...a voice from the darkness.....
Hú, Peti..meg kell ragadnom az alkalmat az állóképességgel meg a fizikummal kapcsolatban - mert pont ma történt valami érdekes, legalábbis én annak éreztem... Szóval feladtam délután - hát jól van, nem reggel, ahogy' eredetileg ígértem :o - Nektek a csomagokat, és reméljük, hogy az elkövetkezendő 1-2-3 napban meg is kapjátok a cuccokat...

Ez azonban ma délután egy kiadós sétát követelt a részemről, itthonról a belvárosba, a zuhogó esőben. Persze teljesen eláztam mire hazaértem - de hát: "Oh it's just a little rain, it will dry." (Daniel) -, de már nagyon függő vagyok, és egy gyors átöltözés után már be is lőttem az MP-t... LOL! És nagyon frankón ment! Na jó, egészen középszerű eredményeim voltak (2., 3., 5., stb., LOL!), de megnyertem pár kemény csatát és bevittem pár nagyon szép stake- és rakétatalálatot is - ezeken magam is meglepődtem. Azt akarom mondani, hogy piszok frissnek éreztem magam, és tudtam gyorsan dönteni és úgymond improvizálni is. Valaki beírta, hogy "IMPRESSIVE!!!!!!" (a srác a "DM_Factory"-n az ezüstpajzsnál volt, én meg éppen arra repültem el az egyik platformról (arról, amelyik a dobbantón lévő rakétától vezet kifelé az egyik épületből a magasban), és bumm egy rakéta

de az egész egy pillanat volt, és nem a véletlen műve), amire azt feleltem, hogy ezt teszi a jó levegő...

Ezt el kellett mondanom, mert ez jutott eszembe arról, amit a sportolásról mondtál... Arra már korábban is rájöttem, hogy fáradtan nem szabad leülnöm játszani, de igazából egy kis szabad levegőn megejtett mozgás után még sosem próbáltam játszani - pedig érdemes... És természetesen az is igaz, hogy az MP után az SP is sokkal jobban megy: egy ideje már értem, hogy Kalme miért tudta meglőni a Sado Commandókat a levegőben a rakétával, az "Abandoned Factory"-n...
Azt meg ne gondold, hogy nem éreztük át a videóból, hogy milyen nehéz dolgod volt. Na nem mondom, meg kéne próbálni egyszer nekünk is, de én már azelőtt elkezdtem a dolgon agyazni, mielőtt a videót megláttam. És pontosan arra jutottam, amit Te is leírtál: folyamatosan nem lehet hibázni, hanem a maximumot kell nyújtani (és eszembe jutott sok kényes pont, ahol túl könnyű hibázni). Na látod Peti, ezért szeretem a PK-t: mert ez az, amihez valóban "SKILL" kell! Nem szerencse, nem 500 visszatöltés, hanem tapasztalat..és ha van elég tapasztalatod, akkor uralkodsz...

Ezért értékelem nagyobbra az ilyen mutatványokat pl. egy Nightmare-en és rengeteg visszatöltéssel elkövetett "no scratch" challenge-dzsel szemben (amit akár egy kezdő is megcsinálhat). És pl. a TR-eknél ezért sem tartom olyan nagy dolognak a "no scratch"-et: a legtöbben rengeteg mentés/visszatöltés árán csinálták meg, és pl. anno az AOD-t én is (mert a játék megengedte, és mert szerintem ott nem lehet úgy virtuózkodni mint a PK-ban, és ezt negatív értelemben mondom). Azt szeretem, amikor valaki teljesen tisztában van vele, hogy mit csinál, és maga irányítja az eseményeket, hogy azok úgy történjenek, ahogyan az illető akarja..tehát amikor nem a szerencsén, hanem a játékoson múlnak a dolgok... Ezért szeretem ezt a legutóbbi videódat IS... Igen, megint megmutattál valamit nekünk - szép volt!

De azért..egyszer régen még Varus mondta, hogy egy videón minden tökéletesnek, zökkenőmentesnek, szépnek és könnyűnek tűnik - de ez sosem igaz, és ezt a Készítő és akik maguk is megpróbálják, tudják is nagyon jól...
Rémlátó, Te is megmutattad: Te vagy a 3., aki végigvitte a "Hills"-t Traumán - gratulálok!

Ezt is behírezem odakint... És nagyon igaz, amit mondtál: elhiszem, hogy a Trauma így kemény falat volt Neked. Még egy kopp azoknak, akik a PK-ra az "agyatlan hentelés" jelzőt aggatnák... Nekem a Trauma egy nap volt a két héttel szemben, de persze én előtte végigvittem az alacsonyabb fokozatokon már néhányszor, és megvolt a konkrét tervem... Ahhoz képest viszont Te meg nagyon-nagyon jó időt futottál!
A további módszerekről... Kapásból a toronyban a perem alatti Holy Item elérésével kapcsolatban szeretnék valamit felvetni: láttam Peti videójából, hogy úgy esik le hozzá (ami egy gyors módszer, ha sikerül), ill. Rémlátó mondja, hogy úgy ugrálgat oda fel a cucchoz. Nos, sokáig én is ezt az utóbbi módszert alkalmaztam, és tényleg sok idő kell hozzá, utáltam is mindig. Azonban..van egy borzasztóan egyszerű út is, ami az egészet úgymond nevetségessé teszi! Az a Secret egy vicc, bár kétségkívül rossz vicc, ha nem ismerjük az eredeti utat, amit Varus gondolt az eléréshez, és amit persze annyira elrejtett, hogy mindenki a nehezebb utakat találta meg... A poént nem akarom még egy konkrét screenshottal lelőni, de adhatok tippeket. Illetve nem tudom, hogy Peti vajon ismeri-e ezt az eredeti és nagyon könnyű útvonalat...?
A sárkány szájából én mindig le szoktam menni a földre, sosem gondoltam arra, hogy a falra is vissza lehet még jutni... A bikás teremben pedig próbálkoztam már a legelső végigjátszásomkor is azzal, amit Peti sikeresen végrehajtott a videójában, de nekem egyszer sem jött össze, sajnos... Helyette viszont rájöttem, hogy annak a "mérlegnek" ott funkciója van, mert a platformon, ahová a "mérleg" segítségével el lehet jutni (de persze megy anélkül is), elég lendületet lehet venni egy jó ugráshoz. Tehát lelőttem az inka idolt, majd a platformon végigugrálgattam, hogy legyen elég lendület, és aztán hopp az idolra és onnan a bikához. Sosem volt egyszerű ez sem, de nekem csak ez működött...
A kinti Fórumokon egyébként még mindig nagyon "titokzatosak" a "Hills" feladványaival kapcsolatban, hiszen senki nem akarja lelőni a poénokat... Ja igen, Rémlátó, örülök neki, hogy Te is az igazán értékelhető értékeket láttad meg Varus pályájában. Ugyanis az utóbbi időben Varus kapott egy-két ronda kritikát is: elnyújtott (strechelt) textúrák, ronda objektumok, ronda vízesés, túl nagy pálya, nem látszik a határvonal ("Feel the pain!"), és még rengeteg sokadlagos dolog. Nos, pont ezek a dolgok azok, amik nekem is feltűntek, de egyszerűen nem akadtam fenn rajtuk. Mert a kihívást kerestem a "Hills"-ben, és azt meg is kaptam rendesen. Egyébként érdekes, hogy akik a fenti kritikákkal jöttek, még nem vitték végig a "Hills"-t egyszer sem (a Holyk gyűjtögetése helyett inkább a vízeséseket méregették)...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 09. 19. 23:11 -kor