HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#821 Felhasználó inaktív   ambruzsg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 26. 19:07

idézet:
Ezt írta stafford:
Nos, raktam bele lamellakat. Jöhetnek a vélemények. Bár ezzel a verzióval szerintem az a gond, hogy a lamellak toveben nem lesz aramlas, vagy halesz akkor az nem laminaris.

Kép
[/quote]

Miért kell annak az áramlásnak laminárisnak lennie?
Nekem pont azt monda az "Energia-források és -rendszerek" előadóm, hogy az ilyen hőcserélőkben kimondottan káros a lamináris áramlás, mert a falak mellett nem fog "mozogni" a víz, egy holt tér alakul ki, amit úgy szoktak kiküszöbölni, hogy keresztirányban (az áramlási irányra) bordázzák a belső felületet.
Boho már úgy emlékszem értekezett erről a témáról...

#822 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 21:26

Igaz ami igaz :)))

1. Kurva régen tanultám már ezeket.

2. Két éve foglalkoztam a témával utoljára. Bele kell még jönnöm :)))
Stafford

#823 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 22:38

cfodor:

Kérésedre a méretek:

Kép
Stafford

#824 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 26. 23:04

Stafford: Kösz!

Ha lesz időm, nekimegyek Catia-val... Az megmondja, hol keletkezhetnek örvények.

Hali!
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#825 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 23:08

Így első ránézésre mintha vékony lenne a talprész... Szerintem kb. 8mm kellene. De ezt inkább Boho mester tudná megmondani.

Mindjárt visszaolvasok, mit ír erről.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#826 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 23:23

cfodor:

melyik catia? windows-so vagy sgi-s?
Stafford

#827 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 23:30

Egy régi Win verziót tartok valahol az egyik fiókomban. Leporolom. Ha emlékszem még a crack-ra, akkor működni is fog. Egy évben jó, ha egyszer előveszem...

[ 2002. február 26.: cfodor szerkesztette a hozzászólást ]

#828 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 23:33

Catia-nak ismered azt a részét ami az örvényeket megmutatja? Gondolom ez is végeselemes szimuláció.

HA erről van szó akkor akár nyithatnánk egy külön topicot "Blokkok virtuális tesztelése" címen :)
Stafford

#829 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 26. 23:54

jaja 7-8 mm alj optimális.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#830 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 00:00

idézet:
Catia-nak ismered azt a részét ami az örvényeket megmutatja? Gondolom ez is végeselemes szimuláció [/quote]

Még nem. De a jó pap is a Holdig tanul. :) Ha valami érdekel, akkor nagyobb a lendület megtanulni... Ráadásul van szerszámtervező haverom, aki nap mint nap használja műanyagfröccsöntő szerszámok modellezéséhez. Szerintem segít... Elvégre mégiscsak rokon, vagy mi... ;)

[ 2002. február 27.: cfodor szerkesztette a hozzászólást ]

#831 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 00:05

Stafford:

Mostmár látom a képeket is.

Szerinted forgácsolással megoldható a módosított bordád? Ez már tömbszikra... :(

#832 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 01:10

Ahogy írtam külön helyezném be a bordákat. De még gondot okoz a rögzítés és a fenéken való felfekvés.
Stafford

#833 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 01:19

Nem hiszem, hogy gond lenne a felfekvéssel. Ha a marós korrekten dolgozik, 0,01mm belüli lépcsőnél nem lesz nagyobb a síkbeli eltérés. De még mindig nem látom, hogy akarod elkészíteni a bordákat...

#834 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 01:22

Ha lemondasz a bordák találkozásánál lévő éles sarkokról (ahol ráadásul turbulencia is keletkezik), akkor egymenetben ki lehet marni az egészet. A bordák találkozásához és a borda-talp találkozásához mit szólnál némi rádiuszhoz (gömbmaróval)? Ez a bejövő víz útját is egyenletesebbé tenné... Gondolom én... :)

#835 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 01:40

Sőt!

Akkor már a falak aljára is tehetnél egy kis rádiuszt... Mondjuk nekem egy R1.5-R2 lenne szimpatikus a megmunkálás szempontjából.

#836 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 01:40

Hmmm

Csak annyi problémám van, hogy ilyen mértekben nem igazán ismerem a marószerszámokat. Vagyis, hogy léteznek-e ilyen kis méretben. Amúgy a legjobb tényleg az lenne ha az egészet marnám.

Ha leírnád, hogy lehetne megcsinálni egy testből annak örülnék. CNC programozásban nem vagyok nagyon jártas :( Nem ismerem a lehetőségeit ami ugye a műhely felszereltségétől is függ.

bye
Stafford

#837 Felhasználó inaktív   stafford 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 01:44

Nekiálltam én is Catia-ban a modellnek. Csak annyi gondom van, hogy a suliban Silicon Graphics gépeken tanultuk Catia-t ami ugye UNIX (irix) környezetben futott. És hát egy kicsit más :( No és nagyságrendekkel lasabb is :)
Stafford

#838 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 19:22

Hali!

Szerintem elég, ha megcsinálod a modellt .igs-ben, aztán átküldöd nekem valahogy. A többi legyen az én gondom. Már persze, ha neked ez megfelel.

#839 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 19:58

És mi lenne, ha lamellák helyett inkább tüskéket raknál bele? Azt egyszerűbb is "rácsinálni2, és szerintem jobb is... :rolleyes:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#840 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 27. 20:27

idézet:
Csak annyi problémám van, hogy ilyen mértekben nem igazán ismerem a marószerszámokat. Vagyis, hogy léteznek-e ilyen kis méretben. Amúgy a legjobb tényleg az lenne ha az egészet marnám. [/quote]

Igen, léteznek ilyen kis átmérőjű gömbmarók. ha már tuti, hogy kell, akkor meg is rendelem a SECO-tól... :)

idézet:
Ha leírnád, hogy lehetne megcsinálni egy testből annak örülnék.[/quote]

Hát ezt nem egyszerű leírni. Én az ilyen fazonokat úgy szok csinálni, hogy az egyszerűbb részeket megírom kézzel, ami már számításigényesebb (értsd: sokat kell nyomkodni a számológépet), arra az EdgeCam 5.0-val készítek programot. De atz most tényleg hosszú lenne itt leírni... ;)

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.