HWSW Informatikai Kerekasztal: Far Cry (X-Isle) (II.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Far Cry (X-Isle) (II.)

#1721 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:39

Idézet: Ati007 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 3:05

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogyan lehet pillanatnyi mentést csinálni a játékban hogy ne kelljen újra kezdeni ha meghallok???

Ez engem is érdekel mert nem nagyon akarok 40-szer jázszani ugyanazon a részen.Én sajnos nem tudtam megcsinálni egy leírás alapján, de mindjárt bemásolom ide hátha valaki okosabb :respect:
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#1722 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:42

Először is helyezd át a DevMode.lua fájlt a FarCry központi könyvtárába. Írd felül, majd indítsd el úgy a játékot, hogy a '-devmode' paraméter szerepel a címsorban.Én ezt nem értem. Ezután a következő kódokat használhatod:

F9 - az aktuális pozíciót menti
F10 - az aktuális pozíciót tölti be

Talán valaki megoldja.Olvastam, hogy másnak már sikerült :)

Szerkesztette: Krapu 2005. 02. 21. 10:43 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:01

Na most a játék nem támogatja a menet közbeni állásmentést. Bár így lehet aktiválni, de csak a játékos pozícióját menti el, rengeteg fontos dolog kimarad, így értelmét veszti a játék, sőt akár olyan hibák is előjöhetnek ami miatt nem lehet majd végigjátszani.

Egyébként éppen az adja a játék hangulatát, és kihívását, hogy nem lehet minden sarkon menteni, ha meg akarjátok magatokat ettől fosztani, és chicken módban akartok menni, akkor hajrá.

#1724 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:12

Idézet: Krapu - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 9:42

indítsd el úgy a játékot, hogy a '-devmode' paraméter szerepel a címsorban.Én ezt nem értem.

Pedig ez a legegyszerűbb  ;)
Start menü - futtatás ,beírod hogy hol van a farcry,mintha el akarnád indítani,s a farcry.exe után hagysz egy szóközt, s beírod hogy -devmode  :up:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1725 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:49

Sajna nem müködik a mentés :( pedig most igazán jól jött volna.Na mindegy próbálkozunk újra a játékkal. :D

#1726 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:59

Pedig valahol itt van a topikban a helyes módszer, csak meg kéne keresni. Anno én is használtam, és működött. Kétféle módon ment, csak az egyik volt a jó. Először csak a pozíciómat mentette el, így tényleg szar. Második nekifutásra már az ammot, health-et is elmentette, szóval érdemes keresgélni. Mondjuk ez sem tökéletes, mert néha tényleg meghülyült a játék. pl. egy ajtó nem nyílt ki, nem jött az ellenség. Néha meg hasznos. Pl. a sokat emlegetett hajós helikopteres rakétázós részt így baromi egyszerű megcsinálni, mivel közben a hajó nem süllyed hála a quicksavenek :D. Azért megcsináltam qs nélkül is, mert úgy az igazi.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1727 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:04

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 10:59

Pedig valahol itt van a topikban a helyes módszer, csak meg kéne keresni. Anno én is használtam, és működött. Kétféle módon ment, csak az egyik volt a jó. Először csak a pozíciómat mentette el, így tényleg szar. Második nekifutásra már az ammot, health-et is elmentette, szóval érdemes keresgélni. Mondjuk ez sem tökéletes, mert néha tényleg meghülyült a játék. pl. egy ajtó nem nyílt ki, nem jött az ellenség. Néha meg hasznos. Pl. a sokat emlegetett hajós helikopteres rakétázós részt így baromi egyszerű megcsinálni, mivel közben a hajó nem süllyed hála a quicksavenek :D. Azért megcsináltam qs nélkül is, mert úgy az igazi.

Még az a jó hogy nem olyan nagy terjedelmű a topik :taps:

#1728 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:09

Hát én amikor az NF7-emet vettem előtte végigolvastam az összes hozzászólást, ami már akkor több mint 100 oldal volt!
És mielőtt belekezdtem a Far Cry-ba, szintén végigolvastam előtte a topikot, megelőzvén a felesleges szívásokat.
Tudom, nem kevés idő, de nekem szerencsére volt elég.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1729 Felhasználó inaktív   do3oM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:46

A mentés úgy jó ahogy van. :)
Abit KV8pro 3rd eye / 3000+ athlon64 / Thermaltake silent tower 4in1 / 2x512 Mb corsair 4000PT / His Excalibur X800XT PE Iceq II  / Maxtor 80 Gb 7200/8Mb / Sb live 5.1 /Logitech Z-2300 2.1 200W / Samsung combo / Pioneer 108 / Thermaltake VM3000A / 480W Thermaltake táp / Samsung 957MB

#1730 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:10

Szerintem attól nem volna rosszabb a játék ja pl mennem kell valamiért és nem tudom elmenteni a játékot vagy lejátszom azt a részt vagy kezghetem elölröl!!
Egyébként nálam müxik a devmode.
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#1731 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 22:44

Idézet: Ati007 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:10

Szerintem attól nem volna rosszabb a játék ja pl mennem kell valamiért és nem tudom elmenteni a játékot vagy lejátszom azt a részt vagy kezghetem elölröl!!
Egyébként nálam müxik a devmode.

nálam meg devmode sincs.
csak simán konzolban save_game és load_game ment és tölt.

mellesleg aki rendesen akar játszani, az úgyse fogja ilyen bugok miatt használni.
én se tettem soha, de néha mégis jól jön....

sztem a legnagyobb marhaság a save-ek szabályozása.
painkillert most nyomom trauma-n és csak fix chekpointokon ment autosave-vel.
namost:

1. néha rohadt fölösleges mászkálós sokperces részeket kell 8x megcsinálni, ha visszaload-ol az ember.
ebből az utolsó 4 azért van, mert már k*rvára unom a negyedik visszatöltés után, és véletlenszerű, teljesen ellenfél és veszélymentes helyzetekben nyírom ki magam a sietség miatt. de a legkülönbözőbb LOL módokon...
2. autosave, tehát ha más is játszik a gépen a játékkal egy full más állásból, akkor idővel szép lassan felülírogatja az én autosave-eimet. és mivel rendes save-re nem volt lehetőségem.......

egyszóval én mindig úgy álltam hozzá, hogy soha nem bugokra és könnyítésekre mentem, de fölösleges akciómentes többperces részek újrajátszására kényszeríteni az embert...  :omg:  :reklamacio:

#1732 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 05:29

Fc gyorsmentés

#1733 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 22:43

Baromi ellentmondásos ez a játék.
Képileg gyönyörű, profin megoldott a nagyobb terek kezelése, szép a környezet.
Ugyanakkor még nagy felbontásban és AA mellett is olyanok a távoli lombok, mint egy véletlenszerű pixelhalmaz, minden csillog-villog, mintha le lenne lakkozva.
Az ellenfelek kellemesen kemények (nekem mediumon), legalább is az emberek, a mutánsok egyszerűen élvezhetetlenné teszik a játékot. (Nyilvánvalóan kartávolságon kívül vagyok, mutánskám suhint egyet és nekem kampó, miközben 3 sima fejlövés kell a legkisebbnek is.)
Néha annyi az ellenfél, hogy csak iszkirizni lehet (ami viszont vicces, mert, ha túljutsz egy mentésen, akkor már nem követnek). Apropó mentés. Szívjon le, aki ezt kitalálta.
Az AI elég... változatos, néha belépsz egy faszi mellé az ajtón és csak tartja rád a fegyverét, bambul, mint a birka, máskor meg egyértelműen nem vehetnének észre, mégis felkiáltanak "did you hear something?" és már jönnek is.
Nagyon tetszik, bár zavar is a realisztikusság, elhúz a gépfegyver, remeg a kezedben a távcsöves puska, vissza is rúg.
Most éppen ott tartok, amikor találkoztam az fbi-os csajjal és elváltunk a parton. Eljutottam egy táborig, de ott rettenetesen sok az ellen, nekem meg alig van szuflám. Hát, meglátjuk, az előző részben már majdnem abbahagytam a hülye mutánsok miatt...

Létezik valami taktika, hogy mikor melyik fegyvert érdemes cipelni? Először nagyon megörültem a P90-esnek, de nem hatékony, szór, mint az állat és zabálja a lőszert. Az M16-os a kedvencem, most azon kívül a sniper puska, a rakétavető és egy shotgun van velem. Az M16-hoz ragaszkodok, de a snipert és a rakétást se tenném le önként, szóvel egy fegyvert tudok csak cserélni.

Mondtam már, hogy szívjon le az autosave?
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#1734 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 23:11

Idézet: Before - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 22:43

Létezik valami taktika, hogy mikor melyik fegyvert érdemes cipelni?

az én taktikám M16, egyes lövésre állítva, fejlövések
:D :D :D

#1735 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 07:41

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 23:11

az én taktikám M16, egyes lövésre állítva, fejlövések
:D :D :D

:D
Hasonlóképp csinálom én is, csak nem állítottam egyes lövésre, hanem nagyon rövideket lövök, kvázi egyeslövésekkel...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#1736 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:15

Na, most kell kijutnom a gőzerőműből, vagy mi a tosztból...
Már megint azok a rohadt mutánsok.

#1737 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:10

folytatás

----atyuska----

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85