Elküldve: 2005. 03. 01. 22:43
Baromi ellentmondásos ez a játék.
Képileg gyönyörű, profin megoldott a nagyobb terek kezelése, szép a környezet.
Ugyanakkor még nagy felbontásban és AA mellett is olyanok a távoli lombok, mint egy véletlenszerű pixelhalmaz, minden csillog-villog, mintha le lenne lakkozva.
Az ellenfelek kellemesen kemények (nekem mediumon), legalább is az emberek, a mutánsok egyszerűen élvezhetetlenné teszik a játékot. (Nyilvánvalóan kartávolságon kívül vagyok, mutánskám suhint egyet és nekem kampó, miközben 3 sima fejlövés kell a legkisebbnek is.)
Néha annyi az ellenfél, hogy csak iszkirizni lehet (ami viszont vicces, mert, ha túljutsz egy mentésen, akkor már nem követnek). Apropó mentés. Szívjon le, aki ezt kitalálta.
Az AI elég... változatos, néha belépsz egy faszi mellé az ajtón és csak tartja rád a fegyverét, bambul, mint a birka, máskor meg egyértelműen nem vehetnének észre, mégis felkiáltanak "did you hear something?" és már jönnek is.
Nagyon tetszik, bár zavar is a realisztikusság, elhúz a gépfegyver, remeg a kezedben a távcsöves puska, vissza is rúg.
Most éppen ott tartok, amikor találkoztam az fbi-os csajjal és elváltunk a parton. Eljutottam egy táborig, de ott rettenetesen sok az ellen, nekem meg alig van szuflám. Hát, meglátjuk, az előző részben már majdnem abbahagytam a hülye mutánsok miatt...
Létezik valami taktika, hogy mikor melyik fegyvert érdemes cipelni? Először nagyon megörültem a P90-esnek, de nem hatékony, szór, mint az állat és zabálja a lőszert. Az M16-os a kedvencem, most azon kívül a sniper puska, a rakétavető és egy shotgun van velem. Az M16-hoz ragaszkodok, de a snipert és a rakétást se tenném le önként, szóvel egy fegyvert tudok csak cserélni.
Mondtam már, hogy szívjon le az autosave?
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...