HWSW Informatikai Kerekasztal: 7808-as stabilizátor bekötése / ventilátor szabályzó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

7808-as stabilizátor bekötése / ventilátor szabályzó

#261 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 19:41

idézet:
Ezt írta Hardboy:

Ja, valóban nem. De azért fejtsdd ki bővebben. (Hadd vitázzunk egyet) :)
[/quote]

Nem áll szándékomban vitázni, hozzászólásom alapja egy tápegység.
Ami:
- galvanikusan le van választva a váltakozó áramú hálózatról;
- "kettős táp", azaz a föld potenciálhoz képest pozitív és negatív feszültséget is előállít;
- terhelés függvényében (bizonyos ésszerű határig) nem változik meg a kimeneti feszültsége - ehhez célszerű ismerni a terhelt feszültség osztót, mint olyat;
- ...
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#262 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 19:43

idézet:
Ezt írta Öregszem:

Kérem, lyavítsa!
[/quote]

Pedig idáig két "javításon" is átesett a hozzászólás! :cool:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#263 Felhasználó inaktív   Hardboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 19:57

idézet:
Ezt írta Mono­­:

Pedig idáig két "javításon" is átesett a hozzászólás! :cool:
[/quote]

Így van.
De mindenki csak saját felelősségére olvassa!
ASUS P4S533-as alaplap Via chip-pel, P4 Celeron 1700, GlacialTech Igloo 4350 procihűtő, MSI GF4Ti4200 8x AGP, 256MB DDR ram
SB LIVE Value, Alapból egy 160 GB-os 7200 RPM MAXTOR 8MB Cache, LG 52x CD-rom, Philips PCRW-804 cd-író, Ezeket egy Coolink AP350X (300W-os) látja el. Acer AL1721 LCD Monitor.

#264 Felhasználó inaktív   Hardboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 20:06

idézet:
Ezt írta Mono­­:

Nem áll szándékomban vitázni, hozzászólásom alapja egy tápegység.
Ami:
- galvanikusan le van választva a váltakozó áramú hálózatról;
- "kettős táp", azaz a föld potenciálhoz képest pozitív és negatív feszültséget is előállít;
- terhelés függvényében (bizonyos ésszerű határig) nem változik meg a kimeneti feszültsége - ehhez célszerű ismerni a terhelt feszültség osztót, mint olyat;
- ...
[/quote]

Hopp!!! Valóban így van hisz elmászik a fesz terheléskor :) Kösz hogy eszembejuttattad. Milyen rég is tanultam.....
ASUS P4S533-as alaplap Via chip-pel, P4 Celeron 1700, GlacialTech Igloo 4350 procihűtő, MSI GF4Ti4200 8x AGP, 256MB DDR ram
SB LIVE Value, Alapból egy 160 GB-os 7200 RPM MAXTOR 8MB Cache, LG 52x CD-rom, Philips PCRW-804 cd-író, Ezeket egy Coolink AP350X (300W-os) látja el. Acer AL1721 LCD Monitor.

#265 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:54

Végig olvasva a topicot arra a következtetésre jutottam, hogy én is készítetk egy ilyen venti szabályzót. Évekkel ezelőtt ugyan foglalkoztam elektronikával, de volt néhány év kihagyásom. Ettől függetlenül érzek magamban annyit, hogy el tudjak készíteni egy ilyen ketyerét, mint pl. pgyafi által lerajzolt változat.
Csak egy gondom van, azok az üzletek amik ezelőtt 5-10 évvel még megvoltak ma már nem üzemelnek.
Ebben kérném a segítségetek, hogy meg tudná-e mondani nekem valaki, hogy Bp. XVIII.-XIX. ker. Üllői út mentén, vagy közelében hol találok elektronikai alkatrész boltot? Néhány boltról tudok pl. Mikronika, Lomex (ez minden :D ), de ezek tőlem távol esnek, és csak ritkán járok feléjük.
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#266 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 13:24

idézet:
Ezt írta Casoli:
Biztosan emlékeztek még Pgyafi paintos rajzára :cool: Abból merítettem az erőt, és hasonló elv alapján készítettem el a sajátom :) Itt van róla 3 kép, ki mit szól hozzá? Az első kettő az még csak félkész állapotban volt :D

[url="http://"ftp://casoli.serveftp.com/poti1.jpg"]Első kép :)[/url]
[url="http://"ftp://casoli.serveftp.com/poti2.jpg"]Második kép ;)[/url]
[url="http://"ftp://casoli.serveftp.com/poti3.jpg"]Harmadik kép :cool:[/url]
[/quote]

Casoli feltennéd +1x a képeket?
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#267 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 15:32

idézet:
Ezt írta Laslie:
Bp. XVIII.-XIX. ker. Üllői út mentén, vagy közelében hol találok elektronikai alkatrész boltot?[/quote]
Üllői, csak beljebb, a Klinikáknál:
Elektro Kontha.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#268 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 15:40

idézet:
Ezt írta Öregszem:

Üllői, csak beljebb, a Klinikáknál:
Elektro Kontha.
[/quote]

Köszi az még elég közel van hozzám. (A határ útnál dolgozom, és a XVIII.kerületben lakom).
Tudok a HQ Nedis-ről is (XIX. Corvin krt. a Tűzoltóságnál), de őket egy kicsit drágának találtam.

Esetleg valaki tud még az Üllői úton kifelé valahol alaktrész boltot?

#269 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 00:56

:mad: :mad: :mad:
* megint bezárták a * topicom,és nem tudom meg amit akarok, akkor kiindulok innen.

Van coolink potim, és 1Aos fogyasztót el kéne bírnia.
Vki 1×űen le tudná írni,hogy kivitelezhető-e,és ha igen, hogyan?

Érdekelt volna ,hogy hol lehet * 9 cmes tornadot kapni, érdekelt volna hogy az Enermax potija a panelembe berakható-e, és hogy az a nyomorult tornadó mekkora legkisebb(~4V) feszen hajlandó még biztosan pörögni.Meg akartam kérdezni,hogy a Zalman ZM-F2 hány ampert eszik,de már nem tudtam...
De ha a 10 kérdésből 1re van hasonló válasz,csukják!
Alaplap/ram topicban a ramos topicom lett becsukba, katpam 3 olyan linket,amibe 1 centi infó nem volt, csak * belinkelték, és csukták a topicom.Kérdést elolvasni?Fölös.
Ventit kerestem,de nem jutottam sokáig, pár perc után az 1ébb hwbe dobták, ott meg mondanom se kell a kutya nem szól hozzá... :( 1ébb hwbe tuningos dologba nem szólnak bele :mad:!
Mostmár lehetne némileg több körültekintéssel,met így soha nem jutok 1ről a 2őre!* a maradék cuccokat lécci válaszold meg.Köszönöm.

Sorry az offért, de ******************* ideges vagyok már ezért! :mad:
Sírni tudnék,hogy minden képzeletet felülmúl azoknak az eseményeknek a sorozata,hogy előrébb jussak.Itt is,kint is.1 kérdés volt csak és ez? :(

[ 2004. március 02.: mcpite...v.sad szerkesztette a hozzászólást ]
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#270 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 01:01

Majd ha priviben megkeresel, de előtte számolj el tízig, mert az ilyen hangvételű megkereséseket nagyon nem komálom.

És megkérlek, hogy szerkeszd a fenti hozzászólásodat.

#271 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 16:25

Senki nem segít,hogy tudnám beerősítni a coolinket vhogy?Nem haragudtok meg, ha nem olvasom végig... Újat építeni megint nem akarok,már szórakoztam ezzel,rohangálhatok cuccért,tesztelgetek :rolleyes: .Ha viszont vhogy tehermentesíteni lehet,azt megcsinálom.(~mint autóknál a fényszóró relés,hogy ne a sok amper legyen a kis műanyag kapcsolóval kapcsolva,az csak a relét kapcsolja.Nem tudom hasonlót lehtne-e itt is,fordulatszámszabályzásnál(persze nem relésen :).)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#272 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 09:29

idézet:
Ezt írta MC Pite:
Senki nem segít,hogy tudnám beerősítni a coolinket vhogy?Nem haragudtok meg, ha nem olvasom végig... Újat építeni megint nem akarok,már szórakoztam ezzel,rohangálhatok cuccért,tesztelgetek :rolleyes: .Ha viszont vhogy tehermentesíteni lehet,azt megcsinálom.(~mint autóknál a fényszóró relés,hogy ne a sok amper legyen a kis műanyag kapcsolóval kapcsolva,az csak a relét kapcsolja.Nem tudom hasonlót lehtne-e itt is,fordulatszámszabályzásnál(persze nem relésen :).)[/quote]

Én is elég sokat kutakodtam ezügyben és a keresőt használva [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000804#000033"]találtam egy egyszerű kapcsolási rajzot[/url]. :cool:

Ilyenre gondoltál?

[ 2004. március 03.: Laslie szerkesztette a hozzászólást ]

#273 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 01:02

Hmm. Cirka. Csak nekem már vannak potijaim, csak nagyobb terhelés esne rajtuk, mint szabad, akár 4× nagyobb is.
Az érdekelne, hogy ezt meg lehet-e oldani.

#274 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:08

idézet:
Ezt írta MC Pite:
Hmm. Cirka. Csak nekem már vannak potijaim, csak nagyobb terhelés esne rajtuk, mint szabad, akár 4× nagyobb is.
Az érdekelne, hogy ezt meg lehet-e oldani.
[/quote]

meg. erről szól ez a topic
keresd a szép rajzaimat pár oldallal visszább

#275 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 15:01

Szokott itt lenni eladó házilag gyártott vent szabályzo ha igen kinek és mennyiért ha nem akkor milyet vegyek zalman ,enermax vagy milyet? Kössz a segitséget mindenkinek

#276 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 12:23

Kicsit felhozva a témát: akkor hogyan is néz ki a kapcsolás?

Ez jó? (ha jól emlékszem ez rövid ideig 12V-ot ad a ventinek, hogy elinduljanak, utánna a potis feszt).
Kép

#277 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 13:23

Kicsit felhozva a témát: akkor hogyan is néz ki a kapcsolás?

Ez jó? (ha jól emlékszem ez rövid ideig 12V-ot ad a ventinek, hogy elinduljanak, utánna a potis feszt).

#278 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 08:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 20:39

Köszi :cool:

#279 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 14:17

1-2 éve, amikor ez a topic indult, még nem volt ilyen kész megoldás, de ma már nemigen érdemes nekiállni házilag: én nemrég 500Ft-ért vettem egy ventiszabályzó potit egy sz.techboltban, vmi magyar gyártmány, legalábbis a zacsiban lévő papír szerint az. Teljesen korrekt, van hozzá átalakító is (molex -3 csatis alaplapi), jó hosszú a kábel. Alig melegszik, igaz, egy kicsi ventit szabályzok vele. Maga a poti is teljesen igényes kialakítású, ház elejére is kivezethető akár, szóval jó vétel volt. :)
Multimédiás számítógép

#280 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 14:24

Idézet: tomesz - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 15:17

1-2 éve, amikor ez a topic indult, még nem volt ilyen kész megoldás, de ma már nemigen érdemes nekiállni házilag: én nemrég 500Ft-ért vettem egy ventiszabályzó potit egy sz.techboltban, vmi magyar gyártmány, legalábbis a zacsiban lévő papír szerint az. Teljesen korrekt, van hozzá átalakító is (molex -3 csatis alaplapi), jó hosszú a kábel. Alig melegszik, igaz, egy kicsi ventit szabályzok vele. Maga a poti is teljesen igényes kialakítású, ház elejére is kivezethető akár, szóval jó vétel volt. :)

500ért 1 darabot? én 3380 anyagárból tudok 7 potisat csinálni... visszajelzőleddel, mindennel nyákraszeretlen... ;)  :up:

Szerkesztette: reandre 2004. 08. 09. 14:25 -kor

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.