája van. Ennél többet kiegészítő sil és egyéb chippekkel lehet a lapra tenni, ami viszont a pci sínt terheli. Ez a chip viszont megelégszik a teljesen passzív hűtéssel.
Kb ennyi így hirtelen.