HWSW Informatikai Kerekasztal: Autó-szimulátorok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Autó-szimulátorok

#521 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 12. 09:46

Bármilyen szuper fizikai motort lehet úgy paraméterezni, hogy árkád legyen a végkifejlet. Ennyit a Nascar Thunder motorjáról.

A jó motor kevés, azt megfelelő értékekkel kell paraméterezni, hogy szimulációt kapj.

#522 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 10:52

Idézet

Ki is próbáltad, vagy ezt csak olvastad valahol?

Igen.

Idézet

A jó motor kevés, azt megfelelő értékekkel kell paraméterezni, hogy szimulációt kapj.

Akkor sz*rul van paraméterezve... Bár az összes adat éppen úgy meg van adva, mint az F1 Ch.-ben. Minden autóhoz más nyomatékgörbe tartozik stb..

Nem vezettem még Nascar autót, szóval lepasszolom mennyire jó, de én nem érzem az arcade jellegét.

De kedvetekért lehet ma felteszem mindkét Nascart.

Jó tudom, itt a Pappirus mindenki szerint az isten...
De ha így vesszük, hogy a Nascarban :
Pappirus (sim) - EA (arcade)
F1-ben:
F1 ch.- (sim) - GP akárhányak (ultraarcade)

Szóval nem értem a fő problémátokat. Mi a gond vele?
Az autó természetesen máshogy viselkedik, mint az F1-ben, de éppen úgy megvan a csúszáshatára stb... És dögnehéz, úgy ahogy van.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#523 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 10:55

Vagy ha így nem, hát akkor fordítva kérdezem.
Szóval számomra felfoghatatlan, hogy mitöl szimulátor a Nascar 2003 a thunderrel szemben..

Pedig még multkor ti győzködtetek engemet, hogy hát hülye vagyok, mert a Viper Racing ingenis szimulátor.
És lehet, hogy abban is jó a fizikai motor (már amennyire), de a paraméterek k*rva szarok voltak.
Abban meg lehetett "mutatni" hogy kell a kocsit 1km-en keresztül stabilan csúsztatni slick gumikkal.

Nem értelek titeket, komolyan.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#524 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 10:56

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 11:57

Igen.

Én nem próbáltam a Nascar Thundert, nem mondtam, hogy árkád, csak arra próbáltam utalni, hogy attól mert egy szimulátor enginejét használja még lehet árkád is.

#525 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 10:59

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 12:00

Pedig még multkor ti győzködtetek engemet, hogy hát hülye vagyok, mert a Viper Racing ingenis szimulátor.
És lehet, hogy abban is jó a fizikai motor (már amennyire), de a paraméterek k*rva szarok voltak.
Abban meg lehetett "mutatni" hogy kell a kocsit 1km-en keresztül stabilan csúsztatni slick gumikkal.

Nem értelek titeket, komolyan.

Az egy más jellegű félreparaméterezés, van az egyik, ami azt csinálja amit kell az autó, csak el vannak túlozva dolgok, ilyen a Viper Racing, és van ahol totál másképp viselkedik mint kellene, mert más paramétereket, és másfelé változtattak.

#526 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 11:38

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 9:57

De kedvetekért lehet ma felteszem mindkét Nascart.

Aztán ne nekem sírjál, hogy egy kört se tudsz menni  :D
ALWAYS COCA COLE

#527 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 12:28

Idézet

Aztán ne nekem sírjál, hogy egy kört se tudsz menni 

Miért ne tudnék.

Igaz nem sokat beszéltünk eddig és nem ismerjük egymást, de szerintem nem kellene másokat alábecsülni.
Rendelkeznék rendes nettel szívesen kihívnálak, de a végén lehet te sírnál, hogy a 200 kör alatt te csak 195-öt tudnál teljesíteni... :D Vagy kevesebbet. :)

Nade elég a basz*gatással....

42nd_Butcher, kérdezem tőled. Miért arcade játék a Thunder, mert NEM az.
Remélem ésszerű magyarázatot tudsz adni.

Válaszodat előre is köszönöm.

Szerkesztette: GI 2004. 04. 12. 12:29 -kor

#528 Felhasználó inaktív   Toya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 15:55

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 11:33

Miért ne tudnék.

Igaz nem sokat beszéltünk eddig és nem ismerjük egymást, de szerintem nem kellene másokat alábecsülni.
Rendelkeznék rendes nettel szívesen kihívnálak, de a végén lehet te sírnál, hogy a 200 kör alatt te csak 195-öt tudnál teljesíteni... :D Vagy kevesebbet. :)

42nd_Butcher, kérdezem tőled. Miért arcade játék a Thunder, mert NEM az.
Remélem ésszerű magyarázatot tudsz adni.

Ez már gyerekes komolyan mondom  :D
200 kör alatt 5 kört kapnál - az én f@rkam meg...  :D  :D  :D

A Thunder soha nem is volt szimulátor.
Sorolhatnám neked az érveket de meggyőzni úgy sem tudnálak így csak néhány dolgot említek meg neked.

1. Nincs benne rendes draft.
2. Teljesen mellőzve van a másik autóról a tiedre csapódó légáramlat.
3. Nem érzékelni rendesen a kopásokat (pl. gumi).
4. A pályák nem hasonlítanak az eredetiekre egyáltalán (ilyen Watkins Glent még a moderek sem mernének kiadni a kezükből mint ami ebben van, persze igaz ez minden pályára).
5. Az MI meglehetősen ostoba benne.

Mondhatnám tovább, de teljesen felesleges (ja és játszottam vele nem keveset).
Szerintem a Nascar Thunder egy meglehetősen rosszul sikerült F1C MOD, amiből megpróbálták a legkevesebb befektetéssel a legnagyobb hasznot kihozni (tipikus EA üzletpolitika).

Ja mellékesen nincs olyan fejlesztő, hogy Pappirus - a céget Papyrusnak hívják (és akkor ennyit arról, hogy ki melyik programot látta már egyáltalán  :( )

Szerkesztette: Toya 2004. 04. 12. 16:04 -kor

#529 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 17:16

Idézet

1. Nincs benne rendes draft.

Baromság

Idézet

2. Teljesen mellőzve van a másik autóról a tiedre csapódó légáramlat

Ez talán igaz. Szélárnyék viszont van.

Idézet

3. Nem érzékelni rendesen a kopásokat (pl. gumi).

Ha nem érzed az a te bajod. Érdekes módon 50 kör után 1 garnitúra gumival már jóval több ellenkormányzásra van szükség. Ha nem érzed, akkor sajnálom.
Talán segítségek nélkül kellene menned.

Idézet

4. A pályák nem hasonlítanak az eredetiekre egyáltalán (ilyen Watkins Glent még a moderek sem mernének kiadni a kezükből mint ami ebben van, persze igaz ez minden pályára).

Nemtom. Persze más a megvalósítás. De pl a pályákon a hupnik éppen ott helyezkednek el, mint másik gamékban.  Watkins Glenten nem mentem. De pl Daytona szerintem jó.
Bár soha nem láttam a Daytonai pályát élőben, te biztosan...

Idézet

5. Az MI meglehetősen ostoba benne.

Szerintem mindegyikben az.

Idézet

és akkor ennyit arról, hogy ki melyik programot látta már egyáltalán

Húha mekkora arc vagy. Nem semmi. Nem ismersz, ez az egyik. És az hogy fogalmam sem volt, hogyan kell leírni az egy dolog. Elhiheted elég sokat szórakoztam vele.
Már jópár éve megvannak a gaméi.

Idézet

Ez már gyerekes komolyan mondom  
200 kör alatt 5 kört kapnál - az én f@rkam meg...

Mondtam valamit.... A gyerekességröl ennyit... Szóval honnan veszed azt, hogy bárki itt a fórumon odamenne és nem verne téged sz*rrá a játékban??? Honnan??? Láttad már őket??

Vagy azt hiszed magadról, hogy mert hálóban pár játékot megnyertél, vagy esetleg bajnokságot és már jó vagy? Nem lepődnék meg azon, ha egy ugymond ebben a témában ismeretlen arccal leülnél játszani és sírva rohannál ki, hogy lealázott.

Tudod nem mondom, gyerekes nem vagy, de hogy nagy arc, az biztos.

Milyen jogon mered te feltételezni és bárki, hogy mennyire elverne a játékban és mennyire ismerem a programot... Ez csak a válaszom volt rá.

Ennyit erröl. Nem szeretnélek megbántani, de azért tudhatnád, hogy hogyan beszélsz másokkal. Lehet ez valakinek bejön, de nekem nem.

-----------

Tehát a kérdés:

Miért nem szimulátor a Thunder?

Volt egy érv, hogy a többi kocsi légáramlata nem hat rád. Ez igaz. Szélárnyék van.
A többi pedig egyenesen baromság.
Ha nem érzed, akkor veled van a gond. (mindezekmellett 10 kör után szerintem már érezhetőek benne a gumik) Mondhatnám persze erre azt, hogy nincsen érzéked hozzá. De nem teszem. Szeritnem próbáld ki.
Ha kell küldök egy túlkormányzott beállítást, zsirul megy az első 5 körben, a 20.ban meg padló gáz mellett már alig lehet benn tartani. Sőt a motor fordulat is magasabb egy picit a slip miatt.
Persze, ha elveszed a gázt, akkor nem érzed, meg gondolom kipörgésgátlóval sem...

Szóval hogy a gumi nem kopik.... kész...

Tehát szerinted egy játék, amiben a többi kocsi légáramlata nem hat a kocsidra, már nem szimulátro. Sőt, ha a pályák sem tökéletes akkor sem az.. Mit szólnál ha képzeledbeli pályák lennének.
Komoly érvelések. Menj el politikusnak.

Szerintem pedig részletesen megvan csinálva. Az összes autó már paraméterekkel rendelkezik. És sok featuret tud az engine.. Billeg rendesen a kaszni gázadásnál is. Nem tudom mi kell még.

ÉS pl lehet pár rész, ahogy Mumia is említette el van paraméterezve. De ha a Viper Racing ennek ellenére szimulátor (és ugye abban ohne szélárnyék, légáramlatok, csak képzeletbeli pályák) akkor a Thunder egy isten és maga a valóság.

Szerkesztette: GI 2004. 04. 12. 17:20 -kor

#530 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 17:26

Idézet

Rendelkeznék rendes nettel szívesen kihívnálak, de a végén lehet te sírnál, hogy a 200 kör alatt te csak 195-öt tudnál teljesíteni...

JA és még valami kedves Toya.

Ezentúl ne félreérthető mondatrészeket idézz be tőlem... Bár még látom új vagy itt.
Már neki is azt írtam, hogy lehet, nem kellene másokat alábecsülni.

#531 Felhasználó inaktív   Toya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 17:44

Na ezt jól megkaptam az "tapasztalt" Nascar Thunder pilótától  :D
Igazad van, te kérdezted miért nem nevezhető rendes nascar szimulátornak a thunder én leírtam hogy szerintem miért nem az.

Erre a válaszaid a következők voltak (hiába az "érvek" előtt meg kell hajolni  :think: ):
1. Baromság
2. Ha nem érzed a te bajod
3. Nem tudom
4. Minden programban ilyen
5. Nagy az arcom

Ne mondjak már erre semmit.
Igazad van, biztosan sokan elvernének innen a fórumból, főleg hogy a HNR ligában a második lettem de itt komoly tévedésben vagy ám a következő mondatokat éppen te írtad.

"Rendelkeznék rendes nettel szívesen kihívnálak, de a végén lehet te sírnál, hogy a 200 kör alatt te csak 195-öt tudnál teljesíteni"

Én csak tőled idéztem és erre írtam, hogy gyerekes vagy - sőt mostmár kiegészítem a feledékennyel is  :sandor:
Amúgy felőlem azzal játszol amivel akarsz, a téma részemről lezárva.

#532 Felhasználó inaktív   Toya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 17:46

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 16:31

JA és még valami kedves Toya.

Ezentúl ne félreérthető mondatrészeket idézz be tőlem... Bár még látom új vagy itt.

:lol:
Látom te is a mennyiség alapján itéled meg a fórumozókat...

Szerkesztette: Toya 2004. 04. 12. 17:50 -kor

#533 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 19:29

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 11:33

Felejts el. Ebbe én nem megyek bele.
Toyának megköszönöm, hogy megpróbálta.  :up:  :)
ALWAYS COCA COLE

#534 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 19:32

Gi, azt hiszem rossz emberbe kötöttél bele, olyan témában amiben láthatóan fogalmad sincs (ha van, azt szépen ügyesen titkolod), szóval take it easy

----atyuska----

#535 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 20:40

Azt szeretném mondani, hogy a Nascar 2003 atom szimulátor, ha minden segítséget kikapcsolsz (ideális ív felfestést is :D ). Nem könnyű vezetni, de ha az ember ráérez, brutális meccseket lehet vívni. Nálam volt olyan, hogy 4-5 körön keresztül "vonatoztunk", teljesen egyben volt a mezőny, nem kicsit kellett figyelni, hogy le se maradjak, meg ne is zúzzam össze az előttem/mellettem haladót. A fizika szerintem nagyon jó és tényleg olyan apróságokra is figyeltek, mint a turbulencia, vagy a szélárnyék. A hangok...azok királyok. Jujj, de még milyen királyok.
A Thunderrel nem játszottam, de a szaksajtó is úgy véli, hogy a Papyrus sejt valamit a Nascar szimulátorokról. Elvégre 10 éves gyakorlata van benne, ha jól tudom.

#536 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 22:56

Idézet

Na ezt jól megkaptam az "tapasztalt" Nascar Thunder pilótától

Na asszem ezt hívják az általad említett gyerekességnek.

Figyi, még 1x az idézettel kapcsolatban.. Lassabban

N E R É S Z L E T E K E T I D É Z Z ! ! !

Idézek először is magamtól, mint ahogy te is tetted:

Idézet

"Rendelkeznék rendes nettel szívesen kihívnálak, de a végén lehet te sírnál, hogy a 200 kör alatt te csak 195-öt tudnál teljesíteni"

Ez így tényleg eléggé kihívó, bár szerepel benne a lehet szó. Ez így magában viszonylag eléggé bunkót, tény és való.

De egy picit másképpen:

Írták nekem:

Idézet

Aztán ne nekem sírjál, hogy egy kört se tudsz menni 

Válaszom:

Idézet

Miért ne tudnék.

Rendelkeznék rendes nettel szívesen kihívnálak, de a végén lehet te sírnál, hogy a 200 kör alatt te csak 195-öt tudnál teljesíteni...  Vagy kevesebbet.

Így szerintem egészen máshogy hangzik. Nemde????

Úgymond tanító példaként hoztam fel, ott volt a lehet szócska is, ha netán én lennék a jobb. Utaltam arra, hogy az erőviszonyok nem ismertek.. És a végén intő jelként felhoztam, hogy nem kellene egymást provokálni.

Nagyon sajnálom, hogy te ezt így "támadásnak" értékelted, nem az akart lenni.

Fgyi, van olyan, hogy szövegkörnyezet...

Válaszolok "rendesen"

1. Van
2. Másodikra azt írtam tényleg, hogy talán igaz. Nem tudom, lehet, hogy annyira kis erők érbrednek, hogy nem lehet érezni. Legyen, igazat adok. De ettöl még szimulátor. Legalábbis szerintem rengeteg játék van, amiben ez 100%-ra biztos, hogy nincsen meg és szimulátornak hívod.
3. Gumikopás van benne rendesen. ÉS még1x is leírom, ha nem érzed, nem érezted, akkor nem játszottál vele. Ezt bárki 10 perc ráfordítással elérheti. Sőt, 5 perc is bőven elég.
Kipörgésgátló nélkül 5 perc alatt nagyon is. Szóval van.
4. Nem tudom milyenek a pályák igazábol. Jó neked, hogy ismered őket. Vagyis jó neked, hogy láttad őket élőben. Leírtam, hogy az egyes pályák "hibái" hasonlóan szerepelnek más játékokban is.
Késöbb pedig azt, hogy a pályák reálissága egyátalán nem számít, hogy szimulátorról van-e szó.
5. Elismertem, hogy rossz az AI. Mindegyikben az, bár lehet roszabb, mint más gamékban. Szeritnem egyremegy....

Elismertem igazadat a 2. és a 3., 4. pontra.
Vagy egészben, vagy részben.

Ennek ellenére szerintem egyik sem érv az ellen, hogy szimulátornak nevezhessük a thundert.

Idézet

Látom te is a mennyiség alapján itéled meg a fórumozókat...

Egyátalán nem írok mennyiségre. 3k hozzászólás egyátalán nem sok.. És nem is ezért mondtam... Csak furán idézel. Persze vannak, akik szándékosan idéznek így.
Ennek kapcsán gondoltam. Nem kötekedésböl. Elhiheted...
Persze vannak, akik így fogják fel.

Idézet

Gi, azt hiszem rossz emberbe kötöttél bele, olyan témában amiben láthatóan fogalmad sincs (ha van, azt szépen ügyesen titkolod), szóval take it easy

Nem kötöttem bele senkibe sem.
LEgelső hozzászólásomban arról írtam, hogy szerintem a Thunder szimulátor, mint ahogy a 2003.

Erre kaptam a provokáló választ, hogy menni sem tudnék vele. AMIRÖL HALVÁNY LILA FINGJA NEM LEHET.

De most kérdezek tőled. Mi alapján gondolod, hogy fogalmatlan vagyok a témával kapcsolatban???

NEM ÁLLÍTOTTAM SOHA, hogy a THUNDER JOBB, MINT A 2003. SOHA. CSAK AZT, hogy a THUNDER SZIMULÁTOR.

Amit tettek, az csak az volt, hogy nem annyira szimulátor. Ennyi.

Éppen úgy csúszik, rugózik a kocsi, mint más gamékban.. És a kedves "sértett" is bizony próbált olyan játékokat (szerinte szimulátorokat), amelyeknek köze nincsen a szimulációhoz, ha a Thundert kihagyjuk a szimulátorok sorábol.

Szóval ő álláspontjuk szerint a korábbi Papyrus Nascar szimulátorok sem azok, mert akkoriban az általuk felsorolt érvek a Thunder ellen messze nem voltak részei a programnak.
Ennek ellenére én 97-ben írt Papyrus Nascar játékot szimulátornak tartom.

Idézet

A Thunderrel nem játszottam, de a szaksajtó is úgy véli, hogy a Papyrus sejt valamit a Nascar szimulátorokról. Elvégre 10 éves gyakorlata van benne, ha jól tudom.

Igaz, hozzám csak valamikor 97 táján került az első. Lehet volt korábban is, de tetszett.  Nagyon. Azóta figyelemmel követem a sorozatot.

#537 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:05

Nekem volt szerencsém anno a Nascar 1-hez is, sőt a Papyrus első próbálkozásához is, még 286-on, (Indy500) mind kimagasodott a konkurencia közül. Anno a Nascar 1 miatt bővítettem a gépem memóriáját 8mb-ra, hogy megjelenjen az összes autó textúrája :) Ja és persze, hogy elinduljon SVGA-ban.  :eek: (Arra emlékszem, hogy az Indycar2 elindult a Nascar pályáival :)

Aztán az 1 után viszont hanyagoltam, csak a 2002-vel játszottam legközelebb.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 12. 23:07 -kor

#538 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:12

Az indy 500 akkoriban tényleg ütött nagyon. :)

Amivel még sokat játszottunk akkoriban az a Stunts volt. Bár az inkább arcade jellegű...

Indy 500 tényleg talán az első igazi szimulátor volt. :)
Persze commodore-n volt GPrix (meg XT-n, a commodores változatomban sajnos hiányzott Detroitból az alagut.. :( ), de hát az nem egy nagy élmény. Ott inkább a technikai előrelépés hozta, hogy reálisabb, mint az addigiak...
Ettöl függetlenül sokat nyomtam.. :)

#539 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:16

De az igazi mérföldkő az Indycar 1 volt, amikor tv-ben láttam először, a padlón keresgéltem az állam  :OOO Akkor azt mondtam, hogy ez a program nekem kell. Persze 286 EGA mellett erre esély sem volt :p

#540 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:29

:)

Nemtom, azokban az időkben annyira nem ment a Warez, mint mostanság.. Hála a szélessávú netnek.
Szóval olyan gamék jöttek jódarabig, amik jöttek.

Megvenni ugye lé nem volt, tehát maradt a másik út. Sajnos. Ezért kénytelen voltam pár gamét kihagyni.

De azért mindig igyekeztem. :)

Grafikailag nekem igazábol a Voodoos időszak jött be nagyon. Ha nem is egy szimulátorról van szó, de az NFS2 SE glide alatt állat volt.. :)

Persze ha azt vesszük már az Indy 500 is bődületes előrelépés volt a Commodoros játékok után. De valahogy azt úgy elvártam a PC-töl. :)

És tényleg, milyen TV-ben láttad akkor az Indycar egyet?
Bár talán már akkoriban is ment a PC ABC a TV1-en. Vagy külföldi csatornán?

Sajnos nekem ott is csak a "drága" 5*6 Kbyte magazin jutott. Amit nem tudtam valami gyakran megvenni. Az, hogy beszerezzem az áhított játékot pedig valami csoda volt.

Mindig az jött, ami jött. :)

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »