...a voice from the darkness.....
Peti, szerintem érthető voltál ott, gondoltam is, hogy végül is a fun-klánunk is leginkább erről szól. Tehát nincs semmi baj ezzel a hozzáállással, sőt...
Én néha így vagyok vele, néha meg úgy. Tetszik, hogy ésszel kell játszani, ha jól akarsz kijönni a meccsekből. Az MP sem "agyatlan hent" tehát. Tetszik, hogy aki tényleg ismeri a mapeket az győzedelmeskedhet, ill. aki jól tud időzíteni az is, meg aki jól mozog az is. Egyszer VoO azt mondta, hogy a célzás nem annyira fontos dolog a PK-ban, illetve azt, hogy nem elsődleges. Ezzel biztos lehet vitatkozni, de ott van pl. a mozgás (movement) - na, ez biztosan nagyon fontos! Elég csak akár Medicről (egy ideje Iddqd) példát venni (egy álom, ahogyan mozog!). Str1ker szerint azért tudott VoO győzni Fatal1ty (aki egy "human aimbot", ahogyan Önmagát nevezi) ellen, mert VoO movementje jobb (hamarabb, könnyebben elér dolgokat, és persze eltalálni is nehezebb)... Nagyon magas szinten végül is minden de minden ki van élezve, ki van számítva a végletekig..aztán valamelyik fél elcsúszik valami apróságon és azon megy el a meccs. Én több mint 10 évig sakkoztam versenyszerűen, és az is csak ilyen volt (azon a szinten ahol én játszottam természetesen kevésbé, de rengeteg partit néztünk "nagyoktól", és azok már mind ilyenek voltak; pl. volt, hogy az első 40 lépésig gyakorlatilag megismételtek egy mások által korábban játszott partit

). A sport pro-szinten egyszerűen ilyen... És ez az, ami nekem sem tetszik már benne, valamint néha még abban is kételkedem, hogy egy adott sportot pro-szinten művelők egyáltalán élvezik azt, amit csinálnak... Ha megnézzük a CPL-t, az is miről szól? Ott vannak a szponzorok a játékosok mögött, meg a pénznyeremény. Iszonyú rákészülés, állandó stressz a meccsek alatt..az már csak ilyen...
Szívből csinálni és csak a móka kedvéért, az az igazi... Fejlődni pedig úgyis fogunk, még ha nem akarunk, akkor is.

Szerintem aki minden nap játszik, az mindenképpen fejlődik, magától is. Rádaásul közben élvezi, ami mindenképpen jobb mint a saját serverünkön "unatkozni" pl. a mozgás gyakorlása mellett... Írtad Peti, hogy ahogyan Ők csinálják, abban már nincs élvezet, de hidd el, ez valószínűleg nem igaz...

Szerintem pl. Str1ker élvezi (egyébként iszonyú agresszíven játszik). És minél jobbnak érzi magát az ember, minél inkább uralja a mapeket és a helyzeteket, annál inkább élvezi. Hiszen győzni élvezet, és erre kell játszani. De a vereség sem szabad, hogy a kedvünket szegje...

Én sem várok sokat magamtól, de tudom, hogy egy idő után bele fogok jönni ebbe is..akárcsak az SP-be, ami szintén nem pár hónap volt. Egyébként Str1ker mondta nekem a múlt héten, hogy Ő sosem gondolta, hogy ennyire jól fog majd menni Neki...
Viszont mint mondtam, pro-szinten már tényleg nagyon vérre megy a dolog. Én tegnap pl. megnéztem egy TSN-közbetítést, amit még a PKEuro.com-ról szedtem le talán a múlt héten (nagyon ajánlom azokat a videókat). Az ilyen közvetítésekben az a jó, hogy spectatorök nézik és rögzítik folyamatosan az eseményeket, így látszanak pontok és pl. a játékosok HP-i meg pajzsállapotai is; az egész így sokkal jobb mint egy demót visszajátszani... Az érdekes az volt, hogy mutatták közben Fatal1ty meg VoO arcát is - ezeknek az embereknek már kötélidegeik vannak a játékhoz, és a meccsek idejére szinte "átlényegülnek", "extázisba" kerülnek. Szinte rezzenéstelen arccal nyomták, és nagyon látszott rajtuk, hogy iszonyúan koncentrálnak. Szinte "ki voltak kapcsolva", legalábbis a "való világunkból". Érdekes elgondolkodni rajta, vagy meg lehet Őket kérdezni, hogy vajon élvezik-e ezt az állapotot? Mert kívülről ez nem nagyon látszik. Ám belülről lehet, hogy élvezik a száguldást és a pontos lövéseket, meg a klassz frageket...
Peti, ha spontanitást akarsz, akkor szerintem FFA-t kell játszanod. Abban nem lehet annyira jól számítani mint 1v1-ben: pl. bárki bármikor "elhappolhatja" előlünk a MegaHealth-et meg a Gold Armourt, és persze a több ellenfél is veszélyesebb. Egyébként engem szerintem bárki elver 1v1-ben: nem tudom, nekem valahogy' az nem megy. Pedig próbálok taktikusan játszani, de hiába..a másik valahogy' mindig gyorsabb/ügyesebb...

Az FFA-val meg pont az a bajom, hogy a sok ellenfél miatt néha meg sem lehet mozdulni...
Sokszor mondtam már, és még mindig tartom, hogy a PK-MP úgy ahogyan van, UNFAIR..és rengetek szempontot lehetne találni, hogy miért...
Ja igen, Peti... Ha egy kezdő megnézi a "no scratch"-videóidat, akkor hasonlókat fog gondolni, mint Te Fatal1tyékről...

Valami olyasmit, hogy "á, én sosem fogok úgy játszani mint ez az 'elborult arc'!

" - LOL!

Engem pl. sosem vonzott a "no scratch", pont azért, mert macerás és a visszatöltögetések teljesen lerontják az élvezhetőséget. Például mi a fenéért töltsek vissza, ha eltalált egy kóbor shuriken a "Snowy Bridge"-en? Ez egyszerűen fárasztó és élvezhetetlen lenne a számomra... De Te valószínűleg valamennyire élvezted, és főleg a végeredményt (amikor pl. sikerült lerögzíteni a "Snowy Bridge"-et, az biztos klassz érzés lehetett)..gondolom, Fatal1tyék is élvezik a munkájuk gyümölcsét, és ami a mi számunkra "ámokfutás", az Nekik már szinte természetes. Megszokták az egészet fizikailag és mentálisan is...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 10. 08. 18:05 -kor