HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (163 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft

#521 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:15

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 5:15

Addig meg van más megoldás mint megtudtam :D

Ez engem is érdekelne ;)

#522 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:16

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:08

Arigato... akarom mondani thx :)

Majd szóljatok, hogy mi lesz a megoldás, hol fogunk ezentúl gamelni... én egy paladint tuti indítok.

Szóljatok nekem is, beszállnék. Tegnap szereztem hozzá accountot. Úgyhogy két órát tudtam összesen játszani vele. :mad: Level 3-ig jutottam. De tetszik.

#523 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:21

Idézet: Foley - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:16

Szóljatok nekem is, beszállnék. Tegnap szereztem hozzá accountot. Úgyhogy két órát tudtam összesen játszani vele. :mad: Level 3-ig jutottam. De tetszik.

Én 15 perc alatt eljutottam lvl 5-ig egy kezdő palával meg akartam nézn gyorsba, hogy mit tud... elég kellemes, bár a skilleket még nem igazán értem (mindenféle sealek, amiket előaktiválni meg mit tudom én, hogy hogy kell... kicsit bonyi volt így első ránézésre, de poénos)...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#524 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:36

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:21

Én 15 perc alatt eljutottam lvl 5-ig egy kezdő palával meg akartam nézn gyorsba, hogy mit tud... elég kellemes, bár a skilleket még nem igazán értem (mindenféle sealek, amiket előaktiválni meg mit tudom én, hogy hogy kell... kicsit bonyi volt így első ránézésre, de poénos)...

Én először játszottam ilyen típusú játékkal és csak mászkáltam meg nézelődtem meg dumáltam. Nem jutott eszembe rögtön csépelni. Na majd legközelebb.

#525 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:42

Idézet: Foley - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:36

Én először játszottam ilyen típusú játékkal és csak mászkáltam meg nézelődtem meg dumáltam. Nem jutott eszembe rögtön csépelni. Na majd legközelebb.

Na ja... mondjuk eszméletlen helyek vannak, stormwind-ből átrepültem Ironforge-ba, eszméletlen területek felett repül el az ember... gyönyörű.

#526 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:05

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:42

Na ja... mondjuk eszméletlen helyek vannak, stormwind-ből átrepültem Ironforge-ba, eszméletlen területek felett repül el az ember... gyönyörű.

Tegnap játszottam vele két órát és felmerült bennem hogy egy ilyen játéknak mi a végcélja.
A legtöbb játéknak amit hazavisz az ember annak van eleje meg vége meg persze két évente a folytatások, amik néha már elég unalmasak. Sokszor szídjuk a játékokat hogy "csak" 20 óra játékidő stb. Most belegondoltam hogy az ember elkezd játszani egy ehhez hasonló játékkal, és...? Sok embernek érdekesebb lehet a egy ilyen játék mint a valódi élete.
Egy ilyen játék veszélyes lehet. És itt nem arra gondolok hogy valaki belehal abba (mint ahogy volt aki belehalt a Diablo II-be) hogy három napig nem áll fel a gép elől.

#527 Felhasználó inaktív   csuvakka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:31

Kicsit aggódtam, hogy senki nem is játszik a játékkal. Olyan elhanyagolt volt a fórum az elmult napokban, féltem, hogy el is süllyed a feledésben. Aztán vége lett az open bétának, s íme folyamatosan topon van a topic. Vajon hol voltak eddig az emberek?  :D
Amugy Foley teljessen igazad van, ez a játék, akárcsak a Diablo, bizony függőséget okozhat.
Sajnos engem mindkét játék meg is fertőzött és a Diabloról is csak úgy tudtam lejönni, hogy kipróbáltam ezt a játékot.  :D
És, hogy mi a célja ezeknek a játékoknak?
Ezt már tőlem is annyiszor kérdezték, és sosem tudok egy jókis racionáis magyarázatot adni, hogy pl. megölöm a főgonoszt és kész, mehet a polcra a játék. Ez nem célirányos játék, a játék célja inkább maga a játék. Ebből a szempontból kicsit "nőies" is ez a játékstílus. Legalábbis egyszer azt olvastam valahol, hogy a nők inkább az olyan játékokat kedvelik ahol nem a győzelem a lényeg, hanem csak élvezik a játékot, maga a játék folymata a lényeg. És ebből a hosszú, folyamatos, végnélküli játékból bizony nincs hiány se a Diabloban, se a World of Warcraftban.

Ja, és Kecsöpp!
Mivan????
Csicseregjél nekem is...  ;)

#528 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:36

Idézet: Foley - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:05

Tegnap játszottam vele két órát és felmerült bennem hogy egy ilyen játéknak mi a végcélja.
A legtöbb játéknak amit hazavisz az ember annak van eleje meg vége meg persze két évente a folytatások, amik néha már elég unalmasak. Sokszor szídjuk a játékokat hogy "csak" 20 óra játékidő stb. Most belegondoltam hogy az ember elkezd játszani egy ehhez hasonló játékkal, és...? Sok embernek érdekesebb lehet a egy ilyen játék mint a valódi élete.
Egy ilyen játék veszélyes lehet. És itt nem arra gondolok hogy valaki belehal abba (mint ahogy volt aki belehalt a Diablo II-be) hogy három napig nem áll fel a gép elől.

Veszélyes igen és tudom hogy mire gondolsz de egy dolgot nem szabad elfelejtenií: Az beteg aki nem tud felállni előle és komoly orvosi segítségre van szüksége. (vagy marha gazdag...mind időben mind pénzben és nem talált jobb elfoglaltságot) Ez nem több mint önmegtartóztatás de sokan ezt nem tudják irányítani.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#529 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:50

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:36

Veszélyes igen és tudom hogy mire gondolsz de egy dolgot nem szabad elfelejtenií: Az beteg aki nem tud felállni előle és komoly orvosi segítségre van szüksége. (vagy marha gazdag...mind időben mind pénzben és nem talált jobb elfoglaltságot) Ez nem több mint önmegtartóztatás de sokan ezt nem tudják irányítani.

Szerintem nem teljesen így van. Én pl. nem vagyok játék függő. Egyre ritkábban játszom, nem úgy mint fiatalabb koromban. Szerintem nem kell ahhoz betegenek lenni eleve hogy veszélyes legyen. Egy tök átlagos ember is bele tud merülni úgy hogy észre sem veszi hogy már a napjai felét ezzel tölti. És előtte nem volt fanatikus. Járt szórakozni, dolgozni, kirándulni stb.  Szerintem az is veszélyes benne hogy egy ember észre sem veszi hogy már teljesen elmerült. Ezek csak azért jutottak eszembe mert van egy ilyen barátom. Ő nem WoW-zik hanem Lineage II-zik.

#530 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:51

Ja egyébként tuti, hogy lesz european beta is? Mert erről egyenlőre egy árva sort se olvastam!

Aha csak az nincs ott épp hogy lesz e open beta is...

Idézet

...the ongoing European closed beta test. Further details regarding our plans for the closed and final beta tests in Europe will be announced on the European community sites next week

de jövőhéten innen megtudhatjuk (ami már nincs is messze) de lehet hogy a magyar WoW oldalon is van már valami info ... megyek megnézem

http://en.wow-europe.com/

#531 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:42

Idézet: Foley - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:50

Szerintem nem teljesen így van. Én pl. nem vagyok játék függő. Egyre ritkábban játszom, nem úgy mint fiatalabb koromban. Szerintem nem kell ahhoz betegenek lenni eleve hogy veszélyes legyen. Egy tök átlagos ember is bele tud merülni úgy hogy észre sem veszi hogy már a napjai felét ezzel tölti. És előtte nem volt fanatikus. Járt szórakozni, dolgozni, kirándulni stb.  Szerintem az is veszélyes benne hogy egy ember észre sem veszi hogy már teljesen elmerült. Ezek csak azért jutottak eszembe mert van egy ilyen barátom. Ő nem WoW-zik hanem Lineage II-zik.

Hát nem volt nehéz elveszni a WoW világban se. De az miért veszélyes ha elmerűl benne? Szerintem ezzel tök jól ki lehet kapcsolni elfelejteni a munkahelyi sz@rságokat a mindennapi bajokat egy kicsit ki lehet vele iktatni. Egy könyv vagy egy film egy pár óra bicajozás nem képes erre ilyen mélységben szerintem mert nem tud annyira lekötni (engem se) és a gondolatok soxor máshol bóklásznak, történetesen ott ahol pont nem kéne (pl meló). Esténként pár óra játék nem lesz végzetes. Csak ez az a pont ahol oda kell figyelni arra hogy ne meneküljön az ember ide állandóan ezzel elhanyagolva a többi dolgát. (és itt jön képbe a barátod esete) Épp ez az amit mondtam az imént is: önmegtartóztatás. Vagy fel tud állni előle vagy nem ha nem akkor lélekorvoshoz kell menni hogy segítsen. Ez a betegség meg nem jár előtünetekkel mint a megfázás hanem egyszer csak ott van és szinte bármi kiválthatja. (alig 1 hónapja kellett kirugnom egy emberem mert állandóan a könyveket bújta és ez a munka rovására ment, szoltam neki nem 5x de nem tudta megállni hogy ne olvasson)

Van aki este lefekvés elött könyvet olvas van aki a tv mellett egy filmen alszik el stb stb és van aki ugyanennyit játszik inkább. De ettől még nem veszélyes. Ennyi erővel minden játék film könyv veszélyes lehet mert befolyásolják az embert az itt szerzett élmények és újra elő fog venni egy másik könyvet, filmet, játékot, ... Ez veszélyes?

#532 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 15:06

Számomra kicsit abszúrd ez a veszélyesség dilemma... Elég sokat nyomtam ezzel a játékkal szabadidőm jelentős részét ezzel töltöttem, DE amikor csinálni kellett valamit becsületesen megcsináltam, jártam bulizni és mi egyéb ilyen dolgokat, sőt rendszeresen olvastam is mellette. Nem értem, hogy miért lehet veszélyes egy játék, azért mert néhány beteg barom nem bírja abbahagyni? Ezek pszichiátriai esetek... a társadalom 0.1 százaléka. Ez is tipikusan jellemző a mostani korra, riogatnak minden baromsággal... komolyan nem értem. Bármi kiválthatta volna ezt nála, ilyen erőve.
Én is azért játszom a legtöbbször, mert 1 nincs semmi dolgom és ez kéznél van, 2 ki akarok kapcsolódni, a TV-t be nem kapcsolom, mert herótom van attól a sok sz@rtól ami abból folyik.

Egyébként az olvasás, na ez az ami nem okozhat függőséget, azaz persze valami szellemileg sérült emberkénél természetesen igen. Pl megkaptam Gyűrűk Urát, 6 nap alatt elolvastam (mondjuk ez előfordult már velem klasszikus könyvek esetében is, de mindig szüleimnek az a mondása jár a fejemben, hogy az vagy amit elolvasol), szinte nem tudtam letenni, de akkor is elmentem bulizni, talákoztam a barátnőmmel, haverjaimmal... hol itt a probléma?

Ne keressünk már mindenben valami végzetes problémát, a játékokat azért találták ki, hogy mi kikapcsolódhassunk, mások meg meggazdagohassanak, ennyi.

Vissza WOW-ra: a játék célja a szórakoztatás, a cél... na igen a cél az, hogy szórakozz, hogy láss egy képzeletbeli világot, ez a poén az egészben. Aki fogékony erre (pl én is) az szívesen játszik vele, annak jó szórakozás, nem keresek veszélyeket és világvégét, attól, hogy elveszik egy kicsit az ember egy ilyen világban még él, eszik, iszik, ismerkedik... de amikor ráér ezt nyomja.

Szerkesztette: Nevl 2004. 11. 19. 15:11 -kor

#533 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 16:53

... én egy paladint tuti indítok.

:up:
Én szeretnék vagy egy Mage-et vagy egy Warriort valamint még a pap is érdekel de félek hogy az nem elég ütőképes és csak a háttérből tudná támogatni a csapatot aki előtte van. Ami persze jó dolog de ha valamit egyedűl kell elvégeznie akkor lehet hogy bajba van.

Ma reggel összefutottam egy palával az északi vidéken (2-en voltunk abba a zónába :) ) és valami küldit csinált elég izmos ellenfelek ellen az Undead világban. Nem jutott tovább egyedül és mondani se kell nagyon megörült nekem mert beálltam segíteni neki. Én beiszkoltam a tömegbe ő pedig hátulról gyógyított mint a kisangyal és 4-5db lvl 16+-as ellenfelet is sikerült így kicsinálnunk egy adagra. Én azt hittem amikor 4-en rámrontottak hogy na még 3 mp és hulla vagyok...aztán lehullott szép lassan 2 farkas és igen csak csodálkoztam hogy ez hogy a fenébe is sikeredhetett. Tehát jó melót végzett a pala a háttérben. Aztán később még 2 ember betéved a környékre és így már 4-en voltunk. Egy törp warrior + 1 mágus emberlánya. Mindegyikünk 21+os karival ... bártan haladunk tovább hátul a mágus + a pala elől meg a 2 warrior aprította a népet. Jól is ment amíg belefutottunk 4db 25-ös +1db 32-es monszába. Kipurcantunk szépen erre bejött az üzi a szervertől hogy köszi szépen a jelenlétet béta vége... :( Mivel már nem volt idő ezért gyorsan felélesztettem magam az angyallal és teleportáltam Goldshire-be. Na itt ért ám 1 meglepi 40-50 kari egyszerre duellezett kihasználva az utolsó 20-30mp-et. Mondani se kell gyorsan szereztem egy ellenfelet magamnak is de a kezdő meghajláson kívül másra nem maradt idő.

Szal a lényegre visszatérve a pala elég jó különösen ha van egy warrior a közelében! Bírja a gyűrődést de nem arra van kitalálva hogy lerohanják többen ezért kell mellé a warrior.

#534 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 18:37

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 16:53

:up:
Én szeretnék vagy egy Mage-et vagy egy Warriort valamint még a pap is érdekel de félek hogy az nem elég ütőképes és csak a háttérből tudná támogatni a csapatot aki előtte van. Ami persze jó dolog de ha valamit egyedűl kell elvégeznie akkor lehet hogy bajba van.

Ma reggel összefutottam egy palával az északi vidéken (2-en voltunk abba a zónába :) ) és valami küldit csinált elég izmos ellenfelek ellen az Undead világban. Nem jutott tovább egyedül és mondani se kell nagyon megörült nekem mert beálltam segíteni neki. Én beiszkoltam a tömegbe ő pedig hátulról gyógyított mint a kisangyal és 4-5db lvl 16+-as ellenfelet is sikerült így kicsinálnunk egy adagra. Én azt hittem amikor 4-en rámrontottak hogy na még 3 mp és hulla vagyok...aztán lehullott szép lassan 2 farkas és igen csak csodálkoztam hogy ez hogy a fenébe is sikeredhetett. Tehát jó melót végzett a pala a háttérben. Aztán később még 2 ember betéved a környékre és így már 4-en voltunk. Egy törp warrior + 1 mágus emberlánya. Mindegyikünk 21+os karival ... bártan haladunk tovább hátul a mágus + a pala elől meg a 2 warrior aprította a népet. Jól is ment amíg belefutottunk 4db 25-ös +1db 32-es monszába. Kipurcantunk szépen erre bejött az üzi a szervertől hogy köszi szépen a jelenlétet béta vége... :( Mivel már nem volt idő ezért gyorsan felélesztettem magam az angyallal és teleportáltam Goldshire-be. Na itt ért ám 1 meglepi 40-50 kari egyszerre duellezett kihasználva az utolsó 20-30mp-et. Mondani se kell gyorsan szereztem egy ellenfelet magamnak is de a kezdő meghajláson kívül másra nem maradt idő.

Szal a lényegre visszatérve a pala elég jó különösen ha van egy warrior a közelében! Bírja a gyűrődést de nem arra van kitalálva hogy lerohanják többen ezért kell mellé a warrior.

Az a baj, hogy a legtöbb pala 2 kezes fegyverrel rohangál, közben sokkal több plussz tulajdonségot lehet kapni egy jó sword+shield párosításból... mondjuk nekik nem árt a +intellect és spirit, de láttam már lvl 25 palát 3 csapásra levágni egy lvl 20 lényt...

#535 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 19. 20:22

ÉN is sokat játszottam ebben a cirka 2 hétben, és nem mondom, hogy függő lettem, de komolyan szomorú lettem, hogy vége a kariimnak.  :(

Legtöbbet a tauren sámánommal aprítottam. A taurenek voltak a legszimpibbek. Asámán jó varázslatban, de elég erőseket üt is, egy firdt aid skillel simén nyomhatod sokáig, ez szerintem azért előnyös, mert nem kell manát pazarolni a gyógyimákra. Biztos, hogy csináok egy ilyen karit majd legközelebb is.

Az elf pap is jó volt, bár az igaz, hogy nem egy közelharcos. A varázslatai jók, és ha gyógyítod magad harc közben, akkor sokáig bírja, bár a mana így is gyorsan fogy. A sámánhoz képest nagyon gyenge a melee, de hát nem is ez a szerepe. Maga az elf tetszett természetesen.

A vége felé kreáltam egy troll mágust, a haver meg troll huntert. Együtt kezdtük el, és jól is ment. Én nyomtam a varázslatokat, ő meg íjászkodott,  és legtöbbször nem is kellett közelharcolni. Maguk a trollok nem jönnek be mint faj, de legalább ezt is láttam. Az azért megfogott, hogy át tudtam változtatni az ellenfeleket birkává, ha sokan támadtak, jó is jött. Mágust biztosan indítok majd egyszer.

Szóval remélem minél előbb lesz egy alternatív megoldás a játékra. :D
KomposztWC

#536 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 20:50

Elviekben warez servert már csinálhatnánk, de nem egészen értem, hogy hogy is kell...

Megnéztem többször is ezt az onixya attempt-et, szal ez a lény lehet olyan lvl 100+ és van kb 50-100K élete, lehet látni, hogy egyik kari rásebzett valami 1K damot és meg se mozdult az élete, eszméletlen resistanciái lehetnek és nagyon nagy támadása. 4-5 lvl 50+-os csapat talán lenyomná, természetesen csak akkor, ha mindegyikben van legalább 1 papa és 1 pala, hogy biztosítsák a többiek életét. Ez alatt kb esélytlen kinyírni. A videó vége fele lemegy úgy kb fél centit az élete... remek. Arról nem is beszélve, hogy a végén megjelennek kis sárkányok, gondolom azok se épp gyengék... szal ezt leverni nem tudom, hogy hogy lehet.

Szerkesztette: Nevl 2004. 11. 19. 20:59 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:36

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 20:50

Megnéztem többször is ezt az onixya attempt-et,

:confused:  :think:  merre is van egész pontosan?

#538 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:41

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 21:36

:confused:  :think:  merre is van egész pontosan?

http://en.wow-europe...yxiaAttempt.avi

Érdemes megsassantani!

#539 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:49

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 15:06

Számomra kicsit abszúrd ez a veszélyesség dilemma... Elég sokat nyomtam ezzel a játékkal szabadidőm jelentős részét ezzel töltöttem, DE amikor csinálni kellett valamit becsületesen megcsináltam, jártam bulizni és mi egyéb ilyen dolgokat, sőt rendszeresen olvastam is mellette. Nem értem, hogy miért lehet veszélyes egy játék, azért mert néhány beteg barom nem bírja abbahagyni? Ezek pszichiátriai esetek... a társadalom 0.1 százaléka. Ez is tipikusan jellemző a mostani korra, riogatnak minden baromsággal... komolyan nem értem. Bármi kiválthatta volna ezt nála, ilyen erőve.
Én is azért játszom a legtöbbször, mert 1 nincs semmi dolgom és ez kéznél van, 2 ki akarok kapcsolódni, a TV-t be nem kapcsolom, mert herótom van attól a sok sz@rtól ami abból folyik.

Egyébként az olvasás, na ez az ami nem okozhat függőséget, azaz persze valami szellemileg sérült emberkénél természetesen igen. Pl megkaptam Gyűrűk Urát, 6 nap alatt elolvastam (mondjuk ez előfordult már velem klasszikus könyvek esetében is, de mindig szüleimnek az a mondása jár a fejemben, hogy az vagy amit elolvasol), szinte nem tudtam letenni, de akkor is elmentem bulizni, talákoztam a barátnőmmel, haverjaimmal... hol itt a probléma?

Ne keressünk már mindenben valami végzetes problémát, a játékokat azért találták ki, hogy mi kikapcsolódhassunk, mások meg meggazdagohassanak, ennyi.

Vissza WOW-ra: a játék célja a szórakoztatás, a cél... na igen a cél az, hogy szórakozz, hogy láss egy képzeletbeli világot, ez a poén az egészben. Aki fogékony erre (pl én is) az szívesen játszik vele, annak jó szórakozás, nem keresek veszélyeket és világvégét, attól, hogy elveszik egy kicsit az ember egy ilyen világban még él, eszik, iszik, ismerkedik... de amikor ráér ezt nyomja.

Na igen, te fel tudtál állni előle. De a veszélyessége pont abban rejlik hogy az ember ha nem ismeri magát eléggé akkor egyszer csak azt veszi észre hogy fél éve napi három órát alszik, lefogyott és vérvörös szemekkel néz ki a világra miközben megy a munkába a metron. A veszély szerintem nem azt jelenti hogy aki játszik vele annak baja lesz és kész hanem azt hogy baja lehet. Az már más kérdés hogy ami miatt én ezt felvetettem (mégpedig az hogy földi életünkből kiszakadunk egyre jobban vagy rossz esetben teljesen RIP) egyáltalán nem biztos hogy mindenkinek baj.

#540 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:58

Idézet: Foley - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 21:49

Na igen, te fel tudtál állni előle. De a veszélyessége pont abban rejlik hogy az ember ha nem ismeri magát eléggé akkor egyszer csak azt veszi észre hogy fél éve napi három órát alszik, lefogyott és vérvörös szemekkel néz ki a világra miközben megy a munkába a metron. A veszély szerintem nem azt jelenti hogy aki játszik vele annak baja lesz és kész hanem azt hogy baja lehet. Az már más kérdés hogy ami miatt én ezt felvetettem (mégpedig az hogy földi életünkből kiszakadunk egyre jobban vagy rossz esetben teljesen RIP) egyáltalán nem biztos hogy mindenkinek baj.

Nézd, egy normális, kiegyensúlyozott... jaj miket beszélek ilyen ma nem nagyon van... szal mondjuk, hogy valamilyen szinten normális életet élő embernél nem fordul elő olyan, hogy valamit nem tud abbahagyni, ahhoz, hogy szenvedélybetegévé válj ennek, eszméletlen gyenge léleknek kell lenni.
Az önismeretnek szerintem ebben meglehetősen kicsi szerepe van inkább az önkontroll és méginkább az ész a lényeg... bár annyira korcsosodnak a társadalmak, hogy minden előfordulhat...
Nálam nem volt kérdés, hogy fel tudok e állni előle vagy nem, ki akartam egy kicsit kapcsolni, gameltem néhány órát, kicsit többet néha... ennyi.

Ha nagyon ragaszkodsz ehhez a veszély témához, egy jellemhibás, akaratgyenge, elhanyagolt embernél lehet, hogy olyan szintű függőség alakul ki, hogy tényleg belehal, annyira elmerül benne, de hány ilyen ember van?

Téma megosztása:

• (163 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »