HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 12. 12:41

Idézet: Etele - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 12:27

Ha sokat tapasztaltál, akkor te is nagyon jól tudod, hogy vannak olyan szituációk, amikor nem lehet leülni és megbeszélni a problémákat. Ugyanis a másik fél nem partner ebben. Kommunikáció ide vagy oda.

Azt meg nem tudom hogyan láttad bele a hozzászólásomba, hogy rá kell szokni a bagóra ha konfliktusokkal találkozol... :think:

A tiédben sehol, csak valamilyen szinten azt sugalják némelyik ember hsz-ei, hogy ez megoldás.  :(

#1682 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 13:14

Hát én itt ilyet nem láttam. :think: Idéznél egy-két ilyen hozzászólást? :think:

Egyébként egyetértünk abban, hogy a dohányzás nem a megfelelő konfliktuskezelési módszer. :)

#1683 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 16:20

Ehh...

Mostanában a munkában van egy-két húzós helyzetem, ahogy gondolom mindenkinek. A legközelebbi munkatársam régi bagós, bár nem túl sokat szív (10-15 szál egy napon - végülis ez lehet sok is :think: ). Volt egyszer-kétszer olyan pillanatom, amikor majdnem szóltam neki, hogy adjon egy szálat, mert felidegesített valami. Aztán mégsem. Később, munka után, otthon elgondolkodtam, hogy ez így nem lesz jó, mert előbb-utóbb dohányos leszek, ha így folytatom. Ezt meg nagyon nem akarom.

Azóta meredek szituációkban kétszer annyi folyadékot iszom, teljesen megnyugtat. :D

#1684 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 18:14

Csak aztán szaladhatsz a para után pisálni. :D :D :D

#1685 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 20:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 17:20

Ehh...

Mostanában a munkában van egy-két húzós helyzetem, ahogy gondolom mindenkinek. A legközelebbi munkatársam régi bagós, bár nem túl sokat szív (10-15 szál egy napon - végülis ez lehet sok is :think: ). Volt egyszer-kétszer olyan pillanatom, amikor majdnem szóltam neki, hogy adjon egy szálat, mert felidegesített valami. Aztán mégsem. Később, munka után, otthon elgondolkodtam, hogy ez így nem lesz jó, mert előbb-utóbb dohányos leszek, ha így folytatom. Ezt meg nagyon nem akarom.

Azóta meredek szituációkban kétszer annyi folyadékot iszom, teljesen megnyugtat. :D

Figyeld meg kik azok, akik felidegesítenek, s egy jólirányzott balcsapottal rendezd le a dolgot. :Đ  :nevet2:
Többet nem lesz velük probléma....(de lehet veled se, azon a munkahelyen).... :reklamacio:  :nevet:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1686 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 13. 19:49

Tanárdolog: Én láttam, megéltem a dolog másik végét is, olyan tanárral, aki egyrészt óra közben is képes votl kimenni bagózni, másrészt egyszerűen kedve nem volt az embernek beszélni vele a kozmált bagó és a rohadó szájszag miatt. Rohadó alma a pedagógia itthon, de ezzel együtt azt mondom, hogy nincs szükség olyan tanárokra, akik a szünetet a diákoknál is görcsösebben várják, emiatt idegeskedve, a mindennapi problémáiktól még frusztráltabban kezelik a diákokat. Ahogy más drogok esetében sincsen átmenet, itt sem célszerű, vagy engedik, vagy tiltják és ez pedagógiailag még mindig helyes döntés. Egy éven kersztül tanítottam egy olyan suliban gyakornokként, ahol a dohányzás, néhány egyéb dologgal együtt olyan dolog, "amit ha a diáknak nem szabad, a tanárnak sem szabad" és ezzel igyekeznek példát mutatni egy tudtaos nevelésen túl. Vérre menő harcok voltak a kérdés miatt, azonban mióta ez a rendszer működik, néhány egyéb változtatással, a dohányzás körülbelül nem probléma: Szünetekben tiszta a WC, az udvaron lézengő diákok nem az eldugott sarkokban cigiznek. És a suli okkal, büszke is erre az eredményre. A dolog pedagógiai hatása pedig abban nyilvánul meg, hogy saját felméréseik alapján az országos átlagot nagyságrenddel meghaladó mértékben kevesebb náluk a dohányzó fiatalok száma. Ha felteszem, hogy a válaszok "diák módra" mutatnak szórást, hát annyi eredménye van, hogy a dohányzás mindenképpen valamiféle szégyellt, negatív dologként szilárdul meg bennük s nem a társasági élet velejárójaként.

Kérdés a dohányzásról. Ez érdekes. Ha egyszer van egy szenvedélybetegsége az embernek, akkor a szó jelentéséből kiindulva is, furcsa azt olvasni, hogy mi az, amit adni tud az embernek a dohányzás annak árnyékában (mert ott elfér bőven), amit elvesz. De egy dohányzásról leszokó ember számára olykor átütő élmény újra teljesebb életet élni, egészségesebb tüdővel, érzékenyebb orral, erősebb lélekkel és nem utolsó sorban, havi akár 10-20k-val könnyebb családi kasszával..
Én sem dohányoztam és nyugodtan lehet vetni a követ, hogy akkor meg nem is tudhatom. Ez olyan klasszikus védekezésből támadó válasz. Semmire sem való, éppen az ilyen válasz az, ami nem visz közelebb ahhoz, hogy megértse egyik ember a másikat, aki dohányos és elfogadja valamilyen szinten, éppen azért hogy embernek tekintse őt is, akin segíteni próbál... Empátia is van a világon, ahogy sok más függőség is és olyan dolog, amin az ember változtatni akar, de nem tud, képtelen rá saját maga korlátjai miatt. Nekik szoktam ajánlani agykontrollt.

Cigi az utcán: Akárhogy is, a kipufogócső is sokkal jobban zavar, ha az orrom alatt pöfékel. Az meg, hogy kit mennyire zavar a cigaretta kipufogógázokhoz nem fogható füstje, egyéni dolog. A párom például erősen köhögni kezd tőle, könnye folyik, míg a 7-es busz égésterméke valahogy nem irritálja ennyire. Nekem sem esik jól odamenni egy esőben, szardínia módon beállt tömeg egyik tagjához, hogy légyszi, ne dohányozzál már, nem passzióm ez, hanem tényleg ennyire zavar. És amikor látom, hogy a megszólított illető szinte zavarba jőve, eloltja cigijét és elnézést kér, már-már én akarok elnézést kérni, hogy megszakítottam szeánszát, de legalábbis nagyon megköszönöm neki, hogy képes szenvedélyén ennyire felőlkerekedni.

Múltkor állatkertben tettem meg ezt egy padra leült nagymamával, aki az anyukával és a kb. 4-5 éves gyerekkel maga mellett cigarettázott. Szégyenteli arccal lefordította kezét a föld felé, eltartva tőlem, magyarázkodva két mondatot. De azt nem tudtam vele megértetni, hogy tőle 2m-re ültünk és a szellő odahozza, ha a föld felé is tartja és hogy ez minket mennyire zavar, ráadásul egy olyan helyen, ahol még a város füstje sem ér el minket és jó levegőt venni. Ez van. Ezen én nem tudok változtatni és ettől sajnos nem lett jobb véleményem róla, mint dohányosról.

A harmadik eset meg az a fajta, aki szinte személyes sértésnek éli meg ezt a kérést és bunkó módon elhajt, hogy neki joga van hozzá...
Hát ja. Nekem is jogom van hozzá...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1687 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 19:57

Érdekes, hogy mindenki egyből nyomorult tanároktól venné el a bagót, az ország első embereit sem ez alapján választjuk vagy igen? Esetleg  a szülőknek "megtiltani" stb... Mindíg azok a tanárok...

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 08. 13. 19:58 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1688 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:57

Érdekes, hogy mindenki egyből nyomorult tanároktól venné el a bagót, az ország első embereit sem ez alapján választjuk vagy igen? Esetleg  a szülőknek "megtiltani" stb... Mindíg azok a tanárok...

Szerintem nem értetted meg a dolog lényegét. Sok munkahelyen elvárás a nem dohányzó munkaerő, a tanári pálya pedig egy olyan hely, ahol szintén érdemes ezt bevezetni. Nem tömeges elbocsájtásról papolunk, hanem arról, hogy pedagógiailag mi lenne kívánatos. Az említett suliból senkit sem bocsájtottak el emiatt. Remélem, a személyes sértődöttségen túl lehet lépni ezügyben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1689 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:13

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:05

Szerintem nem értetted meg a dolog lényegét. Sok munkahelyen elvárás a nem dohányzó munkaerő, a tanári pálya pedig egy olyan hely, ahol szintén érdemes ezt bevezetni. Nem tömeges elbocsájtásról papolunk, hanem arról, hogy pedagógiailag mi lenne kívánatos. Az említett suliból senkit sem bocsájtottak el emiatt. Remélem, a személyes sértődöttségen túl lehet lépni ezügyben.

Személyes sértődöttség?  :think: A példamutatásról beszélek én is.

#1690 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 18:57

Én csak egy példát hoztam, ahol szerintem megérné az ilyen fajta szűrés.... Azt meg nem hiszem, hogy nyomorultak lennének a tanárok, esetleg az aki ennek a lényegét nem látja be...

#1691 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:31

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 21:43

Figyeld meg kik azok, akik felidegesítenek, s egy jólirányzott balcsapottal rendezd le a dolgot. :Đ  :nevet2:
Többet nem lesz velük probléma....(de lehet veled se, azon a munkahelyen).... :reklamacio:  :nevet:

Szerintem a szerver annyira nem díjazná. :D

#1692 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 13. 22:51

Most hivtak telefonon, hogy meghalt az 55 eves nagynenem. :(

Hiaba, 35 evig napi 2-3 doboz cigi nem kegyelmezett.

Par eve visszerrel kellett muteni, mert a labaiban nem maradt egy ep er sem a nikotin hatasara.
Labra is alig birt allni, majdnem amputaltak a labait erszukulet miatt.
Aztan emiatt leszazalekoltak 50 evesen, a doki eltiltotta a nehez edenyek emelgetesetol, igy eredeti szakacsnoi szakmai palyafutasa ezzel veget is ert.

Most telen allandoan kohogott, meg egett a torka, es nem akart elmulni, igy elment egy tudobeteg gondozoba, ahol megallapitottak, hogy elorehaladott tudorakja van. :(
Doki nem tudta megmondani, hogy 3 honapja, vagy 3 eve van csak hatra, annyira rondan nezett ki.

Jart kemoterapiara, de az annyit ert, mint halottnak a csok, de legalabb a haja kihullott tole, ugyhogy egesz nap kendot hordott, meg otthon is.
Idosebbnek latszott, mint a most 76 eves anyja.

Szoval csak ovatosan a cigivel, jobb leszokni rola.

#1693 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:04

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:49

Egy éven kersztül tanítottam egy olyan suliban gyakornokként, ahol a dohányzás, néhány egyéb dologgal együtt olyan dolog, "amit ha a diáknak nem szabad, a tanárnak sem szabad" és ezzel igyekeznek példát mutatni egy tudtaos nevelésen túl. Vérre menő harcok voltak a kérdés miatt, azonban mióta ez a rendszer működik, néhány egyéb változtatással, a dohányzás körülbelül nem probléma: Szünetekben tiszta a WC, az udvaron lézengő diákok nem az eldugott sarkokban cigiznek. És a suli okkal, büszke is erre az eredményre. A dolog pedagógiai hatása pedig abban nyilvánul meg, hogy saját felméréseik alapján az országos átlagot nagyságrenddel meghaladó mértékben kevesebb náluk a dohányzó fiatalok száma.

Nalunk anno ugy probaltak orvosolni ezt a problemat a gimiben, hogy beirattak egy egyenszoveget mindenkinek az ellenorzojeben, hogy a szulo engedelyezi-e a gyerekenek, hogy szunetben elhagyja az iskola teruletet, illetve dohanyozhasson-e.

Akinek a szuleje engedte, az kint bagozott minden szunetben a suli elott, massziv dohanyos toritanarunkkal karoltve.
Akinek nem engedte, es rajtakaptak, annak igazgatoi.

De legalabb megszunt az alagsori WC-ben suttyomban cigizes, es lehetett vegre rendeltetesszeruen hasznalni azt a helyseget.
Meg a szomszed lakohazak gondnokai sem jottek allandoan panaszkodni az igazgatonak, hogy mar megint az o lepcsohazukban bagozik 10 gimis.

#1694 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 06:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 23:51

[...]

Az ilyen történet a cigiseket nem hatja meg.

#1695 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 06:57

Idézet: Capri - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:42

Én csak egy példát hoztam, ahol szerintem megérné az ilyen fajta szűrés.... Azt meg nem hiszem, hogy nyomorultak lennének a tanárok, esetleg az aki ennek a lényegét nem látja be...

Én pedig csak megkérdeztem, hogy miért mindenki a tanárokkal kezdené. Választ nem kaptam.  :think:

#1696 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 23:51

Hiaba, 35 evig napi 2-3 doboz cigi nem kegyelmezett.

Par eve visszerrel kellett muteni, mert a labaiban nem maradt egy ep er sem a nikotin hatasara.
Labra is alig birt allni, majdnem amputaltak a labait erszukulet miatt.
Aztan emiatt leszazalekoltak 50 evesen, a doki eltiltotta a nehez edenyek emelgetesetol, igy eredeti szakacsnoi szakmai palyafutasa ezzel veget is ert.

Most telen allandoan kohogott, meg egett a torka, es nem akart elmulni, igy elment egy tudobeteg gondozoba, ahol megallapitottak, hogy elorehaladott tudorakja van. :(
Doki nem tudta megmondani, hogy 3 honapja, vagy 3 eve van csak hatra, annyira rondan nezett ki.

Jart kemoterapiara, de az annyit ert, mint halottnak a csok, de legalabb a haja kihullott tole, ugyhogy egesz nap kendot hordott, meg otthon is.
Idosebbnek latszott, mint a most 76 eves anyja.

Szoval csak ovatosan a cigivel, jobb leszokni rola.

Őszinte részvétem. :(

#1697 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:54

Az ilyen történet a cigiseket nem hatja meg.

Ezt te pedig baromi jól tudod...

#1698 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 06:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:57

Én pedig csak megkérdeztem, hogy miért mindenki a tanárokkal kezdené. Választ nem kaptam.  :think:

Ők mutatnak a legközvetlenebbül példát. Ők a tanárbácsi / néni, akire felnéznek, mert mindent tud. Főleg általános iskolában.

#1699 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:03

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:57

Ezt te pedig baromi jól tudod...

Jópár dohányos ismerősöm volt aki leszokott és egyik sem az elrettentő történetek hallatán hagyta abba, de te ezt is biztosan jobban tudod.

#1700 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:23

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:03

Jópár dohányos ismerősöm volt aki leszokott és egyik sem az elrettentő történetek hallatán hagyta abba, de te ezt is biztosan jobban tudod.

Arra akartam utalni, hogy felesleges általánosítani.....

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.