HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#281 Guest_J_Blade_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 01. 09:14

boho mester!

Lehet vmi súlyhatárt mondani a foglalatos rögzítés ill. a 4 csavaros esetén?

#282 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 11:13

Ha a 4 csavarnál fogatod le, akkor nem csak a csavarok tövébe kell helyezni alátétet, hanem a procimag alatti részre is (mármint az alaplap, és a fémlemez közé)!

#283 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 16:51

hiyya
a furoszarakat aminel legalabb 50 mm a forgacskivezetoje:
BP 1037 becsi ut 265 [url="http://"http://www.gelko.hu"]www.gelko.hu[/url] telszamuk: 388 99 65
atmero 2 es furoszar 190Ft

------------------
AZERT MERT CSAK !

#284 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 19:09

Hi

idézet:
Eredetileg J_Blade írta:
Lehet vmi súlyhatárt mondani a foglalatos rögzítés ill. a 4 csavaros esetén?[/quote]

Igazán nehéz meghatározni.
Ha a foglalathoz rögzítik, ugy 0,5 kg-ig nincs gond.
Ha az alalaphoz rögzítik, szerintem 0,8 kg-ot is deformáció nélkül kibír.
A súlykorlát mellett azt is figyelembe kell venni, hogy a procira rá kell szorítani a hűtőt. Ha nagy a tömeg, a szorító erőt is növelni kell, nehogy elmozduljon.
Ördögi kör.

Ha végigolvastad a topik eddigi részét úgy tűnik, mindenki a maximumot akarja kihozni a hűtési lehetőségekből, ami nem baj.
Ez sok munkával és sajna, bosszúsággal jár.

Akinek már TB 1.4-ese van és még tovább tuningolja, annak bizony már 100 W körüli disszipációt kell elvezettetnie.

A véleményem az, hogy ha egy-két fok "feláldozásával" jobban jár a tuningos, ha nagyobb és vastagabb alutömbből indul ki hiszen sokkal nagyobb belső felületet tud kialakítani.
A hővezetési különbségek a réz-alu között kiegyenlítődnek a nagyobb felületű hűtés esetében. Ugyanakkor az alu tömege csak 1/4-e a vörösréznek. Könnyű megmunkálni,-> 2x-es felület, azonos hűtés, fele tömeg.

De nem akarok senkit sem befolyásolni.Én is csak a saját véleményemet írom le.

Az ésszerű (optimális) megoldást nem könnyű megtalálni/kivárni, főleg ha - érthetően - türelmetlen egy vérbeli tuningos.

A témát még folytatom, de most egy kicsit kevés az időm.

#285 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 19:23

Köszi Boho!

Megerösítetted az érzésemet, hogy jó nekem az alu. Tegnapelött kicseréltem az összes rézcsövecskémet alura (1m 10-es csö az obiban ~350Ft). Nuku elektrokémiai korrózió!

#286 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 20:15

Biztos jo az alu, de a radiatorom rez. Nem kockaztatom inkabb a gepemet, nem baj, ha van benne anyag. Kép
Inkabb gyurok, hogy elbirjam. Kép

------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick

[Ezt a hozzászólást leslie szerkesztette (2001. Október 01.).]

#287 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 09:54

Gyerekek nehogy leálljunk!
Ha már a blokok nagyrészét majdnem kitárgyaltuk, és most úgyis néhány változat készülőben van, lépjünk tovább, és majd később visszatérhetünk a tapasztalat leszűrésére a blokkokhoz.
Felfogatás elég sokféle lehet, szerintem két alternatíva életképes csak. Mindkettő a Boho mester által rajzolt változat.
Mi a helyzet a csövekkel?
Tegnap az OBI-ban néztem csövet, de
1: 8mm felettiek aránytalanul drágák
2: Többen említették egy másik topicban, hogy az a cső hidegem megkeményedik.
Milyet érdemes beszerezni, és hol? Nekem egy akvaristaboltban ígértek, de már jóideje nem hozzák... Kép
A másik probléma a csatlakozók. Ha a 10mm-es belső átmérő lesz a kiindulási alap (tehát a blokkban kialakított járatok keresztmetszete), és a cső is 10mm-es, akkor a felhasznált csatlakozók/csonkok/elosztók/stb. használatakor ott a belső átmérő lecsökken 8-9mm-re is.
Ti ezt hogyan oldjátok meg?

#288 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 11:02

Eredetileg PeC írta:
Gyerekek nehogy leálljunk!

A magam részéröl bohoénak tekintem a topicot, ö meg most nem ér rá...

Mi a helyzet a csövekkel?
2: Többen említették egy másik topicban, hogy az a cső hidegen megkeményedik.

Igen, mínuszokban megkeményedik. De az én gépem valahogy szobahömérséklet környékén van kikapcsolt állapotban, müködés közben meg a 40 fokos víz melegíti a csövet.

A másik probléma a csatlakozók. Ha a 10mm-es belső átmérő lesz a kiindulási alap (tehát a blokkban kialakított járatok keresztmetszete), és a cső is 10mm-es, akkor a felhasznált csatlakozók/csonkok/elosztók/stb. használatakor ott a belső átmérő lecsökken 8-9mm-re is.

Nálam ezért lett 8mm-es a blokk belseje.

#289 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 02:06

hiyya CIH1003 virus Kép( sux cumi volt vagy 8 oran keresztul mire rajottem ja es a munkadarabot elkeszitettem 3 3 es fel orat vett igenybe a furas most a kadban tesztelodik
a csonkot nem tudtam pakaval beforrasztani és a rezson ezt a problemat megoldottam, de a 12 es csovek borzaszto kemenyek illetve nehezen hajlanak Kép( azthiszem ez a leszoritasnal gondott fog okozni Kép(

gondoltam kiprobalom mi is lesz ha felteszem hat eleghuzos kicsit elegettem a csovet Képazt az oldalat amelyik a rezso vele volt
de a blokk folsso resze mar langyos volt csak viszont a viz is kezdett melegedni
holnap azaz ma asszem kesz is leszek az egesszel

------------------
AZERT MERT CSAK !

#290 Guest_D_Evil_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 07:08

A 10-es belső átmérőjű szilikon csövet simán rá lehet húzni a 12-13-as (külső átmérőjű) csőre, ami belül 10-es. Így nem lesz szűkülés, a csatlakozásoknál használhatsz bilincset is, de van akinek anélkül megy (mondjuk én nem merném megkockáztatni).

------------------
"Össze tartozunk, mint két csimbók ugyan annak a kutyának a seggibűl" CopyRight by Skandar Grun the greatest orc of all

#291 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 07:35

idézet:
Eredetileg kisbetu írta:
A magam részéröl bohoénak tekintem a topicot, ö meg most nem ér rá...
[/quote]

Ezt szerintem senki nem kérdőjelezi meg.
Én csak arra voltam kíváncsi, hogy ki milyen eredményre jutott eddig a cuccal.

#292 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 07:41

idézet:
Eredetileg hugi_0 írta:
holnap azaz ma asszem kesz is leszek az egesszel

[/quote]

Érdeklődve várom az eredményeket!
Ha tudod, írd le, hogy a blokk és a víz hány fokos volt a rezsón (tehát mennyire adja át a hőt a víznek a blokk)

#293 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 10:59

hiyya
a rezso az borzaszto meleg °C ben nemtom kifelyezni elkepzelesem sincs a blok felso resze mint emlitettem langyos volt
igaz nem ment sokaig hogy a viz is folmelegedjen de valszeg az is kicsit melegedett
hosszab teszt nem lesz
majd a gepben de meg sok (kis) problema akadt Kép(
most alakitgatom a csoveket hogy jobban elhelyezkedjenek , es olyan eros a vizpumpa Kép( hogy a zart rendszer mindig buborekos lesz ( tehatvalahol levego jut be Kép ) most kiegyenlito tartaly fog a rendszerbe kerulni na majd jelentkezem (talan ha tegnap nem lett volna CIH1003 asom akor kesz lettem volna

------------------
AZERT MERT CSAK !

#294 Guest_HookR_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 23:00

Udv a nepeknek!

[offtopic] Ropke ket hetes kenyszerpiheno utan ismet ujult erovel kapcsolodok be a forum tartalmanak gyarapitasaba... Kép -> marmint holnap, mert jelengel hullafaradt vagyok Kép
[/offtopic]

Amire meg futotta, az a lemaradasom atnyalazasa(nak megkezdese), mely e ket gondolatot ebresztette bennem:
- az altalam emlegetett radiator nem tartalmaz aluminumot, amit annak veltem az bizony acel (de legalabbis semmikep sem alu)...
- Boho: Ha jol emlekszem mar tobbszor is emlitettem, hogy pusztan a kepen lathato (tehat eredeti Brai fele) csillag blokkban egyezik meg a 8 ag (egyenkenti) keresztmetszete a fo ageval, igy csak az illusztraltra ervenyes a vizaram lassulasa, az enyemre nem, igy javaslom, hogy altalanossagban a csillag blokkal kapcsolatban se maradjon meg ez a rossz beidegzodes... (majd keszitek kepet rola)

Bye, HookR, aki most inkabb alszik egyet...

------------------
New york uzleti negyedeben ikertelek elado. repulogepleszallas megoldhato.

#295 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 23:59

hiyya
sux sux sux ujjab virus viz az alaplapon holnap gariba cserelek(meg szerencse) de nagyon jo 24 fokos a viz 18 literes az osz ha foltoltom ( vodor ) nem vegleges Kép)
na most megint format all, sux !win98se CD volt virusos Kép(

------------------
AZERT MERT CSAK !

#296 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 07:19

idézet:
Eredetileg hugi_0 írta:
hiyya
sux sux sux ujjab virus viz az alaplapon holnap gariba cserelek(meg szerencse) de nagyon jo 24 fokos a viz 18 literes az osz ha foltoltom ( vodor ) nem vegleges Kép)
na most megint format all, sux !win98se CD volt virusos Kép(

[/quote]

ioncserelt/desztilalt volt a draga?

#297 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 08:06

idézet:
Eredetileg hugi_0 írta:
hiyya
!win98se CD volt virusos Kép(
[/quote]

Talán reklamálj a Microsoftnál Kép

#298 Guest_HookR_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 18:16

idézet:
Eredetileg WiZARD írta:
na mit szóltok ehhez? [url="http://"http://www.internews.hu/intercool/index.phtml?page=cikk&id=147"]http://www.internews...age=cikk&id=147[/url]
[/quote]

Azt, hogy kis 'r'-el irtad a nevem... Kép Kép

------------------
New york uzleti negyedeben ikertelek elado. repulogepleszallas megoldhato.

#299 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 10. 05. 03:19

idézet:
Eredetileg bearr írta:

ioncserelt/desztilalt volt a draga?
[/quote]

dehogy Kép)

------------------
AZERT MERT CSAK !

#300 Guest_WiZARD_*