...a voice from the darkness.....
Doomer, szép munka!

A legjobb az egészben az, hogy már túl vagy azon a szemét operás Secreten...
Peti, elhiszem, hogy nem volt gondod az objectekkel az "Abandoned Factory"-n, és néhány napja, miután a 3. demó kijött, már tudom is, hogy miért...

Mindig is érdekes volt, hogy sokaknak baja volt ott, míg mások meg túlteljesítették...

Vajon hogyan lehetséges ez...? Megint nem fogok tudni rövid lenni, de el akarom mondani a teljes sztorit...
Még augusztusban nyitottam meg a PK-Fórumon a
"Factory - Destroying all objects by the easiest way..." című topicot, mert találtam megoldást a problémára. Ott minden le van írva részletesen, de persze angolul...

Szóval kezdem az elejéről: akik nekiláttak a "5 Stars Challenge"-nek, többnyire "koppantak" az "Abandoned Factory"-n, mert a 157 lerombolható objektum helyett CSAK 154 van a pályán - és ez így IGAZ (a legvégén annak a 3 konténernek is lerombolhatónak illene lennie, és egy Fan, Dooges', csinált is ehhez egy működő javítást). Azonban, szerencsére vannak trükkök, amikkel lehet növelni a lerombolt objektumok számát, így egy jó ideje már nekem sincs gondom ott: akár többszáz lerombolt objektumom is lehet a statisztikámban (ennek száma a stake-ektől függ)...
Mi volt a kiindulópont? Először is az, amit a fenti bekezdésben mondtam: hogy lehet, hogy nekem állandóan csak 154 volt, míg másoknak akár 170 felett is?! Valamint hogy lehet az, hogy néha nekem is volt 155 és egyszer 156 is?! Ezek a dolgok foglalkoztattak, de nem jutott eszembe semmi hasznosítható... Odakint is, mindenféle teóriák kezdtek terjedni, hogy ez meg az a jó megoldás, hogy meglegyen..én kipróbáltam mindet, egyik sem működött. Megcsináltam vagy 30-szor is a pályát, különböző módokon, kilőttem a konténereket (nem kell nekik rakéta sem) meg az összes poroltót/gázpalackot is, de sosem lett meg a 157, nemhogy még annál is több... Úgyhogy átmenetileg "feladtam", és félretettem az egészet (kényszerűségből): már csak az az egy csillag hiányzott, de nem tudtam mit kezdeni vele (ez volt június elején)...

Aztán az egyik későbbi végigjátszásom keretében (augusztus közepén) tettem egy érdekes megfigyelést: a "City On Water"-ön mindig is szerettem a vízbe lövöldözni, de akkor valahogyan észrevettem, hogy ha a StakeGunnal lövök a vízbe egy karót, akkor utána a Statisztikámban a "Objects Destroyed" száma nőni fog eggyel! Hoppá!

Utána nem sokkal tettem még egy érdekes felfedezést, azt meg a "Town"-on: ellőttem egy stake-et, és nőtt a lerombolt objektumok száma..ám itt nincs víz, akkor meg hová lőttem? Nos, egy égő háztetőbe! Utána kipróbáltam tudatosan is, és működött! Ha "elsüllyesztesz" vagy "elégetsz" egy karót, nőni fog a lerombolt objektumok száma. Azonnal az "Abandoned Factory"-re gondoltam: tudtam, hogy ott nincs víz, de van tűz, és pl. kilőhetnék a pályáról is, hátha az is számít (számít bizony, bár nem mindenhol: pl. akár a "Snowy Bridge"-en, ha kilövünk egy karót a havas hegyekbe, akkor ott működik)...
A megoldás... A megoldás az lett, hogy belelőttem egy karót az egyik égő tartályba, egyenesen a tűz közepébe: s voila, a program növelte a lerombolt objektumok számát! Ezután lelkesedésemben megnyitottam a fentebb említett topicot a PK-Fórumon...

Ám az továbbra is nyitott kérdés maradt, hogy másoknak hogyan sikerült, mert hiszen, senki nem említette, hogy tudatosan karókat lövöldözött volna az égő tartályokba..az az én felfedezésem volt, de mások nem így érték el (de nem tudták megmondani, hogyan)...
A legújabb felfedezés: a válasz a nyitott kérdésre (lehet, hogy van több válasz is?)... Még mindig a StakeGun a felelős, de hozzá kell vennünk még a Maso Commandereket is! Tudjátok, azok a lángszórós fickók, akik előszeretettel hajigálnak gránátokat is az emberre (pfuj, utálom őket, mert pl. Traumán egy gránát nagyon sokat tud már sebezni). Na már most, a PK 3. demójában ("Military Base") észrevettem, hogy ha sikerül felrobbantanom őket egy karóval (ehhez hajszálpontosan a fegyverük csövébe kell tudni lőni), akkor is aktiválódik a bug: a lerombolt objektumok száma nő eggyel! Ez lehet talán a végső válasz: akiknek nem volt gondjuk az "Abandoned Factory"-n, bizonyára felrobbantottak a karókkal néhány Maso Commandert (legfeljebb utána nem néztek bele a Statisztikába és nem vették észre a változást), minek következtében mindig nőtt eggyel a "Objects Destroyed" értéke...
Ezt a legutóbbit én is csak azután vettem észre, hogy gyanússá vált, hogy a demónál a végén hogy' a bánatba' lehet nekem 98 leromboltam a 91-ből... Eszembe jutottak a Maso Commanderek meg a StakeGun, így adtam egy esélyt a dolognak, és..bejött...
Peti, majd Te is próbáld ki ezeket - működnek! Amúgy közeledsz a "Ruins"-hez, ahol kemény lesz majd minden ammót összeszedni. A "bebetonozottról" sem szabad megfeledkeznünk, így ezt is mondom, Doomernek is: ha a kiindulópontot vesszük, akkor a bal oldalon van, a pajzs közelében - kicsit nézelődj ott, de nem túl könnyű észrevenni, mert teljesen a kőpadóban van, ráadásul két nagy kőlap között (így csak egy igen kis része látszik ki). S csak egy módon tudod felvenni: ha fölé állsz, bevárod a kalapácsost, és hagyod, hogy pár jól irányzott ütést mérjen a fejedre ("Iron Will"!). Sajnos csak így megy, és még így is szerencse kell, mert nem mindig sikerül, de ha igen, akkor egy pillanatra "lesüllyedsz" a két kőlap közé, és utána ha benézel a Statisztikádba, már látni fogod, hogy megvan az anyag...
SYS "Congratulations Ms Croft. You are positively Amazonian."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 10. 17. 10:47 -kor