HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#1001 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:47

Láttam a Merlint, bár nem mostanában, hanem régebben valamelyik "alternatív" csatornán (talán a Hallmarkon). Nekem is nagyon tetszett, meg úgy általában az Arthur-mondakörrel kapcsolatos filmek és az egész kelta "kattogás" (kattogás = szl. téma, elmélyülés vmilyen témában; gondolkodásmód, viselkedés :D). A Merlin ahhoz képest, hogy tévéfilm, egészen igényes, szépen kidolgozott. És Sam Neill egyébként is az egyik kedvenc színészem ("Az Őrület torkában" óta).

A statisztikáid irigylésre méltók, asszem gyúrnom kell még, hogy utolérjelek. :respect: Amúgy nem részletezném a dolgot... tudom, hogy tudod, hogy átkozottul profi vagy. ;) Az eredményeid és amiket írtál, arra késztettek hogy egy kicsit magamba szálljak ("nem akarok eladni több Halálpálcát, megyek és átgondolom az életemet"). :p Viszont mindenképp meg akarom csinálni a Ruins-t és a Hell-t - bár ez utóbbi nem tűnik túl nehéznek - (a Tower-t inkább hanyagolom :Đ), de akkor már nyújtsak valami pluszt is... legalább szintidőben. Mondd csak, miféle "alaptrükköt" használt Cyody, és honnét tudnám a videót letölteni? (Ha Dark oldalán fenn van, nem kell válaszolnod, megkeresem.)

Szia Gazdi! Jó itt új arcokat is látni, és végre valaki veszi a fáradságot, hogy olvasson is... ;) :up:

Mélységesen egyetértek Sys-szel a játékokról és ízlésekről írt véleményével kapcsolatban, de azért csodálom ezt a fajta empátiáját, illetve engedékenységét. Mondjuk ez nála, mint moderátornál, nyilván "szakmai ártalom" is. ;) Én valahogy nem tudok megbocsátani a világnak, hogy nem tetszik nekik a Painkiller. :Đ Én azért szívesen "beolvasok" annak, aki beszól a PK-ra ("aki beszól a Zsanklódra, az beszólhat az ambulanciára is" /Rokker Zsóti/), bár szerencsére ilyen nem sűrűn fordult elő.

---
Sys tiéd lett 999-es hozzászólás, pedig pályáztam rá. :)
Kép

#1002 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 14. 09:38

...a voice from the darkness.....

Na Peti, akkor majd ha legközelebb is látod esetleg a Merlint, biztosan eszedbe fognak jutni a zenék... ;) Sam Neillt én még az Egy hulla hálójában című feketekomédiában láttam. Ott is nagyot alakított, készen voltak a helyzetek abban a filmben..helyenként nagyon morbid/bizarr volt a humor... LOL!

A profizmusról annyit, hogy én is gyakran így vagyok vele, amikor a Te és mások videóit látom: olyankor látom, hogy van még mit fejlődni.  :o  A Gólem és a "Snowy Bridge"-es móka mind a mai napig "Alapművek" nálam! De pl. még az operás mókáidat sem tudtam eddig megcsinálni, pedig minden végigjátszásnál adok ezeknek a dolgoknak egy esélyt; igaz csak egyszer, tehát nem töltök vissza ha mégis kapok egy-két sebzést, legfeljebb elkönyvelem, hogy most már jól megy. Viszont ahogyan a "Snowy Bridge" csúszós részén bénázok még mindig, azt látnod kéne! LOL! Persze jól van, Daniel túléli mindig azt is Traumán és nem kell visszatöltenem, de akkor is..hamar leszedik az aranypajzsomat (direkt azzal megyek le oda), és megkaszabolnak párszor azok az átok ninják (körbevesznek vagy öten és adják az áldást, én meg alig tudok kijönni a gyűrűből). Még mindig zavarba tudok ott jönni...  :o

Igen, Cyody videója fent van Darknál, innen letöltheted (ha minden igaz, ez az, mást nem csinált még a "Ruins"-ról). Az alaptrükk az volt, hogy kicsit "beakasztotta" a Guardiant: tudod, hogy ha nagyon kicsalod a szélére, akkor elkezd rángatózni, mintha haladni akarna előre de nem tudna meg ilyesmik - biztos Te is tapasztaltad már, de majd a videóból is megláthatod. Sőt, egy helyen még az én "Ruins" videómban is előfordult ez: mintha földrengés lett volna, amikor egyszer elfutottam alatta... :)

De pluszban ajánlok még egy vadonatúj Cyody-ámokfutást is, amivel a minap lepett meg: a "Town"-on teljesít néhány Secretet mindenféle object és PK-Jump használata nélkül. Annál, amelyiket lelassítva is megmutatta..na, annál leesett az állam...  :eek:  :respect: Ez még nincs fent Dark Oldalán sem...

Moderátor..izé, valahol egy másik Fórumon...  :o  De szerencsére sosem kellett igazán használnom... :) Különben régen volt olyan, hogy elmentem pl. a GameStar-Fórumra "osztani az észt" a TR-ről, mert egy topicban iszonyú igénytelen és durva módon leszólták. Rossz volt nézni, annyira sekély volt az a topic, de tényleg (a leszólás is elfogadható, de ahogyan ott ment - no comment). De sajnos semmi értelme nem volt, csak sárdobálás lett a vége a dolognak az oda írogatók részéről, én meg csak az időmet pazaroltam. Habár..az a Leányzó, aki ott segítséget kért (és ami után a "flame-hadjárat" megindult; amúgy az Ő indító hozzászólása volt az egyetlen értelmes abban a topicban), utána átjött a TR.hu-ra, és mind a mai napig tartjuk a kapcsolatot - ebből a szempontból volt értelme akkor odamenni... No szóval, ha pl. valaki leszólja a PK-t, akkor én először tájékozódom, hogy egyáltalán mennyit tud róla: ha játszott pl. egy demót, akkor annyi nekem elég is, egy biccentés és egy mosoly, vállvonás és ráhagyom, többre nem érdemes, hadd legyen most ő az okosabb... :) Ha érdemi a kritika, akkor érdekes lehet "vitázni" (ez nem jó szó ide) vele, hogy megmutassuk a dolgot más szempontokból is: nyilván máshogy látja, aki csak végighentelte egyszer mondjuk Insomnián, és máshogyan látjuk mi. A mi véleményünk árnyaltabb, komplexebb lehet már, és hitelesebb is. Többet tudunk róla mondani és tényeket, nem csak véleményeket. De nem mindig érdemes ezeket a dolgokat erőltetni: ha nagyon nagy a szakadék, akkor pl. nem, és ezért nem állok le sosem vitázni olyannal, aki mondjuk egy demó alapján mond véleményt... Ezt is a PK után tanultam meg..több tolerancia, nagyobb nyitottság és elfogadás kell. Régen nagyon sokszor kiakadtam és a védelmembe vettem a TR-t, ha valahol lehúzták. Mint TR-Fanek, sokszor mondogattuk egymás közt, hogy kívülállók nem érthetik meg úgy a játékot, mint mi (volt olyan újságcikk (NEM gamer-lapból), amelyik "perverz kukkolóknak" titulálta a TR-t játszó embereket). A PK után viszont azt láttam, hogy sok TR-Fan meg azt nem érti meg és alacsonyítja le, mert ugye "csak agyatlan lövöldözésnek" gondolják általában az FPS-eket, amikben nincsenek is olyan fejtörők, mint a TR-ekben (pedig néhány PK-Secret, ugye...? * kacsint *). És a muris a dologban az, hogy korábban én is lealacsonyítóan gondolkodtam egyáltalán az FPS-ekről (holott egyet sem ismertem rendesen!). Tehát azt láttam, hogy akik korábban attól szenvedtek, hogy nem értették meg őket, most nem értenek meg valami mást... Érdekes, mi...? És az okok ugyanazok, pl. előítéletek, infóhiány és szűklátókörűség játszanak közre...

A fenébe, én meg pont az ezresre pályáztam...  :p

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 14. 09:44 -kor

#1003 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 14. 13:30

No, megérkeztem a topik pillanatnyi végére, vagyishát ide no. Meló után haza, és egy nap kihagyás után folytatom a PKt. vagyis inkább újra előveszem. Az történt ugyanis, hogy a hét elején beszereztem, mert kellett egy "agyatlan hentelő" játék (nem röhög... ;)).
Akkor este kezdtem kipróbálni a műfajra rá- igazán sohasem, ám mostanában annál inkább el- szokottan, nyilván Daydream-en. Első hökk az volt, hogy büntet a program, nem használhatom a kártyákat. Most már mindegy, mondtam, legalább szétnézek, és utána újrakezdem egy értelmesebb fokozaton. Nos, a szétnézés a sokadik ásításig és a második fejezet közepéig tartott, alvást határoztam el éjfél után. Az vesse rám az első követ, akit nem ragadott meg a hangulat. Szóval irány az ágy, gondoltam, és el is jutottam a főmenüig. De miért ne próbálnám ki már most nehezebben? Újabb másfél óra és majdnem egy egész fejezet Nightmare, amikor egyrészt győzött a kókadás és a másnapi munka lidérce, másrészt kiderült, hogy az eleje nem megy olyan jól, hogy biztos lehessek a küzdelmes de biztos végigjátszásban. Kiderült tehát, hogy először Insomnia fokon kell végigjátszanom.
Ezek után kezdtem el figyelemmel olvasni ezt a topikot, előtte (és a játék megérkezése előtt) csak pár hozzászólással próbáltam átvenni a hangulatot innen illetve a BooH témából.
A szerda az ismerkedéssel telt, a spoilereket igyekeztem átugrani, a kezdeti csellendzseket viszont nem volt szívem. Jó volt látni, ahogy repked a sok "You're progressing well!" oda-vissza. Mára, csütörtökre jutott a hozzászólások harmadik harmada, tele a HC kihívásokkal és a videók javával. (Korábban is voltak, de még a régi dox-os (?) sorozatból, 404.) Őszinte elismerésem Nektek, peti (nem tiszteletlenségből, a pontosság kedvéért kisbetűs) és SYS, az ilyen vagy olyan okból bámulatos filmekért, és persze elismerés a már kevésbé aktív DOOMER-nek aki ugyanazt véghezvitte, amit Ti. Ugyancsak elismerés a névtelen challengereknek is természetesen.
Most tehát Insomnia végigjátszás, a kártyákra ráugrok, de nem lesz elsődleges. Ha látom, hogy ezen a szinten meg tudom csinálni, akkor próbálkozok, ha nem, akkor később visszatérek értük. Úgy láttam, 1.31-es foltot érdemes keresnem az alapjátékhoz, gondolom ez nem változott. Holnap nekiállok a BooH témának, bízva abban, hogy nem hígul fel az itt két nap alatt "megszokott" hangulat és színvonal azokkal, akik agyatlan hentnek látják és -ként kezelik ezt a title-t (milyen furcsán hat a "cím" fordítás).
Távlati tervek (mert tudom, hogy érdekel benneteket ;)): Nightmare, Trauma, True End. Ezzel elleszek egy darabig, lehet, hogy közbeiktatom a BooH alacsonyabb szintjeit, vigyázva a bugokra, főleg a kártyásra. Itt kell megköszönnöm az erről szóló pár oldallal korábbi figyelmeztetést.
Huh, mi történt, megszűnik SYS novellaírási monopolhelyzete? Az nem lehet, gyorsan ide azt a "Hozzászól" gombot, mielőtt tovább folytatom... :D
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1004 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 16. 08:41

Gazdi, akkor üdv a klubban!  :up: Ahogy olvastalak, látom, módszeresen áttanulmányoztad a témát, és a lelkesedésünk is valamennyire átragadt. Terjed a láz, LOL... Mindenesetre ez nekünk is nagyon jó (sőt, szuper) érzés... :)

Említetted Peti korábbi videóit, amik régebben még DOX.hu-linkekkel voltak. De ezek megvannak ám online ma is, hiánytalanul: Dark-nál, itt - ha valamelyiket elmulasztottad, akkor az új helyről leszedheted őket...

Az alap PK-hoz az 1.35-ös volt az utolsó nagy javítás (tavaly szeptember végén), az afelettiek (1.61-től) már a PK+BOOH-ra vonatkoznak... Tehát az 1.35-öst szedd le...

A célkitűzéseid jók! :) Gyakorlatilag a játék "kvázi teljes" végigjátszása. Azért "kvázi teljes", mert utána még van egy hivatalos kihívás és annak a megnyeréséből adódóan újabb lehetőségek, de szerintem aki eléri a "True End"-et, az már nagyon-nagyon sokat látott, és nagyon jól ismeri a játékot. Legalábbis ami a harcos részét illeti, meg egy jó darabot a másik feléből is. Szóval aki addig eljut, annak már szerintem bőven megtérült a játék megvételére fordított pénze: hiszen rengeteg szórakozást nyújt addig is. (Viszont az azutáni kihívás mélyíti csak el a dolgokat igazán. Amikor órákig szenvedsz a Secretekkel, és közben észre sem veszed, hogy mennyire a lelkedbe ivódik az egyes helyszínek hangulata. Aztán már csak azt érzed, hogy "függő" lettél: nem tudod elhagyni pl. a "City On Water" napsütötte ám mégis sötét sikátorait, mert mindig vissza kell térned oda egy újabb vizitre, "portyára"... :) Na de, erről majd később!) A kártyák kioldása nem vészes annyira: mindegyik teljesíthető kártyák nélkül is (a BOOH-ben is), de van, ahol érdemes igénybevenni a már meglévő kártyákat. Például időre teljesítéseknél (ezek tényleg elég nehezek helyenként: pl. "Enclave" és "Ruins") jól jönnek a nagyobb sebzést adó kártyák, vagy akár a lassítás is, mert akkor a gameplay-idő is lassabban telik (pl. a Triple Haste-tel 8-szor lassabban mozog a világ, és 8-szor lassabban cammog az idő is). LOL, itt eszembe jutott úgy mellékesen egy újabb kihívás-lehetőség is: a "Train Station"-ön 0 db lelket gyűjteni Soul Catcher és Soul Keeper ezüstkártyákkal (természetesen Trauma alatt!  :p )...  :evil2:   :D

A "monopolhelyzetem" megszűnésének meg csak örülni tudok, bár igazán, a Többiek is kitettek Magukért, nem is egyszer...  :up:  :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 16. 08:45 -kor

#1005 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:23

Megtudhattam, miért is olyan nehéz a "Don't collect a single soul" :) Végül is az volt, amit sejtettem: viszonylag könnyen irtható (buta) ellenfelek özöne kis térben. De megvan a Soul Catcher, megy is be a helyére, amíg nem találok valami értelmesebb ezüstöt. Valahogy az ezüstök számomra értékesebbnek tűnnek, kutyának sincs ideje még arra is figyelni, hogy mikor lője el az arany hármast...
A Swamp Thing viszont első (nem az én "halálommal" végződő) próbálkozásra 4 perc alatt sikerült. Nem is értem, miért ilyen magas az időhatár.
No megyek vissza. :D

#1006 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:09

Gazdi, majd amikor kétszer-háromszor használhatod az aranykártyákat (Forgiveness, Mercy), jobban fogod szeretni őket. ;) Bár ahogy láthattad, mindenféle kártya mellőzésével is végig lehet menni Traumán, a legtöbb helyen akár sérülés nélkül. :D És Sys bebizonyította, hogy még az öt csillagot is meg lehet szerezni nélkülük (vagy a kettőt kombinálni). :)

#1007 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:33

Tegnap estefelé - életemben először - kipróbáltam a multiplayert, illetve azon belül is az FFA-módot. Duel-hez nem volt kedvem és merszem, CTF-et és más bonyolultabb játékmódot pedig nem játszott senki. Néhány menet után rájöttem, hogy ez egy kicsit más, mint a singleplayer... béna voltam na. :Đ

Aztán a szerverlistában feltűnt a PeTjA név, ami ismerős volt a darkscorner-ről. Miután csatlakoztam hozzá, teljesen bizonyos lettem a kilétében, mivel egy BloodBuster nevű játékos is ott téblábolt a pályán. Szemmel láthatóan nem lövöldöztek egymásra, aminek nagyon megörültem (az első üzenet, amit kaptam a "don't shoot" volt, LOL). Szóba elegyedtünk, és végül is nem igazán játszottunk, inkább amolyan tutoriálos-nézelődős chatelés lett a dologból (rá kellett döbbennem, hogy a "real-time" angoltudásom katasztrofális, és ráadásul itt még MoBiMouse sem segített ;)). PeTjA megmutatta a titkos helyeket, ahol a 'God Mode' és hasonló powerupok rejtőztek. Sys, ez biztos tetszett volna neked, mert rendszerint csak valamilyen mutatvánnyal lehetett oda el/feljutni. Tipikusan dobbantó+rocketjump segítségével, aminek a kivitelezése nekem elég nehézkesen ment. :D Na mindegy, jól elvoltunk. :cool:

Pár szubjektív észrevétel. Az UT2004-hez képest iszonyúan kevesen játszanak PK-t, ami akkor is furcsának tűnik, ha a két játék rajongótáborának méretét nézzük. Eleinte csodálkoztam ezen, de így első benyomás alapján, tényleg nem egy nagy szám sajnos. Az MP-pályák fantáziátlanok, a kidolgozásuk meg sem közelíti az alapjátékét. A kisszámú, jól elkülöníthető fegyver, amit a PK-ban annyira szerettem, multiplayer módban kifejezetten hátrányosnak bizonyul. Hozzáteszem, hogy a legtöbb játékmódot nem volt alkalmam kipróbálni, de valószínűleg nem is nagyon fogom erőltetni...

Jó lenne egy kooperatív többjátékos mód, ahol ketten (vagy többen) vállvetve végig lehetne menni az eredeti játékon. (Annó a Doom-ot is végignyomtuk hárman... azok a régi szép idők. :D) Pl. tuti lenne úgy megmutatni valakinek a secreteket, vagy éppen ellesni tőle technikákat, hogy az illető ott áll melletted - mint ahogy PeTjA-val és BloodBuster-rel csináltuk is. :)

Kerestem a darkscorner-en angol nyelvű MP-topikot, de nem találtam. Tényleg nincs? :think:

#1008 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 19. 13:43

"This is not over yet. I'm not finished."
Alastorral éppen kicsúsztam az 5 percből az első sikeres próbálkozásomra, két 2xdmg + 4xlassítás + 10mpbonus haszálattal.
És most lássuk a sokat emlegetett Velencét!

#1009 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 19. 19:08

Gazdi - "Have you been affected that much by the souls you've absorbed?" ;)

Igen, a Swamp Thing tényleg semmiség, főleg ha már ismerjük a módszert ellene. Olyan 2 perc lenne ott a "fair kihívás"... A "Soul Catcher" kártya nagyon jó szerintem, lehet, hogy nem is fogod majd lecserélni... Utána gondolom, az "Abandoned Factory"-n is könnyen meglett a kártya. A "Military Base" legfeljebb azért szokott érdekes lenni, mert könnyű elmenni az "extra helyek" mellett: sokan el szoktak ott akadni és kérdezősködni, számomra kissé érthetetlen módon, jóllehet, a sorrenden is múlhatnak a dolgok... Alastorral meg majd összefuthatsz újra, amikor meglesz a Mercy-kártyád: akkor akár ugyanezzel a kombinációval is biztos lesz a sikered... :) A "City On Water" az a helyszín, aminek mind a mai napig bárhol és bármikor nekiesek, ha kell. Egyszerűen nem lehet megunni, valami fantasztikus a hangulata...

Ahogy Peti is írta volt, tettem pár érdekes megállapítást az elmúlt néhány végigjátszás során. Ezek a következők, és igazak mind a PK-ra, mind pedig a BOOH-re...
1. Nightmare-en (az 5. fejezet miatt emelem ki külön) és Traumán is teljesíthető az 5 csillag, mégpedig akár szintenként egy menetben (tehát egyszeri teljesítéssel a maximumra) és kártyák nélkül is... Ezért is van, hogy mostanában már csakis 5 csillagra játszom, tehát mindig maximálisra teljesítek minden szinten, egy lépésben, ahogyan haladok előre. Bár néha egy szintet duplán is teljesítenem kell: időnként előfordul, hogy néhány object átesik a padlón és elveszik, és ilyenkor ezeket már nem lehet lerombolni...
2. Minden kártya kioldható kártyák használata nélkül (természetesen akár Nightmare-en is)! Ez néhány helyen igazi kihívásokat hordoz magában még mindig: "Enclave", "Ruins", "Pentagon" (BOOH), "Underworld" (BOOH), és így tovább...
3. A legtöbb szint kártyája kioldható úgy is, hogy mellette még az 5 csillagot is teljesítjük. Csak néhány kivétel van, ahol a kettő kizárja egymást (pl. számos "időre futós" szint): ilyen pl. a "The Palace", amit mindenképpen kétszer kell megcsinálni, hiszen ott az a feladat, hogy pajzsok nélkül menjünk végig. Így először csak 4 csillagra, majd pedig 5 csillagra lehet teljesíteni...

Egyébként odakint többen is "nyafogtak", hogy macerás ez az 5-csillagosdi: minden ammót megkeresni fárasztó, és minden objektumot lerombolni is, bár a Secretekben még Mindenki lát fantáziát. Ami engem illet, nem bírok már semmit sem otthagyni, és muszáj mindent összeszednem tényleg. Egy jó ideje így játszom, és megvan az az előnye a dolognak, hogy: 1. ismerem a mapeket már mint a tenyeremet; 2. nagyon gyorsan megy így is, hiszen semmit sem hagyok el már általában (ahogyan haladok előre, szedek fel mindent), és semmit nem kell már utólag visszakeresgetnem... Szóval számomra egyáltalán nem macerás a dolog, sőt, alább sem tudom adni már: belebetegszem, ha ottmarad valami... :D

Még van egy érdekes dolog a múlt hétvégi BOOH-Trauma végigjátszásból: "Pentagon" (C06E04), Trauma, 5 csillag, kevesebb mint 4 perc alatt, Black Tarot nélkül - egészen pontosan 3:25 lett, de elszórakoztam vele egy darabig, mire sikerült (előtte pl. egyszer 04:01 lett, LOL!)... :) Ez volt az utolsó helyszín, amelynek teljesítése után a 2. pontot is biztosra kijelenthettem már...

Peti, engem is egyre inkább hívogat az MP mostanában, úgyhogy örültem a hozzászólásodnak. Ahogy tapasztalod meg a dolgokat, nyugodtan dobálj meg minket az újabb infókkal!  :up: Igazából már eddig is számos MP-videót láttam a PK-ból, hiszen begyűjtögettem azokat is, így valamennyire el tudom képzelni, hogy milyen lehet. Sokkal gyorsabb mint az SP, és itt humán ellenfelekkel kell küzdeni, ami biztosan sokkal izgalmasabb, keményebb feladat. Humanoidok ellen nehezebb felkészülni... :) PeTjA régi nagy MP-játékos, bár Ő azt hiszem, az SP-t is viszonylag jól ismeri. BloodBuster most kezdte el csak az MP-t, talán egy pár hete. Str1ker vitte bele, Ő szintén régi nagy MP-játékos...

Egyébként észrevettem egy érdekes dolgot: csak nagyon kevés olyan PK-játékost ismerek, aki az SP-t is és az MP-t is magas szinten űzi. Talán Kalme meg PeTjA, aztán kész, többet nem tudok mondani! Bár Kalme is inkább SP-játékos, és PeTjA is inkább MP-játékos, de legalább "lőnek" a másikhoz is valamit. Szóval vagy SP, vagy MP. Aki SP-s, az azt mondja, hogy "SP rocks", meg "SP forever", aki pedig MP-s, az azt mondja, hogy az SP "lassú" neki, és nem akar keresgéléssel meg Secretekkel szenvedni. Például Str1ker az utóbbihoz tartozik: elkezdte az SP-t, de amennyire én tudom, sosem vitte végig, hanem valahol félúton megállt vele, és annyi volt..váltott MP-re, és csak azt játszik már, az SP egyáltalán nem is érdekli... Tovább gondolva a témát, vannak olyan PK-oldalak, amik kizárólag MP-vel foglalkoznak, és vannak olyanok, amik meg csak SP-vel: pl. a PKEuro.com csak MP-oldal, míg a Kalme's Asylum csak SP... Továbbá annak ellenére, hogy még nem játszottam MP-t, meggyőződésem, hogy mindkét "platformhoz" másféle tudás szükséges. Aki jó MP-játékos, az nem fog SP-ben kapásból 5-csillagra teljesíteni és "körberöhögni" a Secreteket. Illetve aki már tapasztalt SP-játékos, azt még simán elverhetik MP-ben. Tehát csak az egyiket vagy a másikat ismerni nem adhat okot a másik platform "lenézésére", illetőleg az úgy csak "félsiker", hiszen csak az egyikben vagyunk jók...

Részben ez utóbbi miatt is kezd egyre jobban érdekelni az MP. Kíváncsi vagyok, hogy az SP-tapasztalataimat mennyire tudom ott felhasználni. Végül is, SP-ben is lehet "bunnyhoppolni" meg "strafe"-elni rendesen, és oda is kellenek reflexek. Például ott van az Experience #2 (képzeljétek, lehozták ezen a lengyel PK-Oldalon is! - csak tegnap reggel vettem észre véletlenül a Site Főoldalának legalján, és nem találok szavakat, annyire jólesett...  :o): elégedett vagyok vele meg minden, de mit ér az ott felmutatott tudás, ha átmegyek egyszer MP-be? Nem akarom, hogy ott meg lealázzanak... :) Szóval érdekes, motiváló dolog ez. Valahol és valamikor el kell kezdenem az MP-t is, és bár hosszú az út Fatal1ty lealázásáig (LOL, csak viccelek!), azért szépen fel lehet fejlődni ott is. A sebesség és a humán ellenfelek elleni küzdelem is érdekes, teljesen más lehet, mint az SP... Csak hát, két dologgal van baj: 1. mint mondtam, nálam a PainKiller az első FPS, úgy igazából; 2. az életben nem játszottam még FPS-t hálózatban (és mást sem nagyon). Szóval abszolút "n00b" vagyok, ha az MP-ről van szó. Ráadásul ugye mentálisan mindenképpen: egyszerűen egy kicsit tartok tőle, mert pl. nagyon nem szeretek veszíteni (ez egy rossz tulajdonságom), és nem akarok túl sok kudarccal indulni (pedig a fentiek miatt arra számítok). De a lényeg, hogy motiváció azért van, ennél mindenképpen többé akarok válni, és végeredményben csak rajtam múlik, hogy ezt mennyire tudom majd megvalósítani...

Azonban még mostanában nem hiszem, hogy belemegyek az MP-be. Mert van egy másik téma, ami még az SP-hez kapcsolódik: ezek az egyéni SP-mapek. A legelső, ha minden igaz, Varus "Hills"-szintje lesz, ami egyfajta "Machu Picchu"-adaptáció, hatalmas hegyvidéki területtel, sok ellenféllel, és érdekes és újszerű(!) Secret-kihívásokkal. Elvileg augusztusig már elkészül. Továbbá van a DC-Fórumon egy Jaspos nevű Fan, aki a PK-hoz is készít szinteket: eddig kettő van előkészületben, de a screenshotok alapján fantasztikusak lesznek! Szóval akarok egyet szórakozni ezekkel is, az MP meg majd később...

Még egy gondom van az MP-vel... Olyat nem lehet, hogy valahogyan bármiféle kapcsolódás nélkül betöltök egy MP-szintet és teljesen magányosan felfedezem? Ez két okból is jó lenne: egyrészt kiismerni a mapet, másrészt pedig van bennem egyfajta "büszkeség", ami nem engedi, nem szeretné, hogy más mutassa meg nekem az MP-mapeken található Secreteket. Jó lenne azokat is magamtól felfedezni valahogyan... Sajnos azt hiszem, hogy ilyesmire nincs lehetőség, tehát mindenképpen csatlakozni kell egy serverhez. Ja, és mi a szösz az az FFA-mód? Utálom a rövidítéseket, mondtam már...? :D

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 19. 19:24 -kor

#1010 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 22:32

FFA - Free For All :)

Tudtommal a PK-ban magad is indíthatsz mp-játékot, ahol kedvedre azt csinálsz amit akarsz. Én letöltöttem a PK++ csomagot a PKEuro.com-ról, ami tartalmaz pár kiegészítő funkciót az mp-módhoz, de szerintem anélkül is működik.

Egy dolog viszont teljesen kiakasztott. Hiába indítok jelszóval védett játékot, vagy akár dedicated servert jelszóval, valaki(k) azonnal csatlakoznak hozzám. :reklamacio: Az a legérdekesebb az egészben, hogy amikor én akarok csatlakozni, tőlem kéri a jelszót a program. :think: Namost vagy bugos ez a rész is (miért is ne lenne :rolleyes:), vagy pedig a csíterek már megtalálták a módját a jelszóval védett szerverekre való bejutásnak. :mad:

#1011 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 10:15

Tiltsd le a tűzfalon a netről a szerver felé irányuló forgalmat. :D

#1012 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 22. 07:25

Luciferrel nem birok.
Az világos, hogy egyfajta Dávidot kell alakítanom Góliát ellenében, de nem látom, hogy sebződne az égből jövő és általam jobb irányba terelt áldástól. Még csak meg sem jelenik a szokásos piros életerőkör. A szellemek ellen pedig egyelőre belehalok a harmadik menetbe.
Van valami trükk, vagy csak kitartóbbnak kell lennem?

#1013 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 22. 08:07

Mindenekelőtt mindenképpen azt javaslom, hogy csinálj egy QuickSave-et a 65. szellemnél, és inkább tölts vissza. Sokkal gyorsabb és eredményesebb. Mindig mosolyogtam régebben is, amikor valakik pl. 700 szellem után sem tudták kicsinálni Lucifert: nem az volt mosolyogtató számomra, hogy nem volt szerencséjük a Pokol Urával, hanem az, hogy sosem értettem, hogy miért nem töltöttek inkább vissza...?  :omg: Inkább lenyomtak minden sikertelen menet után még 66 szellemet (ami időbe kerül és a harcok is egyre nehezebbek), csak azért, hogy újra szembekerülhessenek Luciferrel. A visszatöltés sokkal gyorsabb, és ugyanúgy lehet máshonnan próbálkozni...  :rolleyes:

A harchoz pár tipp, hiszen nem akarom lelőni a poént... :) Szóval valóban, a visszalőtt meteorokkal fel lehet hergelni Lucifert. Ezek egy kicsit sebzik is, mert felüvölt olyankor fájdalmában, de az ilyen kis "szúnyogcsípésekbe" még nem hal bele. Csak nagyon ideges lesz, és emiatt elhatározza magát valamire..amibe viszont végül ő maga bukik bele... ;) Lehet, hogy nem vetted észre, hogy Lucifer mit akart, miután eltaláltad a meteorokkal, vagy pedig lehet, hogy egyszerűen csak nem érték el a meteorok...

Én nem szeretek közel menni a monstrumhoz, úgy érzem, távolról több esélyem van a meteorokkal: amikor lezuhannak a földre, abban a pillanatban vissza lehet őket lőni. Egyébként nem nehéz az egész: két menet, amiből az első a meteorok visszalökése, amit már Te is megcsináltál. A másodikhoz egy kis "szerencse" is kell, legalábbis még az elején: észre kell venni, hogy Lucifer mit akar, és el kell kapni a pillanatot. De ez nem olyan nehéz... Emlékszem, amikor legelőször megfektettem Lucifert, fogalmam sem volt róla, hogy hogyan csináltam: én csak ész nélkül "lőttem" démon-módban, és egyszer csak elfeküdt a gaz. Csak később értettem meg az egésznek a konkrét menetét... Egyébként szerintem Lucifer egy kissé másképpen viselkedik Nightmare-en, mint Insomnián vagy DayDream-en: Nightmare-en sokkal mozgékonyabb, nehéz távol kerülni tőle, és állandóan a fejünkre akar taposni...

Ne add fel, sok szerencsét! Legfeljebb adunk még több tippet idővel... :)

#1014 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 22. 11:35

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:07

Mindenekelőtt mindenképpen azt javaslom, hogy csinálj egy QuickSave-et a 65. szellemnél, és inkább tölts vissza.

:omg:  :up:

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:07

A harchoz pár tipp, hiszen nem akarom lelőni a poént... :) Szóval valóban, a visszalőtt meteorokkal fel lehet hergelni Lucifert. Ezek egy kicsit sebzik is, mert felüvölt olyankor fájdalmában, de az ilyen kis "szúnyogcsípésekbe" még nem hal bele. Csak nagyon ideges lesz, és emiatt elhatározza magát valamire..amibe viszont végül ő maga bukik bele... ;) Lehet, hogy nem vetted észre, hogy Lucifer mit akart, miután eltaláltad a meteorokkal, vagy pedig lehet, hogy egyszerűen csak nem érték el a meteorok...

Úgy gondolom, hogy aki itt olvasgat (2 ember + én), annak nem lesz nagy spoiler, ha tippelgetni kezdek. Mindenesetre én szóltam...
Tehát anélkül, hogy a tipp óta próbálkoztam volna: egyszer láttam olyat, hogy megtáncoltatja a kardját, talán éppen egy meteortalálat után, nem emlékszem. Mivel a játékban gyakran előfordult, hogy egy ellenfelet a saját fegyverével (vagyis olyan típusúval) lehet legkönnyebben legyőzni, itt is megfordult a fejemben, hogy kissé közelebb segítem a kardjához, de még nem sikerült. Álmatlanul sem merek telán elég közel menni hozzá.
No majd próbálkozok kb. hétfő este, előtte valszeg nem.

#1015 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 13:38

Őszintén szólva én még mindig a "fogalmam sem volt róla, hogy hogyan csináltam: én csak ész nélkül "lőttem" démon-módban, és egyszer csak elfeküdt a gaz" módszernél tartok, igaz nem is játszottam annyit mint Sys. :D

Naszóval, ha elfogadsz egy tippet, ami nem spoiler, de persze nem is kerülsz vele közelebb a "hivatalos" megoldáshoz: próbálj minél jobban eltávolodni Lüszitől, hogy a démonállapotbeli célkeresztedhez képest minél kisebbnek látszódjon. Ennek a hatótávolsága ugyanis végtelen, emiatt viszont messzebbről nagyobb "felületet" sebez...

Azt még sosem figyeltem meg, miket zsonglőrködik a kövekkel, meg az égő kardjával (ezzel a mutatvánnyal elmehetne a cirkuszba :Đ).

#1016 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 13:42

Idézet: |Iron| - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 11:15

Ezt nem értem. :lama: (Mármint, hogy mi köze ennek bármihez? :think:)
Mindegy kipróbáltam, de nem vált be... úgyanúgy rámkonnektelnek a piszkok. :D

szerk: Jahogy poén volt, és arra célzol, hogy tiltsam le a teljes bejövő forgalmat?? (Tényleg nem értem. :D)

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 07. 22. 13:50 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 22. 14:01

Idézet: [Iron] - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 11:15

Vagy ami talán még egyszerűbb: húzd ki a net kábelét. :)

#1018 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 22. 15:24

LOL, nekem is egyből az jutott eszembe: kihúzni a hálózat kanócát, aztán "senki se ki, se be..még én se!"... :D

Nono, Peti: az csak azért van, mer' Te mindig csak Traumán mész, ott meg Lucifer megússza Danielt... :D Amúgy Neked igazán tudnod kellene a metódust. :p Egyébként Dark létrehozott egy MP-szekciót is az ottani Fórumon tegnap - gondoltam, megemlítem...

Gazdi, nem baj, ha tippelgetsz, a játék már elég régi, és aki még csak ma kezdi el, és nem akar spoilereket, az olvasson óvatósan. Szerintem nekünk már nem kötelességünk erre figyelni. Viszont én Teelőtted nem akarom lelőni a konkrét megoldást, de ha megcsinálod, akkor leírom konkrétan, hogy mi az. Úgy Peti is megtudja végre... :D De leírhatod majd Te is, ha akarod...

Szóval igen, jó gondolat: figyelj is oda a kardra! Lucifer általában két dologra használja: az egyiket biztosan észrevetted, mert azzal "hívja" a meteorokat is. A másik a reakciója, amikor eltaláltad a meteorokkal, ami idegessé teszi. Nem tapasztaltál már olyat, hogy jó távolról megsebzett a karddal...? ;) Ez tipikusan akkor fordul elő...

Egyébként Peti tippje jó: jó távol maradni, hogy minél kisebb legyen. Csak hát, pont emiatt így nem biztos, hogy az ember megérti a megoldás menetét, hiszen így nemigen lehet megfigyelni a részleteket. Viszont szerintem is könnyebb lehet sikerre vinni úgy a harcot, a megoldás ismerete nélkül is...

#1019 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 17:37

Há' nem arról van szó, hogy nem tudom mit kell csinálni a Pokol Urával, csak eddig nem fárasztottam magam a fifikásabb módszerrel, mivel a "brute force" megközelítés is bevált. :Đ

Jelszóval védett multis játékot egyébként azért akartam hosztolni, hogy nyugodtan, "barátok közt" ;) tudjunk nézelődni, próbálgatni dolgokat. Akit érdekel, most is indítottam egy dedikált szervert... két zsivány - PooH és Laurence - máris ráakaszkodott. A listában "nem ezt keresed" néven keressétek. :D Kérem, aki teheti, nézzen már rá, hogy be tud el lépni akadálytalanul. Ha nem sikerül, akkor a jelszó "12345" (idézőjelek nélkül). Én nemsoká elmegyek itthonról, földi örömöket hajtva, de a gépet bekapcsolva hagyom tesztelés céljából. :) A bátrabbak csatakozhatnak is (4 player és 2 spectator hely van), ugyanis kíváncsi vagyok a játszhatóságra, pingre, ilysemire (a vonalam felfelé 128kbit/s, ami nemtom mire elég). A beállításokat defaulton hagytam, így a pályák 30 percenként váltják egymást.

Ha netán mégis sikerülne összehozni a jelszavas védelmet, egyszer mégiscsak összejöhetnénk lövöldözni ezen a virtuális "játszótéren"... vagy csak dumcsizni - elvégre nem kötelező rögtön egymás torkának esni. :D

(Régebben mintha HavocS akart volna meginvitálni minket egy partira, de lehet hogy rosszul emlékszem. :think:)

Sys, kösz az infót, benézek majd Dark-hoz. :up:

#1020 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:48

Peti, a poén kedvéért megnéztem én is a dolgot (ne menjen már potyára a géped  ;)), de sajnos nem találtam a serveredet sehol: talán már kikapcsoltad, vagy "mittudomén" (Sándor vagyok, LOL)..és.."mikó"...? :D

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.