HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#961 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:03

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:53

szerk: fraps-ot milyen módon használjátok, hogy játszható marad a gém? felbontás? stb...

FRAPS 2.3.3, half-size (400x300), 30 fps
a játék 800x600 @ medium, ligths: normal, shadows: off; szűrők: 2xAA, 4xAF, AI:high

ZO2: mondom holnaptól! :D

#962 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:06

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:03

FRAPS 2.3.3, half-size (400x300), 30 fps
a játék 800x600 @ medium, ligths: normal, shadows: off; szűrők: 2xAA, 4xAF, AI:high

ZO2: mondom holnaptól! :D

ja, hogy nem "honlapról" :D

kösz a beállításokat is.
ezt milyen gépen nyomod és mennyi fps marad meg az eksönökre?

#963 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 30. 21:09

...a voice from the darkness.....

Megnéztem: nekem is 404, de aztán láttam, hogy Peti azt mondta, holnaptól... :) Azér' Peti, ez szentségtörés, amit a szerencsétlen Gold Editionöm címképjével csináltál: ha ezt tudom előre, oda sem adom... :D :D Ez a Szalacsi Garner azért egy picit erős... :lol:

Nekem nagyon sokat kell butítanom a felvételhez: mindent leveszek és kikapcsolok, ill. a felbontást 640x480-ra, a FRAPS-et pedig "Half Size"-felvételre állítom. Így viszonylag magas FPS-t tudok elérni még felvétel közben is, és így a dolog nem megy a virtuózkodás rovására. Alacsony FPS-sel (40 alatt) nemigen lehet legénykedni, de inkább legyek csúnya mint béna...  :p

De legalább annyira fontos még, hogy a felvétel is folyamatos maradjon, amihez rendszeresen töredezettségmentesítek (O&O Defrag SPACE-metódusa kiváló), hogy mindig legyen egy nagy és főleg összefüggő szabad tárterület a rögzítéshez...

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 06. 30. 21:11 -kor

#964 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:00

404 :(

Holnaptól :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#965 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:26

kösz. kipróbálom hétvégén.

amúgy iylen szempontból tényleg elég gáz a játék. itteni gépen most indítottam egyet, olyan 40-50 fps-t megy, de a mozgás egyszerűen mintha késne az egérhez képest. elég gáz érzés.

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:26

Holnaptól :Đ

namár!
de jó, hogy kevesen írnak a topicba
különben még 10x megkapnám...

Szerkesztette: vipisrac 2005. 06. 30. 21:28 -kor

#966 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:29

Köszönöm a segítséget SYS, ha jól rémlik egyszer a TR fórumon is helpeltél :respect:

Azóta sem fér a fejemben, hogy amikor Insomnián nyomultam, hogy a gányban sikerült ez nekem 4x-re az elvileg lehetetlen módon :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#967 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:26

kösz. kipróbálom hétvégén.

amúgy iylen szempontból tényleg elég gáz a játék. itteni gépen most indítottam egyet, olyan 40-50 fps-t megy, de a mozgás egyszerűen mintha késne az egérhez képest. elég gáz érzés.

namár!
de jó, hogy kevesen írnak a topicba
különben még 10x megkapnám...

Pardon :Đ
Nem nyomtam f5öt :D

Tipp, a video oprionsban kapcsold ki a dynamic lights-ot, az pl a 9600XT-met kinyírja a Military Basen.
Valamint az árnyékokkal buherálj :)

#968 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:18

Na itt van a kilp, bár ti kis szemfülesek hamar kiszúrtátok, hogy a fenti képre kattintva is el lehet(ne) érni. :)

>> Swamp és a Zoxigén témája << ~36MB, 2Mbit/s wmv9
>> alternatív link... << ha Daniel és SYS megbocsát nekem a GE nyitóképének csekély mértékű átszabása miatt :Đ (tényleg SYS, mennyi maradt a "kvótámból"?)

nehézségi szint: Trauma
felhasznált kártyák: N/A
fegyver: Shotgun (mi más? ;))
sérülés: 0%
teljesítési idő: 01:55
narrátor: Szalacsi Sándor
zene: Vertigo / Jean-Michel Jarre - Oxygene
figyelmeztetés: Akik nem ismerik a Szalacsi-mítoszt, esetleg nem kedvelik Sanyi bát, saját mentális épségük érdekében inkább ne nézzék meg, vagy kapcsolják ki a hangot. :D

LQ verziót nem teszek közzé, mert élvezhetetlen lett a minősége: a gyenge kontraszt miatt a WMEncoder 512k bitráta mellett egyöntetű szürke masszát csinált az egészből.

Az idővel kapcsolatban eszembe jutott valami, ami megkérdőjelezi a hitelességét, és engem némi aggodalommal tölt el. A múltkor beszéltünk a "bennragadó kártyák" bugról. Nem vagyok benne biztos, de mintha a BOOH végén használtam volna az ellenfeleket 90%-ra gyengítő ezüstkártyát. Hogyan lehetne megállapítani, hogy ennek hatása alatt állok-e még, vagy már elmúlt? :)

#969 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 14:15

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:06

ezt milyen gépen nyomod és mennyi fps marad meg az eksönökre?

Athlon64, 1GB, 9600XT (még egy ideig :)), részleteket az aláírásomban lévő linkre kattintva láthatsz. És még pár mondat a FRAPS-hoz használt beállításokról, mert tegnap eléggé szűkszavú voltam. :)

Felbontás: 800x600 több ok miatt
- szűrőkkel is elegendően magas (60+) fps
- a half-size (400x300) felvétel sem terheli meg az I/O alrendszert
- 120Hz

Minden textúra (Low/Medium/High): Medium
Elenyésző hatással van a sebességre, de a Low nekem túl csúnya, a High pedig gondot okoz a későbbi tömörítésnél (túl részletes lesz tőle a kép).

Character shadows (off/on): off
Az árnyékoktól nagyon élethű tud lenni a játék, de egy mozgalmasabb jelenetnél iszonyúan visszaesik tőle a framerate.

Dynamic lights (Off/Normal/High): Normal
A High-hoz erősebb képkártya kellene, pedig ez is nagyon szép lenne (leszámítva a természetellenesen csillogó falakat, betont, ilyesmit).

Water FX (Low/High): Low
Dettó.

Bloom (off/on): off
Személyes bloom/glow-undorom miatt nem használom.

Warp effects (off/on): off
Nem használom, de már nem emlékszem miért. :Đ

A következő beállításoknak aránylag kicsi befolyása van a sebességre:
Particles detail (Low/High): High
Weather effects (off/on): on
Clip plane (0-100): 100 (nem is próbáltam még kisebbre venni)

Ezek pedig alig, vagy egyáltalán nem számítanak:
Sky (Low/High): High
View veapon (off/on): on
Hi-res weapon model (off/on): on
Coronas (off/on): on
Detail textures (on): nem lehet kikapcsolni, pedig rühellem

Végül az audió: EAX3 + 5.1 (a többi lehetőséget nem teszteltem).

Ezekkel a beállításokkal gyakran észre sem veszem ha megy a felvétel, ezért többször előfordult már, hogy kikapcsoltam miközben azt hittem hogy bekapcsolom. :D

A fenti állítások egyike sincs "kimérve", csak úgy szemre, illetve emlékezetből közöltem őket. Valaki a fanok közül csinált korábban egy részletes leírást, hogy melyik opció milyen hatással van a játék sebességére, de Sys többet tudna mondani a dologról.

#970 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:50

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 15:15

Athlon64, 1GB, 9600XT (még egy ideig :)), ...

huuh kösz a részletes leírást. alap teljesítménnyel az otthoni gépen nincs probléma :D
csak egyszer próbáltam ki a fraps-ot érdekességképpen. akkor csak úgy hirtelen elindítottam, semmit nem állítottam, de borzasztó volt (10-15fps?)

majd most állítgatok rendesen.

#971 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:00

Nightmare, minden kártya meglett, jöhet a Trauma :Đ

#972 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 18:00

Nightmare, minden kártya meglett, jöhet a Trauma :Đ

helyes  :up:

#973 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:43

Jól érzem, hogy itt nem lesz meg minden kártya? :think:

Abandoned Factory - kill at least 30 in demon morph ugye...

De itt mintha nem lennének lelkek, menteni sem tudok, számítottam vmi ilyesmire, de ez így érdekes lesz :Đ

#974 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:57

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 18:43

Jól érzem, hogy itt nem lesz meg minden kártya? :think:

Abandoned Factory - kill at least 30 in demon morph ugye...

De itt mintha nem lennének lelkek, menteni sem tudok, számítottam vmi ilyesmire, de ez így érdekes lesz :Đ

:D

bizony. van olyan feltétel, ahol a lelkeket kéne begyűjteni a kártyához. na az nyilván nem lesz meg :Đ

#975 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:17

Feltettem Dark fórumára is a ZO2-t. :) Változatlanul. :bolond:
Kíváncsi vagyok a reakciókra... remélem nem küldenek el a búsba. :D

#976 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 03. 19:09

LOL Peti, ez tényleg poén! :D Sándor igazán kitett magáért: nemcsak a ShotGunt forgatja jól, de a nyelvét is, hiszen kiválóan közvetítette a műsort...  :smoker: Az alternatív link már tegnap óta működik, és őszintén szólva a kvótás kérdésedre nem tudom a választ... * vállvonás * :) De jó videóknak mindig van hely... ;)

Szerintem nem volt a Tarot-asztalon semmilyen kártya sem, de legalábbis Fear nem: abból gondolom, hogy a maximum életerőn kezdett a ragyás mocsárdagasztó, de ha a Fear hatott volna, akkor csak 90%-on, tehát láthatóan kisebb életerőn kellett volna indulnia. Szóval semmiképpen sem látszik a kártyák hatása...

Bogab, törölted a pontjaid és kártyáid, amikor Traumát kezdtél? Én még sosem próbáltam ezt ki, de valóban, néhány kártyát így biztos nem lehet kioldani..habár, démon-mód lehet még Traumán is az eredeti PK-ban, ha a BOOH-ből bent hagyod a megfelelő kártyát... ;) De a lélekgyűjtögetős feladatokat biztosan nem lehet már teljesíteni Traumán. Az "Abandoned Factory" amúgy el lett bagatelizálva rendesen, bár ezt már korábban említettem: az 1.0-ás verzióban úgy kellett érteni a feladatot, hogy EGYETLEN demon morph alkalmával kell legyilkolni legalább 30 ellenfelet. Azonban a későbbi patchek óta már úgy kell érteni, hogy összesen, tehát az egyes demon morphok értékei összeadódnak. És hát, így nagyon könnyű, bárki megcsinálja akár elsőre is...

Igen, a PK-effektekről Varus csinált még régebben egy tesztet, kattintsunk ide hozzá... Látható, hogy a szűrők (legalábbis ha túl vannak alkalmazva), az árnyékok, és a Bloom "esznek" igazán sokat...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 03. 19:13 -kor

#977 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:14

Igen az a feladadat feltűnt, hogy módosult! Túl könnyű volt :D

Újat kezdtem, hogy lehet nem újat kezdeni? :D

Snowy Bridge - hídról lecammogós része, vki tud más utat le? vagy tuti tippet, hogy nem halok meg sebződök meg annyira, hogy 2mp alatt szétkapjanak?

Szerkesztette: BoGab 2005. 07. 03. 20:02 -kor

#978 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 03. 20:02

Hát tudod, mikor újat kezdesz, a játék feltesz két kérdést. Az első az, hogy tényleg újat akarsz-e kezdeni? Erre nyilvánvalóan IGEN a válasz. A második pedig az, hogy törölje-e a pontjaidat és a kártyáidat? Erre pedig lehet NEM a válasz, és akkor mindent viszel tovább. Ez a "5-Star Challenge" teljesítéséhez szükséges, hiszen az összesített Statisztikában kell meglennie mindenhol az 5 csillagnak, és ehhez bizony mindenképpen vinni kell a pontokat tovább (hiszen pl. a "Prison" csak Nightmare-től felfelé van, míg pl. a "Forest" csak Traumán). Ne feledd, bármikor megnézheted az összesített Statisztikádat, amikor a Térképen vagy. Például nézd meg ezt a képet a "Stone Pit"-ről: láthatod, hogy vannak értékek Insomniából és Traumából is. A program nagyon rugalmas mindennel kapcsolatban, ez az, amit megint csak nagyon szeretek benne. A csillagokat nem muszáj egy menetben és egy fokozaton összegyűjteni. Emiatt van értelme a pontok megőrzésének, meg amiatt is, hogy pl. Traumán is használhasd a korábban kioldott kártyákat, amivel ellensúlyozhatod pl. a demon morph hiányát...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 03. 20:03 -kor

#979 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:04

Akkor saját magamnak előállítottam a legnehezebb fokozatot :D

Mindig nulláztam :) Őszintén szólva nem tudtam, hogy Traumán nincsenek lelkek :D

Nightmares mentések még megvannak és azon jobban teljesítettem, mint insomnián, majd akkor ha hazajöttem elkezdem előről Traumán.

Bár csendesen megjegyzem valahogy a Trauma sok pályán sokkal könnyebb volt nekem, mint Nightmaren, pl az operahouse, vagy a cemetery, relatíve gyorsan és szinte sebesülés nélkül "rohantam" át mindegyiken.

Szerkesztette: BoGab 2005. 07. 03. 20:29 -kor

#980 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 03. 20:52

Lehet, hogy azért tűnt könnyebbnek és gyorsabbnak, mert nem kellett a lelkek összeszedegetésével foglalkoznod. :) Különben tényleg érdekes ez, de nekem személy szerint meg a Secretek jobban mennek pl. Traumán mint Nightmare-en. Mintha be lenne építve valami "támogatás" erre: "úgysem tudnak menteni a srácok a Traumán akárhol, hát kicsit legyen nekik könnyebb" - gondolhatták a Készítők... :D De szerintem ezek csak illúziók a részünkről...

Nightmare-en még lehet hibázni, vannak "bocsánatos bűnök". Traumán viszont elég egy-két bekapott gránát (vagy pl. "Atrium Complex"-en egyetlen fejszetalálat is 30 HP-be kerül), aztán vége van, vagy ha akkor nem, akkor kicsit később, és lehet visszatöltögetni állandóan. Nightmare-en nem gond, ha az embernek csak 30 HP-je van. Traumán viszont nem szeretek még 60 alatt se lenni... :D Bár egyszer még a BOOH-ben megtettem vagy Nightmare-en vagy Traumán, hogy a "Leningrad" legvégére befutottam 8 HP-vel, és meg is csináltam. Bár nem "agyatlan henteléssel", az is biztos... :) Visszatérve: skill kérdése az egész. Mire elérjük a Traumát, addigra már eléggé "erősek" és tapasztaltak leszünk a teljesítéséhez, és nemcsak fizikailag, de mentálisan is (rájövünk, hogy lehetséges). Egy idő után a Nightmare olyan lesz, mint valamikor az Insomnia volt... :) De a Trauma számomra még mindig "fair challenge" és tartogat kihívásokat. Emlékszem, még kezdő koromban, miután először végigvittem a játékot, akkor még DayDream-en, kíváncsiságból letöltöttem Ampee "final Trauma" mentését, hogy megnézhessem a "mennyei befejezést". Kíváncsi voltam a "Forest"-re, így betöltöttem és elindultam rajta: kb. 30 mp alatt leszedtek, egyszerűen mozdulni sem bírtam! Amennyire emlékszem, talán még az "Abandoned Factory"-t nézem meg, de ott is hasonló volt az eredmény. Akkor azt gondoltam, hogy ez az egész képtelenség... Persze DayDream után egyből Trauma..nem csoda, hogy húzósnak találtatott... :D

Egy idő után a harcos szituációk önmagukban már nem elégítik ki az embert. Akkor jön a Secretekre is, majd pedig a Statisztikára játszás is. Így észre sem vesszük, de az agyunkba vésődnek a mapek, s közben pedig a harcban is csak fejlődünk, és egyre eszementebb dolgokat művelünk... :) Régebben pl. én sokat "daráltam" a kártyák segítségével (jó móka is volt), és rengeteg dolog egyszerűen elképzelhetetlennek tűnt a használatuk nélkül. Mostanában meg állandóan meglepődök dolgokon..a múltkor pl. még a "Snowy Bridge" csúszós drótkötelein is lementem kétszer, leesés nélkül (bár az csak FPS-probléma volt korábban, de szinte sosem tudtam megcsinálni), LOL... :D

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 03. 21:05 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »