HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#1221 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 20:20

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:04

Tapasztalatom szerint a FRAPS a 2.3.3-ig bezárólag nem limitálja a sebességet, azaz ha 30 fps-re állítod a mintavételezést, attól a játék annyival megy, amennyit a géped elbír. A 2.5.0 és az összes azt követő verzió óta viszont a játék sebessége le fog csökkenni arra a szintre, amit a FRAPS-nak megadsz, pl. 25-30-60-ra vagy a legújabb verziókban tetszőleges, de legfeljebb 100-as értékre.

Korábban kielemeztük ezt a dolgot Sys-szel, de — valószínűleg az eltérő futtatási környezet miatt — úgy emlékszem nem jutottunk egyezségre. ;) Mivel Neki szerintem sok helyen nincs meg a 60-100 fps, ezért észre sem veszi a különbséget. Nálam viszont nem mindegy, hogy FRAPS mellett is 120-150 fps vagy <100, ezért kénytelen vagyok még mindig a 2.3.3-mal beérni.

Szóval szvsz a Te viszonylag erős gépeden inkább a 2.3.3-at érdemes alkalmazni, Half-size és 30 fps beállítással. Amikor felveszel, vedd vissza a felbontást 800x600-ra, a textúrákat médiumra, az árnyékokat kapcsold ki, az Dynamic ligths pedig legyen normál.

Az utómunkák leírásával még adósod vagyok, tudom. :p

:respect:

való igaz, én csak a 2.6.4-et próbáltam eddig, amint alkalmam nyílik kipróbálom és beszámolok.

doomer:

treee of woe
ha ezzel nem menne próbáld így  de akkor regelned kell

hills

jó szórakozást :D
"i saw god on TV"

#1222 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:25

tegnap este, meló után megpróbáltam megint a hillst.
úgy ment mint még soha, pontos voltam és halálos.:) már egy órája játszottam, megvolt köbö 150 szörny, 230/200-on voltam éppen mentem a torony felé mikor kifagyott a játék.
mindenféle üzenet nélkül egyszerűen visszalépett a vindózba. :reklamacio:
sírni tudtam volna.
persze azóta többbször is megpróbáltam, de szinte rögtön legyalultak.
még párszor nekimegyek, melőtt elutaznék, de remek lesz abban a tudatban játszani, hogy bármikor kifagyhat, biztos jobban játszom majd tőle.
"i saw god on TV"

#1223 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 08. 15:10

...a voice from the darkness.....

Rémlátó, a "Tree Of Woe" szép munka!  :respect: Nyolc percen belül 5 csillagra - nagyon klassz!

A "Hills"-el kapcsolatban pedig megértelek: ez tényleg durva így, és ez az, amitől én is a legjobban tartottam. Kész csoda, hogy az én "kis csumpi" gépemen sosem volt kilépés/fagyás a "Hills"-szel (a "Tree Of Woe"-val volt, de szerencsére nem Traumán). De a lényeg, hogy ne hagyd Magad "mentálisan befolyásolni"..szóval a kilépés benne volt a pakliban, de oda se neki..legközelebb majd nem lép ki (reméljük!)... :) Meg ha teheted, állíts le minden "felesleges" alkalmazást, ami esetleg a háttérben fut még a "Hills" alatt is. Talán csak peched volt...

Peti, nem tudom akkor, hogy mi van nálam, de lehet akár az is, hogy valahogyan a Gold Edition meg a PK++ nem fér össze(?).  :think:  A PK++ dokumentációjában van egy olyan sor, hogy "FIX: Blackedition now shows PK++ 'desktop'" - hmm-hmm, nagyon érdekes (mert mi van a Golddal akkor?)!  :think: Azt hiszem, rá fogok erre kérdezni odakint is. Az a szimplább HUD még csak növelné a teljesítményt, amire nekem borzasztóan szükségem van. Így is minden "low"-ra van húzva és az összes létező effekt, és még az EAX is ki van kapcsolva..de tegnap este kikapcsoltam a fegyvereket is. Kellenek a "rossebnek": célozni lehet nélkülük is, és az ammóból meg "rutinból" (már amennyi van, ugye :D) is látom, hogy éppen melyiket használom..viszont vagy +20 FPS-t és több stabilitást nyerek ezzel a dologgal. És tényleg nem zavaró, sőt...

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 08. 15:16 -kor

#1224 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:20

je-je-je megvan a csekpont :D
persze még csak most jön a neheze.
"i saw god on TV"

#1225 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 08. 17:42

Szép munka Rémlátó, látod-látod...  :up:  :respect:

Amúgy az előbb úgy levágtam szegény egeremet az asztalra MP-zés közben, hogy átmenetileg használhatatlanná vált - kilépni is alig tudtam... :D Meg kellett ragasztanom belül az egyik mikrokapcsoló "házát". De már működik is rendesen... Na, erre való a "sport"..önfegyelemre tanítja a hozzám hasonló "vadembereket"... :D :D

#1226 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:26

ez a torony jump nem semmi.
már megvan hogy megyek magasra de az utóbbi öt ugrásnál felrepültem túl a kút peremén, majd szépen vissza a kútba Kép

na megyek nyaralni :)
"i saw god on TV"

#1227 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 08. 22:19

Rémlátó, jó nyaralást, érezd jól Magad! :) Közben jelentem - Peti már tudja, de hátha Te is olvasod még -, hogy elindult a csomag, és mindjárt küldök egy PÜ-t a fuvarlevélszámról...

Peti, klassz volt látni Téged az MP-ben, MainKiller Kolléga! :D Bár számomra eléggé élvezhetetlen volt: hirtelen túl sokan lettünk, és kaptam konstans 40 FPS-t (ami azért felugrott 70-80-ra, amikor senki nem volt a képernyőn), ami szerintem részben a server gondja is volt... :( De egy mészárszék volt az egész (mind a három map)..semmit nem lehetett csinálni érdemben, csak "gyakni"... :D Ennek a "rOd"-servernek ez a baja: jobbak a pingek mint az ATEG-en, viszont a sok játékost nem bírja (olyan 4-5-ig elmegy maximum). Az ATEG-en meg a pingek rosszabbak valamivel, viszont sok játékosnál sem ilyen darabos a játék... Egyébként majdnem beírtam, hogy "sg", vagyis a "gg" ("goodgame" vagy vigyorgás) helyett "shitgame" vagy "slowgame"... :D

Meg észrevettem egy idegesítő dolgot az MP-ben... Néha van, hogy nem tudok felvenni tárgyakat: pl. benne állok egy AmmoBoxban és nem veszi fel, de már pajzsokkal is volt ilyen. Aztán később mégis felveszi, de általában már csak azután, miután lelőttek egyszer (ugye pajzsnál kellemetlen: az ember ott szöszöl vele, és közben szabad préda)... :) Lehet, hogy ilyenkor az van, hogy a cuccot valaki már felvette, csak a program nem regisztrálta pl. az én oldalamon...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 08. 22:50 -kor

#1228 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 11. 15:08

Peti, rájöttem, hogy mi volt a baj a PK++ moddal nálam: hihetetlenül "láma" voltam megint, az...  :omg:  :omg:  :D Ez kb. az az eset, mint amikor a múltkor megtaláltam a plusz smiley-kat...  :omg:

Szóval nem olvastam el rendesen a readme-t, és azt gondoltam, hogy a PK++ onnantól él, amikor feltelepítetted. Pedig a fenéket (és gyanús is volt különben), mert itt van ez a sor: "\Painkiller\Bin\Painkiller.exe -lscripts PKPlus.pak" - hoppá, a scripttel együtt kellett volna indítani!  :omg:

Így most már minden jó..eszméletlenül jó kis cucc ez a PK++... :D Klassz, hogy van hitsound (így tudom, mikor találtak a lövéseim, és bizony látom, hogy bőven van még mit fejlődnöm), klassz, hogy lehet harcolni botokkal a saját serveren is, klasszak az új parancsok, és az egyszerűsített HUD és a még további LOW-beállításokat támogató lehetőségek... Hihetetlen, hogy már majdnem két hónapja játszom az MP-t, és eddig még nem volt alkalmam kipróbálni a PK++-t! A saját "kukaságom" miatt...  :omg:

Peti, szintén gratulálok a tegnapi eredményeidhez - nagyon jól megy már Neked!  :respect: De miért léptél ki a "DM_Sacred"-ből (mondjuk megint túl sokan voltunk és nagyon szaggatott)? Nem láttad, hogy egy jó ideig mi ketten vezettünk?! Elől voltál Te, aztán jöttem én. Majdnem be is írtam, hogy "MainKillers RULEZ, Peti!! Look at Your Stats!", de túl heves harcok folytak... :) Kár, hogy még egy nyamvadt screenshotot sem tudtam készíteni (egyszerűen nem volt időm), de biztos lesz még alkalom rá később is...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 11. 15:11 -kor

#1229 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:47

Tényleg jók voltunk tegnap. :cool:
Csak, hogy fényezzem magunkat:
eredmény1, eredmény2, eredmény3 (ameddig ott voltam)
Gondolom az utolsót megnyerted. ;)

A végén azért hagytam abba, mert felugrott a pingem 255-re (valószínűleg többre, de ennyi a max. amit a ki lehet jelezni). Utána meg már mentem el itthonról, meg el is fáradtam eléggé. Több testmozgás kéne, hogy jobban bírjam az iramot. :)

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:42

Amúgy az előbb úgy levágtam szegény egeremet az asztalra MP-zés közben, hogy átmenetileg használhatatlanná vált - kilépni is alig tudtam... :D

Eszembe jutott Doug, amikor szétverte a billentyűzetet. :D

#1230 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 11. 18:07

LOL, nem nyertem meg..messze nem (kép): pl. Beamer magasan jobb bárkinél aki ott volt, és ha megnézed, a screenshotodon azért volt annyira hátul, mert még csak 6 perce volt bent (és nézd meg: én is éppen meglovagoltam a "rakettáját")... :D Egyébként sem tudnak hitelesek lenni ezek a Statisztikák: FFA-ban és ennyi emberrel nem. Persze jó érzés, amikor az ember sokat fragel egymás után és tovább életben tud maradni, de máskor meg 15-ször ölnek meg egymás után pl. azért, mert egy nyomoronc pajzsot nem bírok felvenni azalatt a rövid idő alatt...  :rolleyes:

:D FPS-Doug rulez! :D "BOOM HEADSHOT!" :D :D Ha én vagyok amatőr, azon nem szoktam felbosszantani magam, de van, hogy külső körülmények miatt szívok. Lehet, hogy az asztal világos színe zavarja az egerem optikáját, mert ha kicsit felemelem és visszateszem, akkor néha egy igen rövid időre nem reagál. Tehát pl. nem visz oldalra, ami pl. ha körbe-körbe kéne strafe-elni, akkor nagyon kellemetlen tud lenni...  :(

Egyszer nekem is előjött a 255 ping probléma ugyanígy mint Neked. Akkor egy ideig nem is volt jó egyáltalán...

Ja igen, véletlenül találkoztam Musso Lányával az MP-ben, éppen egy bottal chatelt (kép) - LOL! Az Édesapja piszok jól kitaníthatta, mert nagyon-nagyon jó játékos (szépen kiterített nem egyszer :D)! Kár viszont, hogy Ő sem nagyon beszél angolul. De azért..egy Lány aki MP-t játszik és ilyen szinten - ritkaság, az biztos...  :respect:

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 11. 18:18 -kor

#1231 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:49

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 19:07

Egyszer nekem is előjött a 255 ping probléma ugyanígy mint Neked. Akkor egy ideig nem is volt jó egyáltalán...

És mitől javult meg? Nekem akkor szombat délután "elment", azóta nem tudok játszani. De csak PK-t érinti, az UT2004 megy rendesen. :think:

#1232 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:25

Hmm... :( Akkor lehet, hogy Nálad is az van, ami velem is történt nyáron. Próbáld ki azt, amit én tettem: tiltsd le az összes hálózati kapcsolatodat, majd engedélyezd újra. Nekem ez segített mindkét esetben, pedig előtte napokig nem volt jó. De annyira nem, hogy azt hittem, nem is fogok tudni MP-zni többet, és tényleg semmi más nem segített. Ez az egyszerű tiltás/engedélyezés viszont pár perc alatt megoldott mindent...

Egyébként ma délután korrigáltam a múltkori Sacred-ereményt - itt egy GOODGAME, és valóban jó volt. S mennyi plusz lehetőség volt még benne! De klassz, amikor az embert elkapja a hév, és csak úgy aprít, akár 10 HP-vel is, LOL! Kár, hogy nálam ez még csak foltokban jelentkezik, pl. a fenti játszmában nagyjából kétszer jött elő. Olyan, mint valami extázis..démon-mód... :D De ilyenkor igazán "fun" az MP... :) Igaz, megint eléggé szaggatott, a sok játékos miatt...

A csomag pedig valószínűleg holnap meg is érkezik... ;)

#1233 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 13. 23:58

Srácok, meggyütt a csomag ma estére... :D Hamarosan Tihozzátok is eljut - ööö, ezt Petinek meg Rémlátónak mondom csak, mások ne várjanak tőlem semmiféle csomagot... :D

Szóval klassz kis cucc az egész, majd meglátjátok. A fekete-fehér papírtokból húzható elő a DVD-tok, amiben a lemez van, és rajta az anyagok. Ezúttal nem egy nagy file-ba van becsomagolva, hanem tömörítetlenül terpeszkednek az adatok a korongon. Így meg lehet nézni az Extra-szekciót is: két PainEddel kapcsolatos videó, és számos concept art kép található ebben a mappában. Mondjuk a concept artok egy részét már ismerem, de vannak olyanok is, amiket még tényleg soha nem láttam. Lehet háttérképnek valót válogatni belőlük...  :cool:  Végül is, ez a plusz a Gold Editionhöz képest. A verziószám persze a Black Edition, de mégis a Gold Editionből kell kiindulni, hiszen amerikai a kiadás és még a Penny Arcade poszter is benne van. A DVD-key pedig ezúttal nem maradhatott le, ezúttal ugyanis azt a kis könyvecske legaljára tették...  :up:

A többit, ill. részleteiben az egészet majd meglátjátok, amikor kézbe veszitek és kibontjátok... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 14. 00:01 -kor

#1234 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 19:24

:banana: Már alig várom, hogy a kezembe kaparinthassam. :)

Azért az durva, hogy három munkanap alatt kikézbesítették a világ másik végéről. Remélem az itthoni postával sem lesz gond — nemrég olvastam a bolhán, hogy egy fórumtársunk csomagját keresztülszurkálta valami elmeroggyant postai dolgozó. :eek:

#1235 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 14. 20:02

Holnap megpróbálom feladni: így Rémlátóhoz is pont 16-án fog odaérni (remélem!)...

A UPS rekordja nálam eddig a PK Gold szállításakor állt be: szerdán elküldték, és pénteken itt volt - olyan 2, 2 és fél nap alatt. Sajnos mi most kikaptuk a hétvégét: ha csak egy nappal korábban küldik, akkor talán pont ideér még péntekre... :) Igen, a szurkálós sztorit én is láttam, olvastam azt a topicot is...  :eek: :( Nagyon nem bízom a Postában, de reméljük, nem lesz semmi gond...

Amúgy az MP-d megjavult már? A múltkor PeTjA meg még páran kipróbáltuk az LMS és PCF módokat is. Az LMS-ben majdnem mindig elsőként távoztam - erős volt a mezőny... :D A PCF viszont poén, nagyon tetszett. Szép rakéta-frageket lehet benne csinálni. Azonban bot ellen kegyetlen: egyszer sikerült a saját serveren megvernem a botot, valami 17:16-ra (5 perces meccs), de a többiben mindig ő nyert, és általában magas fölénnyel. Általában rém ostobák a botok, de PCF-ben előjönnek az erényeik nagyon: túl pontosan céloznak és túl jól mozognak, és általában bunnyhopping nélkül (hiszen amúgy a földön kell próbálni maradni)... :) Str1ker is írt erről odakint, bár Ő szépen elverte a botot... :)

#1236 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:08

Nem, nem javult meg, pedig millió dologgal próbálkoztam, azzal is amit javasoltál... letiltottam, engedélyeztem, átdugtostam, összecsereberéltem, mittomén. Bosszantó, hogy a kisebbik gépemen megy a PK normális pinggel, ugyanazon a raúteren keresztül. De persze ennek egyébként sincs köze a dologhoz, hiszen menet közben történt valami, de fogalmam sincs micsoda. Te is ott voltál, szemtanúja voltál amikor játék közben egyik pillamnatról a másikra elromlott. Hüje bugos PK. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Szétb..z az ideg. :reklamacio:

#1237 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 16. 21:34

Srácok, "átmeneti rossz hírem" van: nem sikerült tegnap feladnom a cuccokat (ezért mondtam, hogy "megpróbálom", de sajnos közbejött, amire számítottam), ma meg már nem is akartam (hogy biztosan ne kallódhassanak a hétvégén a Postán). Így még egy kicsit a türelmeteket kérem: hétfőn reggel repülnek a cuccok... :)

Peti, közben nekem is előjött megint a 255-ös ping problémája: éppen PeTjával játszottunk a "DM_Unseen"-en, a ROD-serveren, amikor előjött a "pókháló"-effekt. Átmentünk máshová, de nekem ott is maradt a 255 ping. Szórakozni nem volt időm, mert el kellett mennem itthonról, de azért megtettem, amit szoktam: tiltottam és engedélyeztem a hálózati kapcsolataimat, majd egy újraindítás után kikapcsoltam a gépet. Amikor hazaértem, újra kipróbáltam, és a csatlakozáskor kb. 1 másodpercig megint 255 volt, de aztán lesett olyan 64-re, szóval rendben is volt minden... Úgy tűnik, nekem ez mindig használ...  :think:

Most viszont egy hasonlóan bosszantó dologgal küzdök megint: bárhová csatlakozok, mindenhol BrightSkinek vannak. Ez szép és jó, de én így nem látom az ellenfeleimet és ráadásul valamennyit még biztosan lassít is. A baj az, hogy sehogyan sem tudom kikapcsolni, és persze a saját serveremen sem (a bot is mindig brightskines). Így pl. a "DM_Sacred"-en állandóan mellémegy szinte minden, mert az ellenfelek túlságosan beleolvadnak a környezetükbe. Utálom ezt a BrightSkin-izét, "monnyon le", aki ezt a vacakot kitalálta... :(

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 16. 21:36 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 23:51

vagy ebben vagy a másik topikban beszéltetek egyszer arról hogy a kiegben valamelyik kártyakövetelményt nem tudjátok teljesíteni.

hát, az 1.61-es verzióval nekem legalábbis sikerült mindet, bár már nememlékszem hogy mi volt a nehézség oka :)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1239 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 18. 00:20

Üdv a topicban, Obersmith! :)

Biztosan a "Colloseum" (C06E07, BOOH) kártyájára gondolsz (pontosan 5-ször kell démonná válni): még az 1.5-ös verzióban egy scripthiba miatt nem lehetett azt a kártyát kioldani. Elírták az egyik változó nevét, és amit a vizsgált a program, az mindig 0 értéken maradt - így sosem adta meg a kártyát...  :rolleyes: Erre akkor Kalme írt egy fixet, majd később az 1.61-es patchben hivatalosan is javította a PCF Csapata (másképpen oldották meg mint Kalme) ezt a hibát. Szóval ezért nem lehetett Neked már gondod...

#1240 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 11:58

üdv mindenkinek!

nem gond sys, a lényeg, hogy ideérjen :)

egy napja gyötröm, a hills második felét, már kétszer megvolt a kijárat (az 5 csillag nem) de valahogy mindig sikerült kinyírnom magam  :reklamacio:
de most már nem adom fel, egy-két nap és megvan.
"i saw god on TV"

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.