Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 11:50
Sebgutkopf köszi a tanácsot...De én ezt már megtettem régebben is az Fsb átállításst jumperrel és mikor a gép jókedvében volt akkor be is kapcsolt és a gép elindult és mikor töltötte volna az Xp-t akkor lefagyott...azután reboot és már mikor a meghajtókat ismeri fel akkor lefagyott...azután reboot vagyis "reset" és el sem indult..Lehet h a hűtéssel kellene ügyködnöm?Jah és a pci-t hol kell 3-ra átállítani a Biosban?Mert csak az Sdram cycle lenght nél van 3-asra átállítás.. de nem hiszem h azt kellene állítani..Jah és kezdő vok és azt hol tom megnézni h a ram-om mennyin fut?Még valami..A Vcore-t meg hol tudnám átállítani?Az az mikor 0.25%-al megnövelem a fesz-t a gépben? Vagy nem? Mert az sem csinál semmit sem..A biosból most fel van húzva a gép 747-re..De ez még kevés..
Miért hallott ügy a vga-m??Jó az!!!Tesco gazdaságos,de jó!!!sztem!!Mondjuk nem tom a teljesítménye mennyivel jobb 1 2000-rel drágább 9200-esnek...Mert haveromnak oan van de sztem az én gépemben az sem lenne jobb...Nah köszi a választ a kérdéseimre!!Előre is!!
Guten Tag!!!
A fagyás és az instabilitás nagyon is lehet a túl magas pci miatt. Nézd meg az alaplap manualjában, ha jumperrel átrakod, akkor ha szabványos fsb-t használsz azt követi-e automatikusan a pci leosztása, vagy arra is van egy külön jumper esetleg utalás a biosban.
Másrészt a ram órajele is az fsb-től függ. Tehát a procival együtt a ramot is tuningolod. Nézd meg először is, hogy milyen ramod van (pc66, pc100 vagy 133-as ez a modulra rá van matricázva) és mielőtt tuningolsz nézd meg everest-tel (ez egy progi), hogy most épp mennyin megy. Adott esetben előfordulhat, hogy a ram arányt visszább kell venni, hogy a korábbi órajelét kapja a növelt fsb miatt. Ennek mikéntjére széntén az alaplapod manualja adja meg a választ. A memónál az a 3-as az időzítésre vonatkozik. Memó órajel növelésénél hasznos lehet növelni a késleltetést, mert akkor tovább bírja, de ha lehet ezt inkább alacsonyabban kéne tartani.
Tudom, hogy ez így nem konkrét tedd ide tedd oda leírás, de legalább tudod mit keressél a lapon és a leírásában és mire kell odafigyelni.
vga-ra azért írtam, mert egy ilyen régi karin a tuning nagyon kevéske teljesítménynövekedést jelent. Lehet húzni csak éppen minek.

Súgó
A téma zárva.