HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#2821 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 24. 11:55

idézet:
Ezt írta CoREL_iNC:
Nem tudjátok véletlen hogy honnan lehet kapni olyasmi tartályt mint ami a thg 3-as videojában van? Vagy ti mit használtok? Valami 5letet adhatna valaki. Ja és majd csinálok képeket az uj vizhütésü szgépemröl, aztán feldobom.[/quote]

En ilyet csinaltam, gyogyszeres dobozbol:
Kép

Miert nem birok kepet betenni???
Na itt a [url="http://"http://jim.freeweb.hu/egyeb/p8220247_k.jpg"]link[/url]!

[ 2002. december 24.: JiM szerkesztette a hozzászólást ]
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#2822 Felhasználó inaktív   Napalm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 24. 15:00

Mindenkinek Boldog Karácsonyt és Tuningban gazdaz Uj Évet kivánok!! :cool:

#2823 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 24. 18:59

idézet:
Ezt írta Robicica:
Kérdésem: Van-e tapasztalata valakinek vízhűtéses táp-al? [/quote]

Arra figyelj oda, hogy ha a ventit teljesen likvidálod a tápból, a hűtőborákat vízzel hűtöd, akkor lesz néhány olyan alkatrész, mely nagyon melegedhet!
Ugyanis a venti hűti a benne levő trafót, folytótekercset, nagyobb teljesítményű ellenállásokat is, ami a venti kikötése után nem szelet! Úgyhogy ezzel csínján, a tápegységben nem csak az melegszik, ami hűtőbordán van, főként akkor kritikus, ha viszonylag "spitzen" jár a tápegység, azaz ki van használva (sok vinyó, sokat fogyasztó proci)!
Ellenállásokat ki lehet cserélni ugyanakkora értékű, de nagyobb teljesítményőre, de a trafóval nem igazán lehet mit kezdeni, ha nagyon terhelve van a táp, akkor azzal lehetnek gondok, én semmiképpen sem csinálnék vizes táphűtést.
Átalakítottam a tápomat, mert zavart a hangja, de venti maradt, csak alacsonyabb ford.számmal, megnöveltem a hűtőbordák felületét (kb. 3x-osra), ellenállásokat is nagyobb telj.-re cseréltem, kivágtam a venti útjában levő rácsot, de a trafó miatt maradt a venti, csak 8 V-on.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2824 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 24. 19:08

KELLEMES KARÁCSONYT ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KíVÁNOK MINDENKINEK!!!

#2825 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 25. 14:20

idézet:
Ezt írta Mono:

Arra figyelj oda, hogy ha a ventit teljesen likvidálod a tápból, a hűtőborákat vízzel hűtöd, akkor lesz néhány olyan alkatrész, mely nagyon melegedhet!.....
.....ha viszonylag "spitzen" jár a tápegység, azaz ki van használva (sok vinyó, sokat fogyasztó proci)!
[/quote]

Köszi. Épp emiatt arra jutottam, hogy a meglévő 300W Enermaxot 400W-osra cserélem. Remélem abban nemcsak a félvezetők nagyobbak, hanem a passzív elemek is. Csak megbirkózik majd P4 2,4 ATI-9700pro mellet 1db vincsivel és 1 db DVD íróval

A WEB-oldalad igen tartalmas . Tetszik. (A spiral blokk oldal nekem nem jött be)

#2826 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 17:49

Nálatok nem szokta zavarni a pumpa a monitort? Mert én épp most pakoltam el a monitor közeléből mert csak ugy rezget a kép jobb alső sarka aminek a közelében volt a szivattyú. Amugy pl. ha a gépbe teszem közel van a proci, meg a vinyo meg a floppy is, viszonylag. Ezeket nem zavarja a szivattyú? Mert végülis ez mágneses vagy szénkefés.

#2827 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 23:01

Hi

idézet:
Ezt írta CoREL_iNC:
Nálatok nem szokta zavarni a pumpa a monitort? ....[/quote]

Mind a szivatyú, mint a ventilátor forgó állandó mágnest tartalmaz, amelynek körül időben változó mágneses tér jön létre forgás közben. Ezek a monitort (főleg ha 60÷70 Hz környéki frissitésűt) kismértékben zavarják (vibrál a zavaró térhez közeli oldalon).
A vinyó mágnesesen jól árnyékolt burkolatttal rendelkezik, így azt nem befolyásolja, de ha valaki közel teszi a vízszivatyúhoz , nagy meglepetéseknek lehet kis gazdája.

#2828 Felhasználó inaktív   Csirke77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 02:48

Hali Mindenkinek!

Ugyan csak most írok először itt nálatok, de már elég régóta piszkálja a fantáziám a vízhűtés! Nagyjából rendben lenne a dolog, csak azt nem tudom hogy EHEIM 1048-as szivattyút honnan szerezzek??? Az overclocknál nincs.........
Elég sok ötletet olvastam már a radiátorról, de senki nem írta, hogy klímás boltokban kéne nézni! Vagy csak elkerülte a figyelmem? :eek:
A csöveknél pedig szerintem a legegyszerűbb, szivárgásmentes, és leggyorsabban szerelhető a Bosch-Rexrothnál kapható csatik, és csövek. Angol utca :cool:

Ha valaki esetleg a szivattyúban tud segíteni, szívesen veszem! Köszi
"Szibériában szidhatsz bárkit!! Onnan már nem visznek el!" -by Csiri

#2829 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 07:39

idézet:
Ezt írta Csirke77:

Elég sok ötletet olvastam már a radiátorról, de senki nem írta, hogy klímás boltokban kéne nézni! Vagy csak elkerülte a figyelmem? :eek:
[/quote]

lehet hogy jó 5let, már néha bennem is felmerült, de azokban a radiátorokban nem túl kicsi a csőnek az átmérője?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2830 Felhasználó inaktív   bearr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 08:05

idézet:
Ezt írta Csirke77:
Hali Mindenkinek!

Ugyan csak most írok először itt nálatok, de már elég régóta piszkálja a fantáziám a vízhűtés! Nagyjából rendben lenne a dolog, csak azt nem tudom hogy EHEIM 1048-as szivattyút honnan szerezzek??? Az overclocknál nincs.........
A csöveknél pedig szerintem a legegyszerűbb, szivárgásmentes, és leggyorsabban szerelhető a Bosch-Rexrothnál kapható csatik, és csövek. Angol utca :cool:

[/quote]

Tobb problema is adott azokkal a "radiatorokkal", azaz kondenzatorokkal. Pl. a belso atmerojuk kicsi ~6mm, nem passziv hutesuek (ill. ritkan ilyenek) es rohadt dragak. Nekem peldaul lu-ve stvf 47-es kondenzatorom van, kb. olyan 15-17 rupiaba fajt anno - meg mindig nem raktam ossze a gazhutesem :( .

#2831 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 15:48

idézet:
Ezt írta Csirke77:
Hali Mindenkinek!

[/quote]

Én a 1048-ast két hete a Neptun akvarisztika nagykerben vettem 13700 Ft bruttóéert a XIII. kerületben. Sajna címet nem tudok, mert ismerős vitt oda, és a számlán pedig egy XII. kerületi cím áll???? Tehát szerintem próbálkozz halas nagykerekben. Sajna csak ennyit tudok....

Angol utca mennyi? ;)

#2832 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 21:06

Köszi megtaláltam. Angol u. 34. Világosítson fel valaki, hogy a G1/4 vagy a G3/8 mekkora átmérőjű menet. Valahogy nem jön ki 1/4 * 25,4mm a táblázat adataiból...
[url="http://"http://www.boschrexroth.se/servlet/page?catalogcode=11;310;765&pgid=691688832"]http://www.boschrexr...&pgid=691688832[/url]

#2833 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 27. 23:16

idézet:
Ezt írta Robicica:

Én a 1048-ast két hete a Neptun akvarisztika nagykerben vettem 13700 Ft bruttóéert a XIII. kerületben.
[/quote]

Bakker, ha ezt tudom... nekem 16000 FT-om bánta a pumpát. De legalább jó kis darab... ;)

#2834 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 01:46

szép kis darab a 1280-as :DD
én olyat is hoztam ...

#2835 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 02:00

idézet:
Ezt írta yam-shee:
szép kis darab a 1280-as :DD
én olyat is hoztam ...
[/quote]

annak mennyi a vízszállítása? Mert azért SZVSZ egy adott ponton túl már nem számít hogy 100 literrel többet vagy kevesebbet nyom át a pumpa... :confused: :(

#2836 Felhasználó inaktív   Oslagbar 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 12. 28. 14:02

Szasztok!

Most építem a vízhűtésemet. Szeretném a procit, alaplapi procit, graf. procit is hűteni.

HONNAN tudnám beszerezni a szükséges hűtőblokkokat???????
Kérlek SEGÍTSETEK!!!!! :)

Részemről a pumpa Eheim 1048-lesz, a hűtő pedig egy eddig fel nem vetett típus: 50 ccm robogó vízhűtője, kiegyenlítőtartályostul.... :)

Hűtőblokkokat viszont nem tudom honnnan szerezhetnék, ha valakinek akadnának felesleges darabjai, azok is nagyon érdekelnek.... :)

A proci XP, a kártya geforce 4 4200, az alaplap pedig epox.

Előre is NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!
És Boldog Karácsonyt! :)

Osli

#2837 Felhasználó inaktív   Jammer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 14:13

Jó ötletet adtatok a légkondikkal! Most kérdeztem a szomszédom - ő klímás - és állítja, hogy tud ani akár 10-es belsővel is hűtőt/kondenzátort. ... Csak 3-án jönnek haza, akkor tudok majd többet meg a dologról.

#2838 Felhasználó inaktív   Jammer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 14:14

yam-shee: Nincs valamilyen blokkod?

#2839 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 15:01

idézet:
Ezt írta Oslagbar:
...a hűtő pedig egy eddig fel nem vetett típus: 50 ccm robogó vízhűtője, kiegyenlítőtartályostul.... :)[/quote]

Regebben en is robogo hutojere vadasztam, de ujonnan irrealisan magas az ara, hasznaltan meg nem sikerult szert tennem ra.
Esetleg ha tudsz tobbet is szerezni, lehet, hogy erdekelne egy...

[ 2002. december 28.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2840 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 15:06

Szerintem vékony átmérőjű csöves klíma hőcserélő esetén, ha párhuzamosan kötünk kettőt (vagy többet :) ), a hőcserélőbe menő csövet egy "Y", vagy akár még több ágú idommal szétosztjuk kisebb keresztmetszetre, majd egy-egy hőcserélőbe nyomjuk a vizet, a hőcserélők után pedig egy ugyanilyen idommal összegyűjtjük ismét, majd az eredeti keresztmetszetben folytatódik a már lehűlt folyadék útja.
Egyforma hőcserélők esetén lehet ezeket "egymás mögé" helyeztni, így egy ventilátorral lehet többet is hűteni (nem növelve ezzel a zajt).
Ezzel ugye megoldottuk a keresztmetszet csökkenés problémáját, növeltük a hűtőfelületet és a rendszerre áldozott kiadásainkat :)

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.