idézet:
Eredetileg leslie írta:
hugi_0: Meg nincs meg a rajz, mert csak most neztem meg a prockom kornyeket, hogy mekkora blokk fer el. Elso korben probalkozom kb 60*75*20-as darab megtervezesevel.
[/quote]
Netan AMD-s vagy, hogy a rogzitese miatt nem aggodsz?(gondolok az AMD zsugak furataira.
60x60x20 az esszerunek tunik az en esetemben (fcpga)
Vízhűtés és rejtelmei
#241 Guest_bearr_*
Elküldve: 2001. 09. 25. 19:40
#242 Guest_PeC_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 08:16

Namost a neten látható legtöbb 4 lyukas felfogatásnál eleve a blokkon megy át a 4 csavar, és mindegyik külön rugókkal van rögzítve. Ez most jó így vagy nem (nem központosan van leszorítva)? Ha igen, akkor eleve akkora blokkal kellene számolnunk, hogy pont a lyukak fölött legyenek a sarkai.
Vélemény?
#243 Guest_kisbetu_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 09:55
idézet:
Eredetileg PeC írta:
Namost a neten látható legtöbb 4 lyukas felfogatásnál eleve a blokkon megy át a 4 csavar, és mindegyik külön rugókkal van rögzítve. Ez most jó így vagy nem (nem központosan van leszorítva)? Ha igen, akkor eleve akkora blokkal kellene számolnunk, hogy pont a lyukak fölött legyenek a sarkai.
Vélemény?[/quote]
AMD ugye?
Sokkal szimpatikusabb az a megoldás, ahol a blokkot egy lemezzel nyomod rá a procira. Ekkor megoldható a középponti leszorítás: egy gumidarabot kell tenni a borda közepére (persze a proci fölött!) és máris "egypontos" a leszorító erö.
Itt jön az elfordul/nem fordul el kérdés, erre is van megoldás.
Még egy a lefogatásról (saját)
Nálam ugye a blokk tetején van a két csonk, az egyik középen. Úgy szorítottam le, hogy középsö csonkra "lyukas gumidarabot" húztam.(Nem azt, amire gondoltok
! Egy félcolos csaptömítö gumit. Ezzel a lenyomás középen van, a lefogató lemezen átmenö két csonk pedig az elfordulást is megakadályozza. A négy csavar egyenletes meghúzására persze figyelni kell.
#244 Guest_PeC_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 11:24
#245 Guest_kisbetu_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 12:44
idézet:
Eredetileg PeC írta:
De ha itt is a 4 csavarra figyelni kell, akkor ugyanott vagyunk, minha eleve a blokkon menne át a csavar. Nem?[/quote]
Nem!
Ha a blokkot fogja le a 4 csavar, akkor mivel a blokk aljának illeszkedni kell a procira, a tetejét is párhuzamosra kéne húzni. 4 csavarnál ez elég körülményes, eltörheted a procit, stb. Itt lesz szerepe a rugóknak.
Házilag készítve inkább maradok a gumitappancs módszernél.
#246 Guest_kisbetu_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 12:50
Nem vagyok gépész, de talán nem véletlen, hogy a gyári hütök leszorító rugója is igyekszik középen nyomni a tömböt.
#247 Guest_PeC_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 14:27
Most nem előre rohanok, hanem a blokk mérete miatt tértem ki a felfogatásra. Ha jól értelmeztem, akkor nagyobb blokkhoz eleve más méretezés is kell.
#248 Guest_J_Blade_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 14:50
leslie: te mivel fogod rögzíteni azt a bazinagy vréz blokkot?
------------------
"Az emberiség olyan, mint a krumpli, a legjava a föld alatt van."
#249 Guest_hugi_0_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 16:32
nekem a gyari WBK38 as rugoja fogja lefogni
egyenlore nem mondom el de azert tippelhettek aztan ha senkinek sem megy elarulom

------------------
AZERT MERT CSAK !
#250 Guest_WiZARD_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 17:34
4 lyuk középpontja
de tuggyátok mrie gondolok....nekem nincs semmi erőlködés gumival... egyszerűen 4 csavarral és lemezzel le van szorítva, ha van valami lesarkazásgátló úgyse tud lebillenni. eddig kb 5-6x tettem fel-szettem le és eddig nem volt gond. (csak akkor amikor réz spacert fordítva tettem fel, és úgy szorítottam össze. lap+cpu +halt

------------------
WiZARD
wizard@uze.net
#251 Guest_leslie_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 18:55
idézet:
Eredetileg bearr írta:
Netan AMD-s vagy, hogy a rogzitese miatt nem aggodsz?(gondolok az AMD zsugak furataira.
60x60x20 az esszerunek tunik az en esetemben (fcpga)[/quote]
Bingo.A furatok fognak leszoritani egy nagy alu lemezt, ami viszont kozepen fogja ranyomni a procimagra a blokkot. Ezen majd meg finomitok, lehet, hogy a blokkon fognak atmeni a furatok, igy nem tud elforogni a blokk sem, es stabilabb lesz az egesz. Lehet, hogy 100*100*20-as brutal blokkom lesz a vegen.
------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick
[Ezt a hozzászólást leslie szerkesztette (2001. Szeptember 26.).]
#252 Guest_hugi_0_*
Elküldve: 2001. 09. 26. 21:57
leslie ne bomoljal mar ! szerinted a ho el is megy majd neked a huttoblokk szelere ?
mire a ho a blokbann megtesz a szele fele 15-20 mm-t adigra mar majdnem vizhomerksekletu
a masikfele el is fog ferni ?
------------------
AZERT MERT CSAK !
#253 Guest_PeC_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 10:44
Mégx1: tehát a hagyományos lemez/plexi szorítaná le a blokkot a középre elhelyezett gumi/parafa keresztül, DE egyben a blokkon is átmennek a csavarok,csak nem szorítják le a blokkot. Így az alaplap függőleges helyzetében a blokk súlyát nagyrészt a csavarok veszik fel, viszont továbbra is a plexi alá helyezett, procimag fölött elhelyezkedő gumidarab szorítaná a CPU-hoz a blokkot. (így rajz nélkül kicsit kusza, de lesz az is).
SZVSZ most térjünk vissza a blokk tárgyalásához, nagyon előre rohantunk.
A felfogatást csak a blokk alapmérete miatt hoztam fel.
#254 Guest_PeC_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 10:46
#255 Guest_hugi_0_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 11:23
de szerintem egy 20*20*5 Cm es darab mar felesleges
)------------------
AZERT MERT CSAK !
#256 Guest_hugi_0_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 11:25
------------------
AZERT MERT CSAK !
#257 Guest_PeC_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 13:41
Elárulod végre a felfogatást? Filóztam, de nincs 5let!

Hol tudtok ilyen fúrt blokkot készíttetni?
Nekem is meg kellene csinálni.
A burkolt aluborda téma azért továbbra is fennáll, ugye?
#258 Guest_leslie_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 19:18
idézet:
Eredetileg hugi_0 írta:
hiyya
leslie ne bomoljal mar ! szerinted a ho el is megy majd neked a huttoblokk szelere ?
mire a ho a blokbann megtesz a szele fele 15-20 mm-t adigra mar majdnem vizhomerksekletu
a masikfele el is fog ferni ?
[/quote]
Levettem 75*75*20-ra.Ez azert jo, mert keresztulmennek rajta a tartocsavarok, csont stabil lesz.
------------------
#259 Guest_leslie_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 19:20
idézet:
Eredetileg PeC írta:
A burkolt aluborda téma azért továbbra is fennáll, ugye?[/quote]
Fennt, de nem tetszik sok embernek...En azzal kezdtem, nem benulok vissza.
Marad a profi furt blokk. Jovo heten bemegyek a cuccert a melohelyre, 4kg-os vorosrezdarab...
------------------
#260 Guest_hugi_0_*
Elküldve: 2001. 09. 27. 19:39
------------------
AZERT MERT CSAK !

Súgó
A téma zárva.
(Nem azt, amire gondoltok