HWSW Informatikai Kerekasztal: Steam (by Valve) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Steam (by Valve)

#1601 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 24. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 24. 15:42

Erre írtam: ezt hogy lehetne úgy megoldani, hogy ne az legyen, hogy pár ember összeáll, és közös kollekciót hoz létre egy accountra? Gondolom, ha ezt meg lehetne lépni, csökkennének az eladások, hiszen egy-egy baráti körben elég lenne egy játékot egyszer megvenni, aztán indulhat a time-sharing. A Valve-nak néznie kell a kiadók érdekeit is.

Azért tegyük hozzá, hogy offline játékoknál ez kezdetek óta megoldható, sőt offline játékot egyszerre többen is játszhatják különböző gépeken. Ugyebár egyszerűen csak offline módot be kell kapcsolni, onnantól nem akar steam felé mászkálni, egyedül a frissítést kell "megszervezni", ha szükség van rá. Online játék esetén meg általában úgyse megoldható, hogy több ember játszon vele, akár külön időben is, mivel a serialt gyakran hozzá kell kötni az accounthoz.
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#1602 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 08:31

Vegignyaltam a Steam listat, talaltam is kapasbol 10 jatekot ami erdekelne. Ebbol nehany megvan eredetiben is :-D
Most eppen azon filozom hogy erdemes-e megvenni oket, hol szarmazik belole elonyom. Mar ott bukik a dolog hogy ha elo akarok venni valami regebbi cimet akkor azzal azonnal jatszani akarok (ezert is tartok mindent egy helyen, ott a lemezen maga a jatek meg minden update ami kell) es nem 1-2 ora mulva miutan hajlando volt lejonni a Steam szerverrol. Ha meg most letoltom es kiirom lemezre hogy kesobb ne kelljen leszedni akkor meg ugyanott vagyok csak neteleres is kell a telepiteshez. Szoval azert fizetnek hogy bekorlatozzon a DRM. Hmm ez most nagy dilemma :think:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1603 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 24. 15:42

Erre írtam: ezt hogy lehetne úgy megoldani, hogy ne az legyen, hogy pár ember összeáll, és közös kollekciót hoz létre egy accountra? Gondolom, ha ezt meg lehetne lépni, csökkennének az eladások, hiszen egy-egy baráti körben elég lenne egy játékot egyszer megvenni, aztán indulhat a time-sharing. A Valve-nak néznie kell a kiadók érdekeit is.

És akkor mi van,a fizikai bolti lemezt ugyanúgy kölcsön lehet adni, ez semmivel se rosszabb annál. Nem értem ezt miért állítod be ekkora katasztrófának. Ez a time sharing ugyanúgy megoldható most is, ha külön accountra vesznek minden játékot ugyanúgy meg lehet osztani, ez nem kifogás és még csak nem is magyarázat.

Idézet

Szerintem is megoldható lenne, de akkor indulna is a már fentebb említett time-sharing filozófia.

Megértem a problémádat, sőt, a jövőbeni gyermekeimre gondolva maximálisan támogatom az "egy családi közös account" ötletét, csupán a kivitelezésével kapcsolatos problémákat is látom (illetve úgy gondolom, hogy látom). Ezek a problémák nem technikai jellegűek, mert szerintem is roppant egyszerű volna megoldani, inkább jogi és üzleti aspektusai vannak, amiket fentebb már említettem.

Ahogy leírtam nem lenne semmi különbség, ha valaki meg akarja osztani a steames játékait most is megteheti ha minden játék külön accounton van. Összeállnak hárman és mindenki egy játékot vesz meg egy accountra akkor még az sincs, hogy jajj de hát mekkora gond létrehozni minden játékhoz új reget.

Idézet

Azért tegyük hozzá, hogy offline játékoknál ez kezdetek óta megoldható, sőt offline játékot egyszerre többen is játszhatják különböző gépeken. Ugyebár egyszerűen csak offline módot be kell kapcsolni, onnantól nem akar steam felé mászkálni, egyedül a frissítést kell "megszervezni", ha szükség van rá. Online játék esetén meg általában úgyse megoldható, hogy több ember játszon vele, akár külön időben is, mivel a serialt gyakran hozzá kell kötni az accounthoz.

Offline mód csak arra jó, hogy egy gépen net nélkül is tudj játszani. Ha több gépen van ugyanaz az account a másik gépen kidob.

#1604 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 09:50

Akciók a Steam-en július 4-ig: http://store.steampowered.com/resub
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1605 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 10:19

ha offline modban van a steam akkor nem tudja, hogy masik geprol bejelentkeztek-e ugyanarra a fiokra. Igy oldottam meg LAN-on a l4d helyzetet, 4-en jatszottunk egy accounttal.
JóSebesség

#1606 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 06. 25. 11:19

ha offline modban van a steam akkor nem tudja, hogy masik geprol bejelentkeztek-e ugyanarra a fiokra. Igy oldottam meg LAN-on a l4d helyzetet, 4-en jatszottunk egy accounttal.

Igen, de ahhoz le kell tiltani a netet, hogy egyáltalán felájanlja az offline módot. Ha már az egyik abban van be lehet lépni a másikon az igaz.

#1607 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 25. 10:34

Offline mód csak arra jó, hogy egy gépen net nélkül is tudj játszani. Ha több gépen van ugyanaz az account a másik gépen kidob.

Két éve használom így. Egyik gépen egy nem túl gamer beállítottságú egyén ül, aki csak pár offline játékkal játszik, de azok engem is érdekelnek. Én accomra lettek ezek megvéve, ő steamje offline-ra van állítva, enyém online-ra. Jelenleg is "be van logolva" mindkét gépen a steam kliens.

Idézet: Mumia

Igen, de ahhoz le kell tiltani a netet, hogy egyáltalán felájanlja az offline módot. Ha már az egyik abban van be lehet lépni a másikon az igaz.

Sehol sincs letiltva a net, de most direkt kipróbáltam, élő netkapcsolattal gond nélkül át tudtam rakni offline módba.

Szerkesztette: Cathfaern 2010. 06. 25. 11:06 -kor

"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#1608 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 25. 08:34

És akkor mi van,a fizikai bolti lemezt ugyanúgy kölcsön lehet adni, ez semmivel se rosszabb annál. Nem értem ezt miért állítod be ekkora katasztrófának. Ez a time sharing ugyanúgy megoldható most is, ha külön accountra vesznek minden játékot ugyanúgy meg lehet osztani, ez nem kifogás és még csak nem is magyarázat.

Nem állítottam be katasztófának, csak megpróbáltam a másik oldal fejével gondolkozni. Ha van jobb ötleted, miért NEM engedik, oszd meg velem, érdekelne.

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 25. 14:02 -kor

#1609 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 25. 15:01

Nem állítottam be katasztófának, csak megpróbáltam a másik oldal fejével gondolkozni. Ha van jobb ötleted, miért NEM engedik, oszd meg velem, érdekelne.

Mert a birkák bégetnek. Mert belenyugodnak és így is veszik a játékokat, akkor mégis miért tennének bármilyen engedményt is? Amíg így is megvan a bevétel és a birkák beállnak a sorba nem panaszkodnak, hogy hát és akkor ezt most így hogy? Addig miért mozdítanák a kisujjukat?

Üzenet megtekintéseIdézet: Cathfaern - Dátum: 2010. 06. 25. 11:47

Két éve használom így. Egyik gépen egy nem túl gamer beállítottságú egyén ül, aki csak pár offline játékkal játszik, de azok engem is érdekelnek. Én accomra lettek ezek megvéve, ő steamje offline-ra van állítva, enyém online-ra. Jelenleg is "be van logolva" mindkét gépen a steam kliens.

Sehol sincs letiltva a net, de most direkt kipróbáltam, élő netkapcsolattal gond nélkül át tudtam rakni offline módba.

De ha nincs letiltva a net, akkor amikor elindítod a steam-et, akkor automatikusan megpróbál belépni online-ként és újrakéri a jelszót. És a másik gépen amin én vagyok belépve meg kidob. Nem az átrakáshoz kell letiltani a netet, hanem a rendszerbe belépéshez, sokra megy ha át tudom rakni offline-ra amikor már a másik gépen kidobott.

#1610 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 25. 13:51

Mert a birkák bégetnek. Mert belenyugodnak és így is veszik a játékokat, akkor mégis miért tennének bármilyen engedményt is? Amíg így is megvan a bevétel és a birkák beállnak a sorba nem panaszkodnak, hogy hát és akkor ezt most így hogy? Addig miért mozdítanák a kisujjukat?

Gondolom olvastál azokról a hírekről, amelyben az EA egyszerhasználatos kódot ad a jövőbeni játékaihoz, így visszaszorítva a használtjáték-kereskedelmet. Olyan jelentéktelen apróságoktól esik el a második tulaj, mint például az online multi... Tudom, hogy ez még nem következett be, de hamarosan realizálódik. És nemcsak az EA, hanem az Ubisoft is dédelget hasonló terveket... Szóval nemcsak a Steam az, amely szivatni akarja a vásárlókat.

#1611 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 25. 15:51

De ha nincs letiltva a net, akkor amikor elindítod a steam-et, akkor automatikusan megpróbál belépni online-ként és újrakéri a jelszót. És a másik gépen amin én vagyok belépve meg kidob. Nem az átrakáshoz kell letiltani a netet, hanem a rendszerbe belépéshez, sokra megy ha át tudom rakni offline-ra amikor már a másik gépen kidobott.

Hogy őszinte legyek, az "offline" gép 0-24-ben megy, így ez a probléma sose jött elő. De akkor ezek szerint (sajnos csak) szerencsés kivétel vagyok. Mondjuk feltételezem megfelelő tűzfalbeállításokkal rá lehetne venni a steamet, hogy ne tudjon bejelentkezni, csak az meg macerás már (bár még mindig kevésbé, mint a külön acc minden játéknak).

#1612 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 15:18

hulyeseg, offline mod nettel egyutt is megy..
JóSebesség

#1613 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 19:12

Nálatok sem elérhető a steam honlapja?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1614 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2010. 06. 25. 21:12

Nálatok sem elérhető a steam honlapja?

Nálam megy jól.

#1615 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 23:12

Idézet

Pipáld be, hogy mentse a jelszavadat, szóval induláskor ne kelljen semmit se megadni a loginhoz.
Indítsd el a Steam-et, válts át offline módba.
Ezek után induláskor meg fogja kérdezni, hogy offline módban induljon-e, vagy menjen online.

#1616 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 01:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 25. 11:24

be lehet állítani h offline módban induljon. ha meg játékot veszel akkor így is úgy is be kell jelentkezned egyszer az offline géppel h frissüljön a játék lista és telepítsd/letöltsd.

ezt a birkázást meg kikérem magamnak a másik több millió felhasználó nevében is, akik tudatosan azért vásárolnak steam-en, mert jobb rendszernek tartják mint megvenni a játékokat egyenként boltban, dobozostul úgy h mind1ik játéknak saját közösségi rendszere van ahol regisztrálni kell stb. számomra ez a probléma megoldódni látszik, mert a steam centralizált. kell a pc-nek is valami ami olyan mint az xbox live, de egyúttal megőrzi a platform értékeit és ez a steam. ha kölcsön akarok adni egy játékot valakinek, akkor odaadom nekik a jelszót és megmondom h rakják offline módba.

Szerkesztette: Raven_ 2010. 06. 26. 01:01 -kor

#1617 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 08:01

Az miért van, hogy a játékok játékidejét nem mutatja pontosan. Azaz, a minap volt, hogy játszottam egy játékkal úgy 1,5 órát. És amikor kiléptem, ugyanannyit mutatott játékidőnek mint amikor elkezdtem. Aztán kisvártatva módosította és "jóváírta" a 1,5 órát.

#1618 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Cathfaern - Dátum: 2010. 06. 25. 16:11

Hogy őszinte legyek, az "offline" gép 0-24-ben megy, így ez a probléma sose jött elő. De akkor ezek szerint (sajnos csak) szerencsés kivétel vagyok. Mondjuk feltételezem megfelelő tűzfalbeállításokkal rá lehetne venni a steamet, hogy ne tudjon bejelentkezni, csak az meg macerás már (bár még mindig kevésbé, mint a külön acc minden játéknak).

Igen, ha sose lépsz ki akkor nincs probléma akkor végtelenségig mehet az offline mód. Tűzfal beállításokkal próbálkoztam, de sajnos valamiért ha tiltom a steam portjait, akkor percekig kell várakozni mire végre felajánlja az offline módot, míg ha nincs net egyáltalán akkor azonnal bejön, szóval ez se próblémamentes megoldás.

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 06. 25. 16:18

hulyeseg, offline mod nettel egyutt is megy..

Te se érted, csak megy a hülyének nézés. Offline mód megy nettel, de ha él a net amikor elindítom steam-et, akkor nem ajánlja fel az offline módot, hanem kénytelen vagy belépni normálisan és utána tudsz offline-ba kapcsolni. Ezzel viszont már ha másik gépen be voltál jelentkezve ki fog dobni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 25. 15:58

Gondolom olvastál azokról a hírekről, amelyben az EA egyszerhasználatos kódot ad a jövőbeni játékaihoz, így visszaszorítva a használtjáték-kereskedelmet. Olyan jelentéktelen apróságoktól esik el a második tulaj, mint például az online multi... Tudom, hogy ez még nem következett be, de hamarosan realizálódik. És nemcsak az EA, hanem az Ubisoft is dédelget hasonló terveket... Szóval nemcsak a Steam az, amely szivatni akarja a vásárlókat.

Én biztos nem fogok könnyeket ejteni az online multi miatt :-D Persze így nem lehet eladni a játékot, de az egyszerhasználatos kódot nem tudom hogy oldják meg egy windows reinstall esetén. Ezt aligha tudják lenyomni a játékosok torkán, vagy ha mégis, akkor meg is érdemlik a birkák.

Üzenet megtekintéseIdézet: f_you - Dátum: 2010. 06. 26. 00:12

Pipáld be, hogy mentse a jelszavadat, szóval induláskor ne kelljen semmit se megadni a loginhoz.
Indítsd el a Steam-et, válts át offline módba.
Ezek után induláskor meg fogja kérdezni, hogy offline módban induljon-e, vagy menjen online.

Én amikor legutóbb próbáltam, hiába mentettem le a jelszavat. Ha idő közben másik gépen beléptem, akkor újrakéri a jelszót hiába volt elmentve korábban. Gondolom ez is valami biztonsági intézkedés, hogy illetéktelen ne férhessen hozzá az accounthoz. De majd megpróbálom mégegyszer hátha most már működik, de sok reményt nem fűzök hozzá.

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 06. 26. 02:01

ezt a birkázást meg kikérem magamnak a másik több millió felhasználó nevében is, akik tudatosan azért vásárolnak steam-en, mert jobb rendszernek tartják mint megvenni a játékokat egyenként boltban, dobozostul úgy h mind1ik játéknak saját közösségi rendszere van ahol regisztrálni kell stb. számomra ez a probléma megoldódni látszik, mert a steam centralizált. kell a pc-nek is valami ami olyan mint az xbox live, de egyúttal megőrzi a platform értékeit és ez a steam. ha kölcsön akarok adni egy játékot valakinek, akkor odaadom nekik a jelszót és megmondom h rakják offline módba.

Kikérheted magadnak attól még az marad a véleményem, hogy aki kevesebbért hajlandó többet vagy ugyanannyit fizetni és fel se emeli a hangját az birka. A centralizált rendszernek nem feltétele, a steam minden hátránya.

#1619 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 09:09

zzzz :)

Szerkesztette: -Turbo- 2010. 06. 26. 09:10 -kor

JóSebesség

#1620 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 26. 10:03

Kikérheted magadnak attól még az marad a véleményem, hogy aki kevesebbért hajlandó többet vagy ugyanannyit fizetni és fel se emeli a hangját az birka. A centralizált rendszernek nem feltétele, a steam minden hátránya.

Ezek szerintt a Steamet nem neked találták ki. Senki sem tart egy Magnumot a halántékodhoz, hogy márpedig mindenképpen a Steamet kell használnod künönben az agyaddal pirosra festjük a falat. :rolleyes:
Vedd meg a dobozos verziót vagy válts konzolra! :idea:

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.