PlayStation 3
Elküldve: 2005. 10. 02. 04:27
Ez nyilvanvalo, na de mennyiert ? :Đ
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?
Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB BD drive 3.8kg.
Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB BD drive 3.8kg.
Elküldve: 2005. 10. 02. 08:21
Skacok, T2k azt irta a arstechnica forumaban, hogy az RSX chip meg mindig nem "taped out"... szerinte nem letezik, hogy jovo tavasszal ebbol PS3 lesz. Es bar a stilusa olyan amilyen a sracnak, ilyesmiben ritkan teved. Tudja ezt a tape out dolgot valaki cafolni? Allitolag utana meg fel ev kell legalabb a termek piacra kerulesehez...
Samott
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!
Elküldve: 2005. 10. 02. 09:04
Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 9:21
Skacok, T2k azt irta a arstechnica forumaban, hogy az RSX chip meg mindig nem "taped out"... szerinte nem letezik, hogy jovo tavasszal ebbol PS3 lesz. Es bar a stilusa olyan amilyen a sracnak, ilyesmiben ritkan teved. Tudja ezt a tape out dolgot valaki cafolni? Allitolag utana meg fel ev kell legalabb a termek piacra kerulesehez...
Samott
Samott
Nem tudom cáfolni, de nekem úgy rémlik, hogy egyszer mintha szóltak volna arról a hírek, hogy elkészült. A tape-out és a szilícium között egyébként 2 hónap van kb., a probléma a validációban rejlik. Fogalmam sincs, hogy a GPU-knál mennyire nehéz ez, vagy mennyi ideig tart. szóval ha most készül el a tape out, abból chipek már lehetnek jövő januárra, csak az a kérdés, mennyire lesz bugos:)
Elküldve: 2005. 10. 02. 10:18
Idézet: Asker - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 2:05
Pedig a PC szvsz el fog húzni a konzolok mellett erőben...
Persze idővel..
Persze idővel..
Rendben, de speciel én nem a Hungaroringen akarok gyorsulni vele, nem akarom erőemelő versenyekre cipelni, abból meg már kinőttem, hogy a szomszéd sráccal vitázzak arról, hogy kinek mennyi micsoda van a gépében/konzoljában.
Én csak játszani szeretnék vele, arra eddig is bevált a PlayStation, ezután is be fog.
Papesz
Elküldve: 2005. 10. 03. 16:25
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 22:40
Sokmindent nem látsz tisztán
Ez a lol.
Mégis ezzel mit akartál elérni? Provokálni akarsz?
Ahhoz több kell 
Ez a lol.
Mégis ezzel mit akartál elérni? Provokálni akarsz?
hát ha ez neked lol, akkor jó mulatást
Elküldve: 2005. 10. 03. 18:06
Idézet: Papesz - Dátum: 2005. Oct. 2., Sunday - 10:18
Rendben, de speciel én nem a Hungaroringen akarok gyorsulni vele, nem akarom erőemelő versenyekre cipelni, abból meg már kinőttem, hogy a szomszéd sráccal vitázzak arról, hogy kinek mennyi micsoda van a gépében/konzoljában.
Én csak játszani szeretnék vele, arra eddig is bevált a PlayStation, ezután is be fog.
off: faxa az avatarod. Sajátod?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."
Elküldve: 2005. 10. 03. 21:02
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D
Elküldve: 2005. 10. 03. 21:05
Idézet: bj22 - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 17:25
hát ha ez neked lol, akkor jó mulatást
provokálni sem akartalak (üdözési mánia?), csupáncsak leírtam a véleményem, azokután, hogy végigolvastam a konzol témában tett hozzászólásaidat, ennyi 
Hát pedig konkrétumok nélkül csak üres puffogtatásnak tűnik, amit írsz, az pedig a provokáción kívül nem sokmindenre jó, ezért mertem azt feltételezni. De ha nem így van, akkor várom, hogy leírd mi az amivel nem értesz egyet.
Elküldve: 2005. 10. 03. 23:28
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 22:05
Hát pedig konkrétumok nélkül csak üres puffogtatásnak tűnik, amit írsz, az pedig a provokáción kívül nem sokmindenre jó, ezért mertem azt feltételezni. De ha nem így van, akkor várom, hogy leírd mi az amivel nem értesz egyet.
Jó, akkor keresek egy hsz-t tőled gyorsan, bár én nem kifejezetten az ebben a topicban elkövetett -konzolt érintő- hozzászólásaidra gondoltam, hanem úgy globál. Persze akkor nem reagáltam rájuk, most meg már nincs nagy kedvem visszakeresni..de majd mostantól reagálok, ha valamivel nem értek egyet
gyorskeresésem eredménye, egy nemrégi itteni hsz-edt:
Annak is megvan a maga hangulata, persze aki a konzolon nőtt fel, annak nevetséges, nekünk nosztalgia. És nem adnánk oda semmilyen csilivili álomvilágért, amit a konzolok nyújtani akarnak. De nem tudnak. Eleve a lan játék konzolon halott ötlet. LAN = FPS vagy RTS Más játék nem nagyon jöhet szóba sem. Így eleve röhögnöm kell, amikor azt mondják, hogy a konzollal sokkal egyszerűbb a lanos játék.
Először is; a konzolok nem akarnak csilivili álomvilágot nyújtani, a konzolok a multiplatform játékok mellett "tipikus" konzol játékokat nyújtanak az embereknek, azoknak az embereknek akik erre tartanak igényt. Ezekre a játékokra -stílusokra- rengeteg PC-s van rákattanva 1ébként, mindig jól szórakozom azon, amikor müködő PS2/Xbox emukért verik az asztalt, és derülő arcal számolnak be róla, hogy "de már 5FPS-t produkáltak" valamelyik emuzsengével
Igen igen, a PC-nél az utolsó egéralátétet is felszámolod, konzolnál, meg csak az alapgép árát nézed. Óriási lehúzásnak tartom, hogy a konzolhoz még ötszámjegyű összegekért egy csomó kiegészítőt kell venned, hogy használhasd is valamire.
ötszámjegyű?? csomó?? Akkor sorold fel please ezt a csomó eszközt
Joe az egy köcsög biggrin_2.gif Én azt nézem, hogy számítógépem van, és lesz is, mert kell a munkához, internethez, és sokminden máshoz is. Akkor miért vegyek egy külön drága cuccot, csak a játékra, ha egyszer a PC alkalmas lenne játékra, ha a kiadók is úgy akarnák.
Jó akkor ezt most fordítsuk meg. Én azt nézem, hogy számítógépem van, és lesz is, mert kell a munkához, internethez. Ez egy olcsó gép, mert játékra nem kell (tehát a videokártyán -is- sporól az ember eleve), a feladatait pedig röhögve elvégzi így is (bizony-bizony, mire is kell az a hatalmas erőforrás? Semmire, csak a játékok igényelik. Ha professzionális fejlesztő vagy, és milkás programokkal dolgozol akkor persze más a helyzet, nade nem ez az általános..). Játékra van nekem konzolom, akkor miért vennék külön drága pénzért vga-t, ha egyszer a konzolom tökéletesen alkalmas a játékra és még a kiadók is úgy akarják
Nos legyen bármi is, én nem fogok 20e forintot kiadni egy játékért, amivel jó esetben 1 hétig elszórakozom. Kissé erős lenne, lehet hogy neked tellik, nekem nem. Bár ez jellemző, aki konzolban és nootebookban gondolkozik, ott van mit a tejbe aprítani. És ezt nem bántásból mondom, de könnyű annak leszólni a csórót, hogy fujj szemét tolvaj, aki gond nélkül megveheti. Én is megvenném, ha lenne annyi pénzem, vagy ha egy konzolos top játék ára, nem tenné ki az éves PC-re való költekezésem 33%-át.
"Bár ez jellemző, aki konzolban és nootebookban gondolkozik, ott van mit a tejbe aprítani."
ajj..felesjtsük már el ezt a régi berögződést, miszerint a konzol a gazdag gyerekek játékszere. Már akkor is ez ment itthon amikor NES és SNES hódított, és azóta is fel-felüti a fejét. Senki nem szól le senkit, de könyörgöm, ha te PC-n is -és persze konzolon is, hogy lehessen mihez viszonyítani- eredetibe megveszel mindent amivel játszani szeretnél, akkor bár megtakarítassz pénzt, de nem olyan sokat. Ha meg PCre letöltöd, akkor nyílván konzolra is letöltöd (ugyanannyira elterjedt már a konzol warez) és úgyanott vagy.
Elküldve: 2005. 10. 04. 01:34
Idézet: Asker - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 2:05
Pedig a PC szvsz el fog húzni a konzolok mellett erőben...
Persze idővel..
Persze idővel..
Csak nem az erőgépekről van szó, hanem a játékokról. Ott pedig a konzolok vezetnek.
Én kb. valószerűnek tartom a kétharmados arányt a PS3 javára. A Microsoft belehúzott, elég sok japán fejlesztőt megnyertek maguknak most, pl. a Final Fantasy készítőiből alakult Mistwalkert. Az Xbox360-ra már lesznak japán game-ek is. De ne felejtsük el a Nintendót sem.
Mumia, te meg rosszul látod a dolgokat, különben is hagyjátok már a PC vs. konzol vitát, nagyon fárasztó már...
Elküldve: 2005. 10. 04. 14:46
Az IDG News Service leült Robbie Bach-hal, a Microsoft szórakoztató eszközök részlegének elnökével és eldiskuráltak a cég új játékkonzoljáról. Az eredményből kiderül, hogy véleményük szerint az Xbox 360 jobb a Sony új játékgépénél. "Feltehetően mi rendelkezünk az induláskor kapható legszélesebb játékválasztékkal. Mire a PS3 piacra kerül, mi már az új játékok második generációján fogunk munkálkodni. Papíron nézve a két gép közel egyforma specifikációkkal rendelkezik, valamiben ők a jobbak, valamiben mi. Azonban nagyon sokat számít a szoftvertámogatás. Lényegesen könnyebb X360-ra fejleszteni, fontos a többletszolgáltatások minősége is. Az Xbox Live-ban elképesztő lehetőségek vannak."
Arra a kérdésre, hogy miért adnak ki két változatot a konzolból, ezt felelte: "Minél szélesebb vásárlói kört kívánunk elérni, s ehhez különféle elvárásoknak kell megfelelnünk. Ha a játékiparra és kiegészítőire gondolunk, pont a játékgépek az a kategória, ahol nincs túl sok választása az embernek. Az európaiak például sokkal költségérzékenyebbek, ők valószínűleg nagyobb számban vesznek majd olcsóbb változatot."
Az online játékosok száma jelenleg 10%, ezt 50%-ra akarják növelni. "Két fajta szolgáltatásunk lesz a következő generációnál. Az Ezüst, amely ingyenes, ezt bárki használhatja, aki vesz gépet. Így érjük el a tervezett 50%-ot. Az Arany szolgáltatásra már külön elő kell fizetni. Azt akarjuk elérni, hogy a játékosok megtapasztalhassák az online játékokban rejlő lehetőségeket és így rávehessük őket arra, hogy előfizessenek a többet nyújtó Aranyra."
Nem tudta megmondani, hogy a Halo 3 című játék (amelnyek elődei, de főleg az első rész óriási sikert aratott) mikor fog megjelenni. Bill Gates annak idején úgy nyilatkozott, hogy akkortájt, amikor a Sony piacra dobja a PS3-at. "Nem tudjuk, mikor debütál a PlayStation 3. A Sony azt mondja, tavasszal. Nem kívánunk találgatásokba bocsátani és nem ettől tesszük függővé a játék megjelenését, mert az óriási minőségromlást eredményezhetne."
Hogy miért pont a HD-DVD-t támogató olvasókat támogatja majd a konzol, szintén nem érkezett egyértelmű válasz. "Egy igen fejlett lemezolvasót építettünk a gépbe. Mivel még mindig nem tiszta, melyik új formátum lesz a nyerő, mi sem kívánunk semmilyen tervünket nyilvánosságra hozni. Nem biztos, hogy a lemezformátum a kulcs ebben a kérdésben. Van például merevlemezünk, ami kivehető, bővíthető... talán ez is megoldja a tárolási problémákat a jövőben."
És ami talán a legfontosabb, a PC-s játékokat sem akarják elhanyagolni. "A Windows egy remek platform a játékok számára, különösen a Vista a DirectX 10 támogatásával. Óriási lehetőségek rejlenek benne, már javában folynak a munkálatok..."
Továbbra sem mondanak le az első generációs Xbox támogatásáról. Bár a Microsoft nem fejleszt már rá játékokat, külső fejlesztők igen. "Erre mindenképp szükség van, hiszen több mint 20 millió aktív felhasználóról beszélünk."
A szülői felügyeletről is szó esett, a mostanában egyre gyakrabban kirobbanó botrányok miatt. "Nagy hangsúlyt fektetünk a szülői felügyeletre. A szülők akár online is nyomon követhetik, hogy csemetéjük milyen játékkal, kikkel vagy kik ellen játszik, bármit le tud jelszóval védeni, a játékokban megjelenő tartalmak szűrésétől kezdve a játékosok fontosabb személyi adataiig - ezeket szülői eszközökkel lekérdezhetik és beállíthatják, kikkel engedélyezhető a közös játék. A fejlesztőknek azonban szabad kezet adunk, nem mondjuk meg, mit tehetnek bele alkotásaikba és mit nem. A felügyeletünk alatt dolgozóknak is megadjuk azt a lehetőséget, hogy azon munkálkodjanak, amin szeretnének. Nehogy az legyen, hogy nem szívvel-lélekkel tegyék a dolgukat.
Arra a kérdésre, hogy miért adnak ki két változatot a konzolból, ezt felelte: "Minél szélesebb vásárlói kört kívánunk elérni, s ehhez különféle elvárásoknak kell megfelelnünk. Ha a játékiparra és kiegészítőire gondolunk, pont a játékgépek az a kategória, ahol nincs túl sok választása az embernek. Az európaiak például sokkal költségérzékenyebbek, ők valószínűleg nagyobb számban vesznek majd olcsóbb változatot."
Az online játékosok száma jelenleg 10%, ezt 50%-ra akarják növelni. "Két fajta szolgáltatásunk lesz a következő generációnál. Az Ezüst, amely ingyenes, ezt bárki használhatja, aki vesz gépet. Így érjük el a tervezett 50%-ot. Az Arany szolgáltatásra már külön elő kell fizetni. Azt akarjuk elérni, hogy a játékosok megtapasztalhassák az online játékokban rejlő lehetőségeket és így rávehessük őket arra, hogy előfizessenek a többet nyújtó Aranyra."
Nem tudta megmondani, hogy a Halo 3 című játék (amelnyek elődei, de főleg az első rész óriási sikert aratott) mikor fog megjelenni. Bill Gates annak idején úgy nyilatkozott, hogy akkortájt, amikor a Sony piacra dobja a PS3-at. "Nem tudjuk, mikor debütál a PlayStation 3. A Sony azt mondja, tavasszal. Nem kívánunk találgatásokba bocsátani és nem ettől tesszük függővé a játék megjelenését, mert az óriási minőségromlást eredményezhetne."
Hogy miért pont a HD-DVD-t támogató olvasókat támogatja majd a konzol, szintén nem érkezett egyértelmű válasz. "Egy igen fejlett lemezolvasót építettünk a gépbe. Mivel még mindig nem tiszta, melyik új formátum lesz a nyerő, mi sem kívánunk semmilyen tervünket nyilvánosságra hozni. Nem biztos, hogy a lemezformátum a kulcs ebben a kérdésben. Van például merevlemezünk, ami kivehető, bővíthető... talán ez is megoldja a tárolási problémákat a jövőben."
És ami talán a legfontosabb, a PC-s játékokat sem akarják elhanyagolni. "A Windows egy remek platform a játékok számára, különösen a Vista a DirectX 10 támogatásával. Óriási lehetőségek rejlenek benne, már javában folynak a munkálatok..."
Továbbra sem mondanak le az első generációs Xbox támogatásáról. Bár a Microsoft nem fejleszt már rá játékokat, külső fejlesztők igen. "Erre mindenképp szükség van, hiszen több mint 20 millió aktív felhasználóról beszélünk."
A szülői felügyeletről is szó esett, a mostanában egyre gyakrabban kirobbanó botrányok miatt. "Nagy hangsúlyt fektetünk a szülői felügyeletre. A szülők akár online is nyomon követhetik, hogy csemetéjük milyen játékkal, kikkel vagy kik ellen játszik, bármit le tud jelszóval védeni, a játékokban megjelenő tartalmak szűrésétől kezdve a játékosok fontosabb személyi adataiig - ezeket szülői eszközökkel lekérdezhetik és beállíthatják, kikkel engedélyezhető a közös játék. A fejlesztőknek azonban szabad kezet adunk, nem mondjuk meg, mit tehetnek bele alkotásaikba és mit nem. A felügyeletünk alatt dolgozóknak is megadjuk azt a lehetőséget, hogy azon munkálkodjanak, amin szeretnének. Nehogy az legyen, hogy nem szívvel-lélekkel tegyék a dolgukat.
JóSebesség
Elküldve: 2005. 10. 04. 15:26
Most mondok egy nagyon bölcs dolgot : bla bla blabla....
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D
Elküldve: 2005. 10. 04. 15:39
Idézet: spidey - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 2:34
különben is hagyjátok már a PC vs. konzol vitát, nagyon fárasztó már... 
Ez nem PC vs. Konzolról szól, hanem PC vs. NOPC.
Ok, vegyek konzolt? De hová tegyem? Nekem a PC előtt ülve kényelmes, de nem köthetem át rá minden egyes alkalommal a billentyűzetet meg egeret, ha játszani akarok vele. Külön íróasztalt meg fenntartani a konzol számára nincs helyem. Nem akarok én mást, de legalább ha már nem játszhatok pc-n csak konzolon, akkor legalább lehessen azt a fostalicskát monitorra kötni.
Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 04. 15:40 -kor
Elküldve: 2005. 10. 04. 15:52
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:39
Ok, vegyek konzolt? De hová tegyem? Nekem a PC előtt ülve kényelmes, de nem köthetem át rá minden egyes alkalommal a billentyűzetet meg egeret, ha játszani akarok vele. Külön íróasztalt meg fenntartani a konzol számára nincs helyem. Nem akarok én mást, de legalább ha már nem játszhatok pc-n csak konzolon, akkor legalább lehessen azt a fostalicskát monitorra kötni.
Tudod mit? - Ne vegyel konzolt!
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog
Blog
Elküldve: 2005. 10. 04. 16:00
Idézet: Merlot - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:52
Tudod mit? - Ne vegyel konzolt!
Igen, itt nincs mit tenni
Elküldve: 2005. 10. 04. 16:02
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:39
nah, hát többek között az ehhez hasonló hozzászólásaidra gondoltam..
Tényleg rengeteg hozzászóláson keresztül "szenvedsz", hogy mit csinálj te a konzollal amikor ilyen meg olyan, és bár jó játékok vannak rá, de minek az neked. Nem, ezeket a fostalicskákat nem kell/lehet monitorra kötni, mert nem erre találták ki őket. Ezeket a fostalicskákat a felhasználók 90% nem is akarja monitorra kötni, mert minek, sőt még csak egér és bill kombóval sem szeretnének játszani a konzolosok. Neked másfajta elvárásaid vannak egy konzollal szemben (pont olyanok amik éppen ellentétesek a konzolok alapelveivel), ebből adódóan neked nem kell konzol és slusszplassz, játszol azzal ami van PC-re, és sajnálod ami nincs. Mi meg játszunk a konzlos játékokkal és sajnáljuk azt a keveset ami nincs konzolra, ennyi
Elküldve: 2005. 10. 04. 16:07
Idézet: bj22 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 17:02
nah, hát többek között az ehhez hasonló hozzászólásaidra gondoltam.. 
Tényleg rengeteg hozzászóláson keresztül "szenvedsz", hogy mit csinálj te a konzollal amikor ilyen meg olyan, és bár jó játékok vannak rá, de minek az neked. Nem, ezeket a fostalicskákat nem kell/lehet monitorra kötni, mert nem erre találták ki őket. Ezeket a fostalicskákat a felhasználók 90% nem is akarja monitorra kötni, mert minek, sőt még csak egér és bill kombóval sem szeretnének játszani a konzolosok. Neked másfajta elvárásaid vannak egy konzollal szemben (pont olyanok amik éppen ellentétesek a konzolok alapelveivel), ebből adódóan neked nem kell konzol és slusszplassz, játszol azzal ami van PC-re, és sajnálod ami nincs. Mi meg játszunk a konzlos játékokkal és sajnáljuk azt a keveset ami nincs konzolra, ennyi
A kolléga jól beszél
Elküldve: 2005. 10. 04. 16:11
Nem akarok közfelháborodást okozni, de a nextgen gépeket jó eséllyel lehet majd monitorra kötni, billt és egeret csatlakoztatni hozzá. Wireless bill és egér kell Mumia, és akkor nem kell átkötni.
Persze ha a játékok nem fogják támogatni a bill-t és az egeret nagy arányban, akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
Turbo, egyébként a forrást megjelölhetted volna: GameStar. Az, hogy játékok terén erősebb lesz a box, egy gonosz muhahahahahát megér.
Persze ha a játékok nem fogják támogatni a bill-t és az egeret nagy arányban, akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
Turbo, egyébként a forrást megjelölhetted volna: GameStar. Az, hogy játékok terén erősebb lesz a box, egy gonosz muhahahahahát megér.
Elküldve: 2005. 10. 04. 16:16
Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 17:11
Nem akarok közfelháborodást okozni, de a nextgen gépeket jó eséllyel lehet majd monitorra kötni, billt és egeret csatlakoztatni hozzá. Wireless bill és egér kell Mumia, és akkor nem kell átkötni.
Hogy miben lesz erősebb a box??? Jááátékbaan
most ezt komolyan mondod, vagy valamit félreértek

Súgó
A téma zárva.