HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#1461 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:15

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:08

Próbáld meg logikusan végig gondolni... mivel csinálták vajon a Kingkongban a nagymajmot a Wetások? Kizárásos alapon PC-vel. Namost ha ahhoz elég, akkor vajon egy játékhoz miért ne lenne az?

Mert nincs akkora költségvetés, csapat, időkeret rá?  Ahogyan te mondtad, egy ugrást jelentenek a nextgen platformok, namost ezekre hasonló erőforrásokból kellene nextgen játékot fejleszteni, mint PS2-re és Xboxra. Lehet rosszul fogom fel a problémát, de ez mintha satuféknek tűnne néhány területen. És hát PC != PC. Nem tudom, a Wetások mit használtak, de ha kétprocis csúcsgépeket, míg a játékfejlesztőnek egy középkategóriás van, az is különbség lenne. Végül nem vagyok benne biztos, hogy a Wetások ne áldoztak volna fel egy kékszemű szüzet, ha cserébe x-szer erősebb gépet kaptak volna...

#1462 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:25

Ez nem ellenérv... az eredeti kijelentés az volt, hogy a PC mint eszköz korlátozza őket a modellek, textúrák készítésében. Én 5 évnyi CG tapasznyalattal a hátam mögött bátorkodom megkérdőjelezni ezt, mert valamivel összetettebb assetek gyártása az elsődleges munkaköröm, és egy 3,2-es P4-en elég jól boldogulok a feladattal. Ráadásul elég biztosan tudom, hogy a már említett Weta sem rendelkezik komolyabb gépekkel, és még ők is boldogulnak.

Az, hogy a költségvetés meg az idő milyen korlátokat jelenet, már teljesen más kérdés. Nyilván nem lehet ugyanannyi pénzből többet és jobbat csinálni - de én nem is ezt vitattam, hanem azt, hogy a PC ne lenne elég.
LY

#1463 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:29

Akkor inkább kérdezek, mint mondok. Mi az, hogy elég? Hogy a munkádat adott időn belül a megfelelő szinten el tudod végezni? Nem lehet, hogy az idézett emberünknek itt vannak gondjai?

#1464 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:36

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:50

Az elég nagy baj, nálunk 5-30 perc között mozog egy képkocka ideje.

2400*1800as felbontas volt (szoval annyira nem magas), FG, GI AOC pass lemegy eleg gyorsan, de lehet, hogy csak en allitom be rosszul de a maya fur-el kicsit lassan boldogult MR. Levittem 2 orara a renderidot, hogy kivettem a self-shadowingot.
A masik dolog, amivel spanglizok, hogy mig Vray csont nelkul kirenderelte az kb 3 millas objectemet, addig MR-el es Rendermannal szivtam. Okok, tudom hogy itt user hiba van de akkor is... :( A gep jelenleg egy barton 3400+ 2 giga rammal... jovo heten erkezik meg az X2 +1 giga rammal... hatha megoldja. Bar ez a brute force dolog helyett kikene talalni valami mast.
(Egy privit meg lehet kuldenek, mer ez mar nagyon off topic lenne itt... sorry)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1465 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:52

Az ideális eset nyilván a 0 idő alatt előállított mindent alázó minőség, és ebben valóban korlát a PC... De miért nem tudod elhinni, hogy nem az eszköz a szűk keresztmetszet, miért muszáj hitetlenkedni?
LY

#1466 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:54

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:52

Az ideális eset nyilván a 0 idő alatt előállított mindent alázó minőség, és ebben valóban korlát a PC... De miért nem tudod elhinni, hogy nem az eszköz a szűk keresztmetszet, miért muszáj hitetlenkedni?

Okéoké.:) (teljesen ésszerűnek tűnik egyébként, másodszor pedig mondta az a fazon:) de abbafejeztem ezt a kérdést.)

#1467 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 23:03

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 8:54

Talalgatas: 2 verzio a PS3-bol: $399-ert Blu-Ray nelkul - csak jatekra, es $599-ert a teljes csomag... megjegyzem, ez eleg valoszinutlen. (forras)

Samott

Lehet hogy csak félreolvastad, de belinkelt cikkben azért nem pontosan ez van:
"the cheaper version will not be able to play Blu-Ray movies, only blu ray games"

Egyébként emiatt még valószínűtlenebb a dolog, mert így még a Blu-Ray meghajtón sem spórolnának. Nem nagyon értem mitől lehetne csak a film lejátszás letiltása miatt ennyivel olcsóbb, nem beszélve róla, hogy a SONY kimondatlanul is a PS3-tól várja elsősorban a BD győzelmét, és így saját magukat torpedóznák meg.

Szerkesztette: delphijos 2006. 02. 05. 23:04 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1468 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:00

De most komolyan, az Epictől az id-n át a Factor5-ig egy csomó stúdió foglalkozik nagyon durva minőségű grafikák gyártásával, mégsem panaszkodott még egyikük sem... Sőt Carmack azt is megoldotta, hogy 32000*32000-es talaj textúrákat használjanak a grafikusai, pedig ez egyetlen mai PC memóriájába se fér be egyben, és akkor még nem is gondoltunk layerek használatára.

Erre valahol elejti egy noname fejlesztő, hogy hát a PC a korlát, jajj jajj, majd a Cell workstation csodát tesz. Szerinted ez mennyire hiteles?

Egyébként tény és való, hogy a tartalom puszta mennyisége nagyon durván megnövekedett, így a költségvetésnek is emelkednie kell, és a stúdiók/kiadók konszolidációja tovább folytatódik majd. De ez egy teljesen más probléma, és sokkal kevesebb köze van a hardverhez...

Szerk: szóval röviden megfogalmazva, amennyire én látom, nem az egyes assetek elkészítése okoz problémát (hiszen még alatta vannak a filmipar mindennapos szintjének), hanem a puszta mennyiség, amit le kell gyártani belőlük.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2006. 02. 06. 00:05 -kor

LY

#1469 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 01:58

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:17

erre a vazisztdaszra elég néhány hónap is, ha csak most állnának neki, hidd el. valóban komplex feladat a semmiből strukturált jóságot alkotni, de szerencsére ezen a területen nincsenek hosszú, elkerülhetetlen ciklusok a tervezésben, mint a chipdesign terén akár.

nem hiszem el. egy webes technológiát, ha nem jólismert modulokból rax össze, akkor az iszonyat idő. még jólismertekből is az. a google szerverfarmja se egyik napról a másikra alakult ki, hanem 4-5 év alatt és keményen titkolják a kulcsfontosságú technológiai részleteket. itt nem kispályás fw.hu siteocskáról van szó, hanem valami olyasmiról, ami egyidőben milliókat szolgál ki. M$-ék a hotmail akvizíciójával tanulták meg ennek módját.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1470 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 08:27

Idézet: delphijos - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 23:03

Egyébként emiatt még valószínűtlenebb a dolog, mert így még a Blu-Ray meghajtón sem spórolnának. Nem nagyon értem mitől lehetne csak a film lejátszás letiltása miatt ennyivel olcsóbb, nem beszélve róla, hogy a SONY kimondatlanul is a PS3-tól várja elsősorban a BD győzelmét, és így saját magukat torpedóznák meg.

Valoban, figyelmetlen voltam. Igy meg annyira sincs ertelme, mint az en verziomnak... hiszen ugy legalabb a meregdraga blu-ray drive-ot megsporoltak volna.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1471 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 10:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 1:58

nem hiszem el. egy webes technológiát, ha nem jólismert modulokból rax össze, akkor az iszonyat idő. még jólismertekből is az. a google szerverfarmja se egyik napról a másikra alakult ki, hanem 4-5 év alatt és keményen titkolják a kulcsfontosságú technológiai részleteket. itt nem kispályás fw.hu siteocskáról van szó, hanem valami olyasmiról, ami egyidőben milliókat szolgál ki. M$-ék a hotmail akvizíciójával tanulták meg ennek módját.

jó, de most megint az infrastruktúráról beszélsz. én az előbb a user interface és a szolgáltatások kialakításával kapcsoaltban írtam.

#1472 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:04

Kutaragi elméletileg tegnap beszélt a Cellről, de nem találtam semmit erről, esetleg valami infó?

#1473 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:09

Idézet: UNREG - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 10:04

Kutaragi elméletileg tegnap beszélt a Cellről, de nem találtam semmit erről, esetleg valami infó?

Ken Kutaragi Talks About Everything Except The PlayStation 3 Launch Date - mar reggel is akartam linkelni, de annyira semmitmondo az egesz hogy inkabb kihagytam.

Szerk: Thanks For Nothing, Ken

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 02. 07. 10:11 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1474 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:30

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 11:09

Ken Kutaragi Talks About Everything Except The PlayStation 3 Launch Date - mar reggel is akartam linkelni, de annyira semmitmondo az egesz hogy inkabb kihagytam.

Szerk: Thanks For Nothing, Ken

Samott

Nagyon úgy néz ki, hogy a Devstation-ig nem akarnak előrukkolni semmi érdemlegessel.

#1475 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:40

Idézet: UNREG - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 10:30

Nagyon úgy néz ki, hogy a Devstation-ig nem akarnak előrukkolni semmi érdemlegessel.

A remeny hal meg utoljara... ;) Buzlik az egesz, de ne legyen igazam...

Samott

#1476 Felhasználó inaktív   Boris the Blade 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:46

Bűzlik az nagyon.... íme :

Blogján kritizálta a PlayStation 3 konzolt, ezért elvesztette állásást a Sony Online Entertainment egyik alkalmazottja. Josh Robinson grafikus bűne mindössze annyi volt, hogy elmondta a véleményét az évek óta a piac legnagyobb durranásaként hirdetett, de egyelőre csupán tervezőasztalon létező csodamasináról, nem pedig az, hogy a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen titkokat fedett volna fel.

Az internetről azóta leparancsolt bejegyzésében Robinson azon lamentált, hogy a mai napig senki sem tudja, miért késik a konzol, és mikor várható a bemutatója, ezért nem kell meglepődni az iparág növekvő szkepszisén. Arról is beszámolt, hogy a szoftverfejlesztők nem éppen elégedettek a hozzájuk eljutott platformmal. „Hogy hol van a PS3 fejlesztői rendszer? Hát abban a szobában, ahonnan a legtöbb káromkodás szűrődik ki” – írta.

A grafikus azonban alighanem azzal a megjegyzésével húzta ki a gyufát, amelyben a PlayStation 3 képességeit vetette össze a már november óta piacon lévő – bár azóta is hiánycikknek számító – Microsoft Xbox 360-éval, mely elsőként mutatkozott be az ún. következő generációs konzolok közül. „Az Xbox 360 műszaki oldalához értő emberekkel is beszéltem. A következetes véleményük az, hogy az Xbox 360 jobb. Azt mondják, többre képes” – fogalmazott.

Robinsont azonnal kirúgták, miután a vezetőség tudomást szerzett a bejegyzésről, amelynek törlésére is felszólították. A pórul járt grafikus ezzel csatlakozott azoknak az alkalmazottaknak az egyre népesebb táborához, akiket később meggondolatlannak ítélt – a céget kritizáló, vagy éppen annak titkait kifecsegő– blogbejegyzések miatt fosztottak meg állásuktól. Priusza ellenére azonban Robinson rögtön több állásajánlat közül is válogathatott, mielőtt új munkáltatójához szerződött.
Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér

#1477 Felhasználó inaktív   ASi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:47

http://it.news.hu/c....mod=10&id=17646

#1478 Felhasználó inaktív   ASi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:47

ezt nagyon egyszerre írtuk be:)

#1479 Felhasználó inaktív   Boris the Blade 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:48

jah :)
Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér

#1480 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:51

Idézet: ASi - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 10:47

Ezt azert nem linkeltem eddig (mar regota huzodik az ugy, ez a sztori is multheti) mert ez csak egy grafikus velemenye az uj konzolrol... nincs ralatasa lenyegi dolgokra. A hallgatas sokkal "beszedesebb"... mert lehet ugy is ertelmezni ahogy special magyarazza, meg ugy is, hogy tenyleg nagy szarban vannak... mindegy honapokon belul kiderul mi a helyzet. A tavasz mar nincs messze... akkor meg kell jelennie a konzolnak.

Samott

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.