...a voice from the darkness.....
Gazdi - "Have you been affected that much by the souls you've absorbed?"
Igen, a Swamp Thing tényleg semmiség, főleg ha már ismerjük a módszert ellene. Olyan 2 perc lenne ott a "fair kihívás"... A "Soul Catcher" kártya nagyon jó szerintem, lehet, hogy nem is fogod majd lecserélni... Utána gondolom, az "Abandoned Factory"-n is könnyen meglett a kártya. A "Military Base" legfeljebb azért szokott érdekes lenni, mert könnyű elmenni az "extra helyek" mellett: sokan el szoktak ott akadni és kérdezősködni, számomra kissé érthetetlen módon, jóllehet, a sorrenden is múlhatnak a dolgok... Alastorral meg majd összefuthatsz újra, amikor meglesz a Mercy-kártyád: akkor akár ugyanezzel a kombinációval is biztos lesz a sikered...

A "City On Water" az a helyszín, aminek mind a mai napig bárhol és bármikor nekiesek, ha kell. Egyszerűen nem lehet megunni, valami fantasztikus a hangulata...
Ahogy Peti is írta volt, tettem pár érdekes megállapítást az elmúlt néhány végigjátszás során. Ezek a következők, és igazak mind a PK-ra, mind pedig a BOOH-re...
1. Nightmare-en (az 5. fejezet miatt emelem ki külön) és Traumán is teljesíthető az 5 csillag, mégpedig akár szintenként egy menetben (tehát egyszeri teljesítéssel a maximumra) és kártyák nélkül is... Ezért is van, hogy mostanában már csakis 5 csillagra játszom, tehát mindig maximálisra teljesítek minden szinten, egy lépésben, ahogyan haladok előre. Bár néha egy szintet duplán is teljesítenem kell: időnként előfordul, hogy néhány object átesik a padlón és elveszik, és ilyenkor ezeket már nem lehet lerombolni...
2. Minden kártya kioldható kártyák használata nélkül (természetesen akár Nightmare-en is)! Ez néhány helyen igazi kihívásokat hordoz magában még mindig: "Enclave", "Ruins", "Pentagon" (BOOH), "Underworld" (BOOH), és így tovább...
3. A legtöbb szint kártyája kioldható úgy is, hogy mellette még az 5 csillagot is teljesítjük. Csak néhány kivétel van, ahol a kettő kizárja egymást (pl. számos "időre futós" szint): ilyen pl. a "The Palace", amit mindenképpen kétszer kell megcsinálni, hiszen ott az a feladat, hogy pajzsok nélkül menjünk végig. Így először csak 4 csillagra, majd pedig 5 csillagra lehet teljesíteni...
Egyébként odakint többen is "nyafogtak", hogy macerás ez az 5-csillagosdi: minden ammót megkeresni fárasztó, és minden objektumot lerombolni is, bár a Secretekben még Mindenki lát fantáziát. Ami engem illet, nem bírok már semmit sem otthagyni, és muszáj mindent összeszednem tényleg. Egy jó ideje így játszom, és megvan az az előnye a dolognak, hogy: 1. ismerem a mapeket már mint a tenyeremet; 2. nagyon gyorsan megy így is, hiszen semmit sem hagyok el már általában (ahogyan haladok előre, szedek fel mindent), és semmit nem kell már utólag visszakeresgetnem... Szóval számomra egyáltalán nem macerás a dolog, sőt, alább sem tudom adni már: belebetegszem, ha ottmarad valami...
Még van egy érdekes dolog a múlt hétvégi BOOH-Trauma végigjátszásból:
"Pentagon" (C06E04), Trauma, 5 csillag, kevesebb mint 4 perc alatt, Black Tarot nélkül - egészen pontosan 3:25 lett, de elszórakoztam vele egy darabig, mire sikerült (előtte pl. egyszer 04:01 lett, LOL!)...

Ez volt az utolsó helyszín, amelynek teljesítése után a 2. pontot is biztosra kijelenthettem már...
Peti, engem is egyre inkább hívogat az MP mostanában, úgyhogy örültem a hozzászólásodnak. Ahogy tapasztalod meg a dolgokat, nyugodtan dobálj meg minket az újabb infókkal!

Igazából már eddig is számos MP-videót láttam a PK-ból, hiszen begyűjtögettem azokat is, így valamennyire el tudom képzelni, hogy milyen lehet. Sokkal gyorsabb mint az SP, és itt humán ellenfelekkel kell küzdeni, ami biztosan sokkal izgalmasabb, keményebb feladat. Humanoidok ellen nehezebb felkészülni...

PeTjA régi nagy MP-játékos, bár Ő azt hiszem, az SP-t is viszonylag jól ismeri. BloodBuster most kezdte el csak az MP-t, talán egy pár hete. Str1ker vitte bele, Ő szintén régi nagy MP-játékos...
Egyébként észrevettem egy érdekes dolgot: csak nagyon kevés olyan PK-játékost ismerek, aki az SP-t is és az MP-t is magas szinten űzi. Talán Kalme meg PeTjA, aztán kész, többet nem tudok mondani! Bár Kalme is inkább SP-játékos, és PeTjA is inkább MP-játékos, de legalább "lőnek" a másikhoz is valamit. Szóval vagy SP, vagy MP. Aki SP-s, az azt mondja, hogy "SP rocks", meg "SP forever", aki pedig MP-s, az azt mondja, hogy az SP "lassú" neki, és nem akar keresgéléssel meg Secretekkel szenvedni. Például Str1ker az utóbbihoz tartozik: elkezdte az SP-t, de amennyire én tudom, sosem vitte végig, hanem valahol félúton megállt vele, és annyi volt..váltott MP-re, és csak azt játszik már, az SP egyáltalán nem is érdekli... Tovább gondolva a témát, vannak olyan PK-oldalak, amik kizárólag MP-vel foglalkoznak, és vannak olyanok, amik meg csak SP-vel: pl. a
PKEuro.com csak MP-oldal, míg a
Kalme's Asylum csak SP... Továbbá annak ellenére, hogy még nem játszottam MP-t, meggyőződésem, hogy mindkét "platformhoz" másféle tudás szükséges. Aki jó MP-játékos, az nem fog SP-ben kapásból 5-csillagra teljesíteni és "körberöhögni" a Secreteket. Illetve aki már tapasztalt SP-játékos, azt még simán elverhetik MP-ben. Tehát csak az egyiket vagy a másikat ismerni nem adhat okot a másik platform "lenézésére", illetőleg az úgy csak "félsiker", hiszen csak az egyikben vagyunk jók...
Részben ez utóbbi miatt is kezd egyre jobban érdekelni az MP. Kíváncsi vagyok, hogy az SP-tapasztalataimat mennyire tudom ott felhasználni. Végül is, SP-ben is lehet "bunnyhoppolni" meg "strafe"-elni rendesen, és oda is kellenek reflexek. Például ott van az Experience #2 (képzeljétek, lehozták
ezen a lengyel PK-Oldalon is! - csak tegnap reggel vettem észre véletlenül a Site Főoldalának legalján, és nem találok szavakat, annyire jólesett... :o): elégedett vagyok vele meg minden, de mit ér az ott felmutatott tudás, ha átmegyek egyszer MP-be? Nem akarom, hogy ott meg lealázzanak...

Szóval érdekes, motiváló dolog ez. Valahol és valamikor el kell kezdenem az MP-t is, és bár hosszú az út Fatal1ty lealázásáig (LOL, csak viccelek!), azért szépen fel lehet fejlődni ott is. A sebesség és a humán ellenfelek elleni küzdelem is érdekes, teljesen más lehet, mint az SP... Csak hát, két dologgal van baj: 1. mint mondtam, nálam a PainKiller az első FPS, úgy igazából; 2. az életben nem játszottam még FPS-t hálózatban (és mást sem nagyon). Szóval abszolút "n00b" vagyok, ha az MP-ről van szó. Ráadásul ugye mentálisan mindenképpen: egyszerűen egy kicsit tartok tőle, mert pl. nagyon nem szeretek veszíteni (ez egy rossz tulajdonságom), és nem akarok túl sok kudarccal indulni (pedig a fentiek miatt arra számítok). De a lényeg, hogy motiváció azért van, ennél mindenképpen többé akarok válni, és végeredményben csak rajtam múlik, hogy ezt mennyire tudom majd megvalósítani...
Azonban még mostanában nem hiszem, hogy belemegyek az MP-be. Mert van egy másik téma, ami még az SP-hez kapcsolódik: ezek az egyéni SP-mapek. A legelső, ha minden igaz, Varus "Hills"-szintje lesz, ami egyfajta "Machu Picchu"-adaptáció, hatalmas hegyvidéki területtel, sok ellenféllel, és érdekes és újszerű(!) Secret-kihívásokkal. Elvileg augusztusig már elkészül. Továbbá van a DC-Fórumon egy Jaspos nevű Fan, aki a PK-hoz is készít szinteket: eddig kettő van előkészületben, de a screenshotok alapján fantasztikusak lesznek! Szóval akarok egyet szórakozni ezekkel is, az MP meg majd később...
Még egy gondom van az MP-vel... Olyat nem lehet, hogy valahogyan bármiféle kapcsolódás nélkül betöltök egy MP-szintet és teljesen magányosan felfedezem? Ez két okból is jó lenne: egyrészt kiismerni a mapet, másrészt pedig van bennem egyfajta "büszkeség", ami nem engedi, nem szeretné, hogy más mutassa meg nekem az MP-mapeken található Secreteket. Jó lenne azokat is magamtól felfedezni valahogyan... Sajnos azt hiszem, hogy ilyesmire nincs lehetőség, tehát mindenképpen csatlakozni kell egy serverhez. Ja, és mi a szösz az az FFA-mód? Utálom a rövidítéseket, mondtam már...?
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 19. 19:24 -kor